קניית פטיפון - הכנות - מדף יעודי - סיום + תמונות

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
Tsfir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בהמשך לפוסט קודם שפרסמנו לפני כשבועיים בנושא מדף תלוי לפטיפון
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
-------------------------------------------------------------------------------
לגבי הפוסט הקודם- כאמור חשבנו לבנות את המדף מעץ מייפל ואולי לתלות אותו בכבלים.
לאחר הדיון בפוסט הקודם נראה שאפשות תליית המדף ירדה משום שלא תביא תועלת משמעותית לביטול רזוננסים במקרה הטוב - ואולי אף תגביר אותם.אי לכך ככול הנראה נחזק את המדף לקיר האחורי + מסילות על הגבס. תודה למגיבים.
------------------------------------------------------------------------------

בשיחה עם נגר שבא למדוד ולתת הצעת מחיר על המדף, ביקשנו מדף מייפל לפטיפון. הנגר הציע לבנות את המדף לפטיפון מעץ בוק במקום המייפל. הנגר טען (בצחקוק קל ובמבט מופתע :?: ) שמכיוון שהמדף של האלקטרוניקה / ארון התקליטים בחלקו התחתון של המזנון בנוי מעץ בוק מבחינה אסתטית יש חשיבות לשמור על אותו עץ. כמו כן הנגר הסביר במקצועיות שאין הבדל משמעותי בין מבני העץ ודחיסותם של בוק ומייפל ועל כן לא אמור להיות הבדל משמעותי בצליל. נירית השתכנעה מייד, לאחר כחמש דקות כבר היה ברור לכל שדרוש שינוי נוסף בתוכנית "מדף המייפל" המקורית.

בנוסף לכך בעת צעדת "אויר נקי" בתל אביב, נכנסנו לביקור בחנות סיגנל בתל אביב. התענינו בפטיפון ובין השאר במדף רצוי. נטען כי מדף בנוי מ- MDF יעשה עבודה יעילה יותר בביטול הרזוננסים ממייפל ואי לכך עדיף לבנות את המדף מ MDF. הפעם המוכר בחנות הסב את אוזננו למבנה העץ - סיבי עץ מודבקים ודחוסים שמאפשר לבלוע את הרזוננסים מהפטיפון ולא לחזיר אותם לפטיפון בצורת רעש.

עזרתכם, איננו בטוחים עוד בנושא סוג העץ הרצוי.
1) האם עדיף לשמור על תאימות בין העץ שממנו בנויים הרמקולים (במקרה הנדון DALI HELICON 400) לעץ מדף הפטיפון כלומר מדף MDF ?
2) האם נכון הוא שאפשר לבנות את המדף מאיזה עץ שרוצים מבחינה אקוסטית ולהדביק עליו שכבה דקה של עץ אפילו אחר מבחינה אסתטית ?

חוץ מזה מצבנו באופן ככלי נראה גבולי משהוא, שכן במשך השבועיים האחרונים נושא הפטיפון עולה לפחות פעם ביום באופן מפתיע ובכל מיני הקשרים. נראה שהצפייה לפטיפון הולכת וגדלה מיום ליום.

בתודה,
(l)
נירית וצפיר.
נערך לאחרונה על ידי Tsfir ב 06/07/2007 7:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי צפיר,

סוג החומר של המדפים גם הוא שנוי במחלוקת. (אני לא מדבר על צורת התפיסה של המדף ושיכוכו).
השאלה היא האם יש אנשים שביצעו (והאם זה פרקטי) לבצע השוואות בין חומרים שונים של מדפים (באותה שיטת תפיסה ושיכוך) - כל השוואה שהיא....

אני הייתי הולך עם האינטואיציה. כלומר, ההסבר שנשמע לי הכי "הגיוני".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

באיזה פטיפון יעודי מדובר?

השאלה הזו נשאלת בוראציות כאילו ואחרות. פעם אחרונה התייעצתי עם "רמקול" בנושא ומתברר שיש גישות מנוגדות.
לכל חומר יש איפיונים מיוחדים ורזוננס בתדרים שונים.
יש גישה להדביק דיקטים כאילו מעץ ליבנה או ממספר עצים מתוך מחשבה שלכל פלטה מקדם רזוננט יחודי אשר יתבטל במעבר בין הפלטות. מצד שני יש את כל הסיפורים על פלטות עמים כאילו או אחרים עם "נפלאות" .
מאחר ואין למשתמש הפשוט שום ידע ולרוב גם אין גישה לידע כיצד לבנות מדף לא רזוננטי, אני חושב שפשרה הגיונית היא לבנות מדף נתון
ולהשתמש במכשירים \מוצרים אנטי ויברטורים יעודיים.

barakzac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183

שליחה #4 

האמת שאני עמדתי בפני אותה התלבטות לפני שבחרתי לבנות את הבסיס לפטיפון (סוג העץ\סוג המבנה),
מחיפושים שערכתי באינטרנט גילית הרבה מאוד גירסאות מכל סוגי העץ וכמובן שכל אחד מהם טען לאיכות צליל עילאית.
ממה שאני יכול לתרום, עץ מלא ואני לא ממש סגור על אילו סוגים(דבר עם הנגר) נוטה להתעוות מעט (כנראה בגלל רגישות לטמפרטורה), ראיתי זאת במו עיני במספר פרוייקטים שבניתי אחד מעץ אלון ואחד מעץ אקליפטוס כך שכדאי שתשים לב לנקודה זו.
שנית אני סטודנט כרגע ולומד מעט על הנושא, לכל חומר קיים תדר תהודה אבל משום מה אני לא מצליח למצוא טבלה
של תדרי תהודה של סוגי עץ ואני מאמין שהנתונים הללו צריכים להיות קיימים איפשהו, במידה ולמישהו יש גישה לדבר כזה
אני אשמח לקבל קישור כדי להתחיל בפרוייקט הבא.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #5 

נירית,צפיר.

בתור אחד שבנה את סטנד שכולו בנוי על טהרת המייפל(הארד מייפל אם לדייק) אני יכול להבטיח לך שמרבית המחקרים שאני עשיתי (ועשיתי...) המייפל נחשב לעץ הכי אקוסטי שיש.
מן הסתם לכל אחד באשר הוא יש אינטרס מובהק להניע אותך לרכוש את המוצר שהכי משתלם לו למכור לך.
הארד מייפל יקר מאוד ואולי אחד הכי יקרים שיש ,גם בהשוואה לבוק ועל MDF בכלל אין מה לדבר,ברמה האסטטית לא הבוק ולא הMDF (ולא משנה איזו הדבקה תעשה עליו) לא נראה כמו מייפל גושני.

לגבי הסאונד אני יכול להבטיח לך דבר אחד -לא אני וגם לא אתם ועם כל הכבוד (ויש כבוד) אפילו לא פייר שיבדל(שבעצם הוא נושא הדגל בכל מה שקשור למייפל) ולא אף אחד יבדיל במבחן עיוור על מה פטיפון מונח.
אין ספק שפטיפון מטבעו יוצר ויברציות ,יש שיפור בסאונד של הפטיפון אצלי לפחות ,אך לתלות זאת ספציפית במייפל נראה לי השערה מופרזת,,אני מאמין שכל מדף מסיבי וכבד כמו בוק/עץ גושני/פופלר יניב תוצאות טובות.
אם אתה שואל אותי יחס כסף לאיכות לך על פופלר (צפצפה),עלותו בערך כשל הבוק אפילו פחות,הוא כבד ,הוא בעל מרקם וטקסטורה מעניינת ,מדברים שקראתי הוא מדורג אחרי המייפל אך בטוח שלפני הבוק ובטח שלפני ה MDF.
אם אתה רוצה עץ יפה ורוצה ללכת על בטוח - הארד מייפל.

לא משנה מה תבחר - שתי עיצות לא פחות מ2 צול עובי,לדפון את המדף כמו שצריך ולשים גומיות בין המתכת לעץ.
בגימור לעבוד עם לכת איכותית עם מס שכבות דקות.

אם אתה צריך עזרה בנושא ,אשמח לעזור.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

תאימות בין עץ תיבת הרמקולים ועץ המדף ???

לא הגזמנו קצת ?? מה הקשר בין השניים לעניין שיכוך הפטיפון ??

מבלי ששמעתי ומבלי שהשוויתי, סתם במבחן ההגיון תשובתו של צפיר הכי קולעת לדעתי.

שלמה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #7 

KOOKE כתב:תאימות בין עץ תיבת הרמקולים ועץ המדף ???

לא הגזמנו קצת ?? מה הקשר בין השניים לעניין שיכוך הפטיפון ??

מבלי ששמעתי ומבלי שהשוויתי, סתם במבחן ההגיון תשובתו של צפיר הכי קולעת לדעתי.

שלמה
...
שלמה אתה יכול להסביר ?
הלו תשובתו של צפיר כוללת בתוכה את ההנחה שאם הרמקולים בנויים מחומר MDF אז בסיס הפטיפון צריך להיות גם הוא מ MDF.
אם אפשר להתייחס לעניין- אז לדעתי אין קשר,מכמה סיבות:
1.אף אחד לא אמר ש MDF זה האולטמטיבי לבניית רמקולים.
2.פטיפון אנחנו רוצים לרסן בעזרת עץ סופג,ברמקול העניין הוא מורכב.
3.פסנתר כנף וצ'לו עשויים ממייפל.... :wink:

Tsfir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה #8 

תודה לכל המגיבים,

תגובותיכם בהחלט עזרו בבניית ומדף והסרת התלבטויות.

אתמול הגיע המדף לפטיפון.
המדף בנוי מעץ בוק על מנת לשמור על עקביות עם שאר חלקי העץ במזנון.
המדף מושחל על שתי מוטות עץ משני צדדיו.
כאשר למטרת הקטנת רזוננסים השתמשנו בפוליטילן מוקצף בשלוש רמות דחיסות המפרידים בין המדף ובין המוטות.
בהמלצותיכם עובי המדף 5 ס"מ.

מה שנותר זה לעבור לשלב הבא - קניית פטיפון עצמו. :D

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 455#335455

....

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”