איזה דיסק קשיח מומלץ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ravidc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הגיע הזמן לקנות דיסק חדש...
- הדרישה העיקרית שקט!!!
- חום פחות רלוונטי היות ויש מארז גדול ומאוורר היטב.
- גודל 250GB - 500GB

ראיתי בעבר המלצות על WD מסדרת KS כאחד השקטים הקיימים.
לעומת זאת ל- seagate יש 5 שנים אחריות....
מה אתם אומרים?

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

Seagate יש סיפורים על בעיות אמינות
Enjoy the Silence

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

WD בלי להסס. אבל למה אחד של 500 כאשר אפשר 2 של 250 ב RAID 0 ? תקבל אותו נפח בתוספת מהירות. מצויין בשביל לשמור את קבצי מדיה (לא מערכת הפעלה!) אם אתה מוכן לקחת סיכון סביר על אמינות ה Array לאורך תקופת החיים של הדיסקים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ramicu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182

שליחה #4 

ולי נאמר שסמסונג הם מאוד שקטים, לעומת SEAGATE שהם (אכן יותר אמינים) אבל יותר רועשים.
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

בגודל של 200-250 תתרחק ממקסטור
WD יתנו לך תמורה מעולה ושקט נפשי
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

WD Caviar SE16 500GB

http://www.silentpcreview.com/article617-page2.html

בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #7 

ניתן לקנות WD עם 5 שנות אחריות בתוספת של מחיר.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

דגמי SE16 של WD עם 3 שנות אחריות יצרן, RE/RE2 עם 5 שנות אחריות. הפרש המחיר זניח

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

Boaz כתב: בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול
...
בטוח שיותר זול, ואם תדאג לא לכתוב באופן striped (כלומר לחלק מידע בין הדיסקים) אלא באופן דומה לשני דיסקים נפרדים אז הסיכון למידע רק קטן (אם הולך דיסק, רק חצי מהמידע הלך).

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

RaeNye כתב:
Boaz כתב: בהחלט לא ממליץ על RAID-0; מכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע, לא משפר משמעותית ביצועים, לא יותר זול
...
בטוח שיותר זול, ואם תדאג לא לכתוב באופן striped (כלומר לחלק מידע בין הדיסקים) אלא באופן דומה לשני דיסקים נפרדים אז הסיכון למידע רק קטן (אם הולך דיסק, רק חצי מהמידע הלך).
...
אם אתה לא כותב striped, זה לא RAID-0

http://en.wikipedia.org/wiki/RAID_0#RAID_0

הסכנה לאיבוד מידע בוודאות כפולה בשני דיסקים RAID-0
הביצועים לא תמיד משתפרים, לפעמים אפילו קצת יותר גרועים בשימוש בפועל (תקרא את הלינק)
לא יודע מה המחירים בארץ, באירופה 2 דיסקים של 250GB יותר יקרים מדיסק אחד של 500GB

מישל_מ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 301
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

2 דיסקים של 250 זולים מ1 של 500
יש מבצע בחנות IQPC על 2 הארדיסקים 250 KS שווה לבדוק

יש סדרה אחרת של WD שנקראת YS שהיא גרסא שמיועדת למערך RAID ויש עליה גם 5 שנים אחריות במקום 3

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #12 

מצטרף ל-Boaz בעניין ה-Raid 0.
להתרחק כמו מאש, ובעיקר במארזים כמו של LaCie שאינם מאווררים כמו שצריך ולא מאפשרים שימוש ב-JBOD כאלטרנטיבה ל- RAID0.

כמו כן מציע להתרחק מדיסקים בנפח של 400GB שהם בדר"כ דיסקים של 320GB על סטרואידים (עוברים בדיקה במפעל ואם מצלחים לדחוס עליהם 400GB משווקים ככאלה, למרות שהם יותר "מסוכנים" מבחינת הסיכוי לאיבוד מידע).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #13 

dragonflyXXL,
חדש לי המידע לגבי ה 400GB.
מהיכן המידע?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #14 

עד כמה שאני זוכר מאחד הגורואים בפורום של Storage Review. אני אנסה לאתר את המקום המדוייק.

עידכון:
לא הצלחתי למצוא איזכור למה שציינתי קודם אז ייתכן ואני נהיה סנילי (אני אמשיך לחפש ואעדכן כשאמצא), אבל בכל מקרה הנה לינק שמסביר למה כדאי להתרחק מכונני 250GB ו-400GB מסיבות קצת אחרות:
http://forums.storagereview.net/index.p ... t&p=233109

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

שני דיסקים של 250GB הם בוודאות זולים יותר מדיסק בודד של 500GB וב RAID0 הם גם מהירים ממנו בהרבה בקריאה. למי שרוצה מספרים היה לא מזמן מבחן השוואה ב tomeshardware שבו בחנו בדיוק את השאלה הזאת.

באשר לאמינות, עם כל הכבוד ה HTPC שלי בבית לא דורש את אותה רמת אמינות כמו חוות השרתים בעבודה. אצלי שמורים רק הסרטים והסדרות על RAID0 ואני יודע שתוך פחות משנתיים אני אחליף דיסקים ממילא. בעיני, הסיכון הוא מאוד מחושב והנזק האפשרי מאוד מוגבל ובסבירות שמתקבלת על דעתי. לעומת זאת התועלת היא מיידית וניתנת למדידה הן בכסף והן בביצועים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

dragonflyXXL,
הלינק ששלחת לא ממש הצליח לשכנע אותי, הם (888 & Sen) טוענים כי אומנם יש שימוש בכוננים של 400&320 בפלטות בקיבול יותר גבוה מ 320&250, אך הסיבה כי רצוי לא לרכוש כוננים כאלה היא בשל השימוש במספר לא זוגי של הראשים.
בנוסף הם טענו שיש אפשרות שבעתיד יתחילו להתשמש בפלטות פגומות של 500 ו 320 עבור 400 ו 250 (בלי לציין מאיפה המידע החשוד הזה).

Catskinner,
מה היתרון של שמירת מדיה כמו סרטים לצפייה על מערך raid0?

wing2005
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

מערך 0 RAID נותן שיפור בביצועים אבל אין לו fault tolerance, אם הלך דיסק אחד מהשניים הלך כל החומר... (בשביל fault tolerance צריך כבר RAID5 וזה כבר 3 דיסקים :? )

מה שהוא עושה זה כתיבה/קריאה מפוצלת בשני הדיסקים בו זמנית מה שנותן מהירות גבוהה כי יש שני ראשים שונים (של שני הדיסקים) שכותבים/קוראים.

בגלל שהחומר תמיד מפוצל בין שני הדיסקים, אם אחד הלך..... :( [ למרות שיש תוכנות שיודעות לשחזר סט של RAID (במידה והדיסק ניתן עדיין לזיהוי בביוס)] :)

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שניתן ליצור סט RAID בחומרה (ע"י הגדרות בביוס של ה SATA)
או סט בתוכנה (ע"י הגדרת הדיסקים כדינמיים ויצירת striped volume,)
כמובן ש RAID בתוכנה יותר קל להגדיר.

מקווה שזה עונה על השאלה :roll:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

wing2005,
ברור לי המשמעות של raid0.
כנראה לא הייתי ברור מספיק בהודעה קודמת שלי, לא ברור לי מה התועלת המוספת שלו בניגון קבצי וידאו לצפייה.
הרי כולנו מנגנים תכני blu ray בעלי bitrate גבוה ללא מערך raid0...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

התועלת היא שב HTPC מתבצע בעצם מעט מאוד כתיבות והרבה יותר קריאות. כל סריקה או ניווט בספריית המדיה גוררת קריאה של ה metadata של הקבצים ושליפת ה thumbnail. זה יכול לקחת לא מעט זמן ככל שהספרייה גדלה. באשר לתועלת המוספת בניגון קבצי ווידאו, לי באמת לא הייתה בעיה מקודם גם עם דיסק אחד ובוודאי שאין לי עם מערך RAID0 אבל רציתי להבטיח שאוכל לשמור על bitrate של 40 Mbps קבוע ובלי קטיעות ולא חשוב מה עוד המחשב עושה באותו רגע. Overkill? כנראה שכן אבל מה שטוב בלהיות בוגר זה שאתה יכול לזרוק כסף על דברים שאתה רוצה בלי שההורים יעשו לך סנקציות.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #20 

מישל_מ כתב: יש סדרה אחרת של WD שנקראת YS שהיא גרסא שמיועדת למערך RAID ויש עליה גם 5 שנים אחריות במקום 3
...
שימו לב, הדיסקים הנ"ל לא מתאימים לשימוש כדיסק בודד מחוץ למערך RAID בגלל ש WD בשביל לשפר את הביצועים של הדיסק, חסכו במנגנון תיקון השגיאות של הדיסק תוך הסתמכות על מנגנון ה RAID שיתמודד איתן.

[left]Q: What is time-limited error recovery and why do I need it?
A: Desktop drives are designed to protect and recover data, at times pausing for as much as a few minutes to make sure that data is recovered. Inside a RAID system, where the RAID controller handles error recovery, the drive needn't pause for extended periods to recover data. In fact, heroic error recovery attempts can cause a RAID system to drop a drive out of the array. WD RE2 is engineered to prevent hard drive error recovery fallout by limiting the drive's error recovery time. With error recovery factory set to seven seconds, the drive has time to attempt a recovery, allow the RAID controller to log the error, and still stay online.[/left]

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”