לא הולך לי עם OLED
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
במשך שנים רבות עקבתי אחר התפתחות טכנולוגיית OLED מתוך כוונה לרכוש את המסך בעל איכות התמונה האופטימלית. מגיל צעיר מאוד תמיד אהבתי קולנוע ביתי ושאפתי למסך האיכותי ביותר שהתקציב שלי איפשר לי.
המתנתי בסבלנות שמחיר OLED יירד ואז ב 2016 רכשתי את טלויזית OLED הראשונה שלי מדגם 55B6 שהחליפה את הפלזמה פנסוניק 50"
פחות משנה לאחר מכן, הגעתי להשקה של LG לדגמי 2017 ולמחרת רכשתי את ה 65C7 שיצר משבר גדול בבית עם האשה. מחלת השדרגת שבי עשתה חור תקציבי בחשבון הבנק שלנו שכן הרכישה החדשה והקודמת היתה בעלות גבוהה של מחירי השקה. תוך שנה הוצאתי ~30K על טלויזיות.
כבעל טלויזית פלזמה בעבר, בני הבית מחונכים לשמור לא להשאיר תמונות סטטיות למשך זמן ויחד עם זאת הופיעו סימני צריבה ב 65C7. כבר כתבתי פה בפורום על המקרה שהסתיים בהחלפה לשביעות רצוני המלאה.
עכשיו שמתי לב לצריבות גם במסך 55B6 שנמצא בשימוש מועט, קצת נטפליקס, יוטיוב ומשחקים בממוצע של שעה-שעתיים ביום.
הגיע היום הטכנאי והחליף את הטלויזיה ב 55B7 משומשת כמובן. הטלויזיה שהוחלפה במצב יותר גרוע מהטלויזיה המקורית שלי, יש פסים אופקיים לרוחב כל הטלויזיה ועכשיו שוב פעם צריך לפנות ל ח.י לשירות.
לאחר שנתיים עם ה OLED הגעתי למסקנה שהטכנולוגיה עוד לא בשלה, מאוד מזכיר את השנים הראשונות של הפלזמות שרק בדור ה 8 שלהם באמת פתרו את בעיית הצריבות. הפלזמה פנסוניק שלי מ 2008 ללא סימני צריבה כלל.
היתרונות של ה OLED לעומת הסיכון בצריבה ממש לא שווה את זה לדעתי. הייתי קונה מסך LED איכותי בפחות כסף ופחות כאב ראש, חשש והתעסקויות שיש לי היום.
באסה!
המתנתי בסבלנות שמחיר OLED יירד ואז ב 2016 רכשתי את טלויזית OLED הראשונה שלי מדגם 55B6 שהחליפה את הפלזמה פנסוניק 50"
פחות משנה לאחר מכן, הגעתי להשקה של LG לדגמי 2017 ולמחרת רכשתי את ה 65C7 שיצר משבר גדול בבית עם האשה. מחלת השדרגת שבי עשתה חור תקציבי בחשבון הבנק שלנו שכן הרכישה החדשה והקודמת היתה בעלות גבוהה של מחירי השקה. תוך שנה הוצאתי ~30K על טלויזיות.
כבעל טלויזית פלזמה בעבר, בני הבית מחונכים לשמור לא להשאיר תמונות סטטיות למשך זמן ויחד עם זאת הופיעו סימני צריבה ב 65C7. כבר כתבתי פה בפורום על המקרה שהסתיים בהחלפה לשביעות רצוני המלאה.
עכשיו שמתי לב לצריבות גם במסך 55B6 שנמצא בשימוש מועט, קצת נטפליקס, יוטיוב ומשחקים בממוצע של שעה-שעתיים ביום.
הגיע היום הטכנאי והחליף את הטלויזיה ב 55B7 משומשת כמובן. הטלויזיה שהוחלפה במצב יותר גרוע מהטלויזיה המקורית שלי, יש פסים אופקיים לרוחב כל הטלויזיה ועכשיו שוב פעם צריך לפנות ל ח.י לשירות.
לאחר שנתיים עם ה OLED הגעתי למסקנה שהטכנולוגיה עוד לא בשלה, מאוד מזכיר את השנים הראשונות של הפלזמות שרק בדור ה 8 שלהם באמת פתרו את בעיית הצריבות. הפלזמה פנסוניק שלי מ 2008 ללא סימני צריבה כלל.
היתרונות של ה OLED לעומת הסיכון בצריבה ממש לא שווה את זה לדעתי. הייתי קונה מסך LED איכותי בפחות כסף ופחות כאב ראש, חשש והתעסקויות שיש לי היום.
באסה!
אני אסביר הרגשת התסכול של בעלי המסכים התקוליםyuria כתב:אם ככה תקנה מסך "לד" בעל מערך מלא עם הבהוב מקומי FALD...
בכסף ששמנו על המסך צפינו לקבל מסך לא פחות ממצוין וכשהמסך תקין הוא אכן כזה
יש לי גם לד עם כול מיני תופעות שאין לי מושג איך קוראים להם אבל הוא עלה לי 2000 ש''ח וידעתי מה אני מקבל תמורתם
-
ambar
- חבר ותיק

אני מפריד בין הטכנולוגיה לבין נותן השירות.חכם_חנוכה כתב:@ambar
חבל שפתחת נושא חדש, היה באמת מעניין לקרוא את זה בשרשור שלך על הפירגון...
ח.י בתור היבואן של מסכי LG היה יכל להתנער מהבעיה, להפנות להסכם האחריות שמציין שאין אחריות על צריבות ולא לטפל בצריבה.
כבר נאמר פה בפורום ע"י עוסק בתחום שאחוז התלונות/החלפות בגין צריבה הוא קטן ביותר, פחות מאחוז.
אם זה המצב באמת אז ח.י היו בקלות יכולים להתנער מהאחוז הקטן הזה של לקוחות עם צריבה. עובדה שהם לא עושים זאת ועל זה הפרגון בפוסט שכתבתי.
אני באופן אישי חושב שיש הרבה אנשים שפשוט לא מודעים, לא מעניין אותם, לא רואים תופעות שחברי הפורום פה עם עיני הנץ רואים ובפועל יש הרבה יותר מקרים של צריבות במסכים שלא מגיעים בכלל לידי טיפול.
מזכיר לי פעם שקניתי מסך LED פשוט להורים שלי לחדר השינה. במסך היה פיקסל שרוף, פניתי לחנות שאישר לי להגיע עם המסך ולהחליפו באחר. הורי שברור שלא הבחינו אפילו בפיקסל השרוף עד שהראיתי להם פשוט צחקו עלי וביטלו את ההחלפה. מבחינתם היה יותר מסובך להחליף את המסך מאשר להשאר עם הפיקסל השרוף הזה שאף אחד בעולם לא ראה חוץ ממני
יותר מידי תלונות על צריבה מבהירות שזאת רק שאלה של זמן עד שהתופעה תופיע אצל כל מי שרכש OLED.
רוכש OLED יהיה באופן טיבעי מודע לאיכות התמונה, כי שילם סכום אגדי, ולכן גם יזהה מהר צריבה על המסך.
מכל התלונות עד כה עולה שככל שהתמונה ב- OLED טובה, עוגמת הנפש הצפויה לו כנראה מובטחת במוקדם או במאוחר.
ח.י כנראה יחליפו המסך, אולם זה שאלה של זמן עד שגם החדש ייצרב.
מכאן עולה שמי שלא ביטח את המסך ל-3-5 שנים, קיבל כנראה החלטה שגויה.
חבל.
רוכש OLED יהיה באופן טיבעי מודע לאיכות התמונה, כי שילם סכום אגדי, ולכן גם יזהה מהר צריבה על המסך.
מכל התלונות עד כה עולה שככל שהתמונה ב- OLED טובה, עוגמת הנפש הצפויה לו כנראה מובטחת במוקדם או במאוחר.
ח.י כנראה יחליפו המסך, אולם זה שאלה של זמן עד שגם החדש ייצרב.
מכאן עולה שמי שלא ביטח את המסך ל-3-5 שנים, קיבל כנראה החלטה שגויה.
חבל.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
1. כנראה בעיית הצריבה הרבה יותר רחבה ממה שנראה, כמות התלונות פה בפורום בטח לא משקפת את גודל התופעה, לא כל צריבה מפריעה לכל אדם ולא כל אדם עם צריבה מגיע לפורום הזה
2. LED לא בהכרח יותר זול, רוצה FALD? רוצה שחור טוב? מחירי הQLED הבכירים של סמסונג, מחירי הZ9 של סוני דומים ואף לעיתים יקרים יותר מOLED של LG...
2. LED לא בהכרח יותר זול, רוצה FALD? רוצה שחור טוב? מחירי הQLED הבכירים של סמסונג, מחירי הZ9 של סוני דומים ואף לעיתים יקרים יותר מOLED של LG...
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
כל חובב בתחום צריך לקבל החלטה מה טוב בשבילו.
לדעתי אין תחליף ראוי למסכי אולד למרות החסרונות...
שיגיע המיקרולד מתוצרת סמסונג אז נקבל מסך ברמת אולד ללא בעיות האולד..
לדעתי אין תחליף ראוי למסכי אולד למרות החסרונות...
שיגיע המיקרולד מתוצרת סמסונג אז נקבל מסך ברמת אולד ללא בעיות האולד..
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
יש לי C6 ו-C8 בבית.
שתיהן עובדות overtime. ה-C6 מראש היתה עם מעט פסי vertical banding שאגב השתפרו לאורך הזמן (בעיה מוכרת בסדרה 6 ובפרט ב-C6). אני לא מרגיש צריבה למרות שאם אני שם pattern אפור בגוון ספציפי מאוד אני יכול לראות כתמים פה ושם אבל הם לא במקומות קבועים (קרי: צבירה ולא צריבה).
ב-C8 בכלל אין לי בעיות כאלה והיא נקיה לחלוטין. מבטיח לכם שהמסכים אצלנו עובדים הרבה יותר ממשתמשים רגילים, יש לנו צרכני טלויזיה כבדים מאוד בבית ולכן המסכים דלוקים מרבית היום.
זה כמובן לא אומר שלכולם זה תקין. זה רק אנקדוטה שרלוונטית עבורי.
לגבי מיקרו-LED, זו טכנולוגיה כה חדשה שאף אחד לא יודע. יתכן מאוד שגם היא תצרב בעתיד, כי טכנולוגיות שהם emissive הם תאורטית כולם צריכים להיות ברי צריבה (בניגוד ל-transmissive כמו LED שהם הרבה יותר חסינים)...
שתיהן עובדות overtime. ה-C6 מראש היתה עם מעט פסי vertical banding שאגב השתפרו לאורך הזמן (בעיה מוכרת בסדרה 6 ובפרט ב-C6). אני לא מרגיש צריבה למרות שאם אני שם pattern אפור בגוון ספציפי מאוד אני יכול לראות כתמים פה ושם אבל הם לא במקומות קבועים (קרי: צבירה ולא צריבה).
ב-C8 בכלל אין לי בעיות כאלה והיא נקיה לחלוטין. מבטיח לכם שהמסכים אצלנו עובדים הרבה יותר ממשתמשים רגילים, יש לנו צרכני טלויזיה כבדים מאוד בבית ולכן המסכים דלוקים מרבית היום.
זה כמובן לא אומר שלכולם זה תקין. זה רק אנקדוטה שרלוונטית עבורי.
לגבי מיקרו-LED, זו טכנולוגיה כה חדשה שאף אחד לא יודע. יתכן מאוד שגם היא תצרב בעתיד, כי טכנולוגיות שהם emissive הם תאורטית כולם צריכים להיות ברי צריבה (בניגוד ל-transmissive כמו LED שהם הרבה יותר חסינים)...
@gkatz
·
התמחור של LG בארץ הוגן מאד וכמו בחו"ל.
התמחור של סוני לעומת זאת יקר לעומת חול ולא הוגן.
אם זה לא היה כך לקנות מסך מסך FALD של סוני הייתה אלטרנטיבה טובה. (כמובן שגם השירות שמייצג אותם רע מאד לצערנו)
·
התמחור של LG בארץ הוגן מאד וכמו בחו"ל.
התמחור של סוני לעומת זאת יקר לעומת חול ולא הוגן.
אם זה לא היה כך לקנות מסך מסך FALD של סוני הייתה אלטרנטיבה טובה. (כמובן שגם השירות שמייצג אותם רע מאד לצערנו)
@ambar
·
אני לא כל כך מבין, אתה פותח שרשור בתאריך 18 לפברואר 2019, מתלונן על OLED משתי דורות אחורה וקובע שהיום ה-OLED לא בשל?
אולי אתה צריך להגביל את המסקנות שלך לסידרה 6 ו- סידרה 7 הישנות
עוד לא שמעתי על צריבות ב-C8 עם שימוש נורמלי ומקווה שזו בעיה שמאחורינו
לי יש כזו ועוד לא ראיתי שום תופעה שלילית
·
אני לא כל כך מבין, אתה פותח שרשור בתאריך 18 לפברואר 2019, מתלונן על OLED משתי דורות אחורה וקובע שהיום ה-OLED לא בשל?
לי יש כזו ועוד לא ראיתי שום תופעה שלילית
הצלחתם להפחיד אותי...
רכשתי לפני כשבוע את ה B8Y ואני ממש חושש לצפות בערוצים עם הלוגו הסטטי, כמו ערוץ הספורט (שהוא למעשה הכי חשוב לי) וערוצי הטבע השונים.
עברתי מפלסמה Samsung B850 ששימשה אותי בהנאה מרובה כמעט 10 שנים, ללא שום בעיית צריבה.
עברתי מפלסמה Samsung B850 ששימשה אותי בהנאה מרובה כמעט 10 שנים, ללא שום בעיית צריבה.
Re: הצלחתם להפחיד אותי...
@qsysopr
·
אם אתה לא "נתקע" על הערוץ וצופה גם בערוצים אחרים אז לא אמורה להיות בעיה.
כדאי לשים לב לתאורת האולד שלא תהיה על ערך גבוה מדי (ככל שהערך נמוך זה עדיף, כמובן בהתאם להעדפה האישית, למרות שיש נטייה להפריז ללא צורך)
·
אם אתה לא "נתקע" על הערוץ וצופה גם בערוצים אחרים אז לא אמורה להיות בעיה.
כדאי לשים לב לתאורת האולד שלא תהיה על ערך גבוה מדי (ככל שהערך נמוך זה עדיף, כמובן בהתאם להעדפה האישית, למרות שיש נטייה להפריז ללא צורך)
-
ambar
- חבר ותיק

·mark13 כתב:@ambar
·
לי יש כזו ועוד לא ראיתי שום תופעה שלילית...
המסקנה שלי היא אכן על החוויה האישית שלי מסדרת OLED B6/C7
אני מאמין שמדור לדור נושא הצריבות משתפר שזה טוב לכולנו.
אני עכשיו עם C8 עם תמונה מצויינת ואחידה ומקווה שההמשך יהיה חלק!
כפי שציינתי וגם נאמר פה, אנשים קנו את המסכים מדור 6/7 באלפי שקלים רבים וזה לא היה כזה מזמן, אז מאוד מבאס לחוות תופעות של צריבה אחרי שימוש סביר של שנה בערך...