בעיה של תקיעות בשידורים חיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
EEEBBR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
שם מלא: eeebbr

שליחה

היי,

מנסה לראות שידורים חיים ויש תקיעות כל הזמן, לפעמים גם נתקע ולא חוזר. גם באיכות יחסית נמוכה480P לדוגמא.

אנסה לצרף את כל הנתונים שיכולים להיות אולי רלוונטים.

קודם כל המחשב- https://www.cnet.com/products/asus-n550 ... -1-tb-hdd/

בן שנה וחצי רק עם 16gb זיכרון וכונן 500gb ssd של סמסונג ועוד כונן עם טרה. יש המון מקום פנוי על שניהם.
האינטרנט- מקבל 60 מגה. וינדוס 10 מעודכן ולפני חודש וחצי בערך נעשה פירמוט של המחשב. דרייברים מעודכנים.

בבדיקת מהירות אני מקבל מהירות הורדה 57 מגה ובהורדה ישירה אני באיזור ה7-8 מגה לשניה, העלאה-2.6MB ופינג 25.

בטורנט אני על אותו איזור רוב הזמן.

קורה בכרום וקורה בפיירפוקס. משתמש בנוד 32 כאנטיוירוס וadguard כסינון פרסומות(בדקתי גם ששתיהן כבויות).

מודם- TP LINK 9970 כברידג וDLINK dir880l כראוטר. לרוב מחובר עם כבל רשת, גם כשמחובר על 5GHZ קרוב לראוטר אני עם אותה בעיה.

חשבתי לעצמי שאם הבעיה בחיבור אז הייתי רואה את זה בבדיקת מהירות או בהורדה. אם הבעיה הייתה במחשב אז הייתי מרגיש את זה במשחקים שונים(או במשחקי רשת). פלאש מעודכן.

מחפש רעיון מה יכול לגרום לזה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@EEEBBR
·

תבדוק נגיד youtube. אני מנחש שב-youtube הכל יעבוד חלק גם ברזולוציות גבוהות, כלומר הבעיה או באתר "שידורים חיים" שאתה מנסה לעשות streaming ממנו או בחיבור בינו לספק שלך. חוץ מלהחליף ספק, שגם כנראה לא יעזור, אין לך הרבה מה לעשות. אולי לחפש אתרי "שידורים חיים" אחרים.

EEEBBR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@eran405
·

יוטיוב אכן הכל עובד חלק.

העניין הוא שגם מאתר כמו של תאגיד השידור(שבכל מקום ובכל חיבור שראיתי בשנתיים האחרונות מקבלים שידור HD טוב) יש לי תקיעות לא מעטות.

או לדוגמא יש את האתר nba-stream שהוא אתר שתמיד קיבלתי בו צפיה איכותית ועכשיו זה באותה רזולוציה נמוכה ונתקע המון.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@EEEBBR
·

אוקי, אז מה השתנה?

בנוסף האם יש לך תקיעות תמיד או רק בשעות העמוס? אם זה רק בשעות העומס של ישראל אולי להחליף ספק כן יעזור.

לפי מה שאתה כותב התשתית שלך בסדר, אחרת youtube, speedtest והורדות גם היו מושפעות. אז נשאר רק השרת שאתה עושה streaming ממנו והחיבור בינו לספק שלך.

מה שכן, אני מקווה שברור שאתה צריך לבדוק דברים כאלה ללא כל שימוש אחר באינטרנט. אם לדוגמא אתה מריץ טורנטים ברקע הם בהחלט יכולים להפריע לדברים כאלה (וכנראה גם יש הגדרות שאפשר לעשות). בכל מקרה תתחיל מבדיקה נקיה עם מכשיר בודד וללא תוכנות אחרות שמשתמשות באינטרנט. אני מקווה שכבר עשית זאת.

EEEBBR פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eran405 כתב:@EEEBBR
·

אוקי, אז מה השתנה?

בנוסף האם יש לך תקיעות תמיד או רק בשעות העמוס? אם זה רק בשעות העומס של ישראל אולי להחליף ספק כן יעזור.

לפי מה שאתה כותב התשתית שלך בסדר, אחרת youtube, speedtest והורדות גם היו מושפעות. אז נשאר רק השרת שאתה עושה streaming ממנו והחיבור בינו לספק שלך.

מה שכן, אני מקווה שברור שאתה צריך לבדוק דברים כאלה ללא כל שימוש אחר באינטרנט. אם לדוגמא אתה מריץ טורנטים ברקע הם בהחלט יכולים להפריע לדברים כאלה (וכנראה גם יש הגדרות שאפשר לעשות). בכל מקרה תתחיל מבדיקה נקיה עם מכשיר בודד וללא תוכנות אחרות שמשתמשות באינטרנט. אני מקווה שכבר עשית זאת.
...
·

התקיעות הן כל היום ולפעמים בשעות הלילה המאוחרות(NBA).

בגלל שאני מנסה בכל מני אתרים שונים(עם מקורות שונים) אז אני מניח שהבעיה היא לא בשרתים. בהרבה מהשרתים האלה עשיתי שימוש לאורך הרבה מאוד זמן(שנים ארוכות) ומעולם לא הייתה לי בעיה. חשבתי שאולי מדובר בעדכון מסויים של כרום או שעניין הגבלת הפרסומות השפיע אבל פסלתי את זה אחרי עדכונים נוספים ואחרי שניטרלתי כל תוסף.

יותר מזה, עשיתי ניסיון בבית של ההורים ואצלם עם חיבור איטי יותר(30 מגה) ועם ראוטר של סלקום רואים נהדר ואין תקיעות.

מן הסתם אני מדבר על מצב שבו אין בכלל תוכנות אחרות שפועלות חוץ מהשידור הישיר.

גרתי בחיפה והכל עבד נהדר לאורך המון זמן. היום עברתי ליד ירושלים אבל אני עדיין מקבל מהירויות גבוהות בהורדה אז למה שתהיה בעיה עם השידורים החיים בלינקים הישנים?

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

הבעיה היא במידע הרב שנצבר בכרום.
מחק את היסטוריית הקבצים והקוקיז וזה יסתדר.
קח בחשבון שהצפייה דרך הדפדפן אוגרת יותר מידע ולכן צריך לעשות את פעולת המחיקה בתדירות גבוהה יותר.
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”