מפסקי SESOO/LIVOLO

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל החברים,
אני רוצה לרכוש מפסקי RF לתאורה ולתריס של חברת SESOO או של LIVOLO הבנתי שאצל 2 החברות הללו הפקודות להדלקה ולכיבוי הם בפקודות נפרדות. (אם אתם ממליצים על חברה אחרת אשמח לדעת מה שמה...).

אני לא מבין כיצד ניתן להבדיל בין מפסק של תריס למפסק של תאורה... על מה אני צריך להסתכל בתיאור המוצר?
במפסק לתריס אני מחפש מפסק שיש לו לחצן עליה, לחצן ירידה ולחצן עצירה.

שאלה, אני מבין שבלחצני RF אין פידבק מכיוון שאין להם קו 0... אך ברגע שהפקודות הפעלה/ניתוק הם פקודות נפרדות, אז בגדול ניתן פשוט לשלוח את הפקודה הרצויה כחלק מהתהליך ואז זה מייתר את הצורך בפידבק, לדוגמה נניח שאני רוצה שרצף הפעולות יהיה הדלקת האור ונניח הדלקת TV. אז אני אשלח פקודה למפסק להדליק את האור, במידה והאור כבר דולק לא יקרה כלום (מכיוון שפקודת ההדלקה שונה מפקודת הכיבוי) במידה והאור סגור אז המפסק ידליק את האור, האם אני מפספס משהו?

לעניין התריס, האם גם בו הפקודות להעלאה/הורדה/הפסקה הם פקודות שונות? האם ניתן להגדיר למפסק לעלות לעבוד למשל 2 שניות כך שהוא יפתח/ייסגר רק עד נקודה מסוימת?

שאלה לנושא האסתטיקה, היות ואני אחליף את מפסקי התאורה/מפסקי תריס למפסקי מגע בעלי מסגרת מזכוכית, האם ניתן לקנות רק את הזכוכית בשביל להלביש אותה על שקעי הגביס הקיימים (למעשה לרכוש רק את המסגרת)?

תודה מראש לכל העוזרים.

GalZilberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 550
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #2 

@bigbig
·SESOO זולים יותר ועובדים טוב מאד, לדעתי אין להם מתג תריס ודימר אלה רק כיבוי והדלקה.
LIVOLO הם החברה המובילה לדעתי במתגי RF Touch, יש להם את כל סוגי המתגים וגם שלט גדול שאני ממליץ לקנות.
אני לא הצחלתי למצוא את הקודים השונים להדלקה וכיבוי, אבל אחרים אומרים שיש.

בנוגע למתג תריס - בLIVOLO מדובר במתג עם 2 לחצנים, אחד מעלה והשני מוריד (קודים שונים), לחיצה נוספת על אחד מהם תפסיק את הפעולה, במידה ואתה בונה אוטומציה, השיטה של לספור שניות ולשלוח פקודה נוספת עובדת.

חשוב לשים לב כשאתה קונה שרשום remote, יש להם גם מתגי זכוכית ללא שליטה מרחוק.

אגב, LIVOLO התחילו להוציא עכשיו מתגי Zigbee שזאת טכנולוגיה מתקדמת יותר, אם תרצה לנסות.

בנוגע לפנל זכוכית לשקעי חשמל, יש כאלו לLIVOLO כולל שקעי חשמל ישראלים, חפש את החנות שלהם באליאקספרס

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

@GalZilberman
·
תודה על התשובה.

ממה שכתבת אני מבין שמפסק התריס הוא בעל 2 מפסקים ולא 3, כלומר אין לו מפסק ייעודי לעצירה אלא לחיצה חוזרת על אותו לחצן תפסיק את הפעולה... אני צודק?

אשמח לקישור לשלט שרכשת ולמפסק תריס.

תודה מראש ויום נפלא

GalZilberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@bigbig - הבנת נכון.
את המתגים שלי קניתי לפני 2017 באיביי וכבר לא ניתן למצוא אותם.
יש יותר זול באליאקספרס בכל מקרה. אלו קישורים לחנות שלהם שם:
החנות כולה
מתג תריס
שלט - זה דגם יותר חדש ממה שיש לי, אבל בגדול אלו אותם הכפתורים
שקעים ישראלים

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #5 

GalZilberman כתב:
אגב, LIVOLO התחילו להוציא עכשיו מתגי Zigbee שזאת טכנולוגיה מתקדמת יותר, אם תרצה לנסות.

...
·יש לך נסיון איתם? וורה פלוס יודעת לשלוט עליהם? יש את עניין הפרופיל של הזיגבי שלא כל זיגבי עובד עם זיגבי אחר, יש תלות בפרופיל (נראה לי שתוקן בגרסה 3).

GalZilberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@gkatz
·לא הייתי מסתמך על אחידות בזיגבי, אנחנו עדין לא שם.
בכל מקרה, המוצר של ליבולו עדיין בתחילת דרכו, הם עדיין לא מייצרים את מתג הדימר והתריס למשל, רק את מתגי האור.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”