מולטילוק מפטרת 20 עובדי פיתוח
יצרנית המנעולים תפטר מהנדסים שעסקו במנעול "אנטר", שהיה אמור להיות דור העתיד והשתתף בניסוי של אמזון. הסיבה: החברה האם, הענקית השוודית אסא אבלוי, קנתה ב-100 מיליון דולר את אוגוסט האמריקאית, מובילה בתחום המנעולים החכמים, והתוכנה שלה מתקדמת מזו של אנטר. המוצר של אוגוסט מאפשר להתחבר למנעול מרחוק ולהפעילו מכל מקום בעולם, באמצעות ענן - בעוד את אנטר ניתן להפעיל רק בקרבת המנעול, באמצעות אפליקציה.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 71,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 71,00.html
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אפילו מנכ"ל החברה בארץ מודה שהתוכנה באוגוסט טובה מזו שבאנטר שלא לדבר על העיצוב. האנטר נראה גדול ומגושם כמו איבר מדולדל שמרחף איכשהו כחצי סטימטר מעל לדלת. רק המראה שלו לא מביא לך את החשק לראות אותו בבית ובטוח שלא אם גם צריך לשלם עבור היופי הזה סכום של כמה אלפי שקלים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
היה ברור.
מוצר יקר מגושם וחסר הרבה תפקודים.
יהירות ישראלית טיפוסית בפיתוח לא בודקים את השוק ואת התחרות, ישר מיצרים ומנסים לחנך את הלקוח או למצא קומבינות שיווק ומכירה.
זה עובד כשאין פתרון אחר אבל נכשל כשיש תחרות....
מוצר יקר מגושם וחסר הרבה תפקודים.
יהירות ישראלית טיפוסית בפיתוח לא בודקים את השוק ואת התחרות, ישר מיצרים ומנסים לחנך את הלקוח או למצא קומבינות שיווק ומכירה.
זה עובד כשאין פתרון אחר אבל נכשל כשיש תחרות....
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
ברוך שפטרנו מהמוצר הנחות והיקר הזה. עכשיו תור רב-בריח לפטר את הצוות שאחראי על הבדיחה שנקראת LOCKAPP.
הבעיה היא שאין ממש תחרות בישראל, בגלל שכל הדלתות מותאמות לצילינדר גלגל השיניים, שקיים רק פה.
הבעיה היא שאין ממש תחרות בישראל, בגלל שכל הדלתות מותאמות לצילינדר גלגל השיניים, שקיים רק פה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

ברוב אירופה הצילינדר עם אותו פרופיל כמו הצילינדר בארץ, אבל עם שן בודדת (דומה למה שמשמש פה לדלתות עץ, אבל עם מנגנון יותר רציני).Chura כתב:למה איזה צילינדרים יש בחו"ל ?...
בארה״ב יש מנגנון Deadbolt.
- dr0r
-
- חבר ותיק

1. אין אפשרות לחבר למערכות בית חכם (יש להם עכשיו תוסף חדש בשביל זה, שלא ממש ברור איפה אמורים לתלות אותו, שלא לדבר על בעיות האבטחה שהוא יוצר).ran_lebvy כתב:@dr0r
·
למה בדיחה? אחלה לוקאפ שבעולם....
2. מערכת ניהול משתמשים מפגרת: דורשת סינכרון של המנהל והמשתמש מול המנעול עצמו, אינה מאפשרת הגבלת שעות וימים לפתיחת הדלת, איפוס המכשיר דורש הגדרת כל המשתמשים מחדש בצמוד למנעול (בעייתי עם עובדי משק בית), אינה מאפשרת לקבל חיווי על ניסיונות פתיחה כושלים (או מוצלחים).
3. מחיר שערורייתי, ודרישה לשלם גם למתקין מורשה שלהם בשביל שהאחריות תהיה בתוקף.
שאמשיך?
שיהיה ברור, אין לי דבר וחצי דבר נגד המהנדסים של שתי החברות. אני פשוט סולד ממנהלי מוצר כושלים, שבטוחים שהם יודעים יותר טוב ממקביליהם מעבר לים, ומניצול דוחה של של כשלי שוק לקידום מוצרים נחותים. הדברים האלה חוזרים על עצמם בהרבה יותר מדי חברות ישראליות.
- dr0r
-
- חבר ותיק

המערכת לא מחוברת לבית חכם. יש להם תוסף ״אלחוטי״ שאמור לאפשר את החיבור, אבל אין כמעט פרטים עליו. ממה שאני מבין הוא מתחבר קווית למערכת הבית החכם, שאמורה לסגור מעגלים בין 3 החוטים שיוצאים ממנו. זה נראה הגיוני, כי הפרוטוקול היחיד שמוזכר שם הוא BLE, כך שכנראה שהתוסף מתחבר למנעול ב-BLE גם הוא. זה אומר שמבחינת הבית החכם:ran_lebvy כתב:למיטב ידיעתי יש חיבור לבית חכם והמערכת ללא חיבור ל WiFi כך שהיא אינה ברשת האלחוטית הרגילה....
א. אין שום חיווי במערכת על פתיחה/סגירה באמצעות טלפון או קודן (שלא לדבר על מי פתח/סגר).
ב. אין שום חיווי האם הדלת נעולה.
ג. במקרה הטוב יש חיווי אם הפתיחה/סגירה ע״י הבית החכם הצליחה, גם לא ברור.
כל הנ״ל נתמך על ידי כל מנעול חכם נורמלי בשוק, בנוסף לניהול משתמשים on-line.
חוץ מזה, לך תסתבך עם להעביר חיווט לתוסף שלהם מהמערכת שיכולה להיות באיזור אחר בבית - או ליתר דיוק רק טכנאי מוסמך - כי בכל זאת רב בריח צריכים להרוויח איכשהו...