בניית תוכנית לרכישת מערכת קולנוע בייתית- כרגע רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מכיוון שנמאס לי לחכות לצבירת סכום המספיק לכל המערכת ומכיוון שאני לא רוצה להתפשר החלטתי לפזר את הקניה על כל השנה הקרובה כשנתחיל מרסיבר. למה מרסיבר? מכיוון שיש לי רמקולים ישנים (ולא איכותיים בעליל, אבל זה מה יש) ולכן קניית רסיבר עכשיו יאפשר להפעילם (בניגוד לכל רכיב אחר שיאפשר.. בערך כלום)

התקציב הולך להיות כ 5K לכל חלק (רסיבר, קדמיים, סאב וסנטר, אחוריים) עצות לגבי פיזור שונה יתקבלו בברכה

מה חשוב לי ברסיבר:
1. RC טוב. הסלון שלי סובל מאקוסטיקה נוראית (כנראה כתוצאה מהתקרות הגבוהות) וצריך רסיבר שיתמודד עם זה
2. UPCONVERSION לקומפוננט לפחות, UPSACLE יתקבל בברכה רק אם יכנס במסגרת התקציב, ללא ויתורים על תכונות אחרות.
3. תמיכה בWMA תהיה נחמדה, לא קריטי במיוחד

בנוסף עצות כלליות על המשך הבניה, ביחוד לגבי הגודל הכללי של הרמקולים (גדולים, מדפיים? מה היתרונות חסרונות של כל דבר?) אם למישהו יש מאמרים מקפים (אפילו טכניים) בנושא אלא יעזרו מאד.

תודה מראש, אין כמוכם!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קראאת את המדריך לרכישת רסיבר?
קראת את סידרת הסקירות על רסיברים שעשה בזמנו il62 ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מדריך לרכישת רסיבר לא קראתי. איפה הוא נמצא? מאד בעייתי לעבור על המדריכים באתר, צריך רשימה מסודרת
את סקירת הרסיברים קראתי, אבל כולם ממש מעבר לתקציב (כ10K שח..?)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=286

הסקירות ישנות, ככה שהמחירים ירדו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אתה מדבר על הסקירה הזו?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=769
כי בדיקה קצרה בזאפ מראה שמחירהם עדיין באיזור ה10 (יתכן שאני מפספס משהו ומחירהם בחנויות מגיעים ל5?)

קראתי את המאמר והוא לא ממש חידש לי. אני יודע שהדרך שלי עקומה במקצת וסאונד זה דבר מאד סובייקטיבי אבל חשבתי לקבל לפחות הנחיות בסיס על דגמים מומלצים באיזור המחיר וכן המלצות על חלוקת הכסף בין הרמקולים

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

זאפ מפספס, והמחירים כבר לא בגובה הזה.
תראה.. רסיבר צריך להתאים לרמקולים (או ההיפך) כך שזה קשה לענות לך עכשיו. בתקציב הזה אתה יכול להכניס הרבה רסיברים מצוינים, כמו דנון 3806, אונקיו 674, ימהה RXN600 , ומרנץ 7001. UPCONVERT לדעתי יש בכולם, UPSCALE בתקציב הזה לא תמצא.

גש, שמע אותם, ותהיה יותר חכם.

לגבי חלוקת התקציב- לא כדאי להשקיע אותו הדבר בקדמיים ובאחוריים, זה סתם בזבוז.
האם כשכתבת שהתקציב הוא 5K לכל חלק התכוונת לכך שאתה מקציב 5 לקדמיים, 5 לסנטר וסאב ו5 לאחוריים (15K)
אני הייתי מחלק 15 כך (בחלוקה גסה כן....): 8 לקדמיים, 2 לסאב, 1.5-2 לסנטר ו3 בערך לאחוריים.

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אז כל הרסיבירים מבהמבחן רלווטניים? (ציינת לדוגמא את הדנון 3806, שמחירו לפי זאפ לפחות דומה לאחרים)
אני יודע שרצוי להתאים רסיבר לרמקולים, חלק מהרעיון של הת'רד הזה הוא בניית תוכנית לטווח הארוך שבה אני מתאים את החלקים עכשיו (בגדול כמובן) וקונה אותם לכשהתקציב יאפשר (במקום לקנות עכשיו מערכת מלאה זולה)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

kolokito כתב:אני הייתי מחלק 15 כך (בחלוקה גסה כן....): 8 לקדמיים, 2 לסאב, 1.5-2 לסנטר ו3 בערך לאחוריים.
...
מסכים בגדול, רק שהייתי מעביר אלף או אלפיים מהאחוריים לסאב. ואולי גם עוד אלף מהקדמיים...
Silence speaks louder than words

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

4-5 על רמקול שלא שומעים..?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

סאב לא שומעים? ???

מאיפה הבאת את זה? 8O

שתדע שסאב חשוב כמעט כמו הקדמיים מבחינת איכות הצליל הכללית של המערכת. זאת לפחות דעתי.

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

סאב מטפל בטווח תדרים שמחוץ לשמיעה האנושית למיטב ידעתי...

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

TeaTime כתב:סאב מטפל בטווח תדרים שמחוץ לשמיעה האנושית למיטב ידעתי...
...
TeaTime
תחום התדרים התחתון שאינו שמיע הוא מתחת ל 20 הרץ.סאב וופר אמור לטפל בטווח תדרים ממוצע שנע בין 80 ל 20 הרץ בהתאם לחיתוך עם הרמקולים הקדמיים. ככל שהרמקולים הקדמיים יורדים פחות נמוך,כך נדרש סאב איכותי יותר מכיון שתחום העבודה שלו גדול יותר. סאב איכותי יתן באס הדוק ועמוק יותר ביחס לסאב בינוני ,כך שלדעתי רצוי להשאיר תקציב נכבד במידה ואתה מתכנן לבנות מערכת שתיתן לך מקסימום ביצועים בק"ב.
! Ride with the wind of change

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

הממ נקודה מעניינת. אבל הסלון של די גדול כך שחשבתי ללכת על קידמיים עומדים גדולים, לא שווה להשקיע בהם יותר?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קדמיים טובים יורדים (בערך) לבין 30 ל-40 הרץ במינוס 3DB. בסאב טוב ירד עד 20 או 22 הרץ. שווה לקנות קדמיים טובים, ושווה לקנות סאב טוב. למצוא פשרה. אני הייתי מוציא 4-5 אלף על סאב, ועוד 7-8 אלף על הקדמיים.

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

להפנות כל כך הרבה מהתקציב לזה..? נשמע לי מוזר...למרות שק"ב דורש את העוצמה הבאסית בפיצוצים

broitman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 362
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

ידידי,
כדאי שתקרא ותפנים, אני שומע מידי פעם נימה פסקנית או לא מאמינה בקולך ולי רק נותר ליעץ לך לנסות להמנע מכך.
אתה לא בשלב הזה ועד שתגיע השתדל לעשות זאת עם מינימום טעויות.
אנשים ממליצים לך פה מנסיון, במקסימום אם אתה לא בטוח אתה יכול תמיד ללכת ולשמוע בעצמך.

העצות האלה שוות זהב, היה נבון ונצל אותם בתבונה.

בהצלחה

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אחרי בירורים וביקורים התאפסתי על מספר דגמים סופי
Onkyo 605 -כע אני יודע הוא עוד לא בארץ ובקושי באירופה, אני מוכן לחכות אם הוא יסתמן כאופציה הטובה ביותר. בנוסף האם שווה ללכת על ה674 במקום..?
Pioneer 1016/17 - כאן אני צריך תשובה חד משמעית שמשום מה לא הצלחתי לברר- האם ה1016 מבצע Upconversion לHDMI? אם לא, אז כמו למעלה- מחכים שה1017 יגיע לארץ
Yamaha 1700

בנוסף החלטתי לרכוש גם את זוג הקדמיים יחד עם הרסיבר. מהעמוד הקודם של הדיון התקציב כאן הוא 7-8 (בגמישות קוי המתאר שתוארו כבר). כאן אני יודע שהשמיעה שלי היא הקובע הסופי, אבל אני אוהב לבוא לחנויות אחרי שהכנתי שיעורי בית, כך שלפחות אני אדע מי נגד מי ולא אגרר אחרי החברות שהמוכר ינסה לדחוף לי

TeaTime פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אחרי עוד לבטים רבים צמצמתי את הרשימה ל2
אונקיו 674
פיוניר AX4
השאלה עכשיו, האם ההפרש במחיר (קרוב ל3) שווה את זה? לאנשים שהתנסו עם שניהם וביחוד עם הRC

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”