שיטה ל preinfusion נשלט ב e61

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אני כבר כשנה וחצי פה, אבל בעיקר קורא, אז בהזדמנות זו אגיד תודה לפורום המצוין הזה שלמדתי ממנו המון!

אמלק שליטה על אורך ה preinfusion באמצעות הורדת ידית ההפעלה למצב חצי לאחר הגעה ללחץ 2-6 באר.

אני יחסית חדש בעולם האספרסו, כשנתיים בסה"כ. התחלתי (כמו כולם? :)) עם הקפה המצוין של גלעד, וכך המשכתי ולמדתי את העולם הזה במשך כשנה וחצי. בחצי שנה האחרונה התחלתי לנסות קצת תערובות ו SO מקליות בהירות יותר, גל שלישי אם תרצו. יוצא לי לא מעט לנסוע לחו"ל, אז אני תמיד משתדל להביא איתי שקית או שתיים (או 4) מבתי קליעה מקומיים במדינת היעד.
אני מודה שזה טעם מאוד נרכש, שלדעתי עוד לא רכשתי במלואו. המכשול העיקרי, כפי שבטח רבים יסכימו הוא פיתוח החיבה לחיצות הגבוהה שיש בקליות בהירות. בראש אני מחלק אותה ל3 קטגוריות: חמיצות טבעית של הקלייה (רצויה), חמיצות נוספת שנובעת מחליטה לא אופטימלית, ו חמיצות שנובעת מ development לא מספק של הקפה הקלייה.
לגבי האחרונה, הפתרון הוא כמובן לקנות מבתי קלייה שבאמת יודעים את העבודה, ומודה שנפלתי בזה לא מעט.

אבל אני כאן לגבי הגורם השני, חליטה לא אופטימלית. הציוד שיש לי הוא K3 ו Unica. כמו שאתם יכולים להבין, לא חזית היכולת בקליות בהירות. עם זאת, אני מאמין שצריך למצות את המיטב מהציוד ויכולות הבריסטה לפני שרצים לקנות ציוד חדש.

אני כותב כאן כי נתקלתי לא מזמן ברעיון מאוד אלגנטי, שעל אף הקריאה הרבה שלי לאורך שלב הלימוד, מעולם לא נתקלתי בו. אם אחדש אפילו למישהו אחד, את שלי עשיתי.
את הרעיון כאמור לא המצאתי, אלא נתקלתי בו בשרשור הזה ב HB:
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 52651.html
לאחר שנחשפתי אליו, וחיפשתי בצורה מוכוונת, מצאתי גם את השרשור הזה
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 53606.html
מוגש בתור קריאה למתעניינים .

השיטה:
טחינה מעט יותר דקה מהרגיל. התחלת החליטה וצפייה במד הלחץ (במידה ואין, מחכים עד להופעת הטיפות הראשונות בתחתית ה pf). ברגע שהופיעו הטיפות הראשונות, או שהגענו ללחץ שאחריו ה preinfussion chamber נפתח עוצרים את המשאבה ע"י הורדת הידית למצב חצי מהגובה.
ראש e61 מכיל preinfusion מובנה על ידי טיפוס איטי ללחץ של 4-6 באר, ואחריו עלייה ללחץ מרבי. מספר שניות לפני שהלחץ עולה למרבי, הוא בדיוק הרגע שבו נרצה להפסיק את המשאבה.
הקאץ׳ כאן הוא להפסיק את המשאבה, אבל לא לגרום לפתיחה של ה 3 way valve (שסתום תלת כיווני) כדי שהשאיבה לא תפגע בעוגיה.
ברגע שהגענו למצב הזה של ידית חצי ב4-6 באר, למעשה קיבלנו preinfusion באורך כרצוננו. כשנחליט שהספיק לנו, נעלה את הידית למוד הרגיל, המשאבה תתחיל לפעול שוב, ונמשיך בחליטה רגילה.
חשוב לציין שהלחץ בשלב ההמתנה נדרש להיות מספיק כדי שבתחתית ה pf ייווצרו טיפות, ואף יהיה טפטוף מאוד עדין לכוס. בשרשור השני מ HB הם מראים ניסויים שנעשו בלחצים שונים, ומראים שללא לחץ מספק כאן, העוגיה לא נרטבת כולה, ולכן לא עשינו הרבה.

מבחינת תוצאות, בינתיים ניסיתי את זה רק כמה ימים ועל קפה יחיד. מה שאני שותה כרגע הוא תערובת מ coffee collective בדנמרק. אגב הם עושים קפה מעולה, ויודעים לקחת קליות בהירות למצב מפותח לגמרי כדי למנוע את החמיצות הלימונית שנובעת מחוסר פיתוח הקפה.
במבחן הטעם, אני מרגיש שהשוטים הפכו ליותר מאוזנים. החמיצות נרגעה מעט ופינתה מקום לטעמים מתוקים ומלאים יותר. תענוג :)

אשמח לשמוע אם יש עוד אנשים שמכירים ועושים את השיטה, כדי לקבל התרשמות לגבי סוגי קפה נוספים. ברור לי שלא עשיתי פה ניסויים בסטנדרט מדעי, ולכן עוד חוות דעת יעזרו לכולנו להבין האם יש פה משהו מעניין, שאולי יכול לדחוק לקצה את היכולות של e61 להתמודד בכבוד עם קליות בהירות יותר.

זהו, מקווה שעזרתי. תהנו :)
מקס
נערך לאחרונה על ידי Maxf177 ב 24/01/2019 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי מקס,
תודה על הטיפ!
כפי שאתם יודעים, עברתי לא מזמן ל-E61 אז אני עדיין בשלבי למידה, אם כי מאוד מרוצה מהקפה שיוצא לי.
אנסה את מה שאתה מציע...אשמח אם תוכל להוסיף וידאו ואולי נהפוך את זה למאמר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #3 

האלן מקס, ברוך הבא.
כשאני קורא את מה שרשמת זה מעניין עד מפחיד שבשבוע האחרון פיתחתי את אותה שיטה 8O
ד",א אני גם בעליה של בזרה יוניקה, לשעבר עם K3.
תעשה לעצמך טובה ותשדרג ל Niche Zero.
כרגע עם סומטרה בהיר שיחסית הרבה פחות חמצמץ אבל הרגשתי שאפשר להוציא ממנו יותר.

אצלי זה התחיל מהרמת הידית למצב ביניים, במצב הזה ביוניקה יורדים מים מהראש.
בדיקה עם מנומטר בידית הראתה שהלחץ הוא אפסי, למרות שיש מים ככה שזה לא היה מספיק.
השלב הבא היה לנסות ולראות את הלחץ במשאבה לעומת הלחץ בראש, כאמור זה נושא שבדקתי בעבר וההפרש הוא של כ 1 עד 1.5 באר.
טחנתי קצת יותר דק, כיוונתי ללחץ של בערך 3 באר בראש (כ 4 במשאבה), ונתתי כ 10-15 שניות לכל התהליך, כאשר בניית הלחץ לבד לוקחת כ 5 שניות.
התוצאה הייתה לא פחות ממאירת עיניים :D
בנסיונות עם פרה אינפיוזן ארוך יותר הקפה יוצא כמעט ישר עם הגעת הלחץ ל 9 באר, אני מניח שזה מעיד על זה שכל הקפה בסלסלה הורטב.

מבחינת טעם: הדבר הראשון שהרגשתי זה מיצוי גבוהה יותר שהתבטא ביותר גוף ועוד שכבה של טעמים שלא קיבלתי לפני, נוסף החמיצות ירדה קצת וגם הקפה נהיה טיפה יותר עדין.
התוצאה לסיכום: פגז!

כמה זמן אתה נותן לקפה להיות בלחץ פרה אינפיוזן של 4-6 באר?
כשאתה מתייחס ללחץ, זה הלחץ שאתה קורא בשעון של המכונה (לחץ משאבה) ?
הטפטוף הראשוני הוא קריטי או שזאת פשוט דרך להבטיח שכל הקפה הורטב ?
אצלי אחרי שמורידים את הידית למצב ביניים, הלחץ הראשוני שנבנה מתחיל לרדת לאט לאט, אני לא יודע למה.
כרגע אני פותר את זה ע"י הפעלה נוספת של המשאבה אחרי כ 5 שניות, סה"כ כ 2-3 הפעלות כאלה.
זה קורה לך ?

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מרטין - אנסה לצלם סרטון בסופ"ש ולהעלות.

עומר - קודם כל שמע, כנראה שאנחנו תאומים שהופרדו בלידתם. בדיוק היום רציתי להזמין Niche, גיליתי שהם לא שולחים לארץ בברירת מחדל, ושלחתי להם מייל האם בכל זאת יוכלו לשלוח. מקווה לטוב :) איך אתה הבאת אותה?

מעבר לזה, גם אני ניסיתי בהתחלה את השיטה של הטפטוף וגיליתי שזה לא עושה הרבה.
זו תובנה מעניינת, מה שאמרת לגבי הבדל הלחץ בין המשאבה לראש. ידעתי שיש כזה, אבל סחטיין על המדידה המדויקת.
כרגע עוד לא שיחקתי מספיק עם הזמנים, אז בינתיים יצא שניסיתי בערך חצי דקה של פרה אינפיוזן.
הלחץ שאני מתייחס אליו הוא בשעון, היות ואין לי דרך למדוד את הלחץ בראש.

הטפטוף בפני עצמו הוא לא קריטי להבנתי, אלא רק סימן מעיד לזה שכל העוגיה נרטבה. בשרשור שציטטתי מ HB, הם בדקו לחצים שונים וראו שנדרשים לפחות 3 באר כדי להרטיב אותה לגמרי. האמת שבדיקה נורא פשוטה שאפשר לעשות זה להוציא את הידית אחרי גמר הפרה אינפיוזן, לזרוק את העוגיה ולהסתכל אם היא רטובה בתחתית בצורה אחידה. אומנם מנת קפה שהתבזבזה, אבל ככה אפשר לקבוע בוודאות את הלחץ הנדרש לכל מכונה וסלסלה.
גם אני שמתי לב לתופעה של הלחץ היורד. היו פעמים שזה קרה, והיו פעמים שהוא דווקא טיפס באיטיות עד שהתחיל טפטוף קל. ממה שהתרשמתי עד כה, ההבדל בין ירידה לעליה נבע רק מהלחץ שבו עצרתי את המשאבה, כך שאם הוא היה נמוך יחסית (מתחת ל4 באר), הוא ירד מעט אחרי. אם הוא היה גבוה יותר, הוא המשיך לעלות לאט. לא בטוח שזו המסקנה הסופית שלי, אבל נראה אחרי עוד כמה נסיונות אם התאוריה הזו מתאימה למציאות.
בכל מקרה זה רעיון מעולה מה שאמרת, עם הדלקת המשאבה שוב למשך מספר פעמים. אנסה את זה בהחלט :)

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@Maxf177 לגמרי תאומים :lol:
ד"א, אני איתך בדעה שקפה בקליה בהירה זה טעם נרכש, אני מכיר כמה אנשים שלא הצליחו לעבור את מחסום החמיצות, מצד שני מכיר כמה אנשים שהתרגלו והם מתים על זה.

Niche אכן לא שולחים לארץ, די מעצבנים (הם כן הסכימו לשלוח לאופיר, לך תבין...).
אני שלחתי דרך Mustop, יש להם סניף בלונדון ככה שאפשר לשלוח אליהם וזה מגיע די מהר (הכל בתוך אנגליה).

לגבי לחץ בראש, זה ניסוי די ישן שעשיתי עם גלעד, אתה יכול לראות את כל הפרטים כאן.
מאז רכשתי מנומטר לידית חליטה וזה נחמד מאד, חלק לא יקר שאפשר לכוון איתו את ה OPV וגם להשתעשע עם דברים כמו פרה אינפיוזן מאולתר ולראות את הלחץ בראש שזה בסוף מה שקובע.

עברתי על השרשורים ב HB, מעניין מאד הניסוי עם העוגיות, תשלום קטן בשביל קפה יותר טוב.
ממה שאני מבין, 3 באר זה הלחץ המינימאלי על מנת להרטיב את כל העוגיה.
אני אנסה להעלות מעט את הלחץ (לאזור ה 5-6) ולהאריך קצת את הפרה אינפיוזן עד 30 שניות.
כמו כן, תנסה להעלות את הטמפ' חליטה, לפעמים זה גם עוזר בקפה בקליה בהירה כי המסיסות של קפה בקליה כזאת הוא נמוך משמעוית, זה אומר שצריך "להשקיע" יותר בחילוץ הקפה, הפרה אינפיוזן הארוך זאת הדרך הכי נפוצה.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@The-Fox
·

אני מניח שאם הם לא יסכימו בסוף, זה מה שאעשה.

נחמד מאוד המנומטר הזה, בהחלט יכול להיות שאקנה לי גם אחד.
אני רואה התחלה של טפטוף בערך ב4-5 באר, כלומר לפי הניסויים שלך של הפרש 1 - 1.5 בין הראש לשעון לחץ, זה בדיוק מסתדר עם הבדיקות שלהם ב HB. אני מנחש שיש גם השפעה לסוג הסלסלה, אבל כנראה שהיא יותר קטנה מאשר סוג המכונה.
ניסיתי את העניין עם הטמפרטורה, כרגע על 94. האם יוצא לך לשים יותר?

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@Maxf177

נשמע הגיוני מה שאתה מתאר עם הטפטוף הראשוני.
תיקון קטן, עברתי שוב על השרשור של הבדיקת לחץ וההפרש בין הראש לידית הוא 2 באר ולא 1-1.5, עבר הרבה זמן מאז :idea:

מבחינת טמפ', אני על 92 מעלות שהותאם יותר לאתיפויה של גלעד שהיה לי לפני (קליה כהה-בינונית).
אבל זה לא בר השוואה כי שיניתי את ההגדרות של הבקר PID, מה שרלוונטי מעבר להתנהגות של הבקר היא ההגדרה של ה offset בין הטמפ' שנמדדת בדוד למה שמוצג בצג.
פה יש את ההסבר על איך לעשות את זה ומה הפרמטרים שמומלץ לשים אם בא לך לשחק עם זה:
Bezzera unica pid parameters change
זה בגרמנית אבל אפשר לפתוח עם גוגל כרום ולתרגם לאנגלית, עובד סבבה.

לא זוכר בדיוק כמה זה אצלי עכשיו אבל אני מניח ששינתי את ההפרש ל 14 כמו שהוא המליץ, ההפרש במקור עומד על 20.
עוד לא יצא לי לשחק יותר מידי עם הטמפ' בקפה שיש לי עכשיו, בהזדמנות הבאה.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@The-Fox
תודה על כל המקורות! שיניתי את ההגדרות של ה pid לפי השרשור הזה עוד כשקיבלתי את המכונה, וזה בהחלט עשה הבדל לטובה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Maxf177
מעולה, אז אני מניח שאנחנו די קרובים בטמפ'.
עשיתי היום 2 מנות ומשחק עם הלחץ ויש לי תאוריה למה הלחץ יורד.
אני חושב שזה קשור לספיגה של המים בעוגיה, ראיתי תופעה דומה עם הידית שמודדת לחץ בראש.
כל עוד החלל בידית (שהוא די גדול כי אין סלסלה) לא התמלא במים הלחץ שהראה המנומטר לא עלה הרבה, אבל ברגע שהחלל התמלא במים, הלחץ עלה בצורה הדרגתית ונשאר שם במידה והפסקתי את המשאבה.
בהפעלה שניה הלחץ כבר עלה מהר כי הידית הייתה מלאה במים.

בכל מקרה עשיתי הפעלות לסירוגין של המשאבה וכיוונתי לאזור ה 6 באר ואז הלחץ ירד לאזור ה 4, אחרי 2-3 הפעלות נראה שהלחץ התייצב, זה גם מתי שמתחילים לראות טיפות בתחתית של הסלסלה (אני עובד עם ידית נייקד) ככה שאני חושב שזה מסתדר עם התאוריה שלי.
נתתי כ 25 שניות לכל התהליך ואז חליטה של כ 20-25 שניות.
נראה לי שזאת השיטה הכי חזרתית שניתן לייצר עם המכונה, צריך לתת לזה זמן ולראות.

מבחינת טעם קשה לי להגיד כי אני קצת חולה, כמעט הכל לא טעים לי :cry: למרות שבסה"כ השוט היה טעים.

ד"א, אם אתה רוצה לייצר פרופיל לחץ הדרגתי גם בסיום החליטה, אתה יכול להוריד את הידית למצב ביניים למס' שניות ואז להוריד אותה עד הסוף.
בצורה הזאת הלחץ יורד בהדרגה, בסגנון מנוף.
זה יכול לעזור למנוע כל מיני טעמים לא רצויים כי לקראת סיום החליטה העוגיה כבר על גבול המיצוי.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@The-Fox
·

יכול להיות שזה באמת קשור לספיגה, אבל מה שלא מסתדר לי בעיקר זו ההנחה שלי (שאולי לא נכונה) שמים ממשיכים לטפטף במצב הזה. אם הם אכן ממשיכים, לאורך זמן היינו אמורים לראות עליה בלחץ בכל המקרים.
עכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב באמת שהספיגה מורידה, ואז טפטוף המים נחלש לאורך זמן, ולכן הלחץ הכולל לא ממשיך לעלות. וכאן אם מפעילים שוב, כמו שאמרת, הוא יעלה בחזרה.

מכיר את השיטה של ההורדה בסוף. אם אני מבין נכון, היא אמורה להתאים יותר לקפה כהה דווקא, שבו נרצה למנוע מיצוי יתר בסוף השוט, ולרכך את הטעמים. בפעם הבאה שיהיה לי קפה כהה יחסית, אנסה אותה כמובן.

תרגיש טוב!

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Maxf177
לדעתי ההנחה שלך אכן לא נכונה.
לחץ עובד כמו הפרש פוטנציאלים וזאת הסיבה שמלכתחילה יש טפטוף מהדוד לראש, הלחץ בדוד (< 1 באר) גבוה מהלחץ בראש (0 באר).
אבל המצב משתנה ברגע שמתחיל להיבנות לחץ בידית במצב של חליטה, הלחץ בידית ובדוד זהה (גם אם יש הפרש כמו שמדדתי, הוא כנראה נובע מהפסדי לחץ קבועים בדרך) ולכן הלחץ בידית לא יעלה.

חפרתי קצת ונזכרתי שיש מנגנון חשוב מאד שצריך לקחת בחשבון וזה את תא הפרה אינפיוזן ואת אופי הפעולה שלו.
זה מנגנון מובנה בכל ראש E61 (שאין לו סלונויד אלקטרוני) והוא נמצא מתחת לראש ומעל מנגנון פריקת הלחץ.
ישנו קפיץ (Preinfusion Spring) שמונע את הפתיחה של החלל הזה (Preinfusion Chamber) עד שהלחץ מגיע ללחץ מסויים (ראיתי 1.5 ועוד מקור שאומר 4 באר, הנתון הזה לא מאומת) ואז גם החלל הזה צריך להתמלא במים, ברגע שהוא מתמלא ומגיע ללחץ זהה עם התא מעליו (Brew Chamber) אז השסתום נסגר (הפרש הלחצים הוא 0).
זה חלק גדול ממה שמייצר את הפרופיל בניית הלחץ במכונה וחלק גדול מהפטנט של הראש E61, בנוסף לאופי פעולת המשאבה.
כל עוד החלל הזה לא התמלא במים הלחץ ימשיך לרדת במידה והמשאבה לא עובדת אחרי הפעלה זריזה.
באיור למטה הראש במצב חליטה (שקול למצב ביניים מבחינת הראש)
[img2=572x613]http://users.rcn.com/erics/Illustrations/E61__STD.jpg[/img2]

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

@The-Fox
·
כן, אתה צודק כנראה. אני מניח שהטפטוף לא נפסק ישר לחלוטין, כי כנראה שהלחץ בדוד עוד לא ירד בחזרה ל1 באר, ולכן מקבלים עלייה הדרגתית (שהולכת ומאטה) בלחץ.
התובנה על ה pi chamber מעניית מאוד, כי ייתכן שזה בדיוק ההבדל בין ההפעלות שבהן הלחץ יורד (בהתאם למנגנון שתיארת), ולהפעלות שבהן הוא ממשיך לעלות, שאכן קורות בלחץ עצירה גבוה יותר. כנראה שבהפעלות מהסוג השני החלל הזה באמת התמלא.
מצד שני, זה עדיין לא אמור להסתדר עם המצב שהדוד בלחץ יותר נמוך, כי אז לא היינו רואים אף פעם עלייה בלחץ במצב ביניים. אני מניח שהדוד באמת לא מספיק לפרוק את הלחץ שלו כ"כ מהר, ולכן ממשיך טיפה לטפטף.

Coffeev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

יש הסבר טוב על הפרה אינפיוז'ן שאתה מדבר עליו בסרטון שצרפתי פה למטה החל מדקה 3:10 זה הסבר על ראש 61

בקיצור הוא אומר שיש מצב ביניים לפרה אינפיוז'ן שבו כמעט אין לחץ - שזה משתנה בין מכונה בחיבור ישיר שאז יש יותר לחץ מים לבין מכונת מיכל שמה הלחץ נמוך יותר

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

סרטון גרוע, הוא בכלל לא יודע שהחלל מתחת לקאמשפט משמש לפרה אינפיוזן :roll:

@Maxf177
הלחץ בדוד לא אמור לרדת ל 1 באר, ממה שאני מבין, מהמשאבה (ביציאה) ועד הראש יש את אותו לחץ (עד כדי ההפסדים).
אחרי שעוברים את הלחץ של ה OPV אז מה שאמרתי בשורה מקודם משתנה ככה שמה OPV ועד הראש יש את אותו לחץ.

בהורדת הידית למצב ביניים המעבר מהדוד לראש עדיין פתוח קצת ואין ללחץ כל כך לאן ללכת, למעט לתא PI.
להערכתי, ניתן למצוא את הלחץ שבו נפתח התא PI די בקלות:
1. שמים פילטר עיוור.
2. מפעילים את המשאבה ומסתכלים על השעון לחץ.
3.בשלב הראשון אמורה להיות עליה הדרגתית שהיא שילוב של בניית הלחץ ע"י המשאבה ומילוי המעברים והראש במים.
4. בשלב כשלהו עליית הלחץ אמורה לעצור למס' שניות כי התא PI נפתח וכל עוד הוא מתמלא הלחץ לא עולה, וזהו הלחץ פתיחה של ה PI.

ענראה שהדבר הנכון יהיה להפעיל את המשאבה בצורה רציפה בפעם הראשונה עד להגעה ללחץ הנ"ל ואז לבצע הפעלות לסירוגין עד שהלחץ נשאר קבוע.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

The-Fox כתב:ענראה שהדבר הנכון יהיה להפעיל את המשאבה בצורה רציפה בפעם הראשונה עד להגעה ללחץ הנ"ל ואז לבצע הפעלות לסירוגין עד שהלחץ נשאר קבוע.
...
(Y)(Y)(Y)

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #16 

כבר תקופה אני מחפש דרך לשלוט על פרופיל חליטה בכלל ועל pre infusion בפרט.
יש לי מכונת E61 SB.
אני מאוד התחברתי לקליות בהירות מה שנקרא גל שלישי.
ניסיתי מספר פעמים ליישם את השיטה שמתוארת ולהלן הממצאים:
1. לאחר pre infusion ארוך 15-30 שניות, הזרימה מהירה יותר.
כנראה העוגיה נפגעת. השאלה למה?
למרות הזרימה המהירה הטעם עדין יותר.
יש פחות חמיצות.
הטעמים יותר מאוזנים.
אבל יש פחות גוף, כנראה קשור לזרימה מהירה יותר.
ניסיתי טחינה דקה יותר הזרימה עדיין קצת מהירה יותר ממה שאני רגיל ומכוון. אנסה אולי לטחון עוד יותר דק.
2. יש חוסר עדירות מפעם לפעם. מתחיל בהתנהגות של בניית לחץ ונגמר במהירות זרימה וטעם בכוס.

מתכנן להמשיך לשחק עם:
אורך pre infusion
דרגת טחינה

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@dimka323
שמתי לב גם לתופעה שאתה מתאר, של התגברות הזרימה. אין לי תשובה חד משמעית, אבל באינטואיציה נראה לי שהפרה אינפיוזן גורם לזרימה מהירה יותר כי הוא מקטין את ההתנגדות של העוגיה. כמו שבשוט רגיל, הזרימה מתגברת לאורך השוט כי יש פחות ופחות התנגדות לזרם המים, כך נראה לי שקורה גם כאן, אבל כבר מההתחלה. שוב, בערבון מוגבל מה שאמרתי כרגע.

מה שכן, אני דווקא רואה בזה תופעה רצויה, כי זה מאפשר לטחון יותר דק ולהגיע למיצוי גבוה יותר על אותו חוזק (הכוונה ב TDS) שבשוט רגיל. מכאן גם לדעתי הירידה החמיצות.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #18 

@Maxf177
·

אני טוען שמנסים לחלוב פה משהו מיותר.
פרה אינפיוז'ן זה קונספט נחמד שמיועד בעיקר למכונות עם חיבור ישיר.
במכונה ללא חיבור ישיר גם ככה לוקחות כמה שניות עד שהלחץ נבנה. זה אמנם פרה אינפיוז'ן מעאפן (והוא בעיקר מרטיב את העוגיה מלמעלה), אבל זה מספיק טוב כדי למנוע צ'נלינג - שזו המטרה העיקרית שלשמה התכנסנו.

טחינה דקה יותר וערכי TDS לא מבטיחים קפה טוב יותר, ואף להיפך. הקפה הכי טוב שיוצא לי, הכי מאוזן עם הכי הרבה גוף יוצא לי דווקא עם טחינה גסה יותר.

אני לגמרי בעד ניסויים ואני חושב שיש מלא פונציאל לחליטה בלחץ משתנה, אבל דווקא במקרה של משחק עם ראש e61 ופרה אינפיוז'ן ידני אני לא רואה שום יתרון. לדעתי יש גם חסרון בשיטה הזאת שנוגעת לטמפ' החליטה (מה קורה למים שעומדים בראש? במכונת HX הם יתחממו, במכונת SB הם יתקררו, אולי זה משפיע על התוצאה?).
בקיצור, כן, יהיה אפשר לטחון דק יותר, אבל השאלה אם הקפה יצא טוב יותר.

לפני שכל החבר'ה של הגל השלישי קופצים, אני מראש אציין שאני אוהב קליה על גבול פיצוץ שני, ולכן יכול להיות שדעותי לא ראויות לשרשור זה :D בסה"כ אני מבין לליבם, קנו קפה חמוץ ועכשיו אי אפשר לשתות אותו. במקום משחקי פרה אינפיוז'ן כבר עדיף שיעבדו איתו במקינטה :D

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #19 

ozeltzex כתב:@Maxf177
·
בסה"כ אני מבין לליבם, קנו קפה חמוץ ועכשיו אי אפשר לשתות אותו. במקום משחקי פרה אינפיוז'ן כבר עדיף שיעבדו איתו במקינטה :D
...
·

:lol: :lol: :lol:

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

dimka323 כתב:כבר תקופה אני מחפש דרך לשלוט על פרופיל חליטה בכלל ועל pre infusion בפרט.
יש לי מכונת E61 SB.
אני מאוד התחברתי לקליות בהירות מה שנקרא גל שלישי.
ניסיתי מספר פעמים ליישם את השיטה שמתוארת ולהלן הממצאים:
1. לאחר pre infusion ארוך 15-30 שניות, הזרימה מהירה יותר.
כנראה העוגיה נפגעת. השאלה למה?
למרות הזרימה המהירה הטעם עדין יותר.
יש פחות חמיצות.
הטעמים יותר מאוזנים.
אבל יש פחות גוף, כנראה קשור לזרימה מהירה יותר.
ניסיתי טחינה דקה יותר הזרימה עדיין קצת מהירה יותר ממה שאני רגיל ומכוון. אנסה אולי לטחון עוד יותר דק.
2. יש חוסר עדירות מפעם לפעם. מתחיל בהתנהגות של בניית לחץ ונגמר במהירות זרימה וטעם בכוס.

מתכנן להמשיך לשחק עם:
אורך pre infusion
דרגת טחינה
...
·
זה צפוי, אין כאן שום דבר חריג. תופעה מוכרת.
כמו שמקס רשם, הפרה אינפיוזן הארוך מקטין את התנגדות העוגיה וזה לא בגלל שהיא נפגעת.
אני עובד עם ידית נייקד וזה לא גורם לצ'אנלינג.
פשוט תכוון את הטחינה בהתאם.

דווקא הייתי מצפה ליותר גוף מתהליך כזה, בהינתן שאתה שומר על אותה זרימה.
על אילו הבדלים מדובר אצלך ?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”