איך לא? רכישת מקרן...
-
wacko
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
שלום לכם,
אני רוצה לרכוש מקרן ועיינתי כאן בפורום וגם במקומות אחרים ואני רוצה בעצתכם
מדובר על מקרן למרתף, המרתף כמעט חשוך לגמרי (יש שני חלונות אנגליים, שכמובן אפשר לסגור בוילון או משהו דומה) והגודל הוא כ8 מטר אורך על כ4 מטר רוחב.
לפי כל מיני מחשבונים שיש בין השאר גם כאן באתר חישבתי שבשביל גודל "110 מרחק ההקרנה הוא בין 4.4 מטר ל6 מטר אז אני מניח שאם אני אתלה את המקרן כ5.3 מטר מהקיר זה צריך להיות די בסדר, נכון?
עכשיו לדגם המקרן , אני מתלבט בין המקרנים הבאים
1. Mitsubishi HC3100 (אין לי מושג אם אני "אלרגי" לDLP) היחיד שנותן 1280p בטווח המחירים)
2. Panasonic PTAE900
Hitachi PJTX300 .3
Sanyo PLVZ5 .4
Panasonic PTAX100U .5
Mitsubishi HD1000U .6 (קראתי שיש דגם חדש אבל בZAP לא ראיתי שמוכרים אותו)
עוד שאלה שיש לי : הבנתי שיש צבע מיוחד שניתן לצבוע איתו את הקיר בשביל לקבל gain של 1.2 - מישהו מכיר אם זה נכון ואם כן איפה אפשר לקנות אותו?
אני חייב לציין שאני לא ממש פריק של כל העניין ואני לא יודע עד כמה אני אקפיד "לקנות" גיגות בשביל סרט בודד
אז אם יש מקרנים יותר זולים שלא נופלים בהרבה באיכות אני אשמח להצעות/המלצות!
תודה!!
מדובר על מקרן למרתף, המרתף כמעט חשוך לגמרי (יש שני חלונות אנגליים, שכמובן אפשר לסגור בוילון או משהו דומה) והגודל הוא כ8 מטר אורך על כ4 מטר רוחב.
לפי כל מיני מחשבונים שיש בין השאר גם כאן באתר חישבתי שבשביל גודל "110 מרחק ההקרנה הוא בין 4.4 מטר ל6 מטר אז אני מניח שאם אני אתלה את המקרן כ5.3 מטר מהקיר זה צריך להיות די בסדר, נכון?
1. Mitsubishi HC3100 (אין לי מושג אם אני "אלרגי" לDLP) היחיד שנותן 1280p בטווח המחירים)
2. Panasonic PTAE900
Hitachi PJTX300 .3
Sanyo PLVZ5 .4
Panasonic PTAX100U .5
עוד שאלה שיש לי : הבנתי שיש צבע מיוחד שניתן לצבוע איתו את הקיר בשביל לקבל gain של 1.2 - מישהו מכיר אם זה נכון ואם כן איפה אפשר לקנות אותו?
אני חייב לציין שאני לא ממש פריק של כל העניין ואני לא יודע עד כמה אני אקפיד "לקנות" גיגות בשביל סרט בודד
תודה!!
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
לגבי מרחק ההקרנה זה תלוי בסוג המקרן שתבחר.wacko כתב:שלום לכם,
2. Panasonic PTAE900
Hitachi PJTX300 .3
Sanyo PLVZ5 .4
Panasonic PTAX100U .5
תודה!!...
בדוק את גובה התקרה. אם היא נמוכה זה יכול לעורר בעיות.
בכל מקרה מרחק של שמונה מטר מאפשר לך גמישות כמעט אין סופית.
סביר להניח שהמקרן ימוקם איפשהו בין 4 ל 5 מטר מהמסך עבור הגודל שהזכרת.
לגבי המקרנים,
אני מכיר את ה 3100 ואת הפנסוניק 900. על ה 1000 של מיצובישי שמעתי וכנראה הוא דומה
בתמנוה שהוא מציג ל 3100 אך זול ממנו בגלל כל מיני פיצ'רים שחסרים בו.
המיצובישי 3100 לא נותן 1280p וגם לא שמעתי על רזולוציה כזו. מדובר במקרן 720p שמסוגל לקבל סיגנל מקסימלי של 1080i.
אותו כנ"ל לגבי ה 1000 של מיצובישי וה 900 של פנסוניק.
ה 100U של פנסוניק גם הוא מקרן 720P אבל יודע לקבל 1080P. במובן הזה מדובר ביתרון מסויים אבל מידיעה מדובר במקרן יקר יותר מה 3100 ובטח מה 900 ( שאותו אפשר להשיג היום בפחות מ 9000 שקלים ).
את ה 3100 יש לי בבית ואני מאוד מרוצה. גם ה 900 עשה בזמנו רושם טוב ( התלבטתי בינו לבין ה 3100 ). בעיני המיצובישי נתן תמונה יותר טובה אך ברור לי כי מדובר גם בהעדפה אישית.
את שאר המקרנים שהזכרת אני לא מכיר.
אל תקרין על קיר קנה מסך. רוב הסיכויים שלא תצטרך Gain גבוה מ 1 במיוחד עם מדובר על מרתף אותו ניתן להחשיך. אם הבית לא בנוי רצוי לשלב את הבניה \ שיפוץ עם העברת תעלות מתאימות לחשמל, אודיו ווידאו.
בהצלחה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
אם אתה חושב להקרין ממרחק 5-6 מטר , ז"א שאתה מתכנן להקרין ברוחב של איזה 270.
עדיף שתקח מקרן בעל עוצמת הארה גבוהה , שסביר להניח שתוכל להסתדר איתו עם גיין 1 . ככלל עדיף להמנע משימוש בגיין גבוה ככל האפשר. והשימוש בו הוא בהחלט סוג של בררת מחדל.
כך שאם אני לא טועה אז הפנאסוניק 900 והמיצובישי 3100 עדיף שיצאו מהרשימה מבחינת עוצמת הארה לא מספקת. נראה לי שעומת הארה של המיצובישי 1000 כן תתאים לך.
אבל כמובן שכדאי לבדוק את נתוני המקרנים בפועל לפני קבלת החלטה סופית.
בהצלחה
ד"א לצבע שמורחים על הקיר קוראים GOO , תעשה חיפוש בגוגל .
עדיף שתקח מקרן בעל עוצמת הארה גבוהה , שסביר להניח שתוכל להסתדר איתו עם גיין 1 . ככלל עדיף להמנע משימוש בגיין גבוה ככל האפשר. והשימוש בו הוא בהחלט סוג של בררת מחדל.
כך שאם אני לא טועה אז הפנאסוניק 900 והמיצובישי 3100 עדיף שיצאו מהרשימה מבחינת עוצמת הארה לא מספקת. נראה לי שעומת הארה של המיצובישי 1000 כן תתאים לך.
אבל כמובן שכדאי לבדוק את נתוני המקרנים בפועל לפני קבלת החלטה סופית.
בהצלחה
ד"א לצבע שמורחים על הקיר קוראים GOO , תעשה חיפוש בגוגל .
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תראה,אזרה כתב:
...
אני מקרין ממרחק של 4.5 מטר על מסך 106 אינטש שזה בערך 240 רוחב.
אני עובד במצב מנורה low או ECO וצמצם סגור ועדיין בסרטים הראשונים שראיתי
חטפתי כאב ראש מעוצמת האור שחזר מהמסך.
ה 3100 בהחלט מספק לגודל של 120 אינטש.
ה 1000 או ה 1100 של מיצובישי אולי נותן יותר לומינס על הנייר אבל בפועל
הביצועים שלו חלשים יותר ( לא מתקרב ל D65 ) בעיקר בגלל צ'יפ DC2 בניגוד ל DC3 שיש ב 3100 והקונטרסט נמוך משמעותית ( פחות מ 1:2000 ).
אז הרבה אור זה "סבבה" אבל מה עם התמונה ?
רצוי שתקרא את הביקורת הזו. יש כאן השוואה בין ה 3100 ל 1100.
http://www.cine4home.com/reviews/projec ... Review.htm
עם זה אני לא יכול שלא להסכים ..אזרה כתב: אבל כמובן שכדאי לבדוק את נתוני המקרנים בפועל לפני קבלת החלטה סופית....
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
ליאור
בגודל המסך שלך 106" , רוחב 235 באמת גיין 1 יספק ותגיע ל15fl בערך ,במצב חסכוני כשהמנורה חדשה.
לעומת זאת ממרחק הקרנה של 5.5 מטר רוחב המסך המינימלי יהיה 270 ס"מ ,שהם 122".
ז"א קצת יותר מ44 פ"מ. עוצמת ההארה של המקרן שלך במצב אייריס סגור, חסכוני+ מנורה חדשה הוא 490 לומנס. מה שיתן לך בפועל 11 fl . מספר שהוא מתחת להמלצה ,ועוד צפוי לרדת אחרי צפיה של כמה מאות שעות, כשהמנורה כבר לא תהיה חדשה.
בקיצור זה דבר שכדאי לדעת מראש לפני הרכישה, ולתכנן את הרכישה בהתאם לנתונים הפיזים של הבית. ולהעדיף מקרן בעל עוצמת הארה גדולה יותר במידה ומתכוונים להקרין בנתונים האלה.
הרבה אור זה סבבה?
בגודל המסך שלך 106" , רוחב 235 באמת גיין 1 יספק ותגיע ל15fl בערך ,במצב חסכוני כשהמנורה חדשה.
לעומת זאת ממרחק הקרנה של 5.5 מטר רוחב המסך המינימלי יהיה 270 ס"מ ,שהם 122".
ז"א קצת יותר מ44 פ"מ. עוצמת ההארה של המקרן שלך במצב אייריס סגור, חסכוני+ מנורה חדשה הוא 490 לומנס. מה שיתן לך בפועל 11 fl . מספר שהוא מתחת להמלצה ,ועוד צפוי לרדת אחרי צפיה של כמה מאות שעות, כשהמנורה כבר לא תהיה חדשה.
בקיצור זה דבר שכדאי לדעת מראש לפני הרכישה, ולתכנן את הרכישה בהתאם לנתונים הפיזים של הבית. ולהעדיף מקרן בעל עוצמת הארה גדולה יותר במידה ומתכוונים להקרין בנתונים האלה.
הרבה אור זה סבבה?
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ראשית התכוונתי ללומינס גבוה. אבל הכוונה היתה הפוכה כי זה כמובן פוגע בקונטרסט ולכןאזרה כתב:
הרבה אור זה סבבה?...
המילה "סבבה".
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
wacko
-
- חבר שרק התחיל

התקציב הוא משהו כמו עד 15k.
מה עם Z5? יותר גרוע מה3100?
מה עם Z5? יותר גרוע מה3100?
-
wacko
-
- חבר שרק התחיל

כמו שכתבתי בהתחלה - אין לי מושג אם אני אלרגי לDLP ואני גם לא יודע איך לבדוק...
אני ירוק בעולם המקרנים
גם ה HD1000 קורץ לי בגלל העלות הנמוכה יחסית ולא נראה שהתמורה היא הרבה יותר פחותה
כלפי חוץ נראה לי שערך ה value for money הכי טוב במקרן הזה
תקנו אותי...
תודה!
אני ירוק בעולם המקרנים
גם ה HD1000 קורץ לי בגלל העלות הנמוכה יחסית ולא נראה שהתמורה היא הרבה יותר פחותה
כלפי חוץ נראה לי שערך ה value for money הכי טוב במקרן הזה
תקנו אותי...
תודה!
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- alophind
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1590
מה רע ב HC1100 של מיצובישי.wacko כתב:התקציב הוא משהו כמו עד 15k.
מה עם Z5? יותר גרוע מה3100?...
שמעתי שהתמונה נהדרת ובמיוחד ה contrast.
- RoyF
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
אתה יכול ללכת לעולם הדיגיטלי יש להם את 2 המיצובישי אני גם התלבטתי בינהם ואחרי שראיתי אותם בםעולה החלטתי שאין שום סיבה להוציא עוד 4000 שקל על ה3100 לדעתי התמוני בHC1100 יותר נעימה לעין