אוף - טלויזיה חדשה...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #1 

כיוון שטלויזיות חדשות הן 4K, פשוט היינו חייבים להחליף את הממיר של Yes לתואם, שקלקל את כל סכמת ההארקה :?

4 שעות של משחק עם כבלים (כדי להבין שהבעיה לא בהם), משחק עם נקודות החשמל (כדי להבין שזה לא ילך בקלות), פירוק הפטיפון, פירוק כל ההלחמות של ההארקה (ועוד כמה שהיו "קרובות", איתור הסכמה החדשה, הלחמות חדשות (אף פעם לא היו נקודת החוזקה שלי), ושוב הכל עובד :)

new_old
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול להסביר למה לשחק בארקות

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני אנסה, אבל ההסבר יהיה מאוד "מדע פופולארי" -

בעקרון, בגלל שמערכת אודיו כוללת שפע של רכיבים, שמחוברים כולם לרשת החשמל, ומחוברים זה לזה בחיבורים מוליכים, נוצר מצב שבו אם יותר מרכיב אחד מחובר להארקה, נסגרים במערכת מעגלים חשמליים שיגרמו לזרם חשמלי, שלא במסגרת ה"מוזיקה". התוצאה היא רעש (המהום, או זמזום) שמפריע מאוד.

בגלל שפטיפונים הם רכיבים חשמליים שרגישים לזרמים מזעריים - הם מאוד רגישים לרעש שנוצר מלולאת הארקה (או "סתם" השראות על הכבלים) ולכן שינויים במערכת, כמו שהיו אצלי, מחייבים לפעמים שינויים במבנה ההארקה של הפטיפון.

בגדול, הארקת הפטיפון יכולה:

א. לא להיות מחוברת כלל
ב. להיות מחוברת בחוט מקביל אל המגבר, או אל קדם המגבר
ג. להיות מחוברת לערוץ החוזר (-) של אחד מערוצי האות (בד"כ השמאלי)
ד. להיות מחוברת להארקה של המכשיר לרשת החשמל (אם יש כזו).

כמובן שהסכמה יותר מורכבת כי למכשיר יכולה, לדוגמא, להיות הארקה לרשת, או שלא להיות. קיימת הארקה לזרוע, והארקה לחלקי הגוף המתכתיים, שיכולות להיות מחוברות זו לזו, או שלא. ייתכן הראש עצמו צריך הארקה אל הזרוע, או שלא, או שהוא בכלל לא מוליך (פלסטי או עץ), וכו, וכו,...

הגישה שאומרת שפטיפון מחברים והוא שקט ועובד פשוט לא נכונה, ובהרבה מקרים צריך להתאים את סכמת ההארקה של הפטיפון למערכת. במקרה שלי, הזרוע והגוף היו מוארקים דרך כבל החשמל לרשת. אחרי השינוי במערכת הייתי צריך לנתק את ההארקה הזו, ובמקומה להאריק את הזרוע דרך הערוץ השמאלי של האות לקדם המגבר, ולהותיר את גוף לא מוארק.

זה כמובן פתרון שעובד עם הראש בו השתמשתי היום, ואני מאוד מקווה שיעבוד עם הראשים הנוספים שלי, אחרת כאב הראש לא הסתיים...
(f)

new_old
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

הסבר טוב והגיוני
זה נכון בשביל לא ליצור רעש בהארקה יש לחבר את הסיכוך של הכבלים בנקודה אחת בלבד בדרך כלל במקור ושאר הרכיבים של הסיכוך לא מחוברים הארקה משמשת להגנה ולכן אתה יכול להשתמש בשנאי מבדל לטובת הפטיפון הוא זול יחסית בגלל ההספקים הנמוכים של הפטיפון

nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@new_old
·
שים לב ששנאי מבדל הוא כלי וחלק מסכמת ההארקה של המערכת, ולא הפתרון לבעיות הארקה - אם כי לפעמים הוא יכול להיות הפתרון.

הארקה של המערכת יכולה להגיע דרך חוט רשת, שמחובר לנתב שמחובר לקו טלפון, שמוארק במתג ברחוב, וגם "אין הארקה בכלל" זו סכמת הארקה, שיכולה לעשות בעיות בסיטואציות מסויימות (ובהחלט יכולה להיות מסוכנת, אם אחד המכשירים לא לגמרי תקין).

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #6 

חווה בעיות הארקה בצורה קבועה כבר שנים רבות! כל פעם שיש פטיפון במערכת אני כבר מכין את עצמי מראש עם כבילה עמידה יותר לאדמה ומשחקים

כל פעם שאני אצל לקוח מחליף הגברה \ מסך \ סטרימר מוזיקה ויש פטיפון בסביבה והתוצאה שקטה אני מאושר.
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”