איזה דיסק קשיח מומלץ?
הגיע הזמן לקנות דיסק חדש...
- הדרישה העיקרית שקט!!!
- חום פחות רלוונטי היות ויש מארז גדול ומאוורר היטב.
- גודל 250GB - 500GB
ראיתי בעבר המלצות על WD מסדרת KS כאחד השקטים הקיימים.
לעומת זאת ל- seagate יש 5 שנים אחריות....
מה אתם אומרים?
- הדרישה העיקרית שקט!!!
- חום פחות רלוונטי היות ויש מארז גדול ומאוורר היטב.
- גודל 250GB - 500GB
ראיתי בעבר המלצות על WD מסדרת KS כאחד השקטים הקיימים.
לעומת זאת ל- seagate יש 5 שנים אחריות....
מה אתם אומרים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
WD בלי להסס. אבל למה אחד של 500 כאשר אפשר 2 של 250 ב RAID 0 ? תקבל אותו נפח בתוספת מהירות. מצויין בשביל לשמור את קבצי מדיה (לא מערכת הפעלה!) אם אתה מוכן לקחת סיכון סביר על אמינות ה Array לאורך תקופת החיים של הדיסקים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
בגודל של 200-250 תתרחק ממקסטור
WD יתנו לך תמורה מעולה ושקט נפשי
WD יתנו לך תמורה מעולה ושקט נפשי
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
WD Caviar SE16 500GB
http://www.silentpcreview.com/article617-page2.html
בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול
http://www.silentpcreview.com/article617-page2.html
בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ניתן לקנות WD עם 5 שנות אחריות בתוספת של מחיר.
בטוח שיותר זול, ואם תדאג לא לכתוב באופן striped (כלומר לחלק מידע בין הדיסקים) אלא באופן דומה לשני דיסקים נפרדים אז הסיכון למידע רק קטן (אם הולך דיסק, רק חצי מהמידע הלך).Boaz כתב: בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול...
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אם אתה לא כותב striped, זה לא RAID-0RaeNye כתב:בטוח שיותר זול, ואם תדאג לא לכתוב באופן striped (כלומר לחלק מידע בין הדיסקים) אלא באופן דומה לשני דיסקים נפרדים אז הסיכון למידע רק קטן (אם הולך דיסק, רק חצי מהמידע הלך).Boaz כתב: בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול......
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID_0#RAID_0
הסכנה לאיבוד מידע בוודאות כפולה בשני דיסקים RAID-0
הביצועים לא תמיד משתפרים, לפעמים אפילו קצת יותר גרועים בשימוש בפועל (תקרא את הלינק)
לא יודע מה המחירים בארץ, באירופה 2 דיסקים של 250GB יותר יקרים מדיסק אחד של 500GB
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מצטרף ל-Boaz בעניין ה-Raid 0.
להתרחק כמו מאש, ובעיקר במארזים כמו של LaCie שאינם מאווררים כמו שצריך ולא מאפשרים שימוש ב-JBOD כאלטרנטיבה ל- RAID0.
כמו כן מציע להתרחק מדיסקים בנפח של 400GB שהם בדר"כ דיסקים של 320GB על סטרואידים (עוברים בדיקה במפעל ואם מצלחים לדחוס עליהם 400GB משווקים ככאלה, למרות שהם יותר "מסוכנים" מבחינת הסיכוי לאיבוד מידע).
להתרחק כמו מאש, ובעיקר במארזים כמו של LaCie שאינם מאווררים כמו שצריך ולא מאפשרים שימוש ב-JBOD כאלטרנטיבה ל- RAID0.
כמו כן מציע להתרחק מדיסקים בנפח של 400GB שהם בדר"כ דיסקים של 320GB על סטרואידים (עוברים בדיקה במפעל ואם מצלחים לדחוס עליהם 400GB משווקים ככאלה, למרות שהם יותר "מסוכנים" מבחינת הסיכוי לאיבוד מידע).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עד כמה שאני זוכר מאחד הגורואים בפורום של Storage Review. אני אנסה לאתר את המקום המדוייק.
עידכון:
לא הצלחתי למצוא איזכור למה שציינתי קודם אז ייתכן ואני נהיה סנילי (אני אמשיך לחפש ואעדכן כשאמצא), אבל בכל מקרה הנה לינק שמסביר למה כדאי להתרחק מכונני 250GB ו-400GB מסיבות קצת אחרות:
http://forums.storagereview.net/index.p ... t&p=233109
עידכון:
לא הצלחתי למצוא איזכור למה שציינתי קודם אז ייתכן ואני נהיה סנילי (אני אמשיך לחפש ואעדכן כשאמצא), אבל בכל מקרה הנה לינק שמסביר למה כדאי להתרחק מכונני 250GB ו-400GB מסיבות קצת אחרות:
http://forums.storagereview.net/index.p ... t&p=233109
- Catskinner
- חבר במועדון HT

שני דיסקים של 250GB הם בוודאות זולים יותר מדיסק בודד של 500GB וב RAID0 הם גם מהירים ממנו בהרבה בקריאה. למי שרוצה מספרים היה לא מזמן מבחן השוואה ב tomeshardware שבו בחנו בדיוק את השאלה הזאת.
באשר לאמינות, עם כל הכבוד ה HTPC שלי בבית לא דורש את אותה רמת אמינות כמו חוות השרתים בעבודה. אצלי שמורים רק הסרטים והסדרות על RAID0 ואני יודע שתוך פחות משנתיים אני אחליף דיסקים ממילא. בעיני, הסיכון הוא מאוד מחושב והנזק האפשרי מאוד מוגבל ובסבירות שמתקבלת על דעתי. לעומת זאת התועלת היא מיידית וניתנת למדידה הן בכסף והן בביצועים.
באשר לאמינות, עם כל הכבוד ה HTPC שלי בבית לא דורש את אותה רמת אמינות כמו חוות השרתים בעבודה. אצלי שמורים רק הסרטים והסדרות על RAID0 ואני יודע שתוך פחות משנתיים אני אחליף דיסקים ממילא. בעיני, הסיכון הוא מאוד מחושב והנזק האפשרי מאוד מוגבל ובסבירות שמתקבלת על דעתי. לעומת זאת התועלת היא מיידית וניתנת למדידה הן בכסף והן בביצועים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

dragonflyXXL,
הלינק ששלחת לא ממש הצליח לשכנע אותי, הם (888 & Sen) טוענים כי אומנם יש שימוש בכוננים של 400&320 בפלטות בקיבול יותר גבוה מ 320&250, אך הסיבה כי רצוי לא לרכוש כוננים כאלה היא בשל השימוש במספר לא זוגי של הראשים.
בנוסף הם טענו שיש אפשרות שבעתיד יתחילו להתשמש בפלטות פגומות של 500 ו 320 עבור 400 ו 250 (בלי לציין מאיפה המידע החשוד הזה).
Catskinner,
מה היתרון של שמירת מדיה כמו סרטים לצפייה על מערך raid0?
הלינק ששלחת לא ממש הצליח לשכנע אותי, הם (888 & Sen) טוענים כי אומנם יש שימוש בכוננים של 400&320 בפלטות בקיבול יותר גבוה מ 320&250, אך הסיבה כי רצוי לא לרכוש כוננים כאלה היא בשל השימוש במספר לא זוגי של הראשים.
בנוסף הם טענו שיש אפשרות שבעתיד יתחילו להתשמש בפלטות פגומות של 500 ו 320 עבור 400 ו 250 (בלי לציין מאיפה המידע החשוד הזה).
Catskinner,
מה היתרון של שמירת מדיה כמו סרטים לצפייה על מערך raid0?
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
מערך 0 RAID נותן שיפור בביצועים אבל אין לו fault tolerance, אם הלך דיסק אחד מהשניים הלך כל החומר... (בשביל fault tolerance צריך כבר RAID5 וזה כבר 3 דיסקים
)
מה שהוא עושה זה כתיבה/קריאה מפוצלת בשני הדיסקים בו זמנית מה שנותן מהירות גבוהה כי יש שני ראשים שונים (של שני הדיסקים) שכותבים/קוראים.
בגלל שהחומר תמיד מפוצל בין שני הדיסקים, אם אחד הלך.....
[ למרות שיש תוכנות שיודעות לשחזר סט של RAID (במידה והדיסק ניתן עדיין לזיהוי בביוס)]
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שניתן ליצור סט RAID בחומרה (ע"י הגדרות בביוס של ה SATA)
או סט בתוכנה (ע"י הגדרת הדיסקים כדינמיים ויצירת striped volume,)
כמובן ש RAID בתוכנה יותר קל להגדיר.
מקווה שזה עונה על השאלה
מה שהוא עושה זה כתיבה/קריאה מפוצלת בשני הדיסקים בו זמנית מה שנותן מהירות גבוהה כי יש שני ראשים שונים (של שני הדיסקים) שכותבים/קוראים.
בגלל שהחומר תמיד מפוצל בין שני הדיסקים, אם אחד הלך.....
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שניתן ליצור סט RAID בחומרה (ע"י הגדרות בביוס של ה SATA)
או סט בתוכנה (ע"י הגדרת הדיסקים כדינמיים ויצירת striped volume,)
כמובן ש RAID בתוכנה יותר קל להגדיר.
מקווה שזה עונה על השאלה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

wing2005,
ברור לי המשמעות של raid0.
כנראה לא הייתי ברור מספיק בהודעה קודמת שלי, לא ברור לי מה התועלת המוספת שלו בניגון קבצי וידאו לצפייה.
הרי כולנו מנגנים תכני blu ray בעלי bitrate גבוה ללא מערך raid0...
ברור לי המשמעות של raid0.
כנראה לא הייתי ברור מספיק בהודעה קודמת שלי, לא ברור לי מה התועלת המוספת שלו בניגון קבצי וידאו לצפייה.
הרי כולנו מנגנים תכני blu ray בעלי bitrate גבוה ללא מערך raid0...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

התועלת היא שב HTPC מתבצע בעצם מעט מאוד כתיבות והרבה יותר קריאות. כל סריקה או ניווט בספריית המדיה גוררת קריאה של ה metadata של הקבצים ושליפת ה thumbnail. זה יכול לקחת לא מעט זמן ככל שהספרייה גדלה. באשר לתועלת המוספת בניגון קבצי ווידאו, לי באמת לא הייתה בעיה מקודם גם עם דיסק אחד ובוודאי שאין לי עם מערך RAID0 אבל רציתי להבטיח שאוכל לשמור על bitrate של 40 Mbps קבוע ובלי קטיעות ולא חשוב מה עוד המחשב עושה באותו רגע. Overkill? כנראה שכן אבל מה שטוב בלהיות בוגר זה שאתה יכול לזרוק כסף על דברים שאתה רוצה בלי שההורים יעשו לך סנקציות.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שימו לב, הדיסקים הנ"ל לא מתאימים לשימוש כדיסק בודד מחוץ למערך RAID בגלל ש WD בשביל לשפר את הביצועים של הדיסק, חסכו במנגנון תיקון השגיאות של הדיסק תוך הסתמכות על מנגנון ה RAID שיתמודד איתן.מישל_מ כתב: יש סדרה אחרת של WD שנקראת YS שהיא גרסא שמיועדת למערך RAID ויש עליה גם 5 שנים אחריות במקום 3...
[left]Q: What is time-limited error recovery and why do I need it?
A: Desktop drives are designed to protect and recover data, at times pausing for as much as a few minutes to make sure that data is recovered. Inside a RAID system, where the RAID controller handles error recovery, the drive needn't pause for extended periods to recover data. In fact, heroic error recovery attempts can cause a RAID system to drop a drive out of the array. WD RE2 is engineered to prevent hard drive error recovery fallout by limiting the drive's error recovery time. With error recovery factory set to seven seconds, the drive has time to attempt a recovery, allow the RAID controller to log the error, and still stay online.[/left]