רמקולים לא נצילים ומגבר חזק
שלום לכולם
ראיתי פה רבות בפורום שדובר על כך שרמקולים לא נצילים דורשים מגבר חזק גם בווליום נמוך. קשה לי להבין את זה אם מישהו יוכל להסביר ליאת זה אני אשמח מאוד.
לי למשל יש רמקולים לא נצילים כ"כ (cdm1se) ואני שומע בחדר לא כ"כ גדול כך שבמקסימום הווליום שאני משתמש אני לא צורך יותר מ 4w (בערך) אם כן למה אני אצטרך מגבר חזק?
תודה רבה לכולם
ראיתי פה רבות בפורום שדובר על כך שרמקולים לא נצילים דורשים מגבר חזק גם בווליום נמוך. קשה לי להבין את זה אם מישהו יוכל להסביר ליאת זה אני אשמח מאוד.
לי למשל יש רמקולים לא נצילים כ"כ (cdm1se) ואני שומע בחדר לא כ"כ גדול כך שבמקסימום הווליום שאני משתמש אני לא צורך יותר מ 4w (בערך) אם כן למה אני אצטרך מגבר חזק?
תודה רבה לכולם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דבר ראשון תודה רבה על הקישור למאמר אבל זה לא ממש קשור לשאלה שלי אולי לא הובנתי נכון.
העניין הוא יש לי רמקולים לא כ"כ נצילים, אם אני שומע בווליום נמוך למה אני צריך מגבר חזק?
למשל אם ניקח מגבר חלשלוש TAMP הוליום שלו בחד שלי הוא די והותר. (בדוק ומנוסה)
אבל ראיתי הרבה אנשים שממליצים על מגברים של 100 ואט. למה זה כ"כ הרי גם את הTAMP אני לא מצליח לנצל מבחינת הווליום
אולי הTAMP זה משהו קיצוני באמת אבל זה רק לשם הרעיון (למרות שבנתיים אני עובד איתו)
העניין הוא יש לי רמקולים לא כ"כ נצילים, אם אני שומע בווליום נמוך למה אני צריך מגבר חזק?
למשל אם ניקח מגבר חלשלוש TAMP הוליום שלו בחד שלי הוא די והותר. (בדוק ומנוסה)
אבל ראיתי הרבה אנשים שממליצים על מגברים של 100 ואט. למה זה כ"כ הרי גם את הTAMP אני לא מצליח לנצל מבחינת הווליום
אולי הTAMP זה משהו קיצוני באמת אבל זה רק לשם הרעיון (למרות שבנתיים אני עובד איתו)
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מומחה גדול באלקטרוניקה אני לא,
אבל לפי מה שאני יודע מגבר צריך לשלוט ברמקול. אין לזה קשר לווליום.
בשביל בס הדוק ומהיר, ברמקול לא נציל, צריך יותר כח כדי להחזיר את המימברנה עד הסוף אחורה, ולעשות את זה מספיק מהר.
לכן, לדעתי אם הרמקול שלך הוא 3 Way רוב הסיכויים שהבאס שתשמע יהיה מרוח ולא מספק.
ברמקול 2 Way לדעתי זה יהיה לדעתי אפילו יותר גרוע (מכיוון שהדרייבר משולב)
אבל לפי מה שאני יודע מגבר צריך לשלוט ברמקול. אין לזה קשר לווליום.
בשביל בס הדוק ומהיר, ברמקול לא נציל, צריך יותר כח כדי להחזיר את המימברנה עד הסוף אחורה, ולעשות את זה מספיק מהר.
לכן, לדעתי אם הרמקול שלך הוא 3 Way רוב הסיכויים שהבאס שתשמע יהיה מרוח ולא מספק.
ברמקול 2 Way לדעתי זה יהיה לדעתי אפילו יותר גרוע (מכיוון שהדרייבר משולב)
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
קובי מצורף כתובת אתר MUSICAI FIDELITY שמסביר את חשיבות ההגברה לעומת נצילות הרמקול ומרחק האזנה
מקווה שיעזור לך
http://www.musicalfidelity.com/hifi/index.html
מקווה שיעזור לך
http://www.musicalfidelity.com/hifi/index.html
תודה יעקב על המאמר
הוא מדבר בעיקר על שני דברים:
האחד התחום הדינאמי גדול יותר ככל שהמגבר חזק יותר וזה בדיוק העניין אני לא מנצל את כל התחום הדינאמי של הרמקול, אני שומע בחדר לא כ"כ גדול ולכן אני לא שומע בעוצמות של קונצרט או מופע רוק אלא הרבה יותר חלש.
דבר שני שהוא הזכיר רק ממש בקצרה בסוף זה הנושא של דיסטורשין (אני מקווה שכתבתי את זה נכון) ושוב בגלל שאני שומע חלש יחסית יש לי פחות בעיה כזו.
בא נשאל כך:
אם אני שומע חלש אני אבדיל בין מגבר של 10 וואט למגבר של 100 ואט?
הוא מדבר בעיקר על שני דברים:
האחד התחום הדינאמי גדול יותר ככל שהמגבר חזק יותר וזה בדיוק העניין אני לא מנצל את כל התחום הדינאמי של הרמקול, אני שומע בחדר לא כ"כ גדול ולכן אני לא שומע בעוצמות של קונצרט או מופע רוק אלא הרבה יותר חלש.
דבר שני שהוא הזכיר רק ממש בקצרה בסוף זה הנושא של דיסטורשין (אני מקווה שכתבתי את זה נכון) ושוב בגלל שאני שומע חלש יחסית יש לי פחות בעיה כזו.
בא נשאל כך:
אם אני שומע חלש אני אבדיל בין מגבר של 10 וואט למגבר של 100 ואט?
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
הרמקול שלך הוא 88 dB שהיא נצילות סבירה בהחלט.kobi_sc כתב:שלום לכולם
תודה רבה לכולם...
אנו מדברים על 85 ומטה לפחות.
אני מסופק שאתה מכניס לרמקולים 4W RMS והם באמת זזים.
אלא אם אתה יושב בשקט מופתי לגמריי.
איך בדיוק בדקת כמה וואטים אתה מכניס להם???
עכשיו למה פחות נצילים צריכים מגבר חזק ולהפך? לא נלך אפילו להסבר המלא.
פשוט לפי השם. ככול שהרמקול יכול לנצל יותר טוב את האנרגיה שמכניסים לו כך היציאה שלו תהיה יותר טובה.
כמו מנוע של רכב. ישנם רכבים רבים בעלי מנוע 1.6 ליטר. חלקם נותנים 75 כ"ס וחלקם מגיעים כבר ל 120 , השאלה היא כמה אפשר לנצל , כמה אפשר לדלות.
זה ההסבר הפשוט.
אותו הדבר מרמקולים. במקרה של ווליום נמוך , אפשר לשמוע גם ב 1 וואט. השאלה זה מה שומעים. כאשר רמקול לא נציל הבעיה היא ביחידות הכבדות כלומר לא הטוויטר.
אולי אתה תשמע ממנו קול , אך להזיז וופר זה דבר לא קל.
אפילו תעשה ניסוי . תלחץ קלות על הוופר ותבין כמה זה קשה. עכשיו תחשוב לעשות את התנועה הזו בעדינות למשל 100 פעם בשניה (שזה 100 הרץ).
כשכתבתי 4 וואט זה לא לאחר בדיקה זה סתם דוגמא בשביל להבין
פשוט אני משתמש בנתיים עם הTAMP ובקושי עובר שליש הווליום (וזה עוד לא לינארי...)
לא משנה בכל אופן תודה לכל המנסים לענות, תאמת אני לא ממש קיבלתי תשובה אז אני שואל תכלס.
א. אם אני רוצה לקנות מגבר מה המינימום של העוצמה שאני צריך לרמקול כזה לחדר ולא לסלון?
ב. אם אני אקח מגבר חלש יותר במה זה יבוא לידי ביטוי?
פשוט אני משתמש בנתיים עם הTAMP ובקושי עובר שליש הווליום (וזה עוד לא לינארי...)
לא משנה בכל אופן תודה לכל המנסים לענות, תאמת אני לא ממש קיבלתי תשובה אז אני שואל תכלס.
א. אם אני רוצה לקנות מגבר מה המינימום של העוצמה שאני צריך לרמקול כזה לחדר ולא לסלון?
ב. אם אני אקח מגבר חלש יותר במה זה יבוא לידי ביטוי?
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
HARMAN KARDON מיצרים מגברים בעלי זרם גבוה יחסית לרסיברים שנהוג ליצר , לכן הם מצליחים לדחוף רמקולים קשים להנעה ולא צריך רק וואטים בשביל זה .
גם 60 וואט בריאים יכולים להחזיק רמקול לא כל כך נציל. {עד גבול כמובן}.
גם 60 וואט בריאים יכולים להחזיק רמקול לא כל כך נציל. {עד גבול כמובן}.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
כנראה זה מה שקורה ב T-AMP , כיוון שההגברה של הסיגנל היא דיגיטלית והוא כבר מגיע גבוהה ליציאות(מתאר לעצמי מוספטים) , אז כנראה זה היה הפתרון.
הגדולה כמובן של הגברה דיגיטלית שאם הג'וק טוב הוא לא ייצור דיסטורשן מכיוון ה PRE ל POWER הפנימי.
הגדולה כמובן של הגברה דיגיטלית שאם הג'וק טוב הוא לא ייצור דיסטורשן מכיוון ה PRE ל POWER הפנימי.