מה היתרון של רמקולים לא נצילים?
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני יכול לחשוב 2 סיבות טובות:
א. זה עשוי להיות זול יותר (רכיבים נצילים יותר עולים יותר).
ב. לתקן בורות וגבעות בהיענות לתדר, כדי שהרמקול יהיה יותר שקוף.
האוקטב של מורל לא נציל בעליל, אבל הוא עדין אחד החביבים עלי... במקרה שלו זאת הסיבה השנייה.
למה אתה שואל?
א. זה עשוי להיות זול יותר (רכיבים נצילים יותר עולים יותר).
ב. לתקן בורות וגבעות בהיענות לתדר, כדי שהרמקול יהיה יותר שקוף.
האוקטב של מורל לא נציל בעליל, אבל הוא עדין אחד החביבים עלי... במקרה שלו זאת הסיבה השנייה.
למה אתה שואל?
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לצערי את התשובה המדוייקת אין לי.
מה שכן לרוב רמקול נציל (נדבר על רמקול איכותי לא על כזה ב 10 דולר) , הם מדוייקים יותר.
יותר קל לשלוט בו.
אמנם צריך מגבר חזק אך להבנתי הקטנה עדיין ברמקולים , כיוון שהוא מאוד לא נציל אז צריך מגבר עם דאמפינג פאקטור נמוך יותר.
מה שכן לרוב רמקול נציל (נדבר על רמקול איכותי לא על כזה ב 10 דולר) , הם מדוייקים יותר.
יותר קל לשלוט בו.
אמנם צריך מגבר חזק אך להבנתי הקטנה עדיין ברמקולים , כיוון שהוא מאוד לא נציל אז צריך מגבר עם דאמפינג פאקטור נמוך יותר.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
אין שום קשר בין איכות הרמקול לנצילותו , אפשר לבנות רמקול נציל או לא נציל שישמע רע ואפשר לבנות רמקול נציל או לא נציל שישמע מצויין.אורי_ו כתב:לצערי את התשובה המדוייקת אין לי.
יותר קל לשלוט בו.
אמנם צריך מגבר חזק אך להבנתי הקטנה עדיין ברמקולים , כיוון שהוא מאוד לא נציל אז צריך מגבר עם דאמפינג פאקטור נמוך יותר....
נכון ... רמקול לא נציל דורש הגברה חזקה ורמקול נציל יכול להיסתפק במגבר סינגל אנדד 3 וואט . האיכות יכולה להיות טובה או רעה בשני המקרים.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

הכוונה שלי הייתה לאלמנטים.
לרוב נתקלתי באלמנטים לא נצילים יותר איכותיים מההפך.
הדבר שנראה לי הוא שכיוון שכאשר הרמקול זז הוא מיצר אנרגיה .
האנרגיה בחלקה מומרת חזרה לחשמל החוזר לתוך המגבר.
כאשר הרמקול מאוד נציל אז נוצרת בכל מקרה האנרגיה הזו אך היא חוזרת חזרה למול מגבר חלש יותר , כיוון שלרוב רמקול נציל מאוד לא זקוק למגבר חזק מדיי.
מה שקורה זה שאם אין למדבר דאמפינג פאקטור גבוהה יהיה לו קשה להתמודד ואז האלמנט מעוות את הסיגנלים הבאים שבאים גם כן מעוותים .
שוב אני לא סגור על זה.
שוב נראה לי שעקב המגבר החזק וחוסר הנצילות כיוון שצריך הספק גבוהה יותר להחזיק את הרמקול מול השדה של המגנט , אז למגבר יהיה יותר קל לשלוט ברמקול מה שיכול להביא לידי דיוק רב יותר.
הרי התגובה נמדדת לרוב ול רעש לבן.
לרוב נתקלתי באלמנטים לא נצילים יותר איכותיים מההפך.
הדבר שנראה לי הוא שכיוון שכאשר הרמקול זז הוא מיצר אנרגיה .
האנרגיה בחלקה מומרת חזרה לחשמל החוזר לתוך המגבר.
כאשר הרמקול מאוד נציל אז נוצרת בכל מקרה האנרגיה הזו אך היא חוזרת חזרה למול מגבר חלש יותר , כיוון שלרוב רמקול נציל מאוד לא זקוק למגבר חזק מדיי.
מה שקורה זה שאם אין למדבר דאמפינג פאקטור גבוהה יהיה לו קשה להתמודד ואז האלמנט מעוות את הסיגנלים הבאים שבאים גם כן מעוותים .
שוב אני לא סגור על זה.
שוב נראה לי שעקב המגבר החזק וחוסר הנצילות כיוון שצריך הספק גבוהה יותר להחזיק את הרמקול מול השדה של המגנט , אז למגבר יהיה יותר קל לשלוט ברמקול מה שיכול להביא לידי דיוק רב יותר.
הרי התגובה נמדדת לרוב ול רעש לבן.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
עזוב רגע רעש לבן ואיך זה נימדד.
קח רמקול של פירלס ... הוא יותר נציל ממורל נכון? אבל הוא פחות טוב.
קח רמקול של קווינסידאנס , הוא יותר נציל ממורל אבל הוא הרבה יותר טוב.
כלומר: בתיאוריה מה שאתה טוען יכול בהחלט להיות הגיוני , אך בפועל תחום הסטריאו מוכיח כל פעם מחדש שאין חוקים , דבר שימדד מצויין עלול להישמע ממש גרוע ולהיפך.
קח רמקול של פירלס ... הוא יותר נציל ממורל נכון? אבל הוא פחות טוב.
קח רמקול של קווינסידאנס , הוא יותר נציל ממורל אבל הוא הרבה יותר טוב.
כלומר: בתיאוריה מה שאתה טוען יכול בהחלט להיות הגיוני , אך בפועל תחום הסטריאו מוכיח כל פעם מחדש שאין חוקים , דבר שימדד מצויין עלול להישמע ממש גרוע ולהיפך.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מצטרף לנמר.
כיום, כשוואטים הם יחסית זולים (מאז שיש לנו טרנסיזטורים) שיקול הנצילות בתכנון הרמקול דיי ירד מהפרק.
בתקופת מגברי השפופרות, כאשר שם, להגיע למגברים עתירי הספק איכותיים היה קשה ויקר מאוד, באמת עיניין הנצילות, היה שיקול, אבל כיום, כשכל רסיבר ממוצע כולל 80-100 וואט, זה יידחוף (טכנית) כל רמקול.
על איכות לא דיברתי...
כיום, כשוואטים הם יחסית זולים (מאז שיש לנו טרנסיזטורים) שיקול הנצילות בתכנון הרמקול דיי ירד מהפרק.
בתקופת מגברי השפופרות, כאשר שם, להגיע למגברים עתירי הספק איכותיים היה קשה ויקר מאוד, באמת עיניין הנצילות, היה שיקול, אבל כיום, כשכל רסיבר ממוצע כולל 80-100 וואט, זה יידחוף (טכנית) כל רמקול.
על איכות לא דיברתי...
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
נמר, לדעתי שום רמקול לא יכול לעבוד כמו שצריך עם 3 וואט...
בגדול: יש את הנצילות העצמית של הדרייברים, ויש את ההנחתה בנצילות ע"י הקרוס.נמר כתב:אין שום קשר בין איכות הרמקול לנצילותו , אפשר לבנות רמקול נציל או לא נציל שישמע רע ואפשר לבנות רמקול נציל או לא נציל שישמע מצויין.אורי_ו כתב:לצערי את התשובה המדוייקת אין לי.
יותר קל לשלוט בו.
אמנם צריך מגבר חזק אך להבנתי הקטנה עדיין ברמקולים , כיוון שהוא מאוד לא נציל אז צריך מגבר עם דאמפינג פאקטור נמוך יותר....
נכון ... רמקול לא נציל דורש הגברה חזקה ורמקול נציל יכול להיסתפק במגבר סינגל אנדד 3 וואט . האיכות יכולה להיות טובה או רעה בשני המקרים....
הרעיון בתכנון רמקול הוא קודם כל לאזן את היחידות הנבחרות בינן לבין עצמן- ואותן לתיבה. הנצילות היא לא ערך עליון בתכנון רמקול- חברה שמחליטה מראש שהנצילות חייבת להיות גבוהה, מוגבלת בבחירת היחידות, ולפעמים גם בתכנון
הנצילות העצמית של הרבה יחידות בשוק אינה גבוהה מ90DB, והקרוס בד"כ גורם לירידה של עוד 2-3DB - כך שבהרבה מקרים אין אפשרות בכלל לייצר את הרמקול עם נצילות גבוהה.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
מתנגד בתוקף לדברי קודמי בקשר לרכיבים AKA לא נצילים שהם זולים- מפליא אותי איך אנשים כותבים דברים כאלה...
לעניינו- אין מקום להכללה גורפת - בטח שלא גבי דיוק הרמקול שקיפותו וכ'.
ואני מבסס את דברי בתור אחד שחקר לעומק את העניין לפני בחירת רמקולים, אני מאוד אוהב דיוק ופירוט ברמקולים אך דווקא רמקולים מאוד לא נצילים דווקא ענו על כך בצורה הכי טובה לטעמי.
והרשימה ארוכה של דוגמאות נגדיות ....
אין קשר אין חוקיות,רמקול טוב הוא רמקול שנשמע טוב בלי קשר לנצילות.
כמובן שאם פלוני מחפש איכות טובה אך בהשקעה יחסית קטנה ,גדולים יותר הסיכויים למצוא שידוך טוב עם רמקול נציל והגברה איכותית אך "חלשה".
זאת גם אימרה כללית אך היא יכולה להוות כיוון מסוים .
לעניינו- אין מקום להכללה גורפת - בטח שלא גבי דיוק הרמקול שקיפותו וכ'.
ואני מבסס את דברי בתור אחד שחקר לעומק את העניין לפני בחירת רמקולים, אני מאוד אוהב דיוק ופירוט ברמקולים אך דווקא רמקולים מאוד לא נצילים דווקא ענו על כך בצורה הכי טובה לטעמי.
והרשימה ארוכה של דוגמאות נגדיות ....
אין קשר אין חוקיות,רמקול טוב הוא רמקול שנשמע טוב בלי קשר לנצילות.
כמובן שאם פלוני מחפש איכות טובה אך בהשקעה יחסית קטנה ,גדולים יותר הסיכויים למצוא שידוך טוב עם רמקול נציל והגברה איכותית אך "חלשה".
זאת גם אימרה כללית אך היא יכולה להוות כיוון מסוים .
מבקש בהכנעה הסבר.
מה הקשר בין מבנה תיבת הרמקול לנצילות, "אקסטרא" או לא.אורי_ו כתב:נכון.
הנצילים בעיקר זה השופרים או יחידות מבוססות LOWTHER.
יש אפשרות להשיג אקסטרא נצילות ע"י תכנון מאוד מאוד נכון של התיבה....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רועי51, מבנה של שופר יוצר מה שנקרא הגבה אקוסטית.
כמו מגאפון של פעם (לא חשמלי שהיה פשוט קונוס) או כשאתה צועק למישהו ושם את הידיים מסביב לפה.
זה נעשה ע"י תיעול הגלים לכיוון מסויים כך שמי שעומד מול (וככה בד"כ שומעים ברמקולים) שומע יותר חזק מאשר ללא צורה כזו.
זו רק דוגמא, אבל גם עיניין של תיבה אטומה מול באס-רפלקס משפיע על הנצילות למשל.
כמו מגאפון של פעם (לא חשמלי שהיה פשוט קונוס) או כשאתה צועק למישהו ושם את הידיים מסביב לפה.
זה נעשה ע"י תיעול הגלים לכיוון מסויים כך שמי שעומד מול (וככה בד"כ שומעים ברמקולים) שומע יותר חזק מאשר ללא צורה כזו.
זו רק דוגמא, אבל גם עיניין של תיבה אטומה מול באס-רפלקס משפיע על הנצילות למשל.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

זה למשל תפקידו של באס רפלקס ברמקול.
הממברנה מאחורה יוצרת גל.
הוא חוזר מהקיר , ואם הפיר נמצא ומכוון נכון יעשה היפוך פאזה.
מה שיגרום לכך שהגל שנוצר יתווסף לגל (כמובן לפי העקומה המתאימה) שיוצא מהחלק הקדמי של הממברנה , וככה תהיה התאבכות בונה והגברה של תדרים מסויימים.
כאשר מודדים נצילות בודקים ברעש לבן.
יחידות לרוב אינן ישרות לגמרי בתפוקה שלהן ואז צריך לעשות קירובים לתוצאה לראות כמה היא באמת.
אם נתקן את עקומת ההיענות בעזרת הקופסא נגיע לתוצאה נצילה יותר לכל אורך תחום התדרים .
הממברנה מאחורה יוצרת גל.
הוא חוזר מהקיר , ואם הפיר נמצא ומכוון נכון יעשה היפוך פאזה.
מה שיגרום לכך שהגל שנוצר יתווסף לגל (כמובן לפי העקומה המתאימה) שיוצא מהחלק הקדמי של הממברנה , וככה תהיה התאבכות בונה והגברה של תדרים מסויימים.
כאשר מודדים נצילות בודקים ברעש לבן.
יחידות לרוב אינן ישרות לגמרי בתפוקה שלהן ואז צריך לעשות קירובים לתוצאה לראות כמה היא באמת.
אם נתקן את עקומת ההיענות בעזרת הקופסא נגיע לתוצאה נצילה יותר לכל אורך תחום התדרים .