אני כבר כשנה וחצי פה, אבל בעיקר קורא, אז בהזדמנות זו אגיד תודה לפורום המצוין הזה שלמדתי ממנו המון!
אמלק שליטה על אורך ה preinfusion באמצעות הורדת ידית ההפעלה למצב חצי לאחר הגעה ללחץ 2-6 באר.
אני יחסית חדש בעולם האספרסו, כשנתיים בסה"כ. התחלתי (כמו כולם?
אני מודה שזה טעם מאוד נרכש, שלדעתי עוד לא רכשתי במלואו. המכשול העיקרי, כפי שבטח רבים יסכימו הוא פיתוח החיבה לחיצות הגבוהה שיש בקליות בהירות. בראש אני מחלק אותה ל3 קטגוריות: חמיצות טבעית של הקלייה (רצויה), חמיצות נוספת שנובעת מחליטה לא אופטימלית, ו חמיצות שנובעת מ development לא מספק של הקפה הקלייה.
לגבי האחרונה, הפתרון הוא כמובן לקנות מבתי קלייה שבאמת יודעים את העבודה, ומודה שנפלתי בזה לא מעט.
אבל אני כאן לגבי הגורם השני, חליטה לא אופטימלית. הציוד שיש לי הוא K3 ו Unica. כמו שאתם יכולים להבין, לא חזית היכולת בקליות בהירות. עם זאת, אני מאמין שצריך למצות את המיטב מהציוד ויכולות הבריסטה לפני שרצים לקנות ציוד חדש.
אני כותב כאן כי נתקלתי לא מזמן ברעיון מאוד אלגנטי, שעל אף הקריאה הרבה שלי לאורך שלב הלימוד, מעולם לא נתקלתי בו. אם אחדש אפילו למישהו אחד, את שלי עשיתי.
את הרעיון כאמור לא המצאתי, אלא נתקלתי בו בשרשור הזה ב HB:
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 52651.html
לאחר שנחשפתי אליו, וחיפשתי בצורה מוכוונת, מצאתי גם את השרשור הזה
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 53606.html
מוגש בתור קריאה למתעניינים .
השיטה:
טחינה מעט יותר דקה מהרגיל. התחלת החליטה וצפייה במד הלחץ (במידה ואין, מחכים עד להופעת הטיפות הראשונות בתחתית ה pf). ברגע שהופיעו הטיפות הראשונות, או שהגענו ללחץ שאחריו ה preinfussion chamber נפתח עוצרים את המשאבה ע"י הורדת הידית למצב חצי מהגובה.
ראש e61 מכיל preinfusion מובנה על ידי טיפוס איטי ללחץ של 4-6 באר, ואחריו עלייה ללחץ מרבי. מספר שניות לפני שהלחץ עולה למרבי, הוא בדיוק הרגע שבו נרצה להפסיק את המשאבה.
הקאץ׳ כאן הוא להפסיק את המשאבה, אבל לא לגרום לפתיחה של ה 3 way valve (שסתום תלת כיווני) כדי שהשאיבה לא תפגע בעוגיה.
ברגע שהגענו למצב הזה של ידית חצי ב4-6 באר, למעשה קיבלנו preinfusion באורך כרצוננו. כשנחליט שהספיק לנו, נעלה את הידית למוד הרגיל, המשאבה תתחיל לפעול שוב, ונמשיך בחליטה רגילה.
חשוב לציין שהלחץ בשלב ההמתנה נדרש להיות מספיק כדי שבתחתית ה pf ייווצרו טיפות, ואף יהיה טפטוף מאוד עדין לכוס. בשרשור השני מ HB הם מראים ניסויים שנעשו בלחצים שונים, ומראים שללא לחץ מספק כאן, העוגיה לא נרטבת כולה, ולכן לא עשינו הרבה.
מבחינת תוצאות, בינתיים ניסיתי את זה רק כמה ימים ועל קפה יחיד. מה שאני שותה כרגע הוא תערובת מ coffee collective בדנמרק. אגב הם עושים קפה מעולה, ויודעים לקחת קליות בהירות למצב מפותח לגמרי כדי למנוע את החמיצות הלימונית שנובעת מחוסר פיתוח הקפה.
במבחן הטעם, אני מרגיש שהשוטים הפכו ליותר מאוזנים. החמיצות נרגעה מעט ופינתה מקום לטעמים מתוקים ומלאים יותר. תענוג
אשמח לשמוע אם יש עוד אנשים שמכירים ועושים את השיטה, כדי לקבל התרשמות לגבי סוגי קפה נוספים. ברור לי שלא עשיתי פה ניסויים בסטנדרט מדעי, ולכן עוד חוות דעת יעזרו לכולנו להבין האם יש פה משהו מעניין, שאולי יכול לדחוק לקצה את היכולות של e61 להתמודד בכבוד עם קליות בהירות יותר.
זהו, מקווה שעזרתי. תהנו
מקס