yale - דלת חכמה - מי יכול להמליץ ?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2185
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
קודם כל, ENTR זה לא של Yale. זה מנעול של Mul-T-Lock, חברה ישראלית שנרכשה לפני כמה שנים ע״י ASSA ABLOY (שרכשה גם את Yale לפני 20 שנים). בהתאם, המבחר הגדול של מנעולי Yale לא מתאים לצילינדר ״פלדלת״.
שקלתי בזמנו לקנות את ENTR, אולם זה מנעול ממש יקר, עם יכולות מאוד מוגבלות: תומך רק ב-Bluetooth, ללא יכולת חיבור למערכת בית חכם דרך Z-Wave או Zigbee. חוץ מזה, צריך לקנות תוסף מיוחד (ויקר) בשביל להטעין את המנעול.
אני בסופו של דבר בחרתי ב-Danalock. יוצא פחות מחצי ממחיר ה-ENTR, כולל תמיכה בבית חכם. הבעיה היחידה היא שהוא דורש התאמות בשביל להתקין על הצילינדר הישראלי המשונה.
שקלתי בזמנו לקנות את ENTR, אולם זה מנעול ממש יקר, עם יכולות מאוד מוגבלות: תומך רק ב-Bluetooth, ללא יכולת חיבור למערכת בית חכם דרך Z-Wave או Zigbee. חוץ מזה, צריך לקנות תוסף מיוחד (ויקר) בשביל להטעין את המנעול.
אני בסופו של דבר בחרתי ב-Danalock. יוצא פחות מחצי ממחיר ה-ENTR, כולל תמיכה בבית חכם. הבעיה היחידה היא שהוא דורש התאמות בשביל להתקין על הצילינדר הישראלי המשונה.
·dr0r כתב:קודם כל, ENTR זה לא של Yale. זה מנעול של Mul-T-Lock, חברה ישראלית שנרכשה לפני כמה שנים ע״י ASSA ABLOY (שרכשה גם את Yale לפני 20 שנים). בהתאם, המבחר הגדול של מנעולי Yale לא מתאים לצילינדר ״פלדלת״.
אני בסופו של דבר בחרתי ב-Danalock. יוצא פחות מחצי ממחיר ה-ENTR, כולל תמיכה בבית חכם. הבעיה היחידה היא שהוא דורש התאמות בשביל להתקין על הצילינדר הישראלי המשונה....
אתה יכול לתת יותר פרטים לגבי ה- DANALOCK שהתקנת ?
האם היום לאחר שיש לך נסיון , האם הוא עדיין אמין ומומלץ ??
האם הוא די "מאובטח" ? ביחס ל-ENTR ?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2185
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
אני מאוד מרוצה ממנו. חוסך לי את הצורך לתת מפתח למנקה ולבייביסיטר.movieman כתב:·......
אתה יכול לתת יותר פרטים לגבי ה- DANALOCK שהתקנת ?
האם היום לאחר שיש לך נסיון , האם הוא עדיין אמין ומומלץ ??
האם הוא די "מאובטח" ? ביחס ל-ENTR ?...
יש הרבה מאוד שרשורים בנושא כאן בפורום. קניתי אותו ב-bg-sicherheitstechnik.de, יחד עם פלטת הרחקה שהמשווק בגרמניה מייצר. פירסמתי כאן שרשור עם תמונות של ההתקנה שלו.
הוא מתלבש על הצילינדר הקיים מבפנים, כך שמבחינת מכנית האבטחה זהה. אפשר להגדיר באפליקציה חשבונות נוספים, עם הרשאות פתיחה לפי שעות וכו׳, וניתן לשלול הרשאות במקרה של גניבת טלפון. בנוסף, בניגוד ל-ENTR, קיימים לו דגמים המתחברים למערכות בית חכם בפרוטוקול Z-Wave או Zigbee, וכן HomeKit - האבטחה תלויה כמובן בפתרון הבית החכם שבחרת, אבל בכל מקרה הסבירות לגנב שיידע גם לפרוץ למערכת מרחוק הוא אפסי.
הבעיה בלהתקין את המנעול היא שצריך לבקש במיוחד שישלחו את המתאם השחור (שפעם היה מגיע עם המנעול, והיום מגיע רק בדגם האמריקאי), ואז לקדוח בו ולהתאים אותו לחיבור הצילינדר. כאמור, יש מס׳ שרשורים בנושא כאן בפורום.
החיסרון המרכזי שלו כיום הוא שהוא שותה את סוללות הליתיום, בעיקר משום שמנגנון הנעילה בארץ מאוד כבד. יש שרשור בנושא התקנת שנאי חיצוני למנעול, אבל זה כבר באמת למתקדמים.
יש לי את המנעול ENTR כבר למעלה משנתיים,
בהתחלה השתמשתי בורה עם zwave בשביל לשלוט על פתיחת הדלת,
כשעברתי ל home assistant העברתי את החיבור לרשת,
הסברתי פה בעבר איך עשיתי את זה, בגדול:
פירקתי את השלט, קניתי ריליי (בהתחלה zwave ואח"כ רשת), הלחמתי לשלט שני כבלים וחיברתי בניהם.
בהתחלה השתמשתי בורה עם zwave בשביל לשלוט על פתיחת הדלת,
כשעברתי ל home assistant העברתי את החיבור לרשת,
הסברתי פה בעבר איך עשיתי את זה, בגדול:
פירקתי את השלט, קניתי ריליי (בהתחלה zwave ואח"כ רשת), הלחמתי לשלט שני כבלים וחיברתי בניהם.