יחס חליטה בקפה גל שלישי
-
dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
אני קורא הרבה בפורומים בחו"ל שחולטים ביחס של 1:2 ואפילו 1:3 ולטענתם מקבלים קפה מתוק ומאוזן.
אני עוצר את החליטה לפי הצבע והזרימה של הקפה.
כאשר הקפה מתחיל להיות בהיר (בלונד) אני מפסיק.
יוצא שהיחס חליטה שלי הוא 1:1 - 1:1.2
הקפה יוצא טעים 😋 גוף טוב יחסית לקליה בהירה, די מאוזן. אולי חסר קצת מתיקות. סה"כ הקפה מאוד טעים לי.
כאשר מנסה למשוך יותר לכיוון 1:1.5 הקפה יוצא פחות טוב.
אני שותה קפה בקליה בהירה, גל שלישי, מזמין מ colonna באנגליה, קפה מגיע טרי כשבוע מיום הקליה ונגמר תוך כשבועיים.
מכונה SB E61 מטחנה sette 270
טוחן כ 19-20 גרם קפה לסלסלת ims barista pro 18.
מה הניסיון שלכם בעניין יחס חליטה?
אני עוצר את החליטה לפי הצבע והזרימה של הקפה.
כאשר הקפה מתחיל להיות בהיר (בלונד) אני מפסיק.
יוצא שהיחס חליטה שלי הוא 1:1 - 1:1.2
הקפה יוצא טעים 😋 גוף טוב יחסית לקליה בהירה, די מאוזן. אולי חסר קצת מתיקות. סה"כ הקפה מאוד טעים לי.
כאשר מנסה למשוך יותר לכיוון 1:1.5 הקפה יוצא פחות טוב.
אני שותה קפה בקליה בהירה, גל שלישי, מזמין מ colonna באנגליה, קפה מגיע טרי כשבוע מיום הקליה ונגמר תוך כשבועיים.
מכונה SB E61 מטחנה sette 270
טוחן כ 19-20 גרם קפה לסלסלת ims barista pro 18.
מה הניסיון שלכם בעניין יחס חליטה?
אין לי ניסיון עם קפה גל שלישי (מלבד דריפ שהיה מעניין, אבל הרגיש לי יותר כמו תה), אבל מאז שעברתי לשקול את נוזל הקפה במקום למדוד עם כוס מדידה אני מקבל תוצאות הרבה יותר טובות ועקביות ביחס של 2:1, כלומר 30 גרם אספרסו מ-15 גרם פולי קפה.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
זו תופעה ידועה שנובעת מהקושי להגדיל את extraction yield עם טחינה לא אופטימלית בקליה בהירה. אני לא מכיר את הסטה 270 אבל יתכן והיא מגבילה אותך.
בעיקרון עם מטחנה עם סכינים גדולות (83 ממ ומעלה) אתה צריך להיות מסוגל לטחון מספיק דק ואחיד כדי למשוך את השוט ליחס של 1:2 בלי שיהיה בלונד.
בעיקרון עם מטחנה עם סכינים גדולות (83 ממ ומעלה) אתה צריך להיות מסוגל לטחון מספיק דק ואחיד כדי למשוך את השוט ליחס של 1:2 בלי שיהיה בלונד.
האמת שאני לא שם לב בדיוק מתי מגיע הבלונד, נדמה לי שמגיע בלונד מתון (לא שקוף) לקראת סוף החליטה.
אני עוצר את החליטה רק אם הבלונד שמגיע הוא שקוף ומימי מאוד, אבל זה לא קרה לי כבר הרבה זמן.
לא ניסיתי יחס חליטה של 1:1, אבל אני מצפה לטעם חזק ומעניין.
אני עוצר את החליטה רק אם הבלונד שמגיע הוא שקוף ומימי מאוד, אבל זה לא קרה לי כבר הרבה זמן.
לא ניסיתי יחס חליטה של 1:1, אבל אני מצפה לטעם חזק ומעניין.
@dimka323
·
לכל אחד טעם משלו. אתה רגיל לסקאלת טעמים מסויימת ולגוף מסויים. יכול להיות שאנשים שאוהבים 1:3 יגלו יום אחד שהם אוהבים לשתות תה בכלל.. תלך לפי הטעם שלך. 1:2 תצטרך לטחון דק של החיים עם קפה בהיר, 1:3 כבר עדיף לשים במקינטה
לדעתי לחץ החליטה יכול גם להשפיע על כמה אפשר 'למשוך' את השוט. אולי תשחק קצת עם ה OPV.
·
לכל אחד טעם משלו. אתה רגיל לסקאלת טעמים מסויימת ולגוף מסויים. יכול להיות שאנשים שאוהבים 1:3 יגלו יום אחד שהם אוהבים לשתות תה בכלל.. תלך לפי הטעם שלך. 1:2 תצטרך לטחון דק של החיים עם קפה בהיר, 1:3 כבר עדיף לשים במקינטה
לדעתי לחץ החליטה יכול גם להשפיע על כמה אפשר 'למשוך' את השוט. אולי תשחק קצת עם ה OPV.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הכל מסתכם בסוף בטעם אישי כך שכל אחד יחליט מה שמוצלח מבחינתו.
יש הרבה דרכים להגיע לאותה נקודה בקלייה וכל דרך תיצור טעם שונה.
אני מכוון לגוף מלא וסמיך וחמיצות נמוכה.
מי שאוהב חמיצות גבוהה חייב לדעת שזה מלווה בגוף דליל וזה עניין אישי כמובן ולכן אין טוב או רע.
אני מוכר מה שטעים לי
וברוך השם, יש עוד כמה שטעים להם אז אין לי תלונות
יש הרבה דרכים להגיע לאותה נקודה בקלייה וכל דרך תיצור טעם שונה.
אני מכוון לגוף מלא וסמיך וחמיצות נמוכה.
מי שאוהב חמיצות גבוהה חייב לדעת שזה מלווה בגוף דליל וזה עניין אישי כמובן ולכן אין טוב או רע.
אני מוכר מה שטעים לי
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
סליחה על הבורות , אבל חייב להיות קשר בין גל שלישי לקליה בהירה?
אני חשבתי שגל שלישי מתיחס לעידן החדש בו יש קשר אינפורמטיבי ישיר בין הקולה לחלקאי על מנת למצות את הטעם המבוקש כמה שניתן.
אני חשבתי שגל שלישי מתיחס לעידן החדש בו יש קשר אינפורמטיבי ישיר בין הקולה לחלקאי על מנת למצות את הטעם המבוקש כמה שניתן.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@dimka323
·
הקושי הגדול בקפה בקליה בהירה זה להגיע למיצוי גבוה כי השמנים בקפה פחות מסיסים.
תנסה את הדברים הבאים:
1. טחן יותר דק ושים פחות קפה (אני משתדל לשים לא יותר מ +- 0.5 גרם מגודל הסלסלה).
זה יגדיל לך את המיצוי כי הקפה טחון דק יותר.
2. טמפ' חליטה גבוהה יותר, תעלה 2-4 מעלות ותראה אם זה עוזר.
3. פרה אינפיוזן ארוך יותר.
זה ישפיע לך על החליטה בצורה שתאלץ לטחון יותר דק, שוב זה יגרום למיצוי לעלות (בפועל הקדם חליטה הארוכה כשלעמצה מגדילה את המיצוי, הטחינה הדקה היא "תופעת לוואי").
4. תן לקפה להבשיל, קפה בהיר יתר מבשיל לאט יותר (ולהיפך), אם התרגלת לחכות 7-10 ימים מיום הקליה לשיא של הקפה אז בקפה בהיר זה יכול לקחת גם שבועיים.
אתמול יצא אליי משלוח מ Colonna של הקניה והזן השני מלימה, מעניין אותי איך הוא ביחס לקניה של גלעד (שגלעד קורא לו "על הצד הבהיר") שאצלי לקראת סיום.
אני אשתף את הרשמים שלי ברגע שהקפה יגיע.
·
הקושי הגדול בקפה בקליה בהירה זה להגיע למיצוי גבוה כי השמנים בקפה פחות מסיסים.
תנסה את הדברים הבאים:
1. טחן יותר דק ושים פחות קפה (אני משתדל לשים לא יותר מ +- 0.5 גרם מגודל הסלסלה).
זה יגדיל לך את המיצוי כי הקפה טחון דק יותר.
2. טמפ' חליטה גבוהה יותר, תעלה 2-4 מעלות ותראה אם זה עוזר.
3. פרה אינפיוזן ארוך יותר.
זה ישפיע לך על החליטה בצורה שתאלץ לטחון יותר דק, שוב זה יגרום למיצוי לעלות (בפועל הקדם חליטה הארוכה כשלעמצה מגדילה את המיצוי, הטחינה הדקה היא "תופעת לוואי").
4. תן לקפה להבשיל, קפה בהיר יתר מבשיל לאט יותר (ולהיפך), אם התרגלת לחכות 7-10 ימים מיום הקליה לשיא של הקפה אז בקפה בהיר זה יכול לקחת גם שבועיים.
אתמול יצא אליי משלוח מ Colonna של הקניה והזן השני מלימה, מעניין אותי איך הוא ביחס לקניה של גלעד (שגלעד קורא לו "על הצד הבהיר") שאצלי לקראת סיום.
אני אשתף את הרשמים שלי ברגע שהקפה יגיע.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@dimka323
·
מה שאמרתי לא סותר את זה שיוצא לך קפה טעים.
היחסים שאתה מתאר הם למעשה ריסטרו ולא אספרסו, זה קצת מוזר, אני גם מכיר את זה שמדברים על יחס של אפילו יותר מ 1:2 לקפה בהיר.
השאלה היא מה פחות טעים לך בקפה ביחס של 1:2 ? טעמי לוואי ? קפה דליל ? אובדן של טעמים ?
בהתנסות שהייתה לי עד כה עם קפה בקליה בהירה, לא הייתה לי בעיה עם קפה ביחס של 1:2 או אפילו יותר, מס' פעמים גלשתי לאיזור ה 1:2.5 והופתעתי לגלות שהקפה לא נהיה פחות טוב.
·
מה שאמרתי לא סותר את זה שיוצא לך קפה טעים.
היחסים שאתה מתאר הם למעשה ריסטרו ולא אספרסו, זה קצת מוזר, אני גם מכיר את זה שמדברים על יחס של אפילו יותר מ 1:2 לקפה בהיר.
השאלה היא מה פחות טעים לך בקפה ביחס של 1:2 ? טעמי לוואי ? קפה דליל ? אובדן של טעמים ?
בהתנסות שהייתה לי עד כה עם קפה בקליה בהירה, לא הייתה לי בעיה עם קפה ביחס של 1:2 או אפילו יותר, מס' פעמים גלשתי לאיזור ה 1:2.5 והופתעתי לגלות שהקפה לא נהיה פחות טוב.