הפרעות קליטה בערב האם אנטנה גדולה תעזור
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
בערב הסיגנל יורד ל13 אחוז ויש הפרעות בקליטת ערוץ 13 האם אנטנה גדולה יותר תשפר הקליטה האנטנה לא מכוונת נכון בגלל מגבלת מיקום תודה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש מצב, וגם אולי עדיף שתשתמש באנטנה שהיא דווקא לא יאגי כי כשיאגי מכוונת לא מדוייק היא קולטת עוד פחות טוב מאנטנות אחרות.tomer_1968 כתב:בערב הסיגנל יורד ל13 אחוז ויש הפרעות בקליטת ערוץ 13 האם אנטנה גדולה יותר תשפר הקליטה האנטנה לא מכוונת נכון בגלל מגבלת מיקום תודה...
נ.ב. זה רק במקרה שגם ערוצים אחרים (11,12 וכו') סובלים מאותה הפרעה. אם רק 13 סובל אז זה משהו אחר.
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

תודה לך כן הבעיה בכל 5 הערוצים בערב
באנטנות הגודל לא תמיד קובע, אלא הגובה.
ככל שהיא תמוקם במקום גבוה יותר, בו קיימים פחות מכשולים כגון בניינים או הרים, בינה ובין האנטנה המשדרת, כך תגדל עוצמת הקליטה.
אם מדובר בבניין, עדיף להתחבר לאנטנה המרכזית שנמצאת על גג הבניין שהוא המקום הגבוה ביותר בבניין.
אם מדובר בבית פרטי, עדיף להתקין אנטנה על הגג על תורן ייעודי שמאפשר לכוון אותה ב-360 מעלות בהתאם למיקום המשדר הרצוי.
הפרעות יכולות להיות משידורי טלוויזיה ממדינות שכנות או ממקור שידור אחר קרוב.
אם מדובר בבית שקרוב לקו חוף הים התיכון, עדיף שהאנטנה תהיה יאגי עם רפלקטורים ושהיא תהיה מכוונת למשדר שנמצא ממזרח לבית כך שהרפלקטורים יחסמו הפרעות שמגיעות ממערב, מכיוון הים (מקפריסין נדמה לי).
ככל שהיא תמוקם במקום גבוה יותר, בו קיימים פחות מכשולים כגון בניינים או הרים, בינה ובין האנטנה המשדרת, כך תגדל עוצמת הקליטה.
אם מדובר בבניין, עדיף להתחבר לאנטנה המרכזית שנמצאת על גג הבניין שהוא המקום הגבוה ביותר בבניין.
אם מדובר בבית פרטי, עדיף להתקין אנטנה על הגג על תורן ייעודי שמאפשר לכוון אותה ב-360 מעלות בהתאם למיקום המשדר הרצוי.
הפרעות יכולות להיות משידורי טלוויזיה ממדינות שכנות או ממקור שידור אחר קרוב.
אם מדובר בבית שקרוב לקו חוף הים התיכון, עדיף שהאנטנה תהיה יאגי עם רפלקטורים ושהיא תהיה מכוונת למשדר שנמצא ממזרח לבית כך שהרפלקטורים יחסמו הפרעות שמגיעות ממערב, מכיוון הים (מקפריסין נדמה לי).
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

תודה לך
זו אנטנה מסוג דיפול. https://en.wikipedia.org/wiki/Dipole_antenna
הייתי ממליץ לך להתקין במקומה אנטנת יאגי כיוונית עם רפלקטורים (בעלות 50-100 ש"ח) ולכוון אותה למשדר שנמצא ממזרח אליך.
ההפרעות לרוב מגיעות ממערב מכיוון קפריסין.
הייתי ממליץ לך להתקין במקומה אנטנת יאגי כיוונית עם רפלקטורים (בעלות 50-100 ש"ח) ולכוון אותה למשדר שנמצא ממזרח אליך.
ההפרעות לרוב מגיעות ממערב מכיוון קפריסין.
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

בעקרון לא אמורות להיות הפרעות עם כיוון אופטימלי