האם כדאי לשדרג רסיבר? מהם החידושים ב 10 שנים האחרונות?
שלום,
יש לי רסיבר בן 8-10 שנים של אונקיו 608 (עלה 3,700 ש"ח בזמנו...)
האם יש טעם לשדרג את הרסיבר? מהם החידושים בשנים האחרונות בתחום?
למען האמת, אני בקושי רב מנצל את יכולות השמע שלו. יש לי 5 רמקולים (ואפילו אין לי סאבוופר).
יש טעם לשידרוג?
תודה
למען האמת, אני בקושי רב מנצל את יכולות השמע שלו. יש לי 5 רמקולים (ואפילו אין לי סאבוופר).
יש טעם לשידרוג?
תודה
איך אומרים מה שלא יודעים לא כואב ...
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
אתה רוצה שנכתוב לך כאן כל מה שהשתנה ב10 שנים האחרונות?
אם אתה לא מנצל, אין מה לשדרג.
אם אתה לא מנצל, אין מה לשדרג.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
איזה רמקולים מחוברים לרסיבר?
אם אתה לא מנצל את היכולות של הרסיבר שלך, ותקנה רסיבר חדש,
אז לא תנצל גם את היכולות שלו, כנראה.
יש טעם לשדרג אם אתה יודע שיש משהו ברסיבר חדיש, שאתה ממש צריך שיהיה לך.
אם אתה לא מנצל את היכולות של הרסיבר שלך, ותקנה רסיבר חדש,
אז לא תנצל גם את היכולות שלו, כנראה.
יש טעם לשדרג אם אתה יודע שיש משהו ברסיבר חדיש, שאתה ממש צריך שיהיה לך.
אם כדאי לשדרג, זאת שאלת השאלות שאין לה מענה, שידרוג הרסיבר יביא בעקבותיו שדרוג של הרמקולים שיביא בעקבותיו שדרוג סאב שיביא בעקבותיו שדרוג ארונית שיביא בעקבותיו לשדרוג מקור נגן ואיפה הגענו... אם יש לך 30 אלף בזמין אז בטח כדאי לשדרג, אם לא, תשמור על פרופיל נמוך ו... שכח מזה פשוט תעבור הלאה, או במילים אחרות... ברח כל עוד נפשך בך
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@Moshe984
חחח, אשכרה...
חחח, אשכרה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@urielp
·שדרוג זו פעולה שמבצעים כדי להתאים מוצר לצרכים שהשתנו או דרישות חדשות. ממה שאני מבין זה לא המקרה כאן ולכן אם תכניס את עצמך להוצאות בצפיה שתזכה לחוויית שמע מכוננת אז אני חייב להזהיר אותך שזה כנראה לא יקרה במקרה שלך.
·שדרוג זו פעולה שמבצעים כדי להתאים מוצר לצרכים שהשתנו או דרישות חדשות. ממה שאני מבין זה לא המקרה כאן ולכן אם תכניס את עצמך להוצאות בצפיה שתזכה לחוויית שמע מכוננת אז אני חייב להזהיר אותך שזה כנראה לא יקרה במקרה שלך.
כמה תשובות מתחכמות, למה לא לתת תשובה פשוטה?
אז אני לא מומחה, ומבחינתי אפשר לסכם ככה:
נוספה תמיכה בפורמטי הסאונד החדשים ובפורמטי התמונה החדשים. אם אתה מזרים דרך הרסיבר את הוידאו ורוצה 4K או HDR, אז אתה צריך לשדרג. אם אתה מנגן סרטים שהסאונד מקודד עם פורמטי אודיו חדשים או מרובי ערוצים (9 ערוצים, 11 וכו') ואין גם סטרים פשוט יותר, אז אתה צריך.
נוספו גם יכולות רשת - הרסיבר מחובר לרשת האלחוטית של הבית ומאפשר הזרמה ישירות של מוזיקה מהסלולרי למשל, יש גם אפליקציה לשליטה עליו מהסלולרי אם זה רלוונטי.
רוב הרסיברים החדשים באים עם אפליקציות מוזיקה מהרשת מובנות (ספוטיפיי וחבריו).
יש כמובן עוד דברים - שליטה על אזורים נוספים, הדלקה ושליטה על כל הסטאפ ביחד, ובטח עיבוד תמונה טוב יותר ועיבוד סאונד טוב יותר, אבל אני לא יודע מה מהם רלוונטי.
נוספה תמיכה בפורמטי הסאונד החדשים ובפורמטי התמונה החדשים. אם אתה מזרים דרך הרסיבר את הוידאו ורוצה 4K או HDR, אז אתה צריך לשדרג. אם אתה מנגן סרטים שהסאונד מקודד עם פורמטי אודיו חדשים או מרובי ערוצים (9 ערוצים, 11 וכו') ואין גם סטרים פשוט יותר, אז אתה צריך.
נוספו גם יכולות רשת - הרסיבר מחובר לרשת האלחוטית של הבית ומאפשר הזרמה ישירות של מוזיקה מהסלולרי למשל, יש גם אפליקציה לשליטה עליו מהסלולרי אם זה רלוונטי.
יש כמובן עוד דברים - שליטה על אזורים נוספים, הדלקה ושליטה על כל הסטאפ ביחד, ובטח עיבוד תמונה טוב יותר ועיבוד סאונד טוב יותר, אבל אני לא יודע מה מהם רלוונטי.
- Amir64
-
- גורו

@snad
מי שרוצה שיאכילו אותו בכפית, מזמין לעצמו תגובות כאלו.
מה התחדש?
תקליד כמה מילים בשורת החיפוש, ותגלה לבד מה התחדש.
יש 5 רמקולים, אז לא רלוונטי אודיו עם יותר ערוצים.
אם היה לו מקור וטלויזיה עם 4K, שמחוברים דרך הרסיבר, הוא כבר היה יודע לבד שהרסיבר לא תומך...
אם היה חסר לו הזרמת מוזיקה, אפליקציה, ושאר הדברים שפירטת, הוא כבר היה יודע לבד שהדברים קיימים, והגיע הזמן לשדרג, אם הוא מעוניין להינות מהם.
שאלה כללית כזו, מה התחדש, מזמינה תגובות מצחיקות.
(יש לי אוטו בן 10, אני בקושי נוסע.
כדאי לשדרג? מה התחדש ברכבים ב- 10 שנים?
שאלה מגוחכת. נכון?)
מה התחדש?
אם היה לו מקור וטלויזיה עם 4K, שמחוברים דרך הרסיבר, הוא כבר היה יודע לבד שהרסיבר לא תומך...
אם היה חסר לו הזרמת מוזיקה, אפליקציה, ושאר הדברים שפירטת, הוא כבר היה יודע לבד שהדברים קיימים, והגיע הזמן לשדרג, אם הוא מעוניין להינות מהם.
שאלה מגוחכת. נכון?)
תודה רבה! עזרת לי להחליט שלא לשדרג...snad כתב:כמה תשובות מתחכמות, למה לא לתת תשובה פשוטה?
יש כמובן עוד דברים - שליטה על אזורים נוספים, הדלקה ושליטה על כל הסטאפ ביחד, ובטח עיבוד תמונה טוב יותר ועיבוד סאונד טוב יותר, אבל אני לא יודע מה מהם רלוונטי....
·תשובה מתנשאת, אבל הרמת לי להנחתה לגבי הדוגמא של הרכב: אני אכן משדרג את הרכב אך ורק אם יש לו יתרון מובהק שאני צריך (!) יחסית לרכב שיש לי היום.Amir64 כתב:@snad
מה התחדש?
שאלה מגוחכת. נכון?)...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
·אבל...urielp כתב:·תשובה מתנשאת, אבל הרמת לי להנחתה לגבי הדוגמא של הרכב: אני אכן משדרג את הרכב אך ורק אם יש לו יתרון מובהק שאני צריך (!) יחסית לרכב שיש לי היום.41468 כתב:.........
אין לך שום דבר שאתה צריך בתחום הקולנוע הביתי
אז איזה יתרון מובהק אתה מחפש, על משהו שאינך צריך
- Amir64
-
- גורו

זה נכתב ל- snad , לא אליך.urielp כתב:·תשובה מתנשאת, אבל הרמת לי להנחתה לגבי הדוגמא של הרכב: אני אכן משדרג את הרכב אך ורק אם יש לו יתרון מובהק שאני צריך (!) יחסית לרכב שיש לי היום..........
שים לב מה כתבתי לך בהודעה הראשונה שלי בשרשור, שדרך אגב לא ענית לשאלה שבה...
וממש לא הרמתי להנחתה.
עובדה שבהקשר לרכב אתה אומר:
למה לא להגיד בדיוק אותו משפט על הרסיבר?אני אכן משדרג את הרכב אך ורק אם יש לו יתרון מובהק שאני צריך (!)...
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
הי, אני עם אותו רסיבר ובינתיים לא משדרג.snad כתב:אני לא יודע מה מהם רלוונטי....
אני חושב שצדקת! כתבת שאתה לא יודע מה רלוונטי- ואת זה רק אתה יודע.
אם אתה רוצה לעבור ל-4K- אתה יכול לשדרג רסיבר, אבל ממש לא חייב. יש נגנים עם שתי יציאות HDMI ואפשר גם לשים מפצל.
אם אתה רוצה הזרמת תכנים מהרשת- אולי כן כדי לשדרג.
אם אתה רוצה חיבור בלוטות'- לא חייב לשדרג, יש מתאמים...
השאלה היא מה אתה רוצה מהמערכת שלך? אם אתה מסיים (או מתחיל) יום, שם לעצמך סרט/סדרה/משחק ונהנה מכל רגע.. לא חייב לרוץ לשדרג.
אם יש פונקציות שמעניינות אותך או אתה מרגיש שחסרות לך - בדוק ספציפית בנוגע אליהם·
מקווה שעזרתי.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·urielp כתב:שלום,
יש טעם לשידרוג?
תודה...
פעם ב 10 שנים אפשר ורצוי לשדרג, גם אם אתה לא צריך כרגע את כל הפיצ'רים של הטכנולוגיה האחרונה.
רסיבר מה 3 שנים האחרונות יתן לך את המענה לעוד 5-7 שנים קדימה.
פורמטים חדשים, 4K וכד' תמצא גם ברסיבר יד2 בן 3-4 במחיר שעלה לך הרסיבר שלך לפני עשור.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·Moshe984 כתב:למה רצוי לשדרג אם הוא חי בשלום עם מה שיש לו... חסר הגיון לחלוטין.
שהרסיבר ימות אז תחליף....
שמת לב באיזה פורום אתה?
נראה אותך כותב בפורום סלולאר שחסר הגיון לשדרג סלולארי כל מס' שנים. מעיפים אותך מהפורום תוך דקה