יתרונות מגבר אוזניות מול יציאת אוזניות במגבר
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
כי יציאה סטנדרטית לא יכולה לדחוף אוזניות עם התנגדות של 600 אום. ולכן צריך מגבר
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
ה pre amp של מגברי אוזניות בדרך כלל מתוכנן לאוזניות, בדגש על מעגלים עם צליל נקי ושקט מרעשים, לאוזניות יש רגישות גבוהה מאד ולכן שומעים כל רעש/hiss ובעיות למיניהן במעגל.
חוץ מזה, הרבה מגברי אוזניות טובים הם בעצם Pre amp טוב מאד.
לא סתם להרבה מגברי אוזניות יש יציאת PRE.
שמעתי/קראתי את זה יותר מפעם אחת מכמה מתכנני מגברי אוזניות.
חוץ מזה תיכנון מעגל ההגברה הוא שונה בחשיבה שלו ממגבר רמקולים מכיוון וצרכי ההגברה של אוזניות הן שונים מאד מרמקול.
ממה שאני הבנתי לפחות, רמקולים צורכים הרבה זרם (ראינו כבר רמקולים שצורכים יותר מ 2A) תו"כ עבודה במתח נמוך (באזור 3V) בעוד אצל אוזניות זה בדיוק ההפך.
הן צורכות זרם נמוך מאד (מיליאמפרים) אבל עובדות במתח גבוהה יותר מרמקולים (לא יודע את המספרים במדויק).
שלא נדבר על זה שההתנגדות של האוזניות היא גדולה יותר בלפחות פי 4 מרמקול מצוי ויש אוזניות שזה גם פי 10, כמו אוזניות מוניטור של 600 אוהם שהזכירה כאן עינבר.
ולכן כשאתה מתכנן מגבר שלם (פרה ופאוור) לרמקולים ובסוף שם כמה נגדים בשביל להוריד את ההספק כדי שיהיה אפשר לשמוע עם אוזניות זה פשוט לא זה.
ותתפלא אבל הרוב הגדול של מגברי הסטריאו בנוי ככה.
חוץ מזה, פשוט תנסה פעם ותשמע בעצמך אם יש הבדל ואם כן כמה הוא גדול
חוץ מזה, הרבה מגברי אוזניות טובים הם בעצם Pre amp טוב מאד.
לא סתם להרבה מגברי אוזניות יש יציאת PRE.
שמעתי/קראתי את זה יותר מפעם אחת מכמה מתכנני מגברי אוזניות.
חוץ מזה תיכנון מעגל ההגברה הוא שונה בחשיבה שלו ממגבר רמקולים מכיוון וצרכי ההגברה של אוזניות הן שונים מאד מרמקול.
ממה שאני הבנתי לפחות, רמקולים צורכים הרבה זרם (ראינו כבר רמקולים שצורכים יותר מ 2A) תו"כ עבודה במתח נמוך (באזור 3V) בעוד אצל אוזניות זה בדיוק ההפך.
הן צורכות זרם נמוך מאד (מיליאמפרים) אבל עובדות במתח גבוהה יותר מרמקולים (לא יודע את המספרים במדויק).
שלא נדבר על זה שההתנגדות של האוזניות היא גדולה יותר בלפחות פי 4 מרמקול מצוי ויש אוזניות שזה גם פי 10, כמו אוזניות מוניטור של 600 אוהם שהזכירה כאן עינבר.
ולכן כשאתה מתכנן מגבר שלם (פרה ופאוור) לרמקולים ובסוף שם כמה נגדים בשביל להוריד את ההספק כדי שיהיה אפשר לשמוע עם אוזניות זה פשוט לא זה.
חוץ מזה, פשוט תנסה פעם ותשמע בעצמך אם יש הבדל ואם כן כמה הוא גדול
בהנחה שכך זה ממומשThe-Fox כתב:
...
באותו ענייין -->
כיצד מתבצעת ההגברה לאוזניות ביציאות של נגני CDP
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
בנגני CD אני חושבת שחייבת להעשות הגברה כלשהיא מהסיבה הבאה:
היציאות ב CD בדרך כלל עומדות בתקנים:
יציאות unbalanced צריכות לעמוד ב 2V ואם אני לא טועה עם רגישות באיזור ה 500mA
יציאות balanced זה בדרך כלל 4.5 או 5V לגבי הרגישות אני לא יודע.
לכן אני חושב שיש מעגל הגברה למתח, מהסיבה שאוזניות צורכות מתח יחסית גבוה.
לגבי הזרם קשה לי להגיד, אני רק יודע שהאות שמגיע מה DAC עובר הגברה, וזה תקף לכל נגן CD שעומד בתקנים שציינתי לעיל, עד כמה שאני יודע.
לכן אם האות שמגיע מה DAC הוא נמוך מזרם שאוזניה תיפוסית צורכת, אז כנראה שהאות מוגבר ואם הוא גבוהה אז כנראה שהוא מונחת, בין אם ע"י שימוש בווסת ווליום (אנלוגי/דיגיטלי) או ע"י שימוש פשוט בנגדים.
היציאות ב CD בדרך כלל עומדות בתקנים:
יציאות unbalanced צריכות לעמוד ב 2V ואם אני לא טועה עם רגישות באיזור ה 500mA
יציאות balanced זה בדרך כלל 4.5 או 5V לגבי הרגישות אני לא יודע.
לכן אני חושב שיש מעגל הגברה למתח, מהסיבה שאוזניות צורכות מתח יחסית גבוה.
לגבי הזרם קשה לי להגיד, אני רק יודע שהאות שמגיע מה DAC עובר הגברה, וזה תקף לכל נגן CD שעומד בתקנים שציינתי לעיל, עד כמה שאני יודע.
לכן אם האות שמגיע מה DAC הוא נמוך מזרם שאוזניה תיפוסית צורכת, אז כנראה שהאות מוגבר ואם הוא גבוהה אז כנראה שהוא מונחת, בין אם ע"י שימוש בווסת ווליום (אנלוגי/דיגיטלי) או ע"י שימוש פשוט בנגדים.