smartthings hub v3 2018

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
wiz007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי

האם אתה משתמש בsmartthings hub v3 2018 בארץ?
הוא זמין רק באירופה ובארה"ב בגלל הzwave

האם אפשר לחבר אותו לאפליקציה ללא שום בעיות?

הסיבה שאני שואל כי קראתי שיש region protection באפליקציה

תודה

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

@wiz007
·
יש מספר משתמשים ב V3 בישראל. הכל תקין כל עוד משתמשים באפליקציה ה classic... אני עם V2
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/

wiz007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תןדה

יש פה משתמשי V3 שיכולים לשתף, לפני שאני מזמין?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2193
שם מלא: דרור
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #4 

אני משתמש ב-v3 כבר כמה חודשים. קניתי את ה-hub בארה״ב, כך שהוא מתאים לתדר Z-Wave האמריקאי. אני יודע שהרוב כאן בפורום עובדים עם התדר האירופי, אבל מבחינתי זה חיסכון משמעותי בעלויות, כי אני מגיע לארה״ב לעיתים קרובות, והמודולים של קובינו ופיבארו הרבה יותר זולים שם (הם תומכים ב-100-240v, ההבדל היחיד הוא בתדר). הסנסורים הזולים של Xiaomi עובדים עם Zigbee, שיש לו אותו תדר בכל העולם.

כמו ש@dotan_shai אמר, כדאי להשתמש באפליקציה הישנה (Classic). סמסונג עובדים במרץ על feature parity לאפליקציה החדשה שלהם, אבל הם עוד ממש לא שם. מצד שני, האפליקציה הישנה נמצאת כרגע ב-maintenance mode, והאינטגרציה עם הטלפונים שלהם או עם Google Home היא רק דרך האפליקציה החדשה. בהתקנת ה-v3 hub אתה חייב להשתמש באפליקציה החדשה, אח״כ אפשר לעבור לישנה (שתיהן עובדות מול אותו שרת, graph.api.smartthings.com).

אכן יש מגבלות איזור, אבל המגבלה היא למעשה על המשתמש של סמסונג. המשתמש שלי היה מוגדר על ישראל, כך שאפילו לא יכולתי להוסיף hub (כי הם עוד לא מוכרים פה). מכיוון שאי אפשר להחליף מדינה, הייתי צריך למחוק את המשתמש וליצור מחדש (על אותו email!!) עם כתובת כלשהי בארה״ב, ואז הכל נפתח לי. כשמתקינים את ה-hub שום דבר לא מונע את קביעת מיקום ה-hub בישראל.

החיסרון היחידי מבחינתי הוא שה-API שלהם משתמש ב-Groovy, עם whitelist של ספריות Java. מעבר לכך שזו שפה עקומה, מול מוצרים לא סטנדרטיים זה לא תמיד מספיק. לדוגמא אין אפשרות לשלוט ב-Broadlink, כי הפרוטוקול שלהם דורש הצפנה (עם מפתח ריק).

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”