צמצום בעלות שדרוג רסיבר במעבר ל 4K ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

היי,

יש לי רסיבר ימאהה RX V3900 ותיק אבל מושלם לאוזני הבלות.
התחדשתי במסך 4K
מקור השמע והתמונה הוא HTPC.

מפאת גילו הרסיבר אינו תומך 4K ופורמטי סאונד חדשים.

בתצורת חיבור מהמקור - דרך הימאהה - למסך (2XHDMI) התמונה נחותה בהרבה לעומת חיבור בין המקור - למסך (HDMI) - לרסיבר (כבל אופטי) אבל לכבל אופטי חסרונות ידועים.

אני אוהב מאוד את הסאונד של הימאהה במוסיקה ולפי שעה אין לי יכולת לקנות רסיבר חדש באותה רמה, מאידך אני מוכן להתפשר על הסאונד בקולנוע ביתי ולקבל תמונה איכותית.

השאלה:
אם אקנה רסיבר תומך 4K (באזור 3000 ש"ח, המלצות תתקבלנה בברכה.)
האם יש דרך בה אוכל להאזין למוסיקה באמצעות הימאהה ולצפות/לשמוע קולנוע ביתי באמצעות החדש?
לקשר ביניהם כך שהרמקולים הקדמיים יקבלו אות משני הרסיברים?

תודה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך רסיבר עם יציאות אודיו Pre Outs.
אתה מחבר את יציאות Pre Outs של הרמקולים הקדמיים ברסיבר החדש אל כניסות (Multi ch Input (Front ברסיבר שלך.
כך אתה מקבל מה שאתה מבקש.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #3 

Amir64 כתב:אתה צריך רסיבר עם יציאות אודיו Pre Outs.
אתה מחבר את יציאות Pre Outs של הרמקולים הקדמיים ברסיבר החדש אל כניסות (Multi ch Input (Front ברסיבר שלך.
כך אתה מקבל מה שאתה מבקש.
...
·

סליחה אבל זה רעיון ממש לא פרקטי וגרוע. כניסות ה MC של הרסיבר הזה עוברות דרך קדם המגבר ללא אפשרות עקיפה. מנסיון זה יגרום לרעש רקע כשאין מוסיקה וזה יכול להיות בלתי נסבל. בשיל לקבל ממנו את מלא ההספק צריך לעלות את בקרת העוצמה ל 3 רבעים ואף יותר (מקסימום), וזה יוצר HISS מעצבן ברקע. רק מצב PURE DIRECT ימנע HISS אבל מצב זה כל ערוצי ה MC יעברו DOWNMIX לסטריאו... אז לכל היותר ניתן להשתמש ברסיבר כמגבר סטריאו.

לפותח השרשור, רסיבר של 3000 שח לעולם לא ישמע לך כמו הימהה 3900, חבל על הכסף והאכזבה.

קח הלוואה, תשבור תוכנית חסכון, או תשעבד כליה ותרכוש ימהה A2080 לפחות (6500 שח), רצוי A3080 (מחיר מתקרב ל 9000, אבל אפשר גם ב 8500 אם מתעקשים). אז תקבל את כל השדרוגים מבלי לפגוע באיכות הסאונד...

ואם זה ממש לא ראלי, אז תנסה להתפשר על משהו כמו דנון X4400H שעדיין אפשר למצוא ב 3700 שח היום, או מרנץ בעלות דומה. זה רחוק מימהה, אבל אפשר להתרגל (אני שדרגתי ימהה A1040 לדנון X4400H, לקח לי זמן להתרגל לאיכות סאונד נחותה בכ 30% לפחות במוסיקה. בסרטים אין הבדל, ההפך, רק שיפור...). הרסיבר הבא שלי יהיה ללא ספק ימהה A2090 כאשר זה יצא ויכלול HDMI 2.1 בסוף 2019, תחילת 2020 לערך...

בהצלחה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

אני לא רואה סיבה להחליף רסיבר.
הוא תומך DTS-HD וTRUE-HD.
הייתי מנסה בתור התחלה עם כבל אופטי. לא נראה לי שיהיו בעיות כלשהן, למה שיהיו? מה אתה חושש שיקרה בחיבור עם כבל אופטי?
במידה ויהיו בעיות-
אפשר לחבר את המקור שלך עם מפצל HDMI בתקן הרלוונטי.
כבל אחד למסך, כבל שני לרסיבר.
שלט חכם גם יפתור את הבעיה של מיתוג מתאים.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התגובות המהירות.

BARBIE
:D,
את תכנית החסכון שברתי כשקניתי OLED, הלוואה אין מי שייתן וכשהצעתי לתרום את גופי למדע דחו אותי.

עלית בדיוק על הנקודה, ברור לי שאיכות סאונד כמו שיש לימאהה אקבל רק ממכשירי היי-אנד ב 10Kומעלה,
בגלל זה חשבתי על שני רסיברים. סאונד סביר בקולנוע ביתי זו פשרה של עניים שאפשר לחיות איתה. בעיני.
אגב - בדקתי את המחירים של רק PRE - אללה יוסתור.

לפני שנים, כשהתחיל העניין של קולנוע ביתי, אודיופילים היו (כנראה גם היום) מחברים מגבר סטריאו ורסיבר
הראשון למוסיקה השני לרב ערוצי ומשרשרים כך שאותו זוג קדמיים ישמשו לשתי המטרות.

רק שאני לא מוצא הסבר פשוט לאיך, מה שמצאתי גרם לי למסך כחול בראש.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ariel-ro כתב:אני לא רואה סיבה להחליף רסיבר.
הוא תומך DTS-HD וTRUE-HD.
הייתי מנסה בתור התחלה עם כבל אופטי. לא נראה לי שיהיו בעיות כלשהן, למה שיהיו? מה אתה חושש שיקרה בחיבור עם כבל אופטי?
במידה ויהיו בעיות-
אפשר לחבר את המקור שלך עם מפצל HDMI בתקן הרלוונטי.
כבל אחד למסך, כבל שני לרסיבר.
שלט חכם גם יפתור את הבעיה של מיתוג מתאים.
...
תודה,
כן אחלה רסיבר, לא רוצה להחליף אותו. בודק אם ניתן גם וגם. להשאיר אותו ולשדרג יכולות בהוצאה מינימלית. יכול להיות שאני מגזים.
באשר לכבל אופטי:
היה נדמה לי שאינו תומך ב TRUE-HD DTS-HDאני טועה?
יש לי הרמוני כך ששלט אינו הבעייה,
לא כל כך הבנתי את עניין המפצל, הצד של הרסיבר צריך לחלץ רק אודיו, נכון?

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #7 

woodyg כתב:רק שאני לא מוצא הסבר פשוט לאיך
...
אתה צריך שני דברים בשביל לגרום לזה לקרות:
1. רסיבר עם יציאות Pre Out
2. מגבר סטריאו עם פיצ'ר שנקרא HT Bypass (או משהו דומה). מה שהפיצ'ר הזה עושה זה לנטרל את הווליום של המגבר ומשאיר אותו כמגבר הספק בלבד.

את המקורות הסטריאופונים שלך אתה מחבר ישירות למגבר הסטריאו, את המקורות הרב ערוציים לרסיבר.
כשאתה רוצה לשמוע סטריאו אתה עובד עם מקור ומגבר סטריאו בלבד, כשאתה רוצה לשמוע רב-ערוצי אתה מכניס את המגבר למצב HT-Bypass והשליטה על הווליום מתבצעת מהרסיבר (דרך הPre-Out)
הסנטר והסראונדים מחוברים לרסיבר, גם ככה יש בהם שימוש רק עם פסקול רב-ערוצי.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@woodyg
אופטי לא תומך.
בגלל שרשמת שהרסיבר לא תומך בפורמטים החדשים, אז הנחתי שמדובר על DTS-HD וכו'. (למרות שהם כבר ישנים, אבל אצל עדיין הם נתפסים כחדשים. :lol: ), ואם חשבת עד היום שהוא לא תומך בהם, אז גם אופטי נותן את המענה.
בקיצור, הסקנת מסקנות לקויה :)
בכל מקרה, אני מבין שאתה יודע יתרונות וחסרונות של אופטי, אז אין סיבה להיכנס לזה.

אז כוונתי במפצל:
ישנם מפצלים וממתגי HDMI.
הם יודעים לקבל כניסה אחת(או יותר) ולהוציא למספר יציאות.
ישנם מפצלים כאלה שתומכים ב4K ובפורמטים חדשים.
ולכן כיוון המחשבה שהלכתי אליו הוא שניתן לחבר את המקור שלך למפצל HDMI, ומיציאות המפצל להוציא כבל לרסיבר וכבל למסך.
ודאי שכל כבל "נושא" איתו את כל המידע, אבל מה שחשוב שהרסיבר יוכל לקבל את הפסקול כמו שהוא, והמסך יוכל לקבל את וידאו ה4K ללא העיבוד של הרסיבר.

פשוט לא נראה לי הגיוני לקנות רסיבר חדש באלפי שקלים, שאיכות הסאונד שלו פחות טובה, וכל זה רק כדי שיהיה לך מתג HDMI נוח.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #9 

מפצלים זה סרבול רציני, אי יכולת שליטה עי CEC וסכנה ממשית לשרוף כרטיס HDMI בטלויזיה בגלל מפצל סיני (קרו המון מקרים כאלו כבר).

הכי אלגנטי זה רסיבר חדש. אולי לרכוש זוג רמקולי מדף לקולנוע ביתי, את מקור האודיו למוסיקה לחבר לימהה שישמש רסיבר סטריאו לזוג רצפתיים נפרד... את המדפיים אפשר להניח על הרצפתיים... מקסימום תזדקק לסאב איכותי נוסף למוסיקה כמו SVS SB2000...

יש יתרון נחמד בסטאפ כזה שהיה לי פעם - אתה יכול לצפות בחדשות ובו זמנית להאזין למוסיקת רקע בסטריאו...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

CEC וסרבול - כאשר יש לו שלט חכם, נראה לי פחות קריטי, מתכנתים את ההרמוני לרצף פקודות, וזה הופך להיות שקוף לגמרי.
לעניין הכרטיסים - מודה שאני לא מכיר, אבל אני מניח שאפשר למצוא מוצר איכותי. יש כמה באמזון עם מאות ביקורות מצויינות, ללא איזכור של שריפת כרטיסי HDMI.

אלגנטי להחליף רסיבר? אני לא בטוח במקרה הזה.
פות"ש מבסוט מהסטאפ שלו. הבעיה היחידה היא מיתוג מקורות HDMI.

בעיני קצת מוזר להמליץ לו להחליף רסיבר, לאחד נחות יותר מבחינת איכות הסאונד, במחיד של 3000ש"ח וצפונה, להוסיף עוד סט רמקולים וכו' וכו', כל זה כאשר כל מה שהוא צריך זה מיתוג HDMI.
אני מבין שכיף להשתדרג, גם אני אוהב, אבל שזה באמת שדרוג ולא שנמוך.

בנוסף, לפי מה שאני מבין פות"ש מחפש גם איכות טובה בסטריאו.
עם כל הכבוד לV3900, לא הייתי שם 3000ש"ח ברסיבר ק"ב חדש, כדי לשרשר אותו לרסיבר ק"ב ישן - מהלך כזה לא ייתן כלום באיכות הסאונד.
אני הייתי קונה מפצל HDMI כלשהו, וב3000ש"ח קונה איזה מגבר וינאטג' איכותי לאחר שיפוץ, ואותו משרשר לV3900.
השיפור בסטריאו יהיה דרמטי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #11 

@woodyg
·
במקום למתג hdmi, אתה יכול למתג את הרמקולים עם ממתג a/b, עבור 2 מקורות.
ככה תוכל עם רסיבר אחד לראות סרטים (שיהיה מחובר דרך hdmi למסך והחיווט רמקולים אל הממתג אל, נגיד, a) והשני למוסיקה (עם מקור משלו, מחובר אל הממתג בb), הרמקולים גם מחוברים לממתג - ככה כשתצפה בסרטים תפעיל את a, תשמע מוסיקה בb.
החיסרון במקרה שכזה הוא שלרסיבר בb אין תצוגה, כלומר עובד כללא מסך, אלא אם בא לך לחבר אותו לכניסה hdmi אחרת בטלויזיה ואז הכל בסדר.
אצלי בניתי תצורה שכזו, ללא מסך, עבור מגבר+dac שמחובר אליו מקור של רספברי פאי כשכל התפעול נעשה דרך אפליקציה (ולא דורש מסך).
עריכה: אם אתה רוצה להשאר עם מקור אחד לשני הרסיברים, כאן תוכן להוסיף ממתג hdmi, שמחליף בין הרסיברים, ושומר על אותה התצורה למעלה.

זה הממתג שאני משתמש (העדפתי פאסיבי ומכאני כדי להקטין רעשים של מעגלים חשמליים מיותרים ובעיקר לחסוך במחיר)

Theater Solutions TS4D Four Zone Dual Input Speaker Selector Box 4 Pair Speaker Switcher https://www.amazon.com/dp/B002C80Y5O/re ... vCbQ4R9TT1

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #12 

למה להחליף רסיבר?
צריך לשדרג את המחשב עם כרטיס מסך שיש לו שני יציאות HDMI ותמיכה בפורמטי ווידיאו החדשים כמו 4K. ואז לחבר כבל למסך וכבל לרסיבר ולהנות מכל העולומות.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה רבה לכולם.

יכול להיות שזה לא אודיופילי במיוחד אבל אחרי חמישים שנים של אוזניים צמודות לרמקולים בהופעות, איפה ימי רוקסן , חתונות ותמא 38 בבנינים הסמוכים הימאהה למוסיקה מספק אותי אבל שינמוך יהיה רק אחרי שיותקנו מכשירי שמיעה.

בהינתן זאת ומוגבלות כלכלית אם הבנתי נכון הברירות הן:

כבל אופטי

מתג hdmi , (כניסה אחת ושתי יציאות?)
אפשרות שנראית לי עדיפה אבל, וסליחה על החפירה, לא ברור לי איך הרסיבר יקבל את כל האותות ויוציא רק אודיו?

להחזיר את הפלסמה

עברנו את פרעה וגומר?

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

BUGY כתב:למה להחליף רסיבר?
צריך לשדרג את המחשב עם כרטיס מסך שיש לו שני יציאות HDMI ותמיכה בפורמטי ווידיאו החדשים כמו 4K. ואז לחבר כבל למסך וכבל לרסיבר ולהנות מכל העולומות.
...
וואללה נשמע טוב, כמו מפצל איכותי במיוחד.

אז ממשיכה החפירה ונשבע פעם אחרונה

איך אפשר שהרסיבר יקבל רק אודיו מ hdmi ואם אי אפשר האם זה משנה? לא תהיה התנגשות של וידאו או אודיו?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #15 

שום חפירה ושם בעיה. כך אני מחובר שנים. הרסיבר מיועד בדיוק לזה, לשלוף את המידע שהוא צריך ולחלק אותו למקורות המתאימים.
בכל מקרה, זה לא מפצל, יש לך שליטה על כל כבל בנפרד. אחרת היתי אומר תקנה מפצל :wink:

לא שמתי לב בכל השרשור הזה איזה מסך זה...

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

@woodyg
·
האופציה שעלתי היא ללא ממתג hdmi (אופציונלי) , אלא למתג את הרסיברים.

מה המקור של התכנים?

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #17 

קודם כל זה מיותר לחלוטין לקנות רסיבר חדש במידה ואין לך צורך בפורמטים של אטמוס כי ישנם מפצלים יעודיים מאוד ואיכותיים שעושים בדיוק את העבודה של לחלץ את אות השמע מאות הוודיאו. בצורה כזאת הטלויזיה מקבלת את הוידאו של ה- 4k והרסיבר מקבל את כל הפורמטים של השמע כולל פורמטים מתקדמים כמו True HD ו- DTS HD. זה בעצם לא מפצל HDMI אלה יותר מחלץ אות HDMI. יש למפצל כניסה אחת ושני יציאות, יציאה אחת HDMI רק של אדיו שהולכת לרסיבר ויציאה שניה רק לוידאו שהולכת לטלויזיה.

יש 3 מפצלים לפחות שאני מכיר שעושים את זה לי יש 2 מהם ואני יכול להעיד על אחד שעושה את זה כמעט בצורה משולמת וזה נותן את כל מה שצריך כמעט כמו רסיבר חדש:

לי יש את המפצל הזה ואני משתמש בו על בסיס יומי egreat h10:

https://www.aliexpress.com/item/2018-Ho ... st=ae803_5

יש גם את המפצל הזה שמקבל ביקרות מעולות אבל הוא קצת יקר hdfury AVR Key:

https://www.hdfury.com/product/avr-key/

בנוסף יש מפצל שלישי שהוא הכי זול יש לי גם אותו אבל אני מעדיף את ה- Egreat H10:

https://www.amazon.com/gp/product/B0755 ... UTF8&psc=1

כולם עובדים מצויין וכולם יעשו לך את העבודה. שוב אם אתה לא צריך אטמוס זה פשוט ביזבוז של כסף לקנות רסיבר חדש נקודה.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תודה לכולם.

המקור: HTPC
כרטיס מסך: NVIDIA GTX 750TI תומך 4K @ 60
המסך: LG OLED 65B
רמקולים: CELESTION 451 + BOZE + MAGNAT
רסיבר: YAMAHA RX V3900

שומע מעט ב DTS HD אז ATOMS לפי שעה גדול עלי.

ufffnick
תודה! בהחלט רעיון מצויין כשאמצא מימון לרסיבר סביר, הבנתי שבתקציב הנוכחי שלי אין טעם.

אלך על האופציות של מיתוג HDMI מהזול ליקר בתקווה שלא אצטרך להגיע ליקר.

תודה רבה!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

@woodyg
·
תשים לב שהכרטיס מסך תומך בצורה די מוגבלת ב4k.
פורמטים של בעיקר של x264, אם תתקל בhevc/x265 4k 10bit, הוא לא ידע להתמודד (בכלל עם hevc/x265 הוא לא יתמוך).
מצד שני - אם אתה משתמש בkodi, גם לא תהיה תמיכה בחומרה חדשה בקרוב, כך שהמאמץ שלך טיפה מיותר כאן.

בכל מקרה, אכן עדיף מיתוג hdmi על פני רסיבר חדש.

zula
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

הייתי באותה דילמה, היה לי רסיבר של ימהה RXA2000 שהיה משורשר למערכת סטריאו ייעודית (רק 2 הקדמיים)
בחרתי למכור אותו ולקנות דנון 3500 במקומו, ההפרש במחירים היה של פחות מ-2000 ש"ח.
הפתרון של הספליטרים וממתגת לפני בעייתי מאוד, האות של 4K ברמה הגבוהה יילך לאיבוד. כבר עכשיו כשאני מחבר את האפל TV 4K ישירות למסך (OLED) אני יכול לבחור בהגדרות הכי גבוהות והכל טוב. אבל אם מחבר דרך הרסיבר אני חייב להוריד את עומק השחורים בכדי שהאות יגיע.
תלוי גם כמה מקורות 4K יש לך, לי יש 4 אז הספליטרים האלו פחות רלוונטיים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”