הפיכת מחשב עיקרי לHTPC + התלבטות בבחירת מסך

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מתעניינת לאחרונה בכל תחום ה-HTPC אבל ככל שאני קוראת יותר בנושא כך עולות לי יותר שאלות...
חשבתי לקנות מסך LCD של 19" או 20" ולחבר את המחשב לממיר (יס, אם זה משנה).

העניין הוא שיש לי מחשב די חלש שמשמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועריכת תמונות/וידיאו ברמה נמוכה. בקצרה על המפרט - P4 2.4ghz, לוח אם ישן של אסוס, ללא כרטיס מסך,
512MB RAM, Win XP Home Edition.
יש טעם בכלל להפוך מחשב עם מפרט כזה לHTPC? הבנתי שלמדיה סנטר יש תחליפים טובים לא תלויי-ויסטה, השאלה היא אם אפשר לעבוד על המחשב כמו שצריך ולצפות בטלוויזיה במקביל, או שהצפייה גוזלת משאבים רבים?

לגבי חיבור הממיר לטלוויזיה - הבנתי שיש צורך בטראנסקודר. אין מסכי מחשב עם יציאת SCART? יש אולי כרטיסי טלוויזיה במקום הטראנסקודר? קיים רכיב שגם משמש כטרנאסקודר וגם מאפשר הקלטה של השידור (PVR)?
ומה קורה אם אני לא מעוניינת בהקלטה - אפשר פשוט לתפעל את כל העסק עם השלט של יס, להמשיך לעבוד עם הEPG המובנה ופשוט לצפות בטלוויזיה במסך המחשב בלי שום תוספות?

לגבי מסך -
חלק ניכר מהצפייה שלי בטלוויזיה הוא בתוכניות מורדות מהרשת באיכות HDTV ובמסך רחב, כך שחשבתי לכיוון של מסך HD רחב.
נוח לעבוד על מחשב עם מסך רחב? זה מעוות את התמונה בדרך כלשהי? מה לגבי טלוויזיה? האם האפקט שיתקבל מצפייה בערוץ 2 לדוגמה במסך רחב הוא מריחה?
וכמובן - איזה מסך 19"/20" בתקציב של עד כ-1500 ש"ח מומלץ.

ולסיום - איזה תקציב יהיה ריאלי למערכת כזו?
אני דלה בתקציב, 2000-2500 שקל יכולים להספיק למסך איכותי 19"/22" HD רחב + כל האקסטרות? ראיתי כבר מסכים טובים בסביבות ה-1500 ויחד עם הטראנסקודר שמוצע באתר מגיעים לכ-2000 ש"ח, השאלה היא אם אני לא צריכה שום דבר מעבר..

וכמובן תודה מראש לעונים!
אני עוקבת אחרי האתר תקופה ויש פה מאמרים ומדריכים מצוינים ומעניינים מאוד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

קודם כל , ברוכה הבאה!

לגבי המסך, יש מסכי מחשב רחבים של 19 ו-20 אינץ' שהם בהחלט בתקציב שלך. למשל, יש מסך 19" של סמסונג שעולה 1050 ש"ח באחת מחנויות המחשבים הזולות הידועות. לגבי עבודה בנוחות עם המחשב, צריך להתרגל. לי אישית זה נוח מאוד.

לגבי המחשב: אין צורך בטרנסקודר מהממיר למסך המחשב, אלא פשוט להתקין במחשב כרטיס טלוויזיה. היות וזה מחשב שאת גם עובדת עליו, עומדות בפנייך 2 אופציות:
1. ציינת שאת לא ממש מעוניינת בהקלטות. במקרה כזה, קני כרטיס טלוויזיה זול אך איכותי, LifeView Prime 30. עלותו - באזור ה-150 ש"ח. אם תרצי להקליט, זה בהחלט אפשרי (אני עשיתי הקלטות עם הכרטיס הזה ומחשב פנטיום 1.8GHz). יש סיכון קטן של Delay *קבוע* בין הוידאו לאודיו (התאמת הקול לשפתי המצולמים), זה מאוד תלוי בחומרה על המחשב וכרטיס הקול (או זה שמובנה על לוח האם).
2. כרטיס PVR - יש 2 מתחרים עיקריים - AverMedia M785 מול ה-Hauppauge PVR150, בעלי איכות דומה. דווקא הכרטיסים האלה פחות מעמיסים על המחשב כי הם מבצעים את הדחיסה בהקלטה בחומרה. עלות - באזור ה-450 ש"ח. באופצייה הזו מובטח ב-100% שההתאמה בין הוידאו לאודיו תהיה מושלמת, בדיוק כמו בשידור המקורי.

כל הכרטיסים שציינתי באים עם שלט, כאשר באופצייה השנייה השלט נתמך בהרבה יותר תוכנות מאשר האופצייה הראשונה. בצפייה בלבד, אין שום בעייה של משאבי מחשב בעבודה בתוכנות נוספות כמו גלישה באינטרנט או עבודה עם מעבד תמלילים. בהקלטה זה ייקח הרבה משאבים באופציה הראשונה, וקצת פחות משאבים באופצייה השנייה.

לסיכום, מסך מחשב 1000-2000 ש"ח + כרטיס טלוויזיה 150 או 450 ש"ח.

אנחנו פה לעוד שאלות והבהרות! :)

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

וואו, איזו תגובה מהירה!
אז קודם כל תודה (:

אתה יכול לציין את הדגם הספציפי של המסך הזה? אם כי אני מניחה שבמחיר כזה הוא לא HD.
טוב לשמוע שאין צורך בטראנסקודר, נשאלת השאלה - איך מחברים את הממיר לכרטיס?
S-Video?

הכרטיס של LifeView נראה טוב לצורך חיבור הטלוויזיה נטו, אבל אם כבר אז כבר - אם אני גם ככה מורידה סדרות בHD, הייתי רוצה גם כרטיס תומך HD. יש כרטיסים תומכים במחירים סבירים, או שאני קופצת מעל הפופיק? שני הכרטיסים האחרים תומכי HD?

אני רק לא בטוחה שאני לא מערבבת - כרטיס טלוויזיה תומך HD יאפשר צפייה בHD גם בלי קשר לצפייה בטלוויזיה (כי הרי במילא אין HD בארץ), עם קבצים במחשב, או שמא כאן אני כבר צריכה לערב כרטיס מסך בנוסף לכרטיס טלוויזיה?

ושוב תודה על התגובה המהירה והמושקעת. :kiss:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

דגם המסך 19" שראיתי של סמסונג - 940NW. הרזולוציה שלו היא 1440 על 900, כלומר הוא יציג בלי בעייה סרטי 720P, שהרזולוציה שלהם היא 1280 על 720. לסרטי 1080I/P (רזולוציה של 1920 על 1080) המחשב יעשה RESIZE, אבל גם רוב מסכי ה-LCD לסלון שמוכרים היום הם ברזולוציה של 1366 על 768 (כמו מה שלי יש), שהיא גם נמוכה יותר מהדרושה לאיכות 1080.

למעשה, עין אנושית לא מסוגלת בכלל להבחין בהבדל באיכות בין סרט 720P ל-1080P במסכים שהם קטנים מ-70 אינץ'... אז לדעתי זה לא כזה קריטי.

את הממיר של יס ניתן לחבר לכרטיס הטלוויזיה שתתקיני במחשב ע"י חיבור ה-Video או חיבור ה-S-Video. שימי לב שלא לכל הדגמים של ממירי יס יש תמיכה ב-S-Video. מנסיון, ההבדל באיכות לא כזה מהותי.
צריך לחבר גם את האודיו שמגיע מהממיר של יס. באופצייה הראשונה (LifeView), לכניסה של התקן הקול המובנה על לוח האם. באופצייה השנייה (Hauppauge/AverMedia), לכניסת האודיו של כרטיס הטלוויזיה (שם הכרטיס דוחס בעצמו את הוידאו והאודיו בעצמו ולכן ההתאמה בין האודיו לוידאו מושלמת).

כל כרטיסי הטלוויזיה שציינתי אינם HD, ולמעשה אין כיום שידורי HD בארץ. שידורי "המסך הרחב" של יס הם למעשה אנלוגיים, אם כי באיכות טובה מאוד.

שימי לב שסרטי HD שאת מורידה (למשל, פרקים של אבודים) לא קשורים כלל לכרטיס הטלוויזיה. כרטיס הטלוויזיה מיועד אך ורק לצורך *קליטה* או *הקלטה* של תמונה מהממיר של יס. כל השאר (כלומר הצגת תוכן על המסך, כולל מה שמתקבל מכרטיס הטלוויזיה) נעשה ע"י כרטיס המסך (או כזה המובנה בלוח האם, כמו שיש לך), וזה כבר יש לך במחשב...
המחשב שלך בטוח ינגן ללא בעייה סרטים מסוג HR (פרקי אבודים בגודל 700 מגה - התנגנו לי גם על מחשב עם פנטיום שלוש במהירות 800 מגהרץ), וסביר מאוד להניח שהמחשב שלך יצליח לנגן סרטי 720P. את זה את כבר יכולה לבדוק עכשיו, לפני שאת קונה משהו, על המסך הישן שלך.

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הבנתי, עזרת לי מאוד.

בסופו של דבר התקציב הוגדל והחלטתי ללכת על 22". אחרי שחקרתי קצת את הנתונים שלו, ובעיקר אהבתי מאוד את מה שראיתי בתצוגה וקראתי עליו ביקורת חיובית ברשת (בגלישה מהחנות עצמה..), החלטתי ללכת על הBENQ FP222W. בינתיים אני מאוד מרוצה.
בכרטיס - הלכתי על הבחירה ה'קלאסית, PVR-150 MCE. כל-כך הרבה ביקורות חיוביות ומשתמשים, שנראה שחבל להמר על כרטיס אחר ואז להתחרט.
עכשיו הבעיה היחידה שלי היא שאין לי XP MCE אלא XP HOME והמחשב מסרב בתוקף לזהות את השלט, לא משנה איזה דרייברים מצאתי ברשת בשבילו. מרגיז שהכרטיס מגיע עם שלט שתלוי במערכת הפעלה, כשלמעשה יכלו לצרף את הדרייברים המלאים והנכונים לדיסק התקנה בלי שום בעיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

קראי כאן:
http://www.byremote.com.au/Hip/mce_remote_faq.htm

יש כאן הסברים מפורטים על איך מפעילים את השלט והבלאסטר תואמי ה-MCE ב-XP רגיל. צריך להתקין יחד עם זה את ה-HIP. נדמה לי ש-zovirax התעסק עם זה הרבה גם והצליח להפעיל את זה ב-XP.
כמו כן, הרבה מהגולשים כאן עובדים עם XP רגיל ו-SAGE TV (יש כאלה שגם עובדים עם מדיה פורטל) ומתפעלים את המחשב עם השלט והבלאסטר בלי בעייה.

אני עובד עם ויסטה מדיה סנטר אז אני פחות מבין בזה... מקווה שהלינק עוזר איכשהו...

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

גם לזה הגעתי בחיפוש אחר הפתרון, וגם הדרייבר החלופי לא עובד. Win פשוט מסרב להתקין אותו, לא משנה איך!

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

ברוכה הבאה לפורום, כן ירבו אודיופיליות/וידאופיליות בפורום

נמאס לי להיות היחידה שמתמידה :lol:

ענבר.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

שמעתי שמדברים על מסכי 22",

מסכי 22" אמורים לעלות בערך 1400-1500 ש"ח.
כל המסכים הללו מבססי פאנל TN, לא אמור להיות הבדל רב בין החברות השונות שמיצרות את המסכים האלו.

יואל.

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ענבר - לא כל-כך וידיאופילית/אודיופילית, יותר חובבת טלוויזיה מושבעת שאוהבת לראות אותה באיכות טובה, לא הרבה יותר מזה. (:

joel - בכל חיפושיי לא מצאתי מסך מבית טוב עם חיבור DVI בפחות מ-1700..
דווקא ראיתי שלושה-ארבעה מסכים 22" עומדים בסמיכות זה ליד זה כשביניכם הBENQ שבחרתי, Nu Thec ועוד שניים מחברות שמעולם לא שמעתי עליהן - כולם מחוברים לאותו מחשב, כולם ב-VGA. התמונה של הBENQ הייתה בעיני הטובה ביותר, והצבעים נהדרים.

ולגבי הכרטיס - אם הפתרון הזה לא עבד, אין מנוס מלהתקין XP MCE?
הוא בכלל Hebrew Enabled? יש מצב לגירסה עברית מלאה?

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תנסי ב- k.s.p, יש אחד כזה לחבר שלי מזה מספר חודשים.
פרט לכך שהיה צורך להחליף את המסך הראשון בגלל פיקסל שרוף (שהתגלה לאחר יומיים) הכל בסדר.

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

joel כתב:תנסי ב- k.s.p, יש אחד כזה לחבר שלי מזה מספר חודשים.
פרט לכך שהיה צורך להחליף את המסך הראשון בגלל פיקסל שרוף (שהתגלה לאחר יומיים) הכל בסדר.
...
לא רלוונטי, כבר קניתי את המסך. (:

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

נכון, (Y) (אני צריך לזכור לקרוא את כל הת'רד לפני שאני עונה)

תתחדשי!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”