JVC-התכחשו כל השנים למדינת ישראל? פוליטיקה בגרוש..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

קראתי במדור של רן לוי באחד הגיליונות של רייטינג והוא סקר שם מספר מוצרים של JVC.בתחילת הכתבה נאמר שעד היום אין יבוא רשמי של JVC לישראל בגלל שהיפנים מ-JVC סרבו להכיר/החרימו את מדינת ישראל.אני זוכר הייטב משנות ילדותי את החרם הערבי,אבל לא ידעתי "רשמית" ש-JVC השתתפו בו.אני יודע שסוני,למשל,פועלת בישראל עוד משנות השישים..
והיא "צפצפה" על הערבים.בכתבה נאמר שכל מוצרי JVC בארץ נמכרו(ונמכרים) דרך יבואני צד שלישי.אני זוכר שבתקופת הזוהר של מכשירי הוידאו, JVC היו מאוד נפוצים בארץ,וחברת אמפא הייתה היבואן של JVC..האם גם היא יבאה את המוצרים דרך כל מיני יבואני צד שלישי?
בתור חובב ואספן של מכשירי וידאו של JVC (בין היתר,בתור תחביב נוסטלגי) היה מרגיז לקרוא את זה..בזמנו רכשתי מכשיר SUPER VHS שלהם שאני משתמש בו עד היום ושילמתי עליו מחיר מפולפל למדי,(הזמנתי אותו בזמנו דרך סקאל,איך הם הביאו אותו?)הכסף שלי הלך לחברת אלקטרוניקה אנטישמית ששונאת אותי? וככה כל עם ישראל שהסתער בשנות ה-80 וה-90 על המוצרים שלהם לא ידע את זה? והאם היו (או קיימות עוד חברות אלקטרוניקה/HI FI שרשמית החרימו/מחרימות את ישראל? באמת חשבתי שהחרם הערבי התפגר מזמן...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

יש יבוא מסודר של JVC, רק לא של כל קו המוצרים שלהם.

אני לא מאמין שיש עדיין חרם. סה"כ JVC שייכת לקונצרן מיצושיטה שהוא מאוד פעיל בארץ.

בנוסף, JVC יובא על ידי סקאל בכמה תחומים (רדיו לרכב בעיקר). בתחום הקולנוע הביתי, JVC פשוט לא מצאה או לא היתה מעוניינת ביבואן שיעמוד בתנאים שלה (או ההיפך, אולי לא היה כדאי לאף יבואן לעבוד איתה בגלל התנאים שאני מניח שהיא הציבה).

בכל אופן, JVC הוא מותג שסה"כ אין לו המון מוצרים חדשניים בתחום הקולנוע הביתי כיום. בעבר הם היו מאוד חדשניים עם DVHS, הסטרימר הרשמי הראשון (JVC 100U למי שזוכר).

יותר לאחרונה, החידוש המשמעותי ביותר הוא ה HD1 (שנקרא גם RS1). מקרן שבהחלט מציב רף חדש בתחום המקרנים FULL HD בעולם.

השוק למקרנים כאלה בארץ הוא כמה מכשירים בודדים בשנה (לדעתי פחות מ-20) מה שלא מצדיק יבוא מסודר של JVC רק בשביל זה. כמעט בכל תחום אחר יש ל-JVC מתחרים חזקים יותר ממנה.

יתכן שסקאל מחפשים פשוט מותג חזק לייבא בכדי לחדור לשוק, ו-JVC הוא אחד המותגים האחרונים בעולם שאינם מיובאים רשמית לארץ.

אגב, המותג עצמו מועמד למכירה, אם יש למישהו כסף, זה יהיה די אירוני אם בעלי המותג יהיו ישראלים חחח

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”