קפיצות בהירות בטלוויזית פלסמה חדשה
שלום לכולם.
לפני כשבועיים נרכשה טלוויזית סמסונג 42Q7H. מאז הקנייה אנו שמים לב לקפיצות בתאורה(Brightness) של הטלויזיה שמתרחשות כמעט בכל רגע. הדבר דומה(אם נמשילו למצב עולם אמיתי) למנורת פלורסנט מקולקלת ש'קופצת' וגורמת לקפיצות בין אור לחושך בחדר.
האם מישהו מכיר את הבעייה ויודע את הפתרון?
קראנו לטכנאי של היצרן שטען שהוא אינו מכיר את הבעייה, וגם ניסה 'לדחוף' לנו איזה מייצב מתח לטלויזיה ב200 ש"ח. אנחנו בעלי ידע אלקטרוני נרחב יחסית, ונשמע תמוה(בלשון המעטה) שמכשיר כה יקר יזדקק למייצב מתח חיצוני, עוד לפני המרת המתח שנעשית ע"י הספק. מישהו שמע על העניין\קומבינה?
בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ בעניין.
לפני כשבועיים נרכשה טלוויזית סמסונג 42Q7H. מאז הקנייה אנו שמים לב לקפיצות בתאורה(Brightness) של הטלויזיה שמתרחשות כמעט בכל רגע. הדבר דומה(אם נמשילו למצב עולם אמיתי) למנורת פלורסנט מקולקלת ש'קופצת' וגורמת לקפיצות בין אור לחושך בחדר.
קראנו לטכנאי של היצרן שטען שהוא אינו מכיר את הבעייה, וגם ניסה 'לדחוף' לנו איזה מייצב מתח לטלויזיה ב200 ש"ח. אנחנו בעלי ידע אלקטרוני נרחב יחסית, ונשמע תמוה(בלשון המעטה) שמכשיר כה יקר יזדקק למייצב מתח חיצוני, עוד לפני המרת המתח שנעשית ע"י הספק. מישהו שמע על העניין\קומבינה?
בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ בעניין.
- eyal_ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
ב-Q7 יש מעבד תמונה די אגרסיבי שנקרא DNIE.
הוא עובד כברירת מחדל ולא ניתן לנתקו (אלא דרך תפריט טכנאים....מסוכן למי שלא מכיר).
המעבד בין היתר משחק כל הזמן עם הבהירות של התמונה ולפי התיאור שלך נשמע לי שלזה אתה מתכוון.
יש באחד התפריטים DNIE DEMO שמראה חצי מסך עם המעבד וחצי מסך בלי.
במידה ובחצי בלי העיבוד התופעה נעלמת אז הפתרון פשוט....
אייל
הוא עובד כברירת מחדל ולא ניתן לנתקו (אלא דרך תפריט טכנאים....מסוכן למי שלא מכיר).
המעבד בין היתר משחק כל הזמן עם הבהירות של התמונה ולפי התיאור שלך נשמע לי שלזה אתה מתכוון.
יש באחד התפריטים DNIE DEMO שמראה חצי מסך עם המעבד וחצי מסך בלי.
במידה ובחצי בלי העיבוד התופעה נעלמת אז הפתרון פשוט....
אייל
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בדגמים ישנים יותר של סמסונג היה מצב של בהירות תמונה משתנה בהתאם לאור בחדר ובהתאם לכמות הבהירות של התמונה המוצגת.GGuyZ כתב:שלום לכולם.
בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ בעניין....
ניתן היה לכבות אופציה זו. יתכן וזה מה שאתה רואה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
זאת תופעה טבעית במסך
לכולם יש את זה
נראה לי שזה מה DNIE .
אולי גם מpower saving, , תבטל
אגב האינטרקציה שלי עם הטכנאים של היבואן היתה דומה
היתה לי בעיה אחרת אבל קיבלתי אותה תשובה "בחיים לא שמענו על זה"
כולל טכנאי בכיר וכולל מנהל מעבדה.
והינה פה בפורום הרבה אנשים מכירים ואף אחד פה זה לא המקצוע שלו לחיים(כמעט)
חבל שהרמה כזאת ירודה.
אני במקצוע שלי שואף לדעת כמה שיותר ולהיות מקצועי, חבל שזאת הרמה...
לכולם יש את זה
נראה לי שזה מה DNIE .
אולי גם מpower saving, , תבטל
אגב האינטרקציה שלי עם הטכנאים של היבואן היתה דומה
היתה לי בעיה אחרת אבל קיבלתי אותה תשובה "בחיים לא שמענו על זה"
כולל טכנאי בכיר וכולל מנהל מעבדה.
והינה פה בפורום הרבה אנשים מכירים ואף אחד פה זה לא המקצוע שלו לחיים(כמעט)
חבל שהרמה כזאת ירודה.
אני במקצוע שלי שואף לדעת כמה שיותר ולהיות מקצועי, חבל שזאת הרמה...