TALTOL1515 כתב:שלום לכולם!
אשמח לעזרה קטנה.
הקמתי שרת ביתי מבוסס Ubuntu Server עם מערכת Kubuntu.
מדובר על שרת בסיסי עם שירות Apache2 ואין עליו יותר מדפי HTML פשוטים, מערכת OWNCLOUD למי שמכיר ומערכת WP. בכולם אני מתנסה קצת.
על השרת נמצאים כמה סרטוני וידאו משפחתיים (אירועים וכאלה).
העניין הוא כזה, כשאני מקיש את פקודת tcptrack -i eno1 (למי שלא מכיר, מציג כל חיבור נכנס ויוצא לשרת וממנו) אני מגלה כתובות IP מוזרות שמחוברות מעל לשעתיים ואף יותר... כתובות מארה"ב, סין, הולנד וכו'.
מדובר בשרת פרטי, עם IP חיצוני שקיבלתי מהספקית, אף אחד לא מכיר את הכתובת.
מישהו יודע אם יש דרך להגן ו"לבעוט" החוצה גולשים לא רצויים? חשבתי להתקין שרת CheckPoint נוסף אבל זה נראה לי קצת מוגזם לשרת קטן וביתי.
אשמח לעזרה

יום מקסים ושבת שלום.
...
·
אם אתה רוצה לדעת מה המתחברים אלה מנסים לחפש בשרת HTTP שלך, אז יש לזה כלי פשוט ומובנה שקיים כבר ב Apache2 והוא מנגנון ה LOGGING שלו. כך אתה גם לא צריך לשבת ולחכות עד שמישהו מתחבר, אלה שכל הניסיונות אלה נרשמים בקובץ LOG, שאותו אתה יכול בזמנך החופשי לנתח, לבודד את מה שמעניין אותך וגם לראות לא רק את כתובת IP של המתחבר, אלה גם את הנתיב שהוא מחפש ואת המחרוזת שהוא שולח. מצורף קישור להסבר פשוט של מנגנון זה מאתר הרשמי של APACHE :
https://httpd.apache.org/docs/2.4/logs.html
בקשר לזה של איך ניתן להגן על השרת ועל הרשת שלך, אז לא ברור כלל איזה שרת CheckPoint נוסף אתה רוצה להתקין. כי, אם אנו מדברים על המוצר של חברת CheckPoint , שמשמש גם כ FW , אז, אם מדובר על סבונייה שמחולקת ללקוחות SMB ומתומחרת בין כמה מאות דולרים עד לכמה אלפי דולרים, אז היא לא רק שלא תעזור כאן, אלה שגם תגרום לסיבוך מיותר. אבל, אם אתה רוצה באמת להגן על השרת זה ועל הרשת, אז קיימים אפילו מספר רב של כלים חינמיים, כמו PFSENSE, שכוללים מודולים של סינון וניתוח של התעבורה לשרת וחסימה של האיומים לפי תפוסים מוכרים שמתעדכנים מהאינטרנט, מודול זה מכונה בשם snort ומבצע בדיוק את המשימה זו. מודול נוסף של המערכת המדוברת, הוא מודול בשם pfBlockerNG, שנותן אפשרות לייצר כללים צפים של FW, שכוללים רשימות של כתובות IP ידועות כבעיתיות ( רשתות בוטים, מחשבים נגועים וכו' ) ולחסום את הכתובות אלו. גם מודול זה נותן לך אפשרות לחסום אזורים גאוגרפיים שונים מלבקר לך בשרת. כך, אם אתה יודע שמאירן או מסין אתה לא מצפה למבקרים רצויים, אז אתה יכול לחסום את התקשורת הנכנסת ממדינות אלו.
ותאר לך, שכל זה בחינם, ללא צורך ברישיונות תוכנה או בתשלומים לתאגידי ענק.
וכל מה שאתה צריך, זה מחשב שמריץ את המערכת החינמית זו. צירפתי צילום של אחד המסכי ההגדרות, שאפשרי יהיה לראות עד כמה הממשק הוא פשוט ונוח לניהול.