בעיית 4K עם רסיבר Pioneer VSX-329
היי לכולם!
לאחרונה רכשתי מקרן חדש (ViewSonic PX747) תומך 4K.
המקרן מחובר לרסיבר Pioneer VSX-329 ליציאת הOUT.
אל אחת הכניסות חיברתי את המקבוק שלי ושמתי סרט ב4K. המקרן הציג את תצוגת מראה של המק ברזולוציה של 3840 × 2160 ולאחר כמה שניות איבד את האות ואז התחבר שוב, וכך שוב ושוב, מצליח להתחבר למק ואז מתנתק, כלומר לא מצליח לשמור על הרזולוציה.
חיברתי את המק ישירות למקרן לראות עם הבעיה במק עצמו אך לא הייתה כל בעיה וזה עבד מעולה (חוץ מזה ששומעים מהמקרן ולא מהרסיבר מן הסתם).
המקרן מחובר עם כבל HDMI שעובר בתקרה הישר אל הרסיבר. חשבתי שאולי הבעיה הייתה בכבל הזה אז חיברתי את המק באמצעות הכבל הזה כדי לראות אם הבעיה שם. גם פה הכל עבד בצורה מעולה.
מכך הסקתי שהבעיה היא ברסיבר.
השאלה היא מה הבעיה והאם נתקלתם בדבר שכזה ואיך אני פותר את זה? האם זה הגדרות של הרסיבר שאני צריך לשנות? או משהו במק?
חקרתי קצת באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא משהו שעונה לבעיה שיש לי.
אשמח מאוד לעזרה! ממש מחכה לראות את הסרט הראשון ב4K דרך הרסיבר.
תודה, עומר.
לאחרונה רכשתי מקרן חדש (ViewSonic PX747) תומך 4K.
המקרן מחובר לרסיבר Pioneer VSX-329 ליציאת הOUT.
אל אחת הכניסות חיברתי את המקבוק שלי ושמתי סרט ב4K. המקרן הציג את תצוגת מראה של המק ברזולוציה של 3840 × 2160 ולאחר כמה שניות איבד את האות ואז התחבר שוב, וכך שוב ושוב, מצליח להתחבר למק ואז מתנתק, כלומר לא מצליח לשמור על הרזולוציה.
חיברתי את המק ישירות למקרן לראות עם הבעיה במק עצמו אך לא הייתה כל בעיה וזה עבד מעולה (חוץ מזה ששומעים מהמקרן ולא מהרסיבר מן הסתם).
המקרן מחובר עם כבל HDMI שעובר בתקרה הישר אל הרסיבר. חשבתי שאולי הבעיה הייתה בכבל הזה אז חיברתי את המק באמצעות הכבל הזה כדי לראות אם הבעיה שם. גם פה הכל עבד בצורה מעולה.
מכך הסקתי שהבעיה היא ברסיבר.
השאלה היא מה הבעיה והאם נתקלתם בדבר שכזה ואיך אני פותר את זה? האם זה הגדרות של הרסיבר שאני צריך לשנות? או משהו במק?
חקרתי קצת באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא משהו שעונה לבעיה שיש לי.
אשמח מאוד לעזרה! ממש מחכה לראות את הסרט הראשון ב4K דרך הרסיבר.
תודה, עומר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
תוודא שמק מוציא את הוידאו באחד מהפורמטים הבאים:
4K/60p/4:2:0/24-bit, 4K/24p/4:4:4/24-bit, 4K/24p/4:2:2/36-bit
4K/60p/4:2:0/24-bit, 4K/24p/4:4:4/24-bit, 4K/24p/4:2:2/36-bit
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה זה "צורה טובה"?
הרסיבר תומך רק בשלושת הפורמטים הללו.
אם המק והמקרן תומכים ביניהם באותו פורמט, אבל הוא לא אחד מאילו שהרסיבר מכיר,
תהיה בעיה כשהרסיבר מחובר באמצע בין המקור ליעד.
הרסיבר תומך רק בשלושת הפורמטים הללו.
אם המק והמקרן תומכים ביניהם באותו פורמט, אבל הוא לא אחד מאילו שהרסיבר מכיר,
תהיה בעיה כשהרסיבר מחובר באמצע בין המקור ליעד.
- DrorAuberman
- חבר פעיל

- תגובות: 74
- שם מלא: Dror Auberman
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
במידה והרסיבר תומך ב4K צריך לעדכן את הגדרות הרסיבר על 4:4:4 על הכניסה מהמק לרסיבר והיציאה מהרסיבר לטלויזיה.
- DrorAuberman
- חבר פעיל

- תגובות: 74
- שם מלא: Dror Auberman
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מוזר, עברתי על המדריך של הדגם שלך, ואין איזכור להגדרות שהזכרתי, שבדגמים אחרים יש הוראות הגדרה.
מה שכן, קראתי שכרטיס המסך של המק צריך להיות hdpc compatible.
בכל מקרה, כשהמחשב כבוי במצב סטנד ביי, לחץ בפאנל הקדמי של הרסיבר על enter תוך כדי שאתה מדליק את הרסיבר, ואז עם החיצים מעלה-מטה תבדוק אילו הגדרות אפשר לשנות, יש שם משהו לגבי שינוי מpal לntsc, אולי יעזור לשחק עם זה.
מה שכן, קראתי שכרטיס המסך של המק צריך להיות hdpc compatible.
בכל מקרה, כשהמחשב כבוי במצב סטנד ביי, לחץ בפאנל הקדמי של הרסיבר על enter תוך כדי שאתה מדליק את הרסיבר, ואז עם החיצים מעלה-מטה תבדוק אילו הגדרות אפשר לשנות, יש שם משהו לגבי שינוי מpal לntsc, אולי יעזור לשחק עם זה.
טוב אז עדכון לגבי הבעיה.
אחרי בידקה מעמיקה ומשחק עם האינפוטים הגעתי למסקנה שבמידה ומחוברים יותר מ2 מכישירים לרסיבר (לדוגמא היס והקודי) אז הבעיה שתראתי למעלה מתחילה לקרות. קפיצות של הרזולוציה ואי יכולת של הרסיבר לתת אות אחיד.
אבל אם אני מנתק את הכניסות ומשאיר רק את הכניסה של המקבוק (4K) ועד עוד חיבור אחד - הכל עובד פיקס!
משמע שלרסיבר אין מספיק מתח (?) לספק לכל הכניסות כולל ה4K ברמה שהוא מצליח להגיע לרזולוציה שלו בלי בעיה...
מוזר מאוד.
עוד מסקנה: לקנות רסיבר חדש.
תודה לעוזרים!
אחרי בידקה מעמיקה ומשחק עם האינפוטים הגעתי למסקנה שבמידה ומחוברים יותר מ2 מכישירים לרסיבר (לדוגמא היס והקודי) אז הבעיה שתראתי למעלה מתחילה לקרות. קפיצות של הרזולוציה ואי יכולת של הרסיבר לתת אות אחיד.
אבל אם אני מנתק את הכניסות ומשאיר רק את הכניסה של המקבוק (4K) ועד עוד חיבור אחד - הכל עובד פיקס!
משמע שלרסיבר אין מספיק מתח (?) לספק לכל הכניסות כולל ה4K ברמה שהוא מצליח להגיע לרזולוציה שלו בלי בעיה...
מוזר מאוד.
עוד מסקנה: לקנות רסיבר חדש.
תודה לעוזרים!