חווית הקנייה שלי עם TCL 65P65US והספק שלה - אלכל סחר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
alonpy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
רוצה לשתף את הקבוצה פה בחווית הקנייה שלי מוואלה שופס ובמיוחד הספק שאיתו הם עובדים, אלכל סחר.
לפני כחודש קניתי את המסך 65" של TCL בלינק שפורסם פה של וואלה,
אחרי כשבוע התקשרו אלי מאלכל סחר לשדרג את המוצר למוצר חדש,
הנציגה הציגה לי נתונים כמו יחס ניגודיות של 1:100000 וזמן תגובה של 2ms לעומת המסך הפחות חדש שהוא 1:4000 וזמן תגובה של 6 (משהו כזה),
לאחר חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים הנכונים (לא מתקרבים למה שהנציגה אמרה) ולמרות שאמרתי לה את זה, היא התעקשה שאני טועה ושאני מסתכל כנראה על דגם ישן.
השתכנעתי ושדרגתי.
לאחר שהטלוויזיה הגיע, ראיתי שהדגם שלה הוא בדיוק מה שבדקתי אז החלטתי להתקשר אליהם - פה התחילה מסכת עינויים קשה,
הנציגה הראשונה שדיברתי איתה אמרה שאין סיכוי ושהיא תשלח לי מפרט של המסך, חיכיתי כמה ימים וכאשר ראיתי שהם לא שולחים את המפרט התקשרתי אליהם שוב, קיבלתי תשובה שתוך שעה הם שולחים את המסמך וכמובן שיומיים אחרי זה עדיין לא קיבלתי (הייתי צריך להתקשר ולהתעקש איתה על הקו כדי שישלחו),
המפרט בסופו של דבר נשלח אלי, רק חבל שהוא כלל לא התייחס לנתונים הללו, הוא סה''כ כלל את המימדים של הטלוויזיה ואיזה חיבורים יש לה.
לאחר רדיפה ממושכת (שכללה כמה ניתוקים מצידם והתנהגות גסה מאוד) הצלחתי להגיע למנהלת, ששלחה אותי לבדוק עם הנותן שירות(במקום שיבדקו בעצמם) האם הנתונים נכונים או לא (אחרי שעוד שלחתי להם את העמוד הרשמי מהאתר הרשמי של TCL - כי טענו שלא יכולים להסתמך על זה), אחרי שכבר באתי אליהם עם כל ההוכחות , הציעו לי הנחה עלובה של 100ש''ח, ביטלתי את הרכישה ואני לא רוצה איתם שום קשר יותר.
בנוגע למסך עצמו - איכות באמת לא רעה, כיף לצפות בה ובעיקר בגודל העצום שלה (65"), בסופו של דבר צריך לבוא עם ציפיות מותאמות למסך מוזל שכזה, השלט דיי איטי ולא מגיב לפעמים , יש הבהוב במסך בתמונות בהירות והמערכת הפעלה (בייחוד השליטה מהפלאפון) עובדים בקושי - חוץ מזה לא מצאתי עוד דברים שליליים שם.
בנוסף, חיפוש קצר בגוגל יוביל אתכם לביקורות על העסק, כמו שאתם יכולים לנחש - הן כולן שליליות.
כול להיות שהייתי נחמד מידי, שאולי ברגע שראיתי את היחס המזלזל של שירות הלקוחות הייתי ישר צריך לפתוח תלונה עליהם, אבל אני איתם כבר סיימתי - רק ממליץ להיזהר מאוד איתם ובכללי, אולי גם אתם שדרגתם לנתונים שקריים שכאלו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

תודה על השיתוף בחוויה.

אגב, גם אם הנתונים הללו נכונים וגם אם לא - אין להם שום משמעות בפועל.

יחס הניגודיות המוצג במפרטים/אתרים הוא נתון שיווקי שקרי בבסיס שלו. מדובר בנתון שלא ברור בכלל מאיפה הם ממציאים אותו. מה שכן ידוע זה שאין לו חצי קשר לנתון הניגודיות האמיתית של הפאנל ושלא ידוע איך היצרן ביצע את המדידה (אם בכלל ביצע כזו). בשביל לדעת ניגודיות של פאנל צריך לחפש את נתון המדידה הזו בביקורות (או למדוד לבד עם חיישן). כככל אצבע, ניגודיות טבעית סטטית של פאנלי IPS נעה סביב ה- 1:1000 ושל פאנלי VA סביב ה- 1:5000 (בכלל בהכללה ובקרוב גס עבור סדרי גודל).

זמן תגובה אותו כנ"ל - נתון שיווקי מהעבר הרחוק ובתחילת טכנולוגיית ה- LCD. בעבר הרחוק היה לוקח לפיקסלים כמה עשרות מילי שניות כדי להחליף את מצבם. נתונים כמו 32ms ומעלה היו די נפוצים ולכן כשטכנלוגיות הפאנלים התקדמה וזמני התגובה ירדו (ל- 16ms ול- 8ms ומטה) יצרנים דאגו לציין את זה. גם אז היה יחסית שגוי להסיק הרבה מהנתון הזה מכיוון שלא היתה תקינה קבועה לאיך מבצעים את מדידת ה- GTG Transition. כבר שנים (רבות!) שלא נתקלתי בנתון הזה כפקטור מאחר והטכנולוגייה כיום כבר במקום אחר והרבה יותר טוב בהיבט הזה. יצרנים מכובדים כבר לא מזכירים ממזמן את הנתון הזה וביקורות מקצועיות מזמן לא מודדות את הנתון הזה בביקורת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

alonpy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

@jacko-il
·
תודה על המידע, בנוגע לזמן תגובה - זה לא קריטי לקונסולות וכו'?

אגב השרשור היה בעיקר מיועד להזהיר מהחברה "אלכל"
מסתבר שזאת חברה שעובדת בשיטת מצליח שתמיד ינסו לשדרג ולהוציא ממכם עוד כסף,
מציגים נתונים דרקוניים שבפועל לא נכונים ולאחר מכן זורקים לך אצבע משולשת בפנים כשאתה מנסה ליצור איתם קשר.
הטלוויזיה עצמה כמו שכתבתי ממש לא רעה , רק צריך לדעת עם איזה חברה אתה מתמודד פה ולהבין ש"גב עמיד" אין לך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

@alonpy
·
כן, מטרת הפוסט הובנה ולכן גם הודתי לך. אני גם די בטוח שזה יניף דגל אזהרה בעתיד לכאלה שירצו לקנות מהם.

לגבי זמן התגובה,
אין קשר בין זמן תגובה של פאנל (שהוא כאמור הזמן שלוקח לפיקסלים עצמם לשנות את מצבם, מגוון אחד לגוון אחר) לזמן השהייה (Input Lag) שהוא זמן ההפרש בין האות בכניסה למה שהפאנל מציג בפועל (וזה נובע מהאלקטרוניקה ומנגנוני עיבוד התמונה שהמסך מפעיל בדרך על האות עד שהוא מציג אותו לצופה).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

OranRoer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אהלן חברים
גם אני מתכוון לרכוש את המסך זה,אומנם מיבואן רשמי
למישהו יש ניסיון להשוות את איכות התמונה שלו מול lg 65uk6100 לדוגמא? מעניין אותי עם שווה להשקיע את ה1000 שח הבדל,אם אני משתמש מש בסטרימר ומקרן קול ככה שאני מדבר על איכות תמונה בלבד.... תודה מראש לעוזרים

epk
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

@OranRoer
האם רכשת? אם כן, מאיזה יבואן/ספק? ומה היית ההתרשמות שלך?

OranRoer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

כן,מלאסט פרייס-אחריות יבואן רשמי sg 3 שנים
תמורה מעולה למחיר!
סמארט ורמקולים לא באיכות טובה מספיק
פרט לזה מבסוט (חיברתי סטרימר של שיאומי וסאונד בר)

Blitz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

@alonpy
·

היי, יכול להרחיב קצת יותר על המסך עצמו.?

אני כרגע מתלבט בינו לבין NU7100 של סמסונג

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”