משהו הצליח להדגים AURO 3D עם דנון X440H ? - תובנות מהפורמט

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

בשעה טובה אתמול קבלתי את דיסק ההדגמה החינמי מאתר AURO 3D לאחר המתנה של 3 חודשים בגלל מחסור (זה דיסק חלק 2, החלק הראשון אזל).

אין לי נגן BD אז השתמשתי בתוכת DVDFAB והמרתי את הדיסק לקובץ ISO, אותו ניגנתי עי ZIDOO S9X.

אז במצב ברירת מחדל DIRECT של הרסיבר הסיגנל מזוהה כ DTS HD MA 7.1 בתדר 96KHz ו 24BIT.

גם בלחיצה על ה INFO ברסיבר אני רואה שהמקור של הסיגנל זה DTS HD.

לאחר בירור הבנתי שאין חיה כזאת שנקראת פורמט AURO 3D אלא הקידוד הוא DTS HD עם עד 7.1 ערצים דיסקרטיים אבל הערוצים מקודדים עי מטריצה סטייל PRO LOGIC בזוגות ליצירת עד 11.1 ערוצים וירטואליים מטריצים (פענוח לא סידקרטי).

ואכן הצלחתי לראות ברסיבר שהסיגנן הוא 11.1 AURO 3D רק לאחר שבחרתי ידנית מצב AURO 3D ופתאום הסאונד נפתח לכל 9.1 הערוצים שלי (5.1.4). אבל הרסיבר (אף רסיבר כראה) לא מסוגל לגלות את הקידוד בעצמו ולבחור את המצב.

מה שקורה זה שיש כנראה איזו METADATA ב BITSTREAM שכולל איזו סיבית שמציינת שאות ה DTS HD כולל קידוד מטריצי AURO 3D. ואכן תוצאה לא רעה לחלוטין ואף נשמעת טוב יותר מאטמוס בחלק מקטעי ההדגמה כמו הסרט ג'ומנגי 2 שיש לי גם באטמוס.

אז AURO 3D זה לא שיטת אודיו מנחית אוביקטים כמו ATMOS או DTS X, זה קידוד דיסקרטי מטריצי שנשען על פורמט DTS MA של עד 7.1 ערוצים. המפענח ברסיבר במצב AURO יודע לפענח של כל האינפורמציה ולשדרג את מס הערוצים על ל 13.1 אם אני מבין נכון, אולי יותר. אבל הפרדת הערוצים מוגבלת כמו בפענוח של 2.0 ל 5.1. תיאורטית ניתן לקבל המון ערוצים וירטואליים כי כל זוג ערוצים דיסקרטיים יכול לייצר עוד 3 ערוצי וירטואליים נוספים (סנטר, ושני סראונדים).

למשל, צליל OUT OF PHASE מקודד בין ערוץ דיסקרטי RS ו FR (ימין סראונד וימין קדמי) מנתב את הסאונד ל TOP BACK LEFT ו TOP BACK RIGH (סראונדים) ו TOP MID (סנטר המתקבל מ IN PHASE של שני ערוצים אלו). צליל IN PHASE מלא לכל 4 ערוצים קידמי וסראונד - מנותב כערוץ VOG (עליון אמצעי).

זה כל הרעיון ב AURO 3D. דיי פרימיטיבי שכן זה קיים הרבה לפני ימי אטמוס, אבל הרבה יותר אפקטיבי מאטמוס ו DTS X יחד!

יש בדיסק המון קטעי הדגמה. אני כנראה אזמין מהם עוד סרטים מלאים בקידוד AURO 3D. סוף סוף מצאתי שימוש למצב הזה, שנשמע ממש גרוע אם האות לא מקודד לתוכן הזה (ביחס ל NEURAL X למשל).

אני אנסה לעלות את ה ISO לשרת ענן (זה 40 גיגה) ואם משהו ירצה אני אשתף כאן (הדיסק אינו למכירה אלא ניתן בחינם לפי בקשה, אז לא אמורה להיות בעיה של זכויות יוצרים לשתף, אם כי ברור AURO יעדיפו שיזמינו מהם כי אז נכנסים לדואר פרסומי שלהם).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

איך אתה יודע שהתוכן עבר בקידוד מחדש שלך?
האם הנגן יכול בכלל לפענח אותו?

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

BUGY כתב:איך אתה יודע שהתוכן עבר בקידוד מחדש שלך?
האם הנגן יכול בכלל לפענח אותו?
...
·

רק לאחר בחירת מצב סאונד AURO 3D הרסיבר מראה אות DTS HD ורושם קידוד AURO 3D ומציין שמס הערוצים באות המקור הוא 11 ולא רק 7

התוכן הוא DTS HD 7.1 אבל כולל איזו סיבית אקסטרה שמציינת שיש קידוד AURO. הרסיבר מזהה את זה רק לאחר בחירת מצב AURO, כנראה באג בקושחה שעדיין לא פתרו. אבל לאחר פענוח ללא ספק מרגישים שתוספת הערוצים. ראה צילום מסך של מידע על הפענוח מהרסיבר. שים לב שהסיגנל הוא AURO 3D והאות הוא DTS HD והמצב סאונד הוא AURO 3D ויש כ 13 ערוצים משוחזרים באות המקור.

השיטה הזאת הרבה יותר חסכונית במקום ויותר אפקטיבית מאשר אטמוס. בכל קטע מסרט כמו רובטריקים שקיים גם באטמוס וגם נמצא בדיסק ההדגמה ב AURO 3D יש הבדל עצום לטובת ה AURO 3D על האטמוס, ואין אין עדיין רמקול תקרה מרכזי. אבל בקרוב אני הוסיף מגבר כוח חיצוני בשביל זה.

חבל שאין הורדות טורנט לסרטים בקידוד הזה...

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #4 

מה שטוב ב AURO 3D הוא שאתה מקבל שיפור ניכר גם ברסיבר שלא תומך ב AURO 3D, בדיוק כמו שאתה יכול להרגיש אפקט הקפי משני רמקולי סטריאו. גם ססחירת מצב DTS MA רגיל, אני עדיין מקבל תחושה של צלילים מעל הראש, גם בבחירת מצב של DTS NEUARAL X יש אפקט מרשים, אם כי מיקום האוביקטים לא הכי מדוייק כמו במצב AURO 3D. יש בדיסק סרט מצוייר שנקרא TURBO על חלזון חולה הגה ושם אתה ממש מוצא את עצמך מסתכל על התקרה בקטעים מסויימים. באטמוס אני בקושי מבחין באפקטים מלמעלה...

jan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שיתוף הקובץ ורשמים

שליחה #5 

תודה מראש
אשמח שתשתף את הקובץ או אם אתה מהמרכז לבוא להעתיק אותו
אתן רשמים איך זה במרנץ 7011

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9043
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1352 פעמים

שליחה #6 

מעניין, עוקב...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”