התייעצות בנוגע לחלקים
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין לי פרטים מלאים בנוגע לדגמים אבל השאלה היא גם קצת כללית:
מצאתי שתי טלוויזיות של Hisense.
אחת סמארט טיוי, 50 אינץ' עם מסך שבור, והשניה טלוויזיה רגילה 49 אינץ' שאינה נדלקת.
בעיקרון האם הגיוני לנסות ולשלב בין החלקים של הטלוויזיות כדי לייצר טלוויזיה אחת תקינה?
האם יש הבדל בחומרה בין טלוויזיה חכמה לטלוויזיה רגילה, או רק בתוכנה ובקליטת ווייפיי?
מצאתי שתי טלוויזיות של Hisense.
אחת סמארט טיוי, 50 אינץ' עם מסך שבור, והשניה טלוויזיה רגילה 49 אינץ' שאינה נדלקת.
בעיקרון האם הגיוני לנסות ולשלב בין החלקים של הטלוויזיות כדי לייצר טלוויזיה אחת תקינה?
האם יש הבדל בחומרה בין טלוויזיה חכמה לטלוויזיה רגילה, או רק בתוכנה ובקליטת ווייפיי?
- mosheamsalem56
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 354
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
קח את המסך של ה-49" תשים איפה שהיה ה-50" השבור וברווח של האינץ' שים איזולירבנד שחור ואתה מסודר
חתימה חתימתית !
@Ashkenazzio
·
וואו, מאיפה להתחיל...
קודם כל, כל 2 טלויזיות מסדרות שונות, בנויות שונה חומרתית (וכמובן תוכנתית).
יותר מזה, 2 טלויזיות LCD/LED משנים שונות, יכולות להכיל טכנולוגיות LCD/LED שונות (בהתאם לטכנולוגיה באותה שנה).
במקרה הזה, רק ציינת שאחת סמארט והשניה לה. לא ציינת באילו טכנולוגיות מסכים נבנו. (האם אחת מהן CRT למשל?)
עכשיו, ברמת התאוריה, אפשרי לקחת חלקים מסויימים מטלוויזיה אחת, ולשלב אותם בטלויזיה אחרת, כך שתהיה תקינה. או אפילו לתקן את החלק הלא תקין בכל אחת מהטלויזיות ולקבל 2 טלויזיות תקינות (למשל להחליף איזה קבל שנשרף או לחדש הלחמה בלוח האם).
אבל בשביל זה צריך מומחה באלקטרוניקה, שספציפית מתמחה בטלויזיות.
אחי למשל הוא בעל תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בעל 10+ שנות ניסיון בתחום, ואפילו הוא לא היה מנסה לתקן את הטלויזיה שלו.
ולפי השאלה שלך, נשמע שאתה רחוק מלהיות מומחה.
ממליץ לך להחזיר את 2 הטלויזיות לפח הזבל, ולנסות לחפש טלויזיה טובה למסירה ב״אגורה״.
·
וואו, מאיפה להתחיל...
קודם כל, כל 2 טלויזיות מסדרות שונות, בנויות שונה חומרתית (וכמובן תוכנתית).
יותר מזה, 2 טלויזיות LCD/LED משנים שונות, יכולות להכיל טכנולוגיות LCD/LED שונות (בהתאם לטכנולוגיה באותה שנה).
במקרה הזה, רק ציינת שאחת סמארט והשניה לה. לא ציינת באילו טכנולוגיות מסכים נבנו. (האם אחת מהן CRT למשל?)
עכשיו, ברמת התאוריה, אפשרי לקחת חלקים מסויימים מטלוויזיה אחת, ולשלב אותם בטלויזיה אחרת, כך שתהיה תקינה. או אפילו לתקן את החלק הלא תקין בכל אחת מהטלויזיות ולקבל 2 טלויזיות תקינות (למשל להחליף איזה קבל שנשרף או לחדש הלחמה בלוח האם).
אבל בשביל זה צריך מומחה באלקטרוניקה, שספציפית מתמחה בטלויזיות.
אחי למשל הוא בעל תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בעל 10+ שנות ניסיון בתחום, ואפילו הוא לא היה מנסה לתקן את הטלויזיה שלו.
ולפי השאלה שלך, נשמע שאתה רחוק מלהיות מומחה.
ממליץ לך להחזיר את 2 הטלויזיות לפח הזבל, ולנסות לחפש טלויזיה טובה למסירה ב״אגורה״.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Ashkenazzio
·
בד"כ בטלוויזיות מדורות שונים אתה לא תמצא חלקים תואמים. הרבה פעמים גם מסכים בגדלים שונים יכילו לוחות\חלקים שונים.
כך שלא הייתי בונה על מה שחשבת לעשות.
לפעמים טלוויזיה לא נדלקת בגלל קבלים דפוקים בספק כוח, להחליף את הקבלים זה בערך הדבר היחיד שאפשר לעשות (במידה וזו הבעיה) כדי לתקן את המסך ללא קניה של לוחות חלופיים.
·
בד"כ בטלוויזיות מדורות שונים אתה לא תמצא חלקים תואמים. הרבה פעמים גם מסכים בגדלים שונים יכילו לוחות\חלקים שונים.
כך שלא הייתי בונה על מה שחשבת לעשות.
לפעמים טלוויזיה לא נדלקת בגלל קבלים דפוקים בספק כוח, להחליף את הקבלים זה בערך הדבר היחיד שאפשר לעשות (במידה וזו הבעיה) כדי לתקן את המסך ללא קניה של לוחות חלופיים.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 26/01/2019 0:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@mdk_25
·
צודק, תוקן.
·
צודק, תוקן.
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה רבה על התשובות המפורטות.
כבר 3 פעמים לקחתי טלוויזיה מהזבל והפכתי אותה תקינה. לא כי אני מומחה, אלא כי בפתיחה הבעיה הייתה ברורה, או כי בהרצת חיפוש בגוגל הבנתי באיזה כרטיס הבעיה ואז קונים באיביי או מוצאים עוד אחת והנה היא עובדת.
לגבי הגיוני וכדאי ואתר "אגורה" - אני לא עושה את זה כי אני ממש ממש צריך טלוויזיה חדשה, זה פשוט כיף להתעסק .
ועכשיו עדיין נשארת השאלה שבמקור הכי עניינה אותי -
נניח חברה מסוימת מוציאה סדרת טלוויזיות ובה שתי טלוויזיות באותו גודל כשאחת חכמה והשניה לא, יש הבדל ביניהן גם בחומרה?
כבר 3 פעמים לקחתי טלוויזיה מהזבל והפכתי אותה תקינה. לא כי אני מומחה, אלא כי בפתיחה הבעיה הייתה ברורה, או כי בהרצת חיפוש בגוגל הבנתי באיזה כרטיס הבעיה ואז קונים באיביי או מוצאים עוד אחת והנה היא עובדת.
לגבי הגיוני וכדאי ואתר "אגורה" - אני לא עושה את זה כי אני ממש ממש צריך טלוויזיה חדשה, זה פשוט כיף להתעסק .
נניח חברה מסוימת מוציאה סדרת טלוויזיות ובה שתי טלוויזיות באותו גודל כשאחת חכמה והשניה לא, יש הבדל ביניהן גם בחומרה?
·Ashkenazzio כתב:תודה רבה על התשובות המפורטות.
נניח חברה מסוימת מוציאה סדרת טלוויזיות ובה שתי טלוויזיות באותו גודל כשאחת חכמה והשניה לא, יש הבדל ביניהן גם בחומרה?...
תלוי במידע שלא ציינת:
1. האם הטלויזיות מאותה הטכנולוגיה?
2. האם הטלויזיות מאותה שנת יצור?
3. האם הטלויזיות מאותה סדרה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Ashkenazzio
·
טלוויזיות שונות לרוב יכילו רכיבים שונים. תצטרך לפתוח אותן ולהשוות את דגמי הלוחות.
·
טלוויזיות שונות לרוב יכילו רכיבים שונים. תצטרך לפתוח אותן ולהשוות את דגמי הלוחות.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
זה גם תלוי ברכיב כמובן. סביר שחברה מסוימת ״תמחזר״ רכיבים פשוטים יותר אך מייצרת רכיבים מורכבים ייעודיים. אם תגלה שכולן זהות מבפנים - זה יהיה מעט מדאיג. לכן, גם אם אין הבדל מהותי, סביר שיהיה הבדל בנראות כדי להצדיק את היותו של המוצר ״אחר״.
בעקרון מה שאתה עושה זאת תעשייה מאוד מקובלת במדינות יותר עניות באלקטרוניקה ובמשחטות רכב אצל שכנינו.
בעקרון מה שאתה עושה זאת תעשייה מאוד מקובלת במדינות יותר עניות באלקטרוניקה ובמשחטות רכב אצל שכנינו.