הי,
אני מעוניין לבנות סטרימר להקרנת סרטים (בעיקר HD).
כרגע, אין לי צורך להקליט תוכניות (יש לי DVD עם HDD של פיוניר).
הייתי מעוניין להציג את המרכיבים והתכנות, ולשמוע את דעתכם אם אני בכיוון.
המכשיר אמור להיות במארז הדומה ל DVD (גם ברוחב וגם בגובה), מה שבהכרח יוביל לכרטוס לוח האם עם כרטיסיי Raiser (ב 90 מעלות).
להבנתי יש מבחר גדול של מארזים כאלה שבאים עם ספק אינטגרלי.
אשמח להמלצות למארזים שקטים במיוחד.
בדרך כלל המארזים האלה באים עם עינית אינפרה אדום ושלט רחוק.
המחשבה הראשונה הייתה ללכת על לוח אם עם Form Factor המקובל בתעשיית המחשבים - uATX , ATX ואפילו Flex ATX.
כל הכרטיסים האלה הם טובים כל עוד הם מכילים את כל האינטרפייסים שלהם On Board.
מכיוון שכאשר מחברים יותר מ Raiser אחד על PCI Slot מקבלים בעיות (מניסיון, למי שרוצה הסבר אלקטרוני חומרתי, שישאל ואענה).
בשונה מ Indastial PC boards בהם יש Raiser צידי מובנה בלוח עצמו.
המערכת חייבת להתבסס על אחד מהמעבדים הניידים של אינטל Centrini Dual core - פיזור חום, רעש ובעיקר מגבלות גובה.
בימים אלו יוצאים לוחות המבוססים על ה ICH8 - 975 שיש לו יכולות גרפיות ואודיו מרשימות.
(האם זה יכול להספיק? - מבחינת הקרנת FHD)
האם יציאה של DVI בלבד (לוידאו) מספיקה או שרצוי ללכת על כרטיס חיצוני עם אינטרפייס של HDMI?
האם ה HDMI בכרטיסיי הוידאו מעביר גם את הסאונד?
איך אני יכול לקבל יציאות של Component בוידאו (יש כרטיסי וידאו שתומכים בזה?)
המערכת תכיל HDD של 500GB SATA2.
לפורט USB חיצוני אפשר לחבר Wireless lan 802.11g כ Dongle.
שני מודולים של DDR2 בכדי לנצל את ה Dual Chanel. (אני חושב שסה"כ של 1GB יספיק).
המערכת תריץ Windows XP או ויסטה עם Nero Home Suiet שיש לו ממשק ידיותי ומאוד מזכיר במשהוא, ממשק של סטרימרים.
ו Power DVD 7.3.
אם יש עוד רעיונות והצעות לשיפור אשמח לשמוע.
מושיק
בניית סטרימר מבוסס כרטיס מחשב
-
moshikantebi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
- InbarHovav
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
אם כבר אתה ממקם מחשב בסלון למה לבנו אותו כסטרימר?
תעשה ממנו HTPC ותתקין עליו מדיה סנטר או מדיה פורטל (חינמית)
הכי חשוב זה כרטיס המסך, תדאג שיהיה מספיק חזק לניגון HD ובלוריי 1080P עדיף עם יציאת HDMI
בניגון HD חיבור אלחוטי מסוג G לא יתן כמעט כלום... אבל למוזיקה וDVIX זה יכול להיות מצויין.
אם יש לך כניסת רשת אינטגרלית בלוח אם אתה יכול לחבר אליה אקסס פוינט ולשף את האינטרנט לשאר הבית ישירות מהמחשב בסלון וכך המחשב הזה יהיה הראשי (כל התוכן ישב עליו ואז לא תצתרך לעשות סטרימינג לHD דרך הרשת האלחוטית)
תעשה ממנו HTPC ותתקין עליו מדיה סנטר או מדיה פורטל (חינמית)
הכי חשוב זה כרטיס המסך, תדאג שיהיה מספיק חזק לניגון HD ובלוריי 1080P עדיף עם יציאת HDMI
בניגון HD חיבור אלחוטי מסוג G לא יתן כמעט כלום... אבל למוזיקה וDVIX זה יכול להיות מצויין.
אם יש לך כניסת רשת אינטגרלית בלוח אם אתה יכול לחבר אליה אקסס פוינט ולשף את האינטרנט לשאר הבית ישירות מהמחשב בסלון וכך המחשב הזה יהיה הראשי (כל התוכן ישב עליו ואז לא תצתרך לעשות סטרימינג לHD דרך הרשת האלחוטית)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
-
moshikantebi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
תודה ענבר על התגובה.
אז ככה, כמו שאמרתי אין לי צורך בהקלטת תוכניות טלויזיה, רק לשדר חומר HD ו FHD למסך.
אולי זה חוסר ההבנה שלי אבל כשאני אומר סטרימר, הכוונה להוריד מהמחשב הראשי את הסרטים ב Off Line, ולצפות בהם מאוחר יותר דרך ה קונן הקשיח.
מה היתרונות של יציאת HDMI על DVI סטנדרטית?
תודה
מושיק
אז ככה, כמו שאמרתי אין לי צורך בהקלטת תוכניות טלויזיה, רק לשדר חומר HD ו FHD למסך.
אולי זה חוסר ההבנה שלי אבל כשאני אומר סטרימר, הכוונה להוריד מהמחשב הראשי את הסרטים ב Off Line, ולצפות בהם מאוחר יותר דרך ה קונן הקשיח.
מה היתרונות של יציאת HDMI על DVI סטנדרטית?
תודה
מושיק
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
מבחינת איכות התמונה - זהה לחלוטין, מדובר באותם סיגנלים חשמליים בדיוק. ההבדל ביניהם - ב-HDMI מעבירים גם אודיו דיגיטלי.
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
מרטין, גם HTPC יכול לנגן חומר ממחשב/אחסון מרחוק...
אורן.
אורן.