מפסק מחליף או מפסק מדבקה?
אני בשלב בנייה ותכניות חשמל,
יש לי חריגה משמעותית בכמות הנק' חשמל ויש לי צורך לצמצם נקודות,
יש לי כ25 נקודות שהם עם מפסק כפול (מחליף). האם כדאי להוריד אותם ולהשתמש במפסקי מדבקה?
המודולים במפסקים יעבדו ZWAVE.
האם צריך שהמפסק מדבקה ידע לעבוד ZWAVE או שאין קשר?
בנוסף בכל נקודת TV יש צמוד נקודת טלפון, האם יש צורך?
יש מפסק מדבקה טאצ' דק מאוד?
תודה
יש לי חריגה משמעותית בכמות הנק' חשמל ויש לי צורך לצמצם נקודות,
יש לי כ25 נקודות שהם עם מפסק כפול (מחליף). האם כדאי להוריד אותם ולהשתמש במפסקי מדבקה?
המודולים במפסקים יעבדו ZWAVE.
האם צריך שהמפסק מדבקה ידע לעבוד ZWAVE או שאין קשר?
בנוסף בכל נקודת TV יש צמוד נקודת טלפון, האם יש צורך?
יש מפסק מדבקה טאצ' דק מאוד?
תודה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
בעניין נק' טלפון - ממש אין צורך. אם אתה בכלל מתכוון לחבר טלפון קווי, אתה יכול לחבר טלפונים אלחוטיים עם Dect.
בנוגע למפסקים, אם המטרה שלך היא לחסוך כסף Z-Wave לא יביא אותך לשם.
אתה יכול לשים מפסקי RF, לדוגמא של Livolo.
בכל מקרה, מפסקי מדבקה יכולים לדבר עם ה-hub, ואז הם לא חייבים לתמוך ב-Z-Wave
בנוגע למפסקים, אם המטרה שלך היא לחסוך כסף Z-Wave לא יביא אותך לשם.
אתה יכול לשים מפסקי RF, לדוגמא של Livolo.
בכל מקרה, מפסקי מדבקה יכולים לדבר עם ה-hub, ואז הם לא חייבים לתמוך ב-Z-Wave
מנסיוני מצאתי שאין קיצורים בכל האמור למפסקים אלחוטיים.
הצורך להטעין אותם יוצר טירחה, ודווקא ברגע הלחיצה על המפסק, אתה מגלה שהבטריה הקטנטנה מתה. שווה להתקין אותם במקומות שלא תיכננת לפני כן מפסק מחליף, ועתה אתה מגלה שכדאי שיהיה שם.
התקנה נקודת מפסק חשמל עולה כ- 300 ש"ח? לדעתי שווה את העלות.
בחדר ההורים הייתי אפילו מתעלה ומתקין מפסק מצליב - לשליטה משולשת - בכניסה לחדר ולשני צידי המיטה - על תאורה ומאוורר התיקרה.
מאד נוח.
הצורך להטעין אותם יוצר טירחה, ודווקא ברגע הלחיצה על המפסק, אתה מגלה שהבטריה הקטנטנה מתה. שווה להתקין אותם במקומות שלא תיכננת לפני כן מפסק מחליף, ועתה אתה מגלה שכדאי שיהיה שם.
התקנה נקודת מפסק חשמל עולה כ- 300 ש"ח? לדעתי שווה את העלות.
בחדר ההורים הייתי אפילו מתעלה ומתקין מפסק מצליב - לשליטה משולשת - בכניסה לחדר ולשני צידי המיטה - על תאורה ומאוורר התיקרה.
מאד נוח.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@nick9000
·
עצתי היא שבונים לא לחסוך בתשתיות זה לא פשוט להוסיף אחרי.
אולי כדאי להחליף את המפסקים המחליפים בלחצנים רגעיים זה יוזיל מעט את עלות החומר, פחות מוליך בקיר וכמובן עדיף מבחינה לוגית בבית חכם.
במה שאת מכנה ״מפסק מדבקה״ יש סוללה שמנסיון מתרוקנת די מהר.
כדי להפעיל משהוא באמצעות ״מפסק מדבקה״ תזדקק לתרחיש או 2 תרחישים (אחד להדלקה ואחד לכיבוי) בנוסף לזה זמן התגובה יהיה איטי כתוצאה מהמעבר דרך הבקר.
יש אפשרות להתשמש ב asociaciones כדי לקצר את זמני התגובה והצורך בתרחישים, אבל צריך לוודא מראש תמיכה של המודולים והמפסק ב asociaciones וב multi channel associations במקרה של שימוש במודולים כפולים.
בהצלחה
·
עצתי היא שבונים לא לחסוך בתשתיות זה לא פשוט להוסיף אחרי.
אולי כדאי להחליף את המפסקים המחליפים בלחצנים רגעיים זה יוזיל מעט את עלות החומר, פחות מוליך בקיר וכמובן עדיף מבחינה לוגית בבית חכם.
במה שאת מכנה ״מפסק מדבקה״ יש סוללה שמנסיון מתרוקנת די מהר.
כדי להפעיל משהוא באמצעות ״מפסק מדבקה״ תזדקק לתרחיש או 2 תרחישים (אחד להדלקה ואחד לכיבוי) בנוסף לזה זמן התגובה יהיה איטי כתוצאה מהמעבר דרך הבקר.
יש אפשרות להתשמש ב asociaciones כדי לקצר את זמני התגובה והצורך בתרחישים, אבל צריך לוודא מראש תמיכה של המודולים והמפסק ב asociaciones וב multi channel associations במקרה של שימוש במודולים כפולים.
בהצלחה
- dr0r
-
- חבר ותיק

@Grappa
לשרשרת מפסקים רגעיים צריך שני חוטים, בדיוק כמו למחליפים/מצליבים ב-travel system. לכל היותר אפשר לחסוך הגעה של ה-line למפסק האחרון. אבל אם מחברים לבית חכם בהחלט עדיף רגעיים, ולו בשביל שמצב המפסק לא יבלבל.
מסכים לחלוטין בעניין נק׳ הרשת. גם אם כל המחשבים שלך ניידים, כדי לוודא כיסוי טוב של WiFi תצטרך לפרוס Mesh, שעובד הרבה יותר טוב ומהר אם הנקודות שלו מחוברות ב-Ethernet.
לשרשרת מפסקים רגעיים צריך שני חוטים, בדיוק כמו למחליפים/מצליבים ב-travel system. לכל היותר אפשר לחסוך הגעה של ה-line למפסק האחרון. אבל אם מחברים לבית חכם בהחלט עדיף רגעיים, ולו בשביל שמצב המפסק לא יבלבל.
מסכים לחלוטין בעניין נק׳ הרשת. גם אם כל המחשבים שלך ניידים, כדי לוודא כיסוי טוב של WiFi תצטרך לפרוס Mesh, שעובד הרבה יותר טוב ומהר אם הנקודות שלו מחוברות ב-Ethernet.
@Grappa
ראשית תודה לכולם על המענה,
לצורך חידוד השאלה, האם היום שכל אחד כבר מחובר עם הנייד וכשיש עוזרות קוליות עדין יש צורך במפסק מחליף,
הרי לילה טוב לאלכסה כבר ידאג לסגור את התריסים והאורות בחדר, לא?
השאלה היא אם לוותר על שקעים לטובת מפסקים מחליפים.
כשכתבתי שקע טלפון הכוונה הייתה לתקשורת בכלל, בחיבור הטלויזיה (הוט/YES) האם כדאי בשני חיבורים גם כבל לטלויזיה וגם כבל תקשורת/טלפון או שמספיק חיבור אחד?
בתכנון החשמל יש כרגע 25 מפסקים מחליפים, ברור שאת המקומות הקריטים אני משאיר כמו בין קומות או במזדרון.
תודה
ראשית תודה לכולם על המענה,
לצורך חידוד השאלה, האם היום שכל אחד כבר מחובר עם הנייד וכשיש עוזרות קוליות עדין יש צורך במפסק מחליף,
הרי לילה טוב לאלכסה כבר ידאג לסגור את התריסים והאורות בחדר, לא?
השאלה היא אם לוותר על שקעים לטובת מפסקים מחליפים.
כשכתבתי שקע טלפון הכוונה הייתה לתקשורת בכלל, בחיבור הטלויזיה (הוט/YES) האם כדאי בשני חיבורים גם כבל לטלויזיה וגם כבל תקשורת/טלפון או שמספיק חיבור אחד?
בתכנון החשמל יש כרגע 25 מפסקים מחליפים, ברור שאת המקומות הקריטים אני משאיר כמו בין קומות או במזדרון.
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@nick9000
·
הכי מעצבן זה להיות במיטה ולבקש משהוא מאלקסה והיא לא מגיבה או לא מבינה בגלל שאתה לוחש במבטא ישראלי כדי לא להעיר מישהוא.
אם המפסק ליד מושיטים יד ולוחצים אם הוא רחוק קצת לא נעים....
ברור שאם הנייד לידך אפשר גם דרך הנייד.
בכל מקרה אני מעדיף שתמיד תהיה אופציה פשוטה להפעלה ישירה ללא כל קשר לבקר.
מציע שתחשוב גם על הדיירים האחרים בבית או כאלה שיהיו בעתיד בבית ולכן מציע שיהיה גם פתרון ״פשוט״ שהוא backward compatible וגם למאותגרי טכנולוגיה.
בהצלחה
·
הכי מעצבן זה להיות במיטה ולבקש משהוא מאלקסה והיא לא מגיבה או לא מבינה בגלל שאתה לוחש במבטא ישראלי כדי לא להעיר מישהוא.
אם המפסק ליד מושיטים יד ולוחצים אם הוא רחוק קצת לא נעים....
ברור שאם הנייד לידך אפשר גם דרך הנייד.
בכל מקרה אני מעדיף שתמיד תהיה אופציה פשוטה להפעלה ישירה ללא כל קשר לבקר.
מציע שתחשוב גם על הדיירים האחרים בבית או כאלה שיהיו בעתיד בבית ולכן מציע שיהיה גם פתרון ״פשוט״ שהוא backward compatible וגם למאותגרי טכנולוגיה.
בהצלחה
- dr0r
-
- חבר ותיק

מפסקים פיזיים הם הרבה יותר אינטואיטיביים ומידיים, בטח אם מתעוררים באמצע הלילה ממשהו. וגם לא צריך ללחוש כדי לא להעיר מישהו.
בית חכם זה נפלא, אבל לעיתים קרובות מפסק הרבה יותר נוח. אל תסנדל את עצמך למצב שיחסרו לך מפסקים.
תקשורת: השאלה למה אתה מתכנן להתחבר. HOT/YES עובדים עם קאוקסלי, אבל כל השאר (כולל Sting TV) זה פשוט על האינטרנט, ויכולים לעבוד גם על WiFi. בעיקר חשוב שפריסת נק׳ הרשת תאפשר כיסוי יעיל.
בית חכם זה נפלא, אבל לעיתים קרובות מפסק הרבה יותר נוח. אל תסנדל את עצמך למצב שיחסרו לך מפסקים.
תקשורת: השאלה למה אתה מתכנן להתחבר. HOT/YES עובדים עם קאוקסלי, אבל כל השאר (כולל Sting TV) זה פשוט על האינטרנט, ויכולים לעבוד גם על WiFi. בעיקר חשוב שפריסת נק׳ הרשת תאפשר כיסוי יעיל.
נקודת רשת ליד הTV או בשולחן העבודה
אני מתכנן נקודת רשת בכל חדר,
האם יש עדיפות לכך שנק' הרשת תהיה ליד הTV או בשולחן העבודה ליד המחשב?
נק' לחשוב עליה היא שבחדרי הילדים יש פלייסטישן ליד ה TV ומחשב גיימרים בשולחן העבודה.
נק' לחשוב עליה היא שבחדרי הילדים יש פלייסטישן ליד ה TV ומחשב גיימרים בשולחן העבודה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

Re: נקודת רשת ליד הTV או בשולחן העבודה
מבין השניים הייתי אומר שהמחשב יותר חשוב, כי הקצבים ב-Ethernet יותר גבוהים, וזה גם יותר הגיוני לשים שם mesh point. ה-WiFi מספיק טוב גם בשביל 4k.nick9000 כתב:אני מתכנן נקודת רשת בכל חדר,
נק' לחשוב עליה היא שבחדרי הילדים יש פלייסטישן ליד ה TV ומחשב גיימרים בשולחן העבודה....