שאלה - הקמת פיירוול ביתי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
RubikZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: Ben Brandes
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי כרגע שני ראוטרים (פרטנר ונטויז'ן), אני רוצה להכניס פיירוול לפניהם או אחריהם וליצור קשר בין שני הרשתות.
הייתי רוצה קודם להבין איך פיזית אני צריך למקם את הדברים, מה מחובר קודם
ואיזה מכשיר מומלץ להתקנת pfSense או שניתן לקנות פיירוול אחר במחיר נוח ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

RubikZ כתב:יש לי כרגע שני ראוטרים (פרטנר ונטויז'ן), אני רוצה להכניס פיירוול לפניהם או אחריהם וליצור קשר בין שני הרשתות.
הייתי רוצה קודם להבין איך פיזית אני צריך למקם את הדברים, מה מחובר קודם
ואיזה מכשיר מומלץ להתקנת pfSense או שניתן לקנות פיירוול אחר במחיר נוח ?
...
·

כלל לא ברור מה יש לך כרגע ומה אתה מנסה לעשות. למה יש שני נתבים כרגע (פרטנר ונטויז'ן) ?
האם מדובר על זה שיש לך שני חיבורים לאינטרנט באתר אחד ואתה מנסה לאחד אותם לחיבור אחד שמסכם את הרוחב פס שלהם לרשת אחת?
האם מדובר על זה שיש לך שני חיבורים לאינטרנט בשני אתרים שונים מרוחקים ואתה מנסה לאחד אותם לרשת אחת דרך VPN על גבי אינטרנט?
האם זה בכלל משהוא אחר?

בכל מקרה, אם מדובר אל חיבור של VPN Site To Site , אז בכל אחד מהאתרים אתה יכול להתקין מערכת של PFSense שתשמש כנתב באותו האתר, כ FW, וכשרת VPN באתר אחד וכלקוח VPN באתר השני בהתאמה. את הציוד קצה של פרטנר ושל נטוויז'ן בכל אתר אתה מעביר למצב של גשר ומחבר לרגל WAN ב PFSense. את הסוג של מכונה ל PFSense צריך לבחור לפי הצורך של השכלול הכולל של משאבים הנדרשים לו, כמו למשל שירותי רשת, רוחב פס נדרש וכו'. למשל לרשת SMB או לרשת ביתית מספיק מוצר סיני זול כזה:
https://www.aliexpress.com/item/Minisys ... 6e64f3282b
מוצר זה כולל 6 ממשקי רשת 1G של INTEL, זיכרון RAM של 16GB, דיסק SSD בנפח של 256GB ומעבד שתומכך בהאצת חומרה לצורך הצפנה של VPN. מחירו של מוצר זה, כ 600$ .

RubikZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: Ben Brandes
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הכוונה בשני נתבים, שני חיבורים נפרדים לאינטרנט.
נמצאים פיזית באותו מקום כך שאין לי שימוש בVPN Site to Site

אני רוצה להתקין פיירוול בעיקר לשימושים עצמיים (לא מקים רשת עבור שרתים) ומטרות למידה והבנה של פיירוולים.
בגלל זה חשבתי על מכשיר פשוט עם 2 WAN
לא צריך חומרה עבור תעבורה מטורפת, מי שיישתמש בחיבורים מבחוץ פנימה זה יהיה לרב רק אני (בתקווה שלא ינסו לחדור)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

RubikZ כתב:הכוונה בשני נתבים, שני חיבורים נפרדים לאינטרנט.
נמצאים פיזית באותו מקום כך שאין לי שימוש בVPN Site to Site

אני רוצה להתקין פיירוול בעיקר לשימושים עצמיים (לא מקים רשת עבור שרתים) ומטרות למידה והבנה של פיירוולים.
בגלל זה חשבתי על מכשיר פשוט עם 2 WAN
לא צריך חומרה עבור תעבורה מטורפת, מי שיישתמש בחיבורים מבחוץ פנימה זה יהיה לרב רק אני (בתקווה שלא ינסו לחדור)
...
·

במקרה כזה אתה מגדיר את שני הציודי קצה שיש לך כרגע כגשרים ומחבר אותם לשני כניסות של PFSense . אחד ישמש כ WAN1 והשני כ WAN2. אחרי זה אתה יכול להגדיר את מה שנדרש על שני כניסות WAN אלה. למשל את Load Balancing או את switchover . לצורך למידה והבנה, דבר ראשון צריך להבין מה רוצים להשיג או לעשות ואחרי זה כבר ניתן ללמוד איך לעשות את זה. בכל מקרה, לצורך שימוש לרשת ביתית מכשיר סיני זול שצירפתי לפני זה יכול לשמש את רוב הצרכים ל PFSense ולספק את רוב הדרישות שניתן לבקש מנתב ומה FW. אם רוצים משהו עוד יותר פשוט אז ניתן לרכוש נתב כמו C7 למשל של TP-LINK ולהתקין עליו את OPENWRT ואחרי זה אתה כבר יכול לחבר עליו מספר חיבורי WAN וגם להגדיר את כל לוגיקה שרוצים על החיבורים אלו. כמובן שזה לא ייתן לא את הגמישות, לא את האפשרויות ולא את הביצועים של PFSENSE, אבל בשביל משחק פשוט זה מספיק.
וכמובן החלק הכי חשוב, זה שבשביל ללמוד או לתרגל את האפשרויות של FW, אתה נדרש לייצר מספר רשתות פנימיות נפרדות ב PFSENSE או ב OPENWRT ובשביל זה אתה צריך להשתמש במנגנון VLAN ובמתג מנוהל שיחבר את התקני רשת שלך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”