עד כמה אתה אוהב את הסראונד המדומה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

באיזה "סראונד מדומה" אתם משתמשים?

Dolby Prologic 2
13
15%
Dolby Prologic 2
13
15%
DTS NEO
9
10%
DTS NEO
9
10%
Logic 7
2
2%
Logic 7
2
2%
אחר
4
5%
אחר
4
5%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%

סך הכול הצבעות: 86

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #41 

שווה= הרגשה שלי, אין לי הסבר אחר.
שמוליק ו.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #42 

בטח שאני מקבל דיעה מנוגדת ומכבד אותה.
רק מנסה להבין את השיקולים מאחוריה זה הכל.
אני לא מנסה לשנות את שמוליק, הוא ילד מספיק גדול... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #43 

אצלי, אני חושב שזה נובע מכך שהסראונד המדומה הוא לא החוויה האולטמטבית (דהיינו לא הפרדה מלאה לכל רמקול) וזה סוג של פשרה.
...

אין ספק שזו פשרה אני פשוט החלטתי עם עצמי שהיא "שווה" את המאמץ, בכל אופן אני מעדיף לקבל את המקסימום הניתן על ידי המערכת, לפי השרשור של תומר זה עושה אותי אודיופיל :D .
מיכאל .

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #44 

leshets ומרטין,

האם בכל צפיה בטלווזיה המערכת דלוקה אצלכם ללא קשר לתוכן הנצפה (חדשות, טוקשואו תוכניות ילדים וכו')?
איך הסאב מתנהג אצלכם (בהנחה שהוא באוטומטי)?
שמוליק ו.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #45 

כבר ציינתי את זה מספר פעמים.
המערכת שלי נדלקת לכל דבר, יותר נכון, ה-CDP והפאוור בכלל לא מכובים אף פעם.
טלויזיה, DVD, מחשב, תקליטים, רדיו, MP3 הכל.

הסאב פועל כל הזמן.
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #46 

מרטין אתה לא דואג מנחשולי חשמל?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #47 

גם אצלי הכול דלוק חוץ מהסאב שנמצא על מצב AUTO .
מיכאל .

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667

שליחה #48 

Vick - בארצות ניכר הרעידות הרבה יותר קטנות מהארץ
i am in the hi-fidelity first class

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

אבל בארץ המצב קצת שונה. יש פה לא מעט עליות וירידות במתח, לכן הרעיון הזה להשאיר מכשירים דלוקים לא כל כך ישים.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #50 

Vick,

טכנית זה לא משנה אם המכשיר דלוק או כבוי אם יש נחשול חשמל... כל עוד הוא מחובר לרשת החשמל - זה מספיק בכדי לגרום נזק (במידה והנחשול חזק דיו).

גם אצלי המערכת נדלקת וניכבית כאשר צופים בטלויזיה. זה לא משנה במה צופים - תמיד הרסיבר אחראי על האודיו, הסקיילר על הוידאו, המסך נדלק וכו'. שלט עם מאקרו פשוט דואג להדליק את כל המכשירים הדרושים (הסקיילר, המקליט DVD והממיר של יס, למשל, תמיד נשארים דלוקים).

כל המערכת עושה שימוש במגן נחשולים.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #51 

דווקא באירלנד תנודות החשמל גדולות יותר מבארץ.
המערכת מחוברת ל-SURGE PROTECTOR ובקרוב אני מתכנן לנסות POWER REGENERATOR כדי לראות אם הספקת מתח יציב יותר משפר משהו.
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

כן, במידה ויש מגן ,לא נראה לי שתהיה בעיה להשאיר הכל דלוק. הנזק שיכול להגרם עקב הדלקה וכיבוי מכשירים הוא יותר חמור מאשר להשאיר אותם דלוקים כל הזמן

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #53 

(Y)
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #54 

כיום אין לי כלל רסיבר סראונד - לאחר התנסות קצרה עם מספר רסיברים (ימהה, סוני וNAD) חזרתי לסטריאו. בכל אופן, מכל אלה אהבתי ביותר את EARS של NAD, שהפיק צליל טבעי ביותר.
נועם

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

nvinyl66,

למה ויתרת על זה באופן מוחלט?

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

הגעתי למסקנה שסראונד איכותי (כלומר באותה איכות של מערכת סטריאו טובה באמת) הוא משימה שמעל אפשרותיו הכלכליות - בערך פי 7 יקר יותר מסטריאו. ולא הייתי מוכן להסתפק בימהה או NAD עם רמקולים רגילים.

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה #57 

אישית לא נהניתי מהסראונד המדומה, סרטים ממילה מגיעים בד"כ ב DD או DTS כך שאין בעיה ובמוסיקה אם המיקס לא הוכן במיוחד ל 5.1 כמו ב DVD AUDIO או SACD זה פשוט נשמע לאוזני מלאכותי ולא אמין כך שאני יעדיף במקרה זה להאזין בסטריאו.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

nvinyl66

איזה חברה לפי דעתך ראויה לשבח בקולנוע ביתי? כיצד אתה מעריך אם זה טוב או לא?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #59 

nvinyl66 כתב:הגעתי למסקנה שסראונד איכותי (כלומר באותה איכות של מערכת סטריאו טובה באמת) הוא משימה שמעל אפשרותיו הכלכליות - בערך פי 7 יקר יותר מסטריאו. ולא הייתי מוכן להסתפק בימהה או NAD עם רמקולים רגילים.
...
איך הגעת לפי 7 ?
אם זה כך אז גם מערכת סטיראו איכותית באמת היא מעל האפשרויות הכלכליות שלך אז אתה מוותר על הסטיראו ? לפעמים צריך להתפשר ולהתפשר באודיו זה לרוב בגלל מגבלות תקציב, תסמוך עליי שאם תתן לי כ 700000 שח אני מסדר לך מערכת סטיראו שתשאיר עשן למערכת הקיימת שלך אז בגלל זה לא תשמע יותר סטיראו ? לטעמי שיקול קצת מוזר.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תשאיר עשן למערכת הקיימת שלך

שליחה #60 

לllironk: כמעט תמיד אפשר להוציא עוד ו"להשאיר עשן". השאלה כמה אתה יכול להוציא במגבלות הטעם וההעדפות שלך ולא כמה עשן מתחשק לך לעשות. ובגלל שרוב האנשים (מה לעשות) נתונים תמיד במיגבלה כלכלית זו או אחרת, זה בהחלט שיקול. רוב האנשים מתקשים להתמודד גם העלות (שאולי נראית לך זניחה) של מערכת סטריאו "פשוטה". שמעתי הרבה מערכות שנשמעות טוב יותר משלי, חלקן עלה יותר וחלקן לצערי פחות. אבל לא שמעתי אף מערכת סראונד שנשמעה אפילו קרוב לשלי בעלות שמתחת לפי שתיים שלוש.
ולעצם העניין - בין אם זה פי 7 או 3 הרעיון הוא אותו רעיון. הכפל את מחיר הרמקולים בארבע (סבוופר איכותי עולה מעט יותר), הכפל פי שלוש את מספר המגברים, פי 3-4 כבלי הקונקט והרמקולים, הוסף עוד מקור אחד, חשב מגבר סראונד יקר יותר וכו'....
זהו חישוב יבש של עלויות שמראה בערך פי 3-4 אבל המציאות האודיפילית של שידרוגים אינסופיים משדרגת גם את העלויות האלה. הרבה יותר קשה להתאים רכיבי סראונד זה לזה- יש פשוט הרבה יותר משתנים. רוב האנשים שאוהבים סאונד איכותי אינם יכולים להתמודד עם העלויות של סראונד איכותי......
ול vick מערכת סראונד איכותית נמדדת, כמו הרבה דברים, במטרות שלשמה בונים אותה. אם מדובר בקולנוע אז ימהה (דגמים עיליים בלבד) או דנון מספיקים בהחלט. אם המערכת אמורה לשרת גם מוזיקה איכותית (סטריאו ורב ערוצי) זה סיפור לגמרי אחר שמתחיל בחברות כמו קופלנד anthem וסנפייר ונמשך במעבדי סראונד נפרדים ומונובלוקים אקזוטיים לא פחות. אין שום ספק, שאם מערכת הסראונד שלך מכילה רכיבים כאלה המותאמים זה לזה כמו גם לחדר שבה הם מותקנים, היא עשויה להתמודד בכבוד רב ולמעלה מכך עם מערכות סטריאו יעודיות.
נועם

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”