עד כמה אתה אוהב את הסראונד המדומה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

באיזה "סראונד מדומה" אתם משתמשים?

Dolby Prologic 2
13
15%
Dolby Prologic 2
13
15%
DTS NEO
9
10%
DTS NEO
9
10%
Logic 7
2
2%
Logic 7
2
2%
אחר
4
5%
אחר
4
5%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%

סך הכול הצבעות: 86

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

לי אישית יש רסיבר ענתיקה בן 5 שאין לו אפילו PL2.
הרבה אני קורא על "כמה זה חשוב" וכמה אנשים נהנים מהמצב הזה.

כמובן שלסוני שלי יש מצבי הדמייה משלהם, הם קוראים לזה פשוט בשמות אחרים, אבל הרעיון דומה - לקחת אות סטריאו ולזרוק אותו בצורה זו או אחרת על 5.1 רמקולים.

אז הנה סקר קטן, ואתה מוזמנים להרחיב בטקסט חופשי, האם יש מצבים שאתם לא משתמשים בהם? או האם הוא כל הזמן מופעל, או למה אתם מעדיפים אלגורים מסויים על פני אחר (DTS NEO, PL2, LOGIC7 וכו').
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kobb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לצערי ולהפתעתי אני נהנה יותר לשמוע ב 2.1 8)
אני שומע בסטריאו טוב יותר מבכל מצבי הסראונד ל 5.1 :מבולבל:
אין לי תשובות וכל התקוות הלכו להן לכל הרוחות.

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

מוסיקה אני שומע בסטריאו, מלבד זו שהוקלטה ב 5.1 .

סרטים בכבלים אני רואה ב neo 6 למרות שלא הצלחתי למצוא הבדל משמעותי מול dpl2 .

אני חושב שלא כדאי לשדרג רסיבר רק בגלל סראונד מדומה.
שמוליק ו.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

התשובה היא לא חד משמעית ותלויה במקור ובסוג ההקלטה - וגם ברסיבר. חוץ מזה , היא (התשובה) סובייקטיבית - כפי שאתה, מרטין, תמיד מדגיש, ובצדק.
ברסיבר הקודם שלי ( Kenwood KRF V7772D ) היה פרולוג'יק רגיל - לא יכולתי לשמוע מוסיקה במצב הסראונד המדומה בכלל . ב- Pioneer Ax3 הנוכחי שלי אני כן משתמש בהדמיית הסראונד (PL2 ו-NEO6) בהשמעת מוסיקה– אבל לא באופן גורף. גיליתי שתקליטים והקלטות ישנות(לא re-mastered) על CD נשמעים הכי טוב ב-stereo (במיוחד התקליטים). לאומת זאת, הקלטות CDחדשות יחסית וחלק מישנות re-mastered נשמעות (לי) הרבה יותר טוב בסראונד המדומה, במיוחד מוסיקה קלאסית ואנטיפוד שלה – מוסיקה אלקטרונית. למשל,קונצרטים של Bach ל צ'מבלו עם תזמורת או "Equinoxe" של Jean Michel Jarre נשמעים פשוט מדהים! הבחירה בין PL2 ו- NEO6 תלויה בהקלטה. לא הבחנתי בחוקיות כלשהי, ניתן לדעת רק בדרך ניסוי וטעייה.
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 03/08/2005 22:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

העדיפויות האישיות שלי הן:

מוסיקה: 2.1 (לפעמים DPL2 , פעם יותר היום כמעט לא).

סרטים וטלוויזיה: DLP2 (עשיתי כמה תקופות ניסוין עם ה NEO (בגלל המלצות של עופר) אבל בסוף החלטתי על DLP2).
מיכאל .

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

כשאני מפעיל את הפרולוג'יק או הנאו, הסאב משום מה לא עובד... למה?

syntaxix3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה #7 

מהניסיון הלא רב שיש לי , בהחלט נראה שזה מאוד תלוי בסוג ההקלטה וסוג המוסיקה.
לטעמי:
מוסיקה-
למוסיקה מלודית ובייחוד מוסיקה שיש בה הרבה כלי נגינה (בייחוד גיטרות קלאסיות או אקוסטיות)- השמיעה במצבי הסראונד נותנת תחושה של הופעה ופשוט תענוג לשמוע ככה ( בניסיונות להעביר באמצע הניגון לסטריאו מרגישים את ההבדל.... )
למוסיקה אלקטרונית (טראנס) דווקא אני מעדיף את הסטריאו - המוסיקה נשמעת יותר עוצמתית ו"מכוונת" , בסראונד יותר "רכה".
סרטים-
מחזק את קודמי - עניין של ניסוי ותעייה..

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

sunny_jim כתב:כשאני מפעיל את הפרולוג'יק או הנאו, הסאב משום מה לא עובד... למה?
...
תבדוק את הגדרות ה-sound ברסיבר

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

syntaxix3 כתב:למוסיקה אלקטרונית (טראנס) דווקא אני מעדיף את הסטריאו - המוסיקה נשמעת יותר עוצמתית ו"מכוונת" , בסראונד יותר "רכה".
...
כנראה שטעיתי בהגדרה. טראנסים אני לא שומע לכן אין לי מושג. התכוונתי למוסיקה של Jean Michel Jarre בלבד (זו המוסיקה האלקטרונית היחידה שאני שומע :) ).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #10 

אם הסאב לא עובד במקרה כזה, נסה לבדוק את תדר ה-CROSSOVER שמוגדר ברסיבר.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני לא כל כך מתלהב ממצבי הסראונד המדומים האלה. אף על פי שיש לי כמעט את כולם מלבד PROLOGIC IIX, נדיר מאוד שאני שומע באחד מהם, אולי לכמה שניות רק מסקרנות. מעבר לזה אני חושב שזה הורס.
את המוסיקה אני מעדיף לשמוע בסטריאו נטו, ואת הסרטים מעדיף שתמיד יהיה ב-DTS או לפחות DD.

באמת לדעתי לא כדאי לשדרג רסיבר בגלל שהוא תומך באיזה שהוא מצב סראונד חדש, זה כמעט מיותר לחלוטין.

נראה לי שזה משחק של היצרנים במטרה למכור דגמים חדשים כביכול. השידרוג המהותי יהיה כאשר יציעו משהו שיחליף את ה-DTS ואת ה-DD אז באמת יהיה על מה לדבר, כל עוד זה לא קורה, הכל סתם קישוטים.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

vick,

המטרה היא להשתמש בהם במצב שבו יש לך סרט שקודד בהם ושהמקור שלו הוא סטיראופוני (למשל סרט בטלויזיה או סדרות). במידה ואתה רואה רק סרטים מ-DVD ומוזיקה, בהחלט לא רצוי לעשות בהם שימוש.

אני רואה לא מעט תוכניות טלויזיה ונהנה מזה עד מאוד.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

עופר,

בסרט אני לא מוכן להתפשר פחות מ-DD ובשביל סדרות מהטלוויזיה נראה לי מוגזם מדי להפעיל את כל המערכת, פלאזמה, רסיבר ,סאבוופר רמקולים מכל הכיוונים. לא יודע,, נראה לי קצת מוגזם למטרה כזאת
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

הנה עוד אחד... :D
מה מוגזם ? זה כולה ללחוץ על כפתור ולהדליק את הרסיבר.
מה אתה מפחד ש"יתבזבז" לך?
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

טוב אני אסביר..
זה לא רק עניין של בזבוב אם כי יש בזה גם משהו כזה. אבל הסיפור הוא אחר. לפני כמה שנים טובות כל מה שהיה ברוב הבתים הוא מקלט טלוויזיה וזהו, והוא שימש לכל דבר, סרטים, חדשות, סדרות, הכל.. כולם היו שמחים ולא היו גם תלונות:). פתאום נולד הרעיון של הק"ב, ולו הייתה מטרה ברורה והיא: לתת חוויה קולנועית בבית וזה מאוד נחמד. עכשיו, לקחת את הרעיון הזה ולנסות "להדביק" אותו לכל מכשיר "שמדבר" בבית נראה לי מוגזם ואף מעייף ברוב המקרים. גם העצלנות משחקת פה תפקיד, הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מוותר לצפות או להאזין למשהו רק כשאני חושב כמה מכשירים אני צריך להדליק ולכבות. מוזר? לא! כבר שמעתי את זה מהמון אנשים...אבל בשביל לראות סרט חדש עם הרבה אפקטים, אני, אולי גם עוד הרבה כמוני, עושה את זה במרץ רב וכל עניין העצלות נשכח.
עוד דבר שלא נראה לי סביר הוא: המצב הסראונדי התמידי הזה שאתה תמצא בו בכל מצב שמיעה. גם סרטים גם סדרות גם ספורט גם חדשות, ועכשיו גם סיוט הפרסומות יהיה בסראונד???? מוגזם!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

vick

אתה זקוק דחוף לשלט חכם בכדי שלא תרגיש שאתה מדליק שום דבר מבלד המסך. אני לוחץ על כפתור אחד כיום בכדי להדליק 3 מכשירים ולהעביר את כולם למצב הנכון. דמיין שזה מסך טלויזיה רגיל ותתעלם מזה.

לגבי הפרסומות בסראונד. אתה מזכיר לי את סבא שלי שלפני כמה שנים התלונן על כך שגם החדשות עוד מעט יעברו לצבע ושזה מיותר לחלוטין בשביל סתם חדשות.

האמת היא שאתה תמיד במצב סראונד באופן טבעי. האוזניים והמוח שלך במצב סראונד ולכן המעבר המלאכותי בין סטיראו לסאונד הקפי הוא רק במגבלות הרצון שלך להבדיל בין התכנים השונים.

בבית שלי תמיד שומעים הכל בצליל הקפי. אני לא רואה בזה פסול או בעיה. עד כה אף אחד לא התלונן על כך... דווקא ההיפך הוא הנכון.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

oferlaor כתב:אם הסאב לא עובד במקרה כזה, נסה לבדוק את תדר ה-CROSSOVER שמוגדר ברסיבר.
...

אממ... אני לא ממש יודע על איזה תדר אני אמור לשים אותו... עזרה בבקשה?

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

עופר,

יש הבדל בין סראונד טבעי לסראונד מלאכותי. מה החוכמה לראות סידרה עם סראונד אם היא לא תוכננה לכך מראש, על אחת כמה וכמה מהדורת חדשות או תוכנית בישול? מה החוכמה לראות את גדי סוקניק על גבי מסך פלאזמה 50" אם בטלוויזיה 21" הוא נראה אפילו יותר חתיך:)
לא מוצא בזה שום הגיון.
בשביל כוס חלב לא קונים את כל הפרה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

vick,

האמת היא שבשביל גדי סוקניק עדיף מונו. לדעתי אתה צריך לסתום אוזן אחת כשאתה רואה חדשות. זה נראה לי מוגזם לשמוע חדשות בסטיראו, עוד מעט תגיד לי שאתה גם שומע את הפרסומות עם שתי אוזניים. איזה בזבוז.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

Vick, תשאיר את המכשירים דלוקים וזהו, לא תצטרך להדליק ולכבות.

אתה פשוט שבוי בדעות קדומות.

אין פה שום ביזבוז ואין קשר ללמוע במערכת פרסומות לזה שאתה לא נהנה לשמוע אותן בסראונד.
אני למשל שומע גם פרסומות דרך הקארמות.
תחשוב על זה מהכיון ההפוך, השקעת כל כך הרבה כדי שהמערכת תהייה כבויה ?
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”