הײ, אני חדש בתחום ויש לי מספר שאלות בסיסיות
קודם כל יש לי סטריאו רסיבר sansui stereo receiver rz-590 (משהו ישן כנראה, שמצאתי מונח על יד הפח מחזור אלקטרוניקה בקיבוץ), שני רמקולים קטנים , ישנים של sansui שתלויים בצד ימין ושמאל של החדר, ועוד סאב של peerless באמצע על הרצפה
יש לי logitech BT adapter שמחובר בחיבור aux-אדוםלבן אל המערכת, אני מתחבר אליו עם הטלפון וככה שומע מוזיקה. בהתחלה ניסיתי לחבר את האדום לבן אל הערוץ של tuner, אבל הוא לא עבד טוב אז חיברתי אל הcd ועובד טוב.
1. קודם כל האם מישהו יכול לתת לי רקע על הרסיבר שברשותי? (טוב, לא טוב? למה הוא מיועד בעיקר.. מידע בסיסי כזה, שיהיה לי שימושי)
2. ברסיבר (לדעתי 2.0) אין חיבור מיועד לסאב כמו שרואים בתמונה ולכן חיברתי rca לבן אל הסאב וחשפתי אותו בצד שני וחיברתי יחד עם הכבלים של הleft. (סהכ - רמקול מחובר ליציאה ימין, ורמקול וסאב מחוברים יחדיו לשמאל)
קודם כל שאלה ראשונה האם אני מפסיד חלק מהצלילים שאני מחבר אותו רק לצד אחד? ושאלה שנייה האם יש דרך אחרת לחבר סאב במגבר כזה?
3. האם חיבור כמו שלי פוגע באיזון המערכת? איך אני יודע אם המערכת מאוזנת? מה בכלל הכוונה במערכת מאוזנת ואיך מאזנים אותה?
4. האם זה משנה באמת לאיזה ערוץ אני מחבר את הבלוטוס סטרימר שלי? כלומר האם באמת לכל ערוץ יש ייעוד שונה והוא פועל בצורה שונה או מגיב בצורה שונה? (כלומר אם זה היה שונה אם החיבור tuner היה עובד והייתי מחובר אליו)
בעיקרון אני לא צריך ולא מחפש איזו שהיא מערכת מפוצצת, בסוף השימוש שלי כרגע הוא רק שמיעת מוזיקה.
5. יש איזה שהם טיפים איך אפשר לשפר את איכות המוזיקה יותר עם המשאבים הפחות או יותר קיימים? מבחינת מה יעשה הבדל גדול יותר? החלפת מגבר או רמקולים?
6. יש משמאל ליציאת הרמקולים 3 חיבורים שלא הבנתי את משמעותם - שניים שחורים שכתוב עליהם system controls ועוד אחד לידם (שהוא מחוץ למסגרת הסיסטם קונטרולס) בצבע כתום. מה תפקידם?
עריכה: קראתי טיפה והבנתי שאותי יכול להיות שהציבור כתום הוא למעשה s/pdif, שזה חיבור שאמור להעביר בטכנולוגיית 5.1 והדולבי דיגיטל וכל אלה.. השאלות העולות:
1. האם זה יכול להיות? הגיוני?
2. האם זה משנה משהו אם למערכת בין כה יש רק 2 יציאות לרמקולים?
3. במידה וכן, והכל נכון, האם אני יכול בצורה כלשהי לחבר עוד רמקולים ובכך ליצור למעשה מערכת מ5 רמקולים מרסיבר שהוא בבסיס שלו רק 2?