מיקום רמקול סנטר במערך קיים של 4
אז עברתי דירה לא מזמן ובעל הבית הקודם עשה 4 רמקולים בתקרה. אני מניח שהוא לא מבין גדול באודיו (הק אני גם לא מבין גדול, אבל מספיק כדי להבין שהוא לא מבין בכלל) ולא הבין שאין תצורה של 4.
מהסתכלות על החוטים אני רואה שמי שהתקין לו פשוט הצמיד את הFL והFR יחד כדי ליצור סנטר, כך שהוא אפילו לא ידע שהוא מפסיד בערך 30 אחוז מהסאונד שלו, כי פשוט אין לו רמקולים קדמיים.
בכל מקרה חשבתי לקנות סנטר, אבל אז נזכרתי שיש לו עוד שני רמקולים בתקרה של החדר שינה ומכיון שלי אין (ולא תהיה) טלוויזיה בחדר שינה, הנחתי שאני יכול פשוט לקחת אחד משם ולשים בסלון כסנטר.
מה שאני רוצה לדעת זה איפה כדאי לי לשים את הרמקול הנוסף. בתקרה בין שני הקדמיים או דווקא בקיר מתחת למסך המקרן? מה אומרים?
מהסתכלות על החוטים אני רואה שמי שהתקין לו פשוט הצמיד את הFL והFR יחד כדי ליצור סנטר, כך שהוא אפילו לא ידע שהוא מפסיד בערך 30 אחוז מהסאונד שלו, כי פשוט אין לו רמקולים קדמיים.
בכל מקרה חשבתי לקנות סנטר, אבל אז נזכרתי שיש לו עוד שני רמקולים בתקרה של החדר שינה ומכיון שלי אין (ולא תהיה) טלוויזיה בחדר שינה, הנחתי שאני יכול פשוט לקחת אחד משם ולשים בסלון כסנטר.
מה שאני רוצה לדעת זה איפה כדאי לי לשים את הרמקול הנוסף. בתקרה בין שני הקדמיים או דווקא בקיר מתחת למסך המקרן? מה אומרים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
למה לא לשים 3 רמקולים קדמיים, איפה שהם צריכים להיות, ולא בתקרה?
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
אולי הוא שם בתקרה בשביל אטמוס והיו לו גם קדמיים רגילים?
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
- Amir64
-
- גורו

תוציא, או תקנה רמקולים אחרים.
למה להתפשר על שטויות שאחרים עושים?
איזה רמקולים בכלל יש שם?
למה להתפשר על שטויות שאחרים עושים?
איזה רמקולים בכלל יש שם?
- Amir64
-
- גורו

תוציא את 2 הרמקולים מחדר השינה, ואחד קדמי מהסלון, שים גריל של רמקול בכמה גרושים, שייראה כאילו יש רמקול, וסגור עניין.
נ.ב.
לא כתבת אם מדובר בשקועים או תלויים.
נ.ב.
לא כתבת אם מדובר בשקועים או תלויים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
ארבעה רמקולים שקועי תקרה זה סטאפ מקובל לגמרי בסלוני אירוח שבהם הטלוויזיה לא מהווה גורם מרכזי.
לדעתי אין שום דבר טוב לעשות בקלות ובזול: לשים סנטר בתקרה ישאיר אותך עם סאונד מוזר ולא פרונטלי ולהתקין רק את הסנטר מתחת למסך יגרום לזה שהסאונד יעוף למעלה ולמטה כל פעם שיש תזוזה בין הסנטר לקדמיים + עדיין ישמע מוזר כי הקדמיים שלך יושבים בתקרה.
פתרון מוצע: קנה רמקול LCR (שלושה רמקולים ביחידה אחת מתחת למסך) + סאב. ככה תחזיר לעצמך את הסאונד הפרונטלי מכיוון המסך ויהיה לך סטאפ אטמוס חביב בסלון.
לדעתי אין שום דבר טוב לעשות בקלות ובזול: לשים סנטר בתקרה ישאיר אותך עם סאונד מוזר ולא פרונטלי ולהתקין רק את הסנטר מתחת למסך יגרום לזה שהסאונד יעוף למעלה ולמטה כל פעם שיש תזוזה בין הסנטר לקדמיים + עדיין ישמע מוזר כי הקדמיים שלך יושבים בתקרה.
פתרון מוצע: קנה רמקול LCR (שלושה רמקולים ביחידה אחת מתחת למסך) + סאב. ככה תחזיר לעצמך את הסאונד הפרונטלי מכיוון המסך ויהיה לך סטאפ אטמוס חביב בסלון.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.