חיבור לנקודת אינטרנט נוספת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
יש לי מחשב עם ראוטר בקומה שנייה, הכל עובד תקין.
במרתף בממד קיימת גם כן נקודת תקשורת (שם בעבר היה המחשב).
אני רוצה לקנות מחשב נוסף ולחבר אותו בממד.
מה הפרוצדורה על מנת שהמחשה יהיה מחובר לאינטרנט בצורה המיטבית?
יש אפשרות לחבר ראוטר נוסף פשוט או שתהיה בעיה של התנגשות ?
או שצריך משתמש נוסף (ואז לשלם עוד כסף לספק בעצם)?

תודה רבה!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

איפה נמצא המודם שלך? האם הראוטר בקומה השנייה הוא גם המודם ולשם מגיעה תשתית האינטרנט שלך?
אם כן - תצטרכי להעביר כבל רשת מהראוטר אל הממ"ד. לא צריך ראוטר נוסף ולא משתמש נוסף.
אם לא - אז צריך להבין מה התשתית אצלך בבית. לאן מחוברת נקודת התקשורת בממ"ד? האם היא מחוברת לארון תקשורת מרכזי? ...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@TetiBETTY
·

בוא ננסה לעשות סדר בדברים:

א. למיטב הבנתי המודם והראוטר הראשי נמצאים בקומה השניה ואת רוצה להשאיר כך את המצב (לא משנה אם הם במכשיר אחד או אם תפרידי אותם).

ב. את רוצה שיהיה לך גם חיבור רשת במרתף/ממ"ד. הפתרון המומלץ מכל הבחינות הוא להעביר כבל רשת מהנקודה בה נמצא הראוטר הראשי לנקודה בממ"ד.

אם כבר יש לך כבל רשת מהקומה השניה לממ"ד אז מצוין את יכולה להשתמש בו. אם אין לך כבל כזה אז מקובל להביא בעל מקצוע שיעביר לך כבל בצינורות הקיימים בקיר (או אם את יודעת לעשות זאת בעצמך). הוא יעשה לך שקע רשת בקומה השניה ושקע בממ"ד ויעביר כבל רשת ביניהם. בשביל להשתמש בצינורות הקיימים הנקודות יהיו בצמוד לנקודות הקיימות של תשתית בזק/הוט/יס (זה עובר באותם צינורות בקיר). לשימוש ביתי מקובל להשתמש בכבל מסוג CAT6 או CAT5e (אלה סוגים של כבלי רשת שהוא משחיל בקיר; יש גם CAT7 אבל הוא יקר ומסורבל ולא נדרש או מיועד לשימוש ביתי).

אופציות אחרות מהעברת כבל רשת הם:
1. חיבור אלחוטי לדעתי לא רלוונטי במקרה זה: הוא דועך עם המרחק/קירות והמרתף נשמע רחוק מהקומה השניה ולממ"ד יש קירות שקשה לסיגנל אלחוטי לעבור.
2. חיבור כל מיני מתאמים על גבי תשתית הכבלים (הוט/יס) או על רשת החשמל. המתאמים האילו עובדים הרבה פחות טוב מכבל רשת ולטווח הארוך (ואולי גם לקצר) יצאו לך רק יותר יקרים מלהעביר כבל רשת. עדיין במקרים מאד מסויימים כשיש סיבה טובה אפשר לשקול גם אופציה זו.

ג. אחרי שיש לך חיבור רשת מהקומה השניה לממ"ד (ע"י כבל רשת או ע"י מתאמים כלשהם על תשתית אחרת), אם כל מה שאת צריכה זה לחבר מחשב בודד אפשר פשוט לחבר אותו בחיבור קווי (כבל רשת קצר וזול מהשקע למחשב).
אם את צריכה גם חיבור אלחוטי בממ"ד אז צריך עוד ראוטר בממ"ד (או יותר מדיוק נקודת גישה או באנגלית AP). אליו את מחברת את המחשב בחיבור קווי (ע"י כבל רשת קצר נוסף) או בחיבור אלחוטי. יש גם פתרונות mesh וכאלה אבל נשמע לי שזה לא באמת רלוונטי לצרכים שלך ושכל AP פשוט (או ראוטר שמקונפג כ-AP) יספק את צרכיך.

שוב מומלץ להעזר בבעל מקצוע מתאים אם צריך. אם במקום חשמלאי תעזרי בטכנאי רשתות הוא יוכל גם להעביר את הכבל וגם לעזור לך להתאים את ציוד התקשורת לצרכים שלך (כולל אם צריך להוסיף ציוד נוסף ולקנפג הכל בהתאם).

ד. אין פה שום קשר לספק אינטרנט שלך ולא יהיה צריך משתמש נוסף או לשלם עוד כסף וכו'.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה רבה על הפירוט, אני צריכה שיסבירו לי לאט כדי שאבין מהר :)
אז אם הבנתי נכון,
לראוטר שבקומה השניה אני מחברת כבל רשת נוסף שיתחבר לנקודת רשת חדשה לידו, שהקצה שלה יוצא בממד למטה. את המחשב שאתקין למטה, אחבר לנקודת רשת למטה שהקצה שלה הוא הנקודת רשת החדשה למעלה בקומה השניה. נכון עד כה ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@TetiBETTY
·

כן.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

eran405 כתב:אם את צריכה גם חיבור אלחוטי בממ"ד אז צריך עוד ראוטר בממ"ד (או יותר מדיוק נקודת גישה או באנגלית AP). אליו את מחברת את המחשב בחיבור קווי (ע"י כבל רשת קצר נוסף) או בחיבור אלחוטי. יש גם פתרונות mesh וכאלה אבל נשמע לי שזה לא באמת רלוונטי לצרכים שלך ושכל AP פשוט (או ראוטר שמקונפג כ-AP) יספק את צרכיך.
...

@eran405
אוקיי תודה רבה!!! סידר לי את הדברים מאוד.
אז לחלק ב',
אני רוצה חיבור אלחוטי בממד לטלויזיה חכמה שנמצאת ליד.
יש לי AP של TL WA850RE בקומה למעלה שעובד מצויין.
השאלה שלי היא איך אני מתקינה אחד כזה למטה במרתף אם אין לי ראוטר באיזור והמחשב מחובר קווי?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

לטלווזיה חכמה בדר"כ יש חיבור רשת קווי.
ולכן תוכלי לקנות לו סוויץ' - מכשיר שבעצם מאפשר לחבר לנקודת רשת אחת מספר מכשירים ולחבר באופן קווי את הטלווזיה.

במידה ועדיין חשובה לך רשת אלחוטית במרתף, מה שניתן לעשות זה לקנות AP עם חיבורי רשת קווים.
ואז מה שעושים הוא מחברים את הAP לנקודת הרשת, את המחשב באופן קווי לAP, ואז גם את מקבלת רשת אלחוטית מAP.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@ariel-ro
·

אוקיי תודה רבה, אז השאלה המתבקשת היא האם יש דבר כזה מפצל נקודת רשת לקיר? כדי לחבר גם את המחשב וגם את הAP?
ואפשר בבקשה המלצה ל AP במחיר סביר העומד בסטנדרטים האלו?

(הטלויזיה בחדר אחר)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@TetiBETTY
·

חיבור רשת זה לא דבר שמפצלים (או לפחות מבחינה טכנית לא קוראים לזה מפצל שכרגיל מוצר פסיבי). כמו ש-ariel-ro כתב אפשר להתקין מכשיר אקטיבי שנקרא סוויץ שבמבצע חיבור בין מספר כבלי רשת. בפרט לדוגמא סוויץ של 5 פורטים יאפשר חיבור של עד 4 מכשירים בנוסף לחיבור לכיוון הראוטר הראשי (כלומר את מחברת באחד הפורטים את הכבל שהולך לקיר לכיוון הראוטר הראשי, בשני את המחשב, בשלישי נגיד את הטלויזיה וישארו עוד 2 פורטים פנויים).

דוגמאות לסוויצ'ים זולים של 5 פורטים:
https://ksp.co.il/?uin=41396
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16665
(הדבר העיקרי לשם לב שאת קונה סוויץ עם פורטים של 1 גיגה כי עדיין מוכרים גם כאלה עם פורטים של 10/100 בלבד)

סוויץ כמובן לא נותן שום חיבור אלחוטי (בשביל זה צריך AP). אני הייתי חושב פעמיים לגבי התקנת AP בתוך ממ"ד גם כי כנראה לא תהיה קליטה שלו מחוץ לממ"ד וגם כי זה לא נשמע לי הכי בריא לשם משהו שעושה קרינה בחלל "סגור" כמו ממ"ד (אני מודה שאני לא מכיר את הפיזיקה הרלוונטית מספיק טוב בשביל להגיד האם ה"פחד" שלי מבוסס).

אם את צריכה גם חיבור אלחוטי, במקרה שלך, הייתי קונה ראוטר מתאים ומשתמש בו כ-AP בלבד. כמעט לכל ראוטר יהיה סוויץ מובנה, כרגיל עם 4 פורטים, כך שתוכלי לחבר עד 3 מכשירים נוספים לחיבור לכיוון הראוטר הראשי (שימי לב שלראוטר יהיה גם פורט WAN אבל בשימוש של AP בלבד לא משתמשים בו).

בהנחה שמספר הפורטים בראוטר מספק אותך אין שום סיבה לקנות גם סוויץ בנוסף לראוטר. ראוטרים שיש המון מבחר במחירים שונים ובתקנים שונים שכולם עונים ל"דרישות" שהבאת.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@eran405
·

אז אם אני הולכת על פתרון הראוטר כ AP,
אני קונה ראוטר ומגדירה אותו כAP.
מחברת את הAP לנקודת הרשת בקיר, ואת המחשב באופן קווי ל AP.

2 שאלות..
1. יש לי ראוטר בקומה ב' של בזק NETGEAR N600 , הבנתי שכדאי שהראוטר השני גם הוא יהיה מאותה חברה/דגם, זה נכון ? אם לא אשמח על המלצה ספציפית, אני הולכת לאיבוד בחיפושים.

2. האם המהירות למעלה תרד משמעותית ?אם כן, האם יש אפשרות הגבלה ? (המהירות היא 40 גיגה בבית)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@TetiBETTY
·

בגדול כן.

הגדרות ראוטר כ-AP דורש טיפ טיפה מיומנות טכנית:
א. צריך לבטל בו את ה-DHCP.
ב. מוומלץ מאד לשנות את הכתובת שלו לכתובות מאותו הטווח של הרשת הראשית אבל מוץ לטווח שה-DHCP בראוטר הראשי מחלק ושונה מכתובות קבועות/שמורות אחרות. לדוגמא אם הראוטר הראשי ב-192.168.1.1 וה-AP שכבר יש לך ב-192.168.1.2 ונגיד עוד מכשיר עם כתובת שמורה/קבועה ב-192.168.1.3 אז את יכולה לתת ל-AP החדש את הכתובת 192.168.1.4 - כל זאת בהנחה שה-DHCP בראוטר הראשי אינו מחלק את הכתובת האילו.
ג. לבסוף כמו שציינתי קודם צריך לחבר אותו באחד מפורטי ה-LAN ולהשאיר את ה-WAN ללא חיבור.

לגבי הדגם של הראוטר אין לי מושג מה להמליץ במקרה שלך כי אני ממש לא מבין מה השימושים שלך. שני המכשירים שיש לך מאד מיושנים וכמעט כל דבר שתיקני היום יהיה יותר טוב (או לפחות ברמה דומה). אם את רוצה להמשיך עם הרשת "הארעית" שכרגע יש לך, הכי קרוב להמלצה שאני יכול לתת זה לקנות משהו כמה שיותר זול ולהתכונן שבמוקדם או מאוחר תצטרכי להחליף את כל הציוד שיש לך. אם מקנפגים הכל נכון לא אמורה להיות בעיה לערבב חברות שונות (כל עוד מדובר על APs נפרדים ללא מעבר חלק ביניהם).

אם את רוצה רשת אלחוטית טובה בכל רחבי הבית עם מעבר חלק בין היחידות השונות מומלץ להחליף הכל ברשת mesh בתקן AC עם מספר יחידות בחיבור קווי (או לכל הפחות חיבור קווי ליחידה בממ"ד). יש הרבה שירשורים בנושא כמו לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2929445#2929445
ברגע שמדברים על מעבר חלק בין היחידות, כבר חייבים שכל היחידות יהיו מתאימות - כרגיל כולם בדיוק מאותו הדגם של mesh (אבל יש יוצאים מן הכלל כמו aiMesh של asus שאפשר לערבב ראוטרים שונים שלהם כל עוד כולם תומכים ב-aiMesh).

לבסוף לגבי המהירות, אין שום ירידת מהירות בגלל השינויים המדוברים כאן. כמובן שאם יש לך תשתית אינטרנט של 40 מגה אז המהירות הכוללת של כל המכשירים ביחד לא תוכל לעבור את ה-40 מגה (אין שום משמעות להאם המכשיר בקומה למעלה או למטה או האם הוא מחובר בצורה זו או אחרת). אם את רוצה לתת עדיפות לציודים מסוימים (או יותר מדיוק לשימושים מסוימים באינטרנט) אז זה נושא של QoS וצריך ציודים ברמה אחרת ממה שיש לך היום שגם ידרשו ידע טכני בשביל לקנפג ולתחזק אותם.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@eran405
·

השימוש בקומה ב' היא טורנטים, אינטרנט, אופיס, בסיסי..
במרתף זה יהיה מחשב לגיימינג עם משחקים שדורשים חיבור אינטרנט חזק וטוב (Uplay למשל)

אין לי שני מכשירים, יש לי רק את הנטגיר של בזק.
הראוטר תומך AP החדש צריך להיות באיזור ה150₪-200₪.
לא ראיתי המלצה באף שרשור בתוך שרשור על ראוטר שעומד במחיר הזה..
האם יש ראוטרים תומכים mesh בטווח הזה?
אם כן, אקנה 2 לשני המחשבים

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

@TetiBETTY
·

א. את כן כתבת בהודעה קודמת שיש לך מגדיל טווח של TL WA850RE וזה מה שהתכוונתי כשהתכוונתי שכבר יש לך AP נוסף (והוא גם של חברה אחרת ואני מנחש שעל אף זאת הוא עובד בסדר). כהערת אגב אציין שמגדיל טווח כן פוגע במהירות של הרשת האלחוטית אליו הוא מתחבר.

ב. לצרכים שציינת במרתף מומלץ בחום לחבר את המחשב והטלויזיה בחיבור קווי ואז לא צריך ראוטר/AP אלא רק סוויץ שנתתי לך כבר שני דגמים לעיל. באותה ההודעה פירטתי גם למה זה לא ממש הגיוני להתקין ראוטר/AP בתוך ממ"ד.

ג. אם את חייבת ראוטר/AP לממ"ד, בתקציב של 150-200 ש"ח אין שום אופציה "טובה מבחינה טכנית" שאני מכיר. למיטב הבנתי לצרכים שלך מספיק ציוד תקן N (על אף היותו ישן וחלש, זה הרי מה שיש לך היום והוא מספק אותך, לא?). ציוד כזה אפשר לדעתי להשיג בתקציב שלך, וכנראה אפילו בפחות, בחנות הקרובה/מעודפת עליך (תתני נגיד למוכר להמליץ לך על דגם ספציפי).

עוד אופציה בתקציב שלך זה להזמין משהו מ-aliexpress כמו לדוגמא ה-totolink הזה, תלוי בצרכים ובציפיות גם הוא יכול להיות אופציה טובה (מצוינת ביחס למחיר המצחיק שאני שילמתי עליו).
אופציה נוספת היא 825ac שהינו הראוטר AC היחיד שאני מכיר בארץ שקרוב לתקציב שלך (האיכות בהתאם למחיר אבל לפחות הוא AC).

פתרון שבאמת מומלץ מבחינה טכנית לצרכים שלך הוא התקנת מערכת mesh. כמה יחידות את צריכה קשה להגיד בלי להבין את מבנה הבית (כלומר להיות פיזית במקום), לבדוק איך הקליטה מהציוד הקיים ולהבין יותר טוב את הצרכים שלך (אני עדיין לא מבין האם את צריכה חיבור אלחוטי בתוך הממ"ד ולמה? ומה לגבי חדרים בקומה למטה ליד הממ"ד? וכו').
לדוגמא בפוסט שקישרתי לעיל יש לינק לביקורת על ה-google wifi וסיבות למה הוא יכול להתאים למקרה שלך. כמובן שהמחיר "קצת" יותר יקר ממה שציינת, לדוגמא ל-3 יחידות זה יוצא כרגע כ-1185 ש"ח כולל הכל:

https://www.amazon.com/Google-WiFi-syst ... B01MAW2294

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”