האם הOLED סובלת עד כדי כך מתופעת הצריבות
שלום לכולם,
נושא הצריבות במסכי הOLED הוא אחד החשובים בפוסט זה. מחד גיסא אנו שומעים לא מעט על חברים שמדווחים על צריבות במסכים, ומאידך גיסא מדובר על מספרים בודדים. על מנת לעשות סדר וכדי שנוכל לקבל תמונה אמינה עד כמה שכיחה תופעת הצריבה במסכים אני מציע מכל מי שיש לו מסך OLED שידווח איזה מסך יש ברשותו, כמה שנים והאם המסך סבל מצריבה. כך נוכל לקבל תמונה אמינה ולקבל מדגם מייצג עד כמה שכיחה תופעת הצריבה במסכים (שבעיניי הם המובילים בשוק).
אז קדימה אני הראשון : OLED 65B8; שימוש כחודש; כרגע אין צריבות
נושא הצריבות במסכי הOLED הוא אחד החשובים בפוסט זה. מחד גיסא אנו שומעים לא מעט על חברים שמדווחים על צריבות במסכים, ומאידך גיסא מדובר על מספרים בודדים. על מנת לעשות סדר וכדי שנוכל לקבל תמונה אמינה עד כמה שכיחה תופעת הצריבה במסכים אני מציע מכל מי שיש לו מסך OLED שידווח איזה מסך יש ברשותו, כמה שנים והאם המסך סבל מצריבה. כך נוכל לקבל תמונה אמינה ולקבל מדגם מייצג עד כמה שכיחה תופעת הצריבה במסכים (שבעיניי הם המובילים בשוק).
אז קדימה אני הראשון : OLED 65B8; שימוש כחודש; כרגע אין צריבות
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9018
- נתן תודות: 1576 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
55EG910 מעל שלוש שנים, תקין.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1493
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
נאמר כבר בפורום ע"י נציג ח.י שכמות ההחזרות בגין צריבה הנו נמוך מאוד ועומד על 0.1%
זאת אומרת על כל 1000 מסכי OLED, מסך 1 מוחלף בגין צריבה.
גם אם הנתון טיפה מוגזם ויש יותר מקרים אלה עדיין מספרים קטנים ביותר.
בתור אחד שחווה צריבה לא יודע כמה הסטטיסטיקה הזאת רלוונטית.
בשביל הסטטיסטיקה:
55B6 נצרבה לאחר שנתיים וחצי
65B7 צריבה לאחר פחות משנה
זאת אומרת על כל 1000 מסכי OLED, מסך 1 מוחלף בגין צריבה.
גם אם הנתון טיפה מוגזם ויש יותר מקרים אלה עדיין מספרים קטנים ביותר.
בתור אחד שחווה צריבה לא יודע כמה הסטטיסטיקה הזאת רלוונטית.
בשביל הסטטיסטיקה:
55B6 נצרבה לאחר שנתיים וחצי
65B7 צריבה לאחר פחות משנה
נערך לאחרונה על ידי ambar ב 26/02/2019 19:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
מסכים שחוו צריבות היו יותר רגישים לכך בגלל עניין שככל הנראה קשור בייצור ובמסך הספציפי.
לא כל המסכים והפנלים זהים.
לי יש שנה את המסך והוא תקין מבחינת צריבות. ( יש לו בעיה אחרת שזו גם חולשה של הטכנלוגיה וזה גוון צבע שנוטה לאדום באיזור מסויים במסך)
לא כל המסכים והפנלים זהים.
לי יש שנה את המסך והוא תקין מבחינת צריבות. ( יש לו בעיה אחרת שזו גם חולשה של הטכנלוגיה וזה גוון צבע שנוטה לאדום באיזור מסויים במסך)
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
כמעט שנה - מסך 55C8
מחובר באופן בלעדי למחשב - יש שומר מסך קבוע אחרי 2 דקות שאין תנועה של העכבר
נרדם באופן תדיר מול המסך
אין צריבות
מחובר באופן בלעדי למחשב - יש שומר מסך קבוע אחרי 2 דקות שאין תנועה של העכבר
נרדם באופן תדיר מול המסך
אין צריבות
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני עם 65B7Y מעל שנה, בעיקר סרטים ו- PS4. אין לא צבירות ולא צריבות.
מסך קודם שלי היה 55EC939Y בערך שנתיים עם אותו אופי שימוש ולא היו לא צבירות ולא צריבות.
שכחתי את המסכים מספר פעמים פועלים על תמונה סטטית למשך לילה כשנרדמתי ולא נשארו מזכרות מזה.
מסך קודם שלי היה 55EC939Y בערך שנתיים עם אותו אופי שימוש ולא היו לא צבירות ולא צריבות.
שכחתי את המסכים מספר פעמים פועלים על תמונה סטטית למשך לילה כשנרדמתי ולא נשארו מזכרות מזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 730
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
65g7P שנה וחצי בלי צריבות
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
·תבדוק צריבה ע"י הרצת קובץ הצגת הצבעים המתחלפים,שמשמש לבדיקת פיקסלים שרופיםserg90 כתב:קצת יותר משנה 55B7, ללא צריבות.
עיקר השימוש היה בנטפליקס, יוטוב, PS4 ובחצי שנה האחרונה חיבור קבוע למחשב....
לפעמים רואים צריבות רק בצבעים מסויימים
זה שלך היו צריבות עם המסך אומר שגם לי חייב להיות? כל מי שהגיב עד עכשיו לא חווה צריבות גם, זה שמדובר בגדלים ושנים שונות לא משנה את הפנאל שזהה בכולם.
ולא רואה סיבה לעשות את זה לעצמי. גם אם בפועל יש צריבה זניחה שאני בכלל לא מבחין בשימוש יום יומי, למה שאני אאכיל את עצמי בסרטים אם יש פיקסל בודד שרוף/צרוב?
בנוסף אני לא רואה ערוצי טלוויזיה אז אין לוגואים קבועים, וה-start menu אצלי תמיד על auto hide.
אם אני מוצא את עצמי גולש "הרבה" באותו דף, בדרך כלל אני עובר למצב fullscreen ומשתמש בקיצורי מקלדת לדפדף בין טאבים.
ולא רואה סיבה לעשות את זה לעצמי. גם אם בפועל יש צריבה זניחה שאני בכלל לא מבחין בשימוש יום יומי, למה שאני אאכיל את עצמי בסרטים אם יש פיקסל בודד שרוף/צרוב?
בנוסף אני לא רואה ערוצי טלוויזיה אז אין לוגואים קבועים, וה-start menu אצלי תמיד על auto hide.
אם אני מוצא את עצמי גולש "הרבה" באותו דף, בדרך כלל אני עובר למצב fullscreen ומשתמש בקיצורי מקלדת לדפדף בין טאבים.
- PayneBack3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
@serg90
·
בזכות מה שרשמת אני לא מתכוון להתקרב ל OLED, לא מתכוון לקנות מסך ולעבוד בשבילו.
·
בזכות מה שרשמת אני לא מתכוון להתקרב ל OLED, לא מתכוון לקנות מסך ולעבוד בשבילו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@serg90
·
הפאנל ממש לא זהה בכולם, יש הבדלים בפאנלים בין השנים.
@PayneBack3
.
סבבה, אף אחד לא מכריח אותך לקנות OLED.
·
הפאנל ממש לא זהה בכולם, יש הבדלים בפאנלים בין השנים.
@PayneBack3
.
סבבה, אף אחד לא מכריח אותך לקנות OLED.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
https://www.cnet.com/news/qled-vs-oled- ... omparison/
[left]All things considered, however, burn-in shouldn't be a problem for most people. From all of the evidence we've seen, burn-in is typically caused by leaving a single, static image element, like a channel logo, onscreen for a very long time, repeatedly. That's an issue if you keep Fox News, ESPN or MSNBC onscreen for multiple hours every day and don't watch enough other programming, for example. But as long as you vary what's displayed, chances are you'll never experience burn-in.
[/left]
[left]All things considered, however, burn-in shouldn't be a problem for most people. From all of the evidence we've seen, burn-in is typically caused by leaving a single, static image element, like a channel logo, onscreen for a very long time, repeatedly. That's an issue if you keep Fox News, ESPN or MSNBC onscreen for multiple hours every day and don't watch enough other programming, for example. But as long as you vary what's displayed, chances are you'll never experience burn-in.
[/left]