שאלת GPU, נבידיה VS אינטל ?
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני נמצא בדיאלוג עם חבר אוסטרלי שמפעיל אצלו במחשב את שני הGPU'ז כלומר האינטל שקיים בתוך מעבד הI5 ובנוסף גם כרטיס GT.
המסך אצלו מחובר רק לאחד מהם.
אני שואל האם יש לזה איזשהו יתרון בתפעול המחשב למשל בתוכנות עיבוד תמונה או וידאו?
גם לי יש כזו אפשרות אבל אני עובד רק עם ה GT ולמעט כמה נסיונות בעבר כרגע לא מותקן אצלי בכלל הדרייבר של הGPU שב I5 שלי.
מה אומרים בעלי הנסיון?
תודה,
המסך אצלו מחובר רק לאחד מהם.
אני שואל האם יש לזה איזשהו יתרון בתפעול המחשב למשל בתוכנות עיבוד תמונה או וידאו?
גם לי יש כזו אפשרות אבל אני עובד רק עם ה GT ולמעט כמה נסיונות בעבר כרגע לא מותקן אצלי בכלל הדרייבר של הGPU שב I5 שלי.
מה אומרים בעלי הנסיון?
תודה,
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
בגיגול מעמיק הגעתי לתשובה הזאת
two GPUs are of no use…u can use only one at a time. until you have DirtectX 12 which allows use two Graphics card(dedicated+integrated) simultaneously by a special feature called “multiadapter”. It lies on hands of game developers whether they will allow multi adapter feature in their game. If you think you have a laptop with integrated and Dedicated gpu and this will improve your gaming performance then sorry. Till now u can use two GPUs together only on SLI and Crossfire
כלומר זה לא משהו שתמיד יעבוד...
two GPUs are of no use…u can use only one at a time. until you have DirtectX 12 which allows use two Graphics card(dedicated+integrated) simultaneously by a special feature called “multiadapter”. It lies on hands of game developers whether they will allow multi adapter feature in their game. If you think you have a laptop with integrated and Dedicated gpu and this will improve your gaming performance then sorry. Till now u can use two GPUs together only on SLI and Crossfire
כלומר זה לא משהו שתמיד יעבוד...
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
בהחלט אפשר להפעיל זוג GPU יחדיו, הרבה מאוד מהמחשבים הניידים עובדים כך כאשר הם מצויידים בזוג כאלו.
ניתן גם לראות את הכרטיס המופעל על ידי כל אפליקציה באמצעות עיון ב- Task Manager בעמודת ה- GPU Engine בלשונית ה- Processes. מערכת ההפעלה מבצעת את החלוקה בין ה- GPU כאשר כמובן שצריך תמיכה מתאימה על מנת שיופעל ה- GPU הייעודי של AMD \ NVIDIA
[imgurpng]sffRcCm[/imgurpng]
מעבר לזה, ניתן לראות את אחוז השימוש בכל GPU בלשונית ה- Performance.
[imgurpng]gapdyNO[/imgurpng]
ניתן גם לראות את הכרטיס המופעל על ידי כל אפליקציה באמצעות עיון ב- Task Manager בעמודת ה- GPU Engine בלשונית ה- Processes. מערכת ההפעלה מבצעת את החלוקה בין ה- GPU כאשר כמובן שצריך תמיכה מתאימה על מנת שיופעל ה- GPU הייעודי של AMD \ NVIDIA
[imgurpng]sffRcCm[/imgurpng]
מעבר לזה, ניתן לראות את אחוז השימוש בכל GPU בלשונית ה- Performance.
[imgurpng]gapdyNO[/imgurpng]
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים