מאיפה להתחיל?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
nick9000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לפני 10 שנים שיפצתי דירה והתקנתי מערכת חשמל חכם שמתבססת על החשמל הקיים, כלומר ממסרים בשקעים.
כל תקופה הממסרים היו נדפקים בהתחלה החלפתי ולאחר מכן ניתקתי אותם, שלא לדבר על כך שלכל דבר הייתי צריך את החברה שהתקינה ושילמתי על זה. בקיצור סבלתי.
כרגע אני בונה בית של כ 350 מ' ולאחר האכזבה הגדולה שהייתה לי לא חשבתי בכלל על חשמל/בית חכם.
משיטוט בפורום המעולה הזה שיניתי את דעתי ואני בטוח שלא אצליח לתפקד ללא בית חכם.
אני די טכני ואלקטרונאי בהכשרה שלי ולכן אני חושב שאצליח להתמודד עם זה בעצמי.
השליטה תהיה על מיזוג,חימום תת רצפתי, כ 100 גופי תאורה, 20 תריסים, 12 מנועים לוילונות, שער חניון, דוד, סאונד, מולימדיה מערכת אזעקה, מצלמות ואולי שכחתי כמה דברים.
אין חובה להפעיל הכל יחד ואני יכול לעשות את זה דבר אחד כל פעם.
יש לי חצי שנה להתכונן ולכן חשבתי להתחיל כבר בדירה הקיימת ולראות אם אני מסתדר.
הדבר החשוב לי ביותר זה יציבות לכן אין לי בעיה של השקעה בנ"ל, החסכון יכול להיות בהתקני הקצה ולא בלב המערכת.
מקריאה ובדיקה חשבתי ללכת על מערכת שבנוייה על OPENHAB,
למיטב הבנתי לצורך התחלה צריך רסבריי (איזה לרכוש?)
האם כדאי מלכתחילה לחבר טיק של ZWAVE?
אני מבין שכלכלית כדאי לעבוד עם חיישנים ומפסקים של שיאומי, חייבים את ה GATEWAY שלו? איזה להזמין?
מפסקים ל3 מקום גביס איזה לרכוש?
האם קיים אביזר של תריס והדלקה יחד ל 3 מקום של גביס?
מכיוון שאין לי ניסיון האם כדאי להתחיל ממערכת ST או להתחיל ב OPENHAB?
תודה לעונים.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

95 אחוז מהתשובות לשאלות שלך נמצאות כאן.

https://www.hometheater.co.il/vt317789.html

לגבי המערכת. לא מתחילים עם אחד ועוברים לשני. אין בזה היגיון. תחליט מה על מה אתה רוצה ללכת ST או OPENHAB ועם זה תישאר

nick9000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@puma1
·נועם שלום,,
קראתי ואני קצת מבולבל, כתבת

"אורות ותריסים - אני ממליץ להשתמש ב-ZWAVE (יש צורך להוסיף סטיק ZWAVE לרסברי) שני סטיקים מומלצים הם של AEON GEN5, ו-EVERSPRING אני משתמש ב-EVERSPRING (שניהם תומכים ב-ZWAVE PLUS) יש גם סטיק שתומך בתדר ישראלי למי שמעוניין ( תודה ל-OhadEy ) פרטים נוספים ניתן למצוא פה https://z-wave.me/uzb"

האם אתה חושב שזה מה שכדאי לי לעשות (ZWAVE) או שללכת על מפסקים של שיאומי?
האם שיאומי עובד רק WIFI או שעובד גם על תדר אירופאי?

האם קימים מפסקים לקופסת גביס 3 מקום? אפשרי קישור?

תודה

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לשיאומי אין מודולים שניתן לשים מאחורי המפסק הרגיל (לפחות לבנתיים) ואני לא יודע אם המפסקים שלהם מתאימים לקופסאות בארץ. אתה יכול לבדוק ת העניין. אם זה מתאים. אז אין בעיה להשתמש בזה. תחסוך לא מעט כסף על קניה של מודולים של ZWAVE

שיאומי לא עובד על WIFI. הוא עובד על ZIGBEE. שזה תדר זהה בכל העולם

לשיאומי אין מפסקים שמתאימים לגוויס. ב-ZWAVE אתה ששוט קונה מודולים שאותם אתה שם מאחורי המפסקים הרגילים

FIBARO Roller Shutter 3 (לתריסים ווילונות)
FIBARO Dimmer 2(לדימרים)
FIBARO Double Relay Switch(ניתן לשלוט במאצעותו על שני אורות בו זמנית. רק כיבוי והדלקה ללא עמעום)

זה הבסיס של ה-ZWAVE. יש מלא מידע עליהם בפורום. גם איפה כדאי להזמין

https://www.hometheater.co.il/vt193890.html

https://www.hometheater.co.il/vt236100.html

nick9000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נועם תודה,

שאלות של טירונים.

מבדיקה ראיתי שהמודולים של ZWAVE וFIBARO עולים בין 60$ ל 75$,
יש מפסקים שהם גם תואמים ZWAVE שעולים בסביבות ה 25-30$ ולדעתי יפים יותר מגוויס, יש סיבה למה לא לעבוד איתם?
למישהו יש ניסיון בעבודה איתם? מצ"ב לינק לאחד מהם.(נכון בתדר הארופאי לא מתאים לקופסת גוויס)

https://www.aliexpress.com/item/YobangS ... st=ae803_5

יש יתרון לעבודה ב ZWAVE או שהתקנים שעובדים WIFI או ZIGBEE יציבים וטובים מספיק?
אם מפסק עובד WIFI זה אומר שניתן לשלוט עליו עם OPENHAB?

שאלה נוספת, מכיוון שמדובר בהרבה התקנים האם כדאי לפצל לשתי מערכות? חשוב לי לדעת מה כדאי לעשות על מנת לא להיות מושבת לגמרי במידה ויש תקלה. (או שכאן היתרון של ZWAVE שהוא עובד בתדר שונה ולכן צפויות פחות "הפרעות"
תודה שוב

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@nick9000
·
מודול של פיבארו עולה 60$ כולל משלוח. שמזמינים כמות המחיר יורד ויכול להגיע גם ל-40-50

אתה שואל למה חברה סינית שאף אחד לא מכיר מוכרת זול יותר ? אני לא הייתי מחבר לחשמל שקעים של חברה שאני לא מכיר בשביל לחסוך כמה שקלים. אבל זה החלטה שלך. זה אפשרי אם זאת השאלה. מה גם שאם אלה יתאימו לך ויש לך הברגה בקופסאות. כנראה שגם המתגים של שיאומי יתאימו לך. והם גם זולים וגם איכותיים. לא אטרציה של יופי אבל סביר

כל מפסק WIFI ZIGBEE ZWAVE עובד טוב אם זה עובד על חשמל. השאלה מי החברה שמייצרת אותו. אם הוא מתחבר למערכת שאתה מתכנן. WIFI זה לא תקן שנועד לבית חכם. ולכן הייתי בוחר בZIGBEE וZWAVE.

לא. אתה יכול להתקין את OPENHAB גם על מיני מחשב חזק ולא חייב התקין על רסברי. אין שום היגיון בלפצל מערכת לשניים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”