מחפש פתרון לרעש המטחנה
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
אולי אם תניח אותה על מגבת למשל זה יספוג חלק מהרעש אבל קשה לי להאמין שמשמעותית
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אשמח לראות קישור להשוואה בין ה-Niche ל-Sette שבה מישהו טען שהטחינה של הראשונה תהיה טובה יותר.The-Fox כתב:תעבור ל Niche, גם כנראה תקבל טחינה טובה יותר וגם היא שקטה....
ה-Niche מטחנה שמתאימה למי שמעוניין בסינגל דוזינג, כך שלפני נושא הרעש צריך לחשוב על הנקודה הזו. אני למשל לא מעוניין בסינגל דוזינג, ושום פיצ'ר או איכות של מטחנה שמוגבלת לכך לא היה גורם לי לקנות אחת, לפחות לא כמטחנה ראשית שעובדת כמה פעמים ביום.היא שקטה ברמה שתוך כדי שהיא טוחנת אפשר להמשיך לנהל שיחה רגילה (בלי להרים את הקול), בעבר עם ה K3 (שלא נחשבת רועשת במיוחד) זה לא היה אפשרי....
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@boren
אתה מוזמן לחפש סקירה כזאת אם זה מעניין אותך.
זאת הערכה שלי על סמך הנתונים הטכניים של שתי המטחנות: 63 מ"מ מול 40 והבדלים בסל"ד (האמת שלא מצאתי נתון על הסטה, לפי קצב הטחינה הסלד סביר להניח גבוה).
נכון, הניש מיועדת לסינגל דוזינג.
שכל אחד יחליט אם זה מתאים לו או לא.
באופן אישי אני לא מבין אנשים שבשימוש ביתי לא עושים סינגל דוזינג.
אתה מוזמן לחפש סקירה כזאת אם זה מעניין אותך.
זאת הערכה שלי על סמך הנתונים הטכניים של שתי המטחנות: 63 מ"מ מול 40 והבדלים בסל"ד (האמת שלא מצאתי נתון על הסטה, לפי קצב הטחינה הסלד סביר להניח גבוה).
נכון, הניש מיועדת לסינגל דוזינג.
שכל אחד יחליט אם זה מתאים לו או לא.
באופן אישי אני לא מבין אנשים שבשימוש ביתי לא עושים סינגל דוזינג.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@The-Fox - כמו שמהירות של מעבד לא מודדים במגהרצים, כך איכות של טחינה לא מודדים בקוטר דיסקיות הטחינה. הייתה לי K3, ולמרות שהקוטר אצלה גדול משל הסטה, בפועל איכות הטחינה נחותה משמעותית. הטחינה של הסטה מאוד אחידה, אוורירית ונטולת גושים לחלוטין. מבחינת איכות הטחינה קשה לי לדמיין לאן אפשר להתקדם מכאן.
- The-Fox
- חבר ותיק

@boren
נשים רגע בצד את ההשוואה למעבדים כי היא לא רלוונטית.
בהשוואה שלך ל K3 שכחת פרט חשוב: אתה משווה סכינים שטוחות לקוניות.
מעבר להשפעה של המבנה הקוני מול השטוח, השטח של סכין קונית גדול יותר ביחס לקוטר שלה ביחס לסכין שטוחה ככה שההשוואה פשוט לא נכונה, מבחינה גאומטרית זה להשוות שטח של חרוט ושטח של עיגול באותו קוטר.
זה כמו להשוות מנוע אטמוספרי בנפח X למנוע טורבו בנפח Y: שני מנועים בתצורות שונות שעל סמך הנפח שלהם אי אפשר להשוות ביניהם.
בקיצור, הבנת את הרעיון.
לעומת זאת, ההשוואה של שני סכינים קוניות כמו ה Sette וה Niche כן רלוונטית כי בשני המקרים מדובר בסכינים קוניות וסכין קונית בקוטר 63 מ"מ עדיפה על סכין קונית בקוטר 40 מ"מ.
כנ"ל הסל"ד, נמוך עדיף על גבוה.
כמו שרשמתי בהתחלה ובתגובה הקודמת, זאת הערכה שלי על סמך הנתונים האלו, לא קביעה או עובדה.
טחינה לא נמדדת רק בעין, גם הניש מוציאה קפה אוורירי, אחיד ונטול גושים, בפועל ההבדלים הם בפרטים הקטנים.
התפלגות ומבנה החלקיקים היא שמבדילה בין מטחנות והעניין הזה נבדק בציוד מיוחד שמספק התפלגויות כאלה בין מטחנות שונות.
יחס החלקיקים של ה fine שונה בין מטחנות ומשפיע על החליטה והתוצאה בכוס.
[img2=600x397]https://www.home-barista.com/forums/use ... Tnum_1.png[/img2]
מה שבטוח, הדמיון שלך (או חוסר דמיון שלך) הוא לא המדד.
נשים רגע בצד את ההשוואה למעבדים כי היא לא רלוונטית.
בהשוואה שלך ל K3 שכחת פרט חשוב: אתה משווה סכינים שטוחות לקוניות.
מעבר להשפעה של המבנה הקוני מול השטוח, השטח של סכין קונית גדול יותר ביחס לקוטר שלה ביחס לסכין שטוחה ככה שההשוואה פשוט לא נכונה, מבחינה גאומטרית זה להשוות שטח של חרוט ושטח של עיגול באותו קוטר.
זה כמו להשוות מנוע אטמוספרי בנפח X למנוע טורבו בנפח Y: שני מנועים בתצורות שונות שעל סמך הנפח שלהם אי אפשר להשוות ביניהם.
בקיצור, הבנת את הרעיון.
לעומת זאת, ההשוואה של שני סכינים קוניות כמו ה Sette וה Niche כן רלוונטית כי בשני המקרים מדובר בסכינים קוניות וסכין קונית בקוטר 63 מ"מ עדיפה על סכין קונית בקוטר 40 מ"מ.
כנ"ל הסל"ד, נמוך עדיף על גבוה.
כמו שרשמתי בהתחלה ובתגובה הקודמת, זאת הערכה שלי על סמך הנתונים האלו, לא קביעה או עובדה.
טחינה לא נמדדת רק בעין, גם הניש מוציאה קפה אוורירי, אחיד ונטול גושים, בפועל ההבדלים הם בפרטים הקטנים.
התפלגות ומבנה החלקיקים היא שמבדילה בין מטחנות והעניין הזה נבדק בציוד מיוחד שמספק התפלגויות כאלה בין מטחנות שונות.
יחס החלקיקים של ה fine שונה בין מטחנות ומשפיע על החליטה והתוצאה בכוס.
[img2=600x397]https://www.home-barista.com/forums/use ... Tnum_1.png[/img2]
מה שבטוח, הדמיון שלך (או חוסר דמיון שלך) הוא לא המדד.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@The-Fox - אם אתה טוען שדיסקיות קוניות גדולות מ-40 מ"מ ומהירות סיבוב איטית יותר ייספקו טחינה איכותית יותר משל הסטה בגלל המספרים, אז אתה נופל בדיוק לפח של קניית מעבד לפי מגהרצים (או מכונית לפי כוחות סוס וכו').
בוא נעשה את זה פשוט - אני מוכן להעמיד את הסטה שלי למבחן ראש בראש עם טעימה עיוורת מול ה-Niche. זה ייתן לנו תמונה הרבה יותר מדוייקת לגבי ההבדלים באיכות הטחינה בפועל. מעוניין?
בוא נעשה את זה פשוט - אני מוכן להעמיד את הסטה שלי למבחן ראש בראש עם טעימה עיוורת מול ה-Niche. זה ייתן לנו תמונה הרבה יותר מדוייקת לגבי ההבדלים באיכות הטחינה בפועל. מעוניין?
- The-Fox
- חבר ותיק

@boren
לא יודע למה החלטת לקחת את השרשור הזה למקום של "בוא נוכיח שהסטה היא המטחנה הכי טובה שיש".
אז תן לי להבין אותך נכון: שוב דבר מהדברים שציינתי לא משנה (זה הכל גימיקים שיווקיים) והסטה מציעה את פסגת איכות הטחינה וכל זה בהתבסס על הנסיון האישי שלך שהוא כמובן ניטרלי וחסר דעה קדומה למרות שקנית את המטחנה הזאת ואין לך שום רצון להצדיק את הרכישה שלך?
אין לי שום בעיה להעמיד את הניש למבחן עיוור מול כל מטחנה, כולל הסטה, אתה לא מפחיד אף אחד.
להבדיל ממך, למרות שאני מרוצה מאד מהמטחנה שלי ובשבילי היא מושלמת, אני לא חושב שהיא הפסגה באיכות הטחינה וזה שקניתי אותה לא הופך אותה לטובה יותר או פחות.
לא יודע למה החלטת לקחת את השרשור הזה למקום של "בוא נוכיח שהסטה היא המטחנה הכי טובה שיש".
אז תן לי להבין אותך נכון: שוב דבר מהדברים שציינתי לא משנה (זה הכל גימיקים שיווקיים) והסטה מציעה את פסגת איכות הטחינה וכל זה בהתבסס על הנסיון האישי שלך שהוא כמובן ניטרלי וחסר דעה קדומה למרות שקנית את המטחנה הזאת ואין לך שום רצון להצדיק את הרכישה שלך?
אין לי שום בעיה להעמיד את הניש למבחן עיוור מול כל מטחנה, כולל הסטה, אתה לא מפחיד אף אחד.
להבדיל ממך, למרות שאני מרוצה מאד מהמטחנה שלי ובשבילי היא מושלמת, אני לא חושב שהיא הפסגה באיכות הטחינה וזה שקניתי אותה לא הופך אותה לטובה יותר או פחות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

איפה ראית אותי כותב את זה? מה שאני בסך הכל אומר זה בוא נראה מה ההבדלים בפועל. אני, בניגוד אליך, לא טוען שאיכות הטחינה של המטחנה שלי יותר טובה. אני פשוט לא יודע וחושב שהדרך היחידה לדעת בוודאות היא לבדוק.The-Fox כתב:@boren
לא יודע למה החלטת לקחת את השרשור הזה למקום של "בוא נוכיח שהסטה היא המטחנה הכי טובה שיש"....
אין לי צורך להצדיק את הרכישה שלי, כי אין שום מטחנה אחרת באותו סכום (או כפול ממנו) שנותנת לי את מה שאני מחפש. ה-Niche כאמור לא רלוונטית לצרכים שיש לי במטחנה ראשית.אז תן לי להבין אותך נכון: שוב דבר מהדברים שציינתי לא משנה (זה הכל גימיקים שיווקיים) והסטה מציעה את פסגת איכות הטחינה וכל זה בהתבסס על הנסיון האישי שלך שהוא כמובן ניטרלי וחסר דעה קדומה למרות שקנית את המטחנה הזאת ואין לך שום רצון להצדיק את הרכישה שלך?...
לא כתבתי שהמטחנה שלי נותנת את פסגת איכות הטחינה. הנה מה שכן כתבתי: "הטחינה של הסטה מאוד אחידה, אוורירית ונטולת גושים לחלוטין. מבחינת איכות הטחינה קשה לי לדמיין לאן אפשר להתקדם מכאן". אני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין זה לבין מה שאתה מייחס לי.אין לי שום בעיה להעמיד את הניש למבחן עיוור מול כל מטחנה, כולל הסטה, אתה לא מפחיד אף אחד.
להבדיל ממך, למרות שאני מרוצה מאד מהמטחנה שלי ובשבילי היא מושלמת, אני לא חושב שהיא הפסגה באיכות הטחינה וזה שקניתי אותה לא הופך אותה לטובה יותר או פחות....
בכל מקרה, ההצעה בעינה עומדת, אבל אני מקווה שאם תחליט להענות לה זה יהיה מתוך סקרנות לגבי ההבדלים בפועל בין שתי מטחנות שמקבלות ביקורות מאוד טובות בנושא איכות הטחינה ולא מתוך רצון להוכיח ששלך הכי טוב. זה בטח לא מה שאני מנסה להוכיח (אולי הניסוח שלי היה קצת מטעה).
- The-Fox
- חבר ותיק

@boren
לא ראיתי אותך אומר את זה, זאת המסקנה שלי מהדברים שלך.
הדיון עד כה היה על איכות הטחינה ולא על שימושיות שהיא כמובן עניין אישי, אז הטיעון שלך שהמטחנה מתאימה לך לא קשור.
ושים לב שהדיון הוא לא למצוא לך מטחנה אלה לפותח השרשור.
כשאתה כותב משהו כמו: "מבחינת איכות הטחינה קשה לי לדמיין לאן אפשר להתקדם מכאן", מה אמורים להבין מזה? שיש מטחנות שטוחנות יותר טוב ?
אין לי שום רצון להוכיח שום דבר לאף אחד ובטח שלא להצדיק את הקניה שלי, השוואה מבחינתי הולכת רק לטובת ההתרשמות על הבדלים ברמת הטחינה למרות שאני חושב שאלו מטחנות קצת שונות גם ברמת הפלח שוק והשימוש.
אני חייב להגיד שאני גם לא מתרשם מהסטה כמטחנה (בלי קשר לאיכות הטחינה), למרות שהרעיון שלה מהפכני יחסית, הרושם שלי שבפועל הביצוע לא מוצלח עם לא מעט מחלות ילדות, תקלות לא מעטות שאנשים מדווחים, מנגנון השקילה לא אמין, היא רועשת, פלסטיקית.
יכול להיות שלמרות כל זאת היא עדיין עדיפה על כל מטחנה ברמת המחיר שלה אבל אותי זה הוריד ממנה כשחשבתי על שדרוג מ K3.
לא ראיתי אותך אומר את זה, זאת המסקנה שלי מהדברים שלך.
הדיון עד כה היה על איכות הטחינה ולא על שימושיות שהיא כמובן עניין אישי, אז הטיעון שלך שהמטחנה מתאימה לך לא קשור.
ושים לב שהדיון הוא לא למצוא לך מטחנה אלה לפותח השרשור.
כשאתה כותב משהו כמו: "מבחינת איכות הטחינה קשה לי לדמיין לאן אפשר להתקדם מכאן", מה אמורים להבין מזה? שיש מטחנות שטוחנות יותר טוב ?
אין לי שום רצון להוכיח שום דבר לאף אחד ובטח שלא להצדיק את הקניה שלי, השוואה מבחינתי הולכת רק לטובת ההתרשמות על הבדלים ברמת הטחינה למרות שאני חושב שאלו מטחנות קצת שונות גם ברמת הפלח שוק והשימוש.
אני חייב להגיד שאני גם לא מתרשם מהסטה כמטחנה (בלי קשר לאיכות הטחינה), למרות שהרעיון שלה מהפכני יחסית, הרושם שלי שבפועל הביצוע לא מוצלח עם לא מעט מחלות ילדות, תקלות לא מעטות שאנשים מדווחים, מנגנון השקילה לא אמין, היא רועשת, פלסטיקית.
יכול להיות שלמרות כל זאת היא עדיין עדיפה על כל מטחנה ברמת המחיר שלה אבל אותי זה הוריד ממנה כשחשבתי על שדרוג מ K3.