יש מחשבים ניידים שהבטרייה שלהם לא מתנפחת אם מחוברים קבוע לחשמל?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
m31 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

תודה

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

יש לי גם DELL וגם LENOVO בשניהם יש הגדרה בביוס ואו באפליקציית ניהול החשמל אפשרות להגדיר הפסקת תעינה ב 80% או מספר אחר כך שאם המחשב מחובר קבוע התעינה נכנסת לעבודה כאשר הסוללה יורדת מהספק מסוים ומפסיקה כאשר היא מלאה בכמות מסוימת (לא 100%).
זה מעריך את חיי הסוללה.
בכל נייד נורמלי הסוללה לא ממשיכה להטען כל הזמן אלה מפסיקה ב% מסוים כך שהיא לא צריכה להיפגע מזה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #3 

יש לי 3 דל ולנובו בני כמה שנים שמתפקדים כשולחניים.
כל הזמן בחשמל, בלי הגדרה מיוחדת.
הלנובו הכי ישן, הסוללה מתה כבר כמה שנים, ולא מתנפחת.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #4 

גם אצלי ב-asus הכל תקין. מעולם לא הנתפחה לי הסוללה או נתקלתי בתופעה כזאת בניידים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

לא נתקלתי מעולם במה שאתה מתאר ואף פעם לא הגדרתי משהו בצריכת חשמל

אם זה קרה לך זה מקרה דיי ספציפי למחשב שלך

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

לא מכיר תופעה שהסוללה מתנפחת, המחשב אמור לזהות את זה שהסוללה מלאה ולהפסיק לטעון. בכל מקרה אחר נצל מיידית את האחריות, זה ממש מסוכן.
מה שכן יש בעיה אחרת אם עובדים עם הלפטופ כשרוב הזמן הוא מחובר לחשמל - ככל שהסוללה טעונה יותר היא נשחקת יותר מהר (לפחות בסוללות Li-On, שהן הסוללות הכי נפוצות היום). סוללה תחזיק מעמד הכי הרבה זמן אם היא טעונה סביב 40% ולצערי לא נתקלתי בנייד שמאפשר לכוון את הטעינה של הסוללה לרמה מסויימת ולא יותר.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #7 

@NegativeIQ
·

בלנובו בהחלט אפשר לעצור טעינה באחוז מסויים אני משתמש ב- lenovo vantage שקיים בחנות האפליקציות של ווינדוס 10 בשביל זה, ניתן לקבוע שם באיזה אחוז להתחיל טעינה ובאיזה אחוז לסיים טעינה:

https://www.lenardgunda.com/thinkpad-ba ... hresholds/

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #8 

יש לי Macbook Pro שמחובר קבוע לחשמל ומתפקד כמו דסקטופ משהו כמו 4 שנים לפחות. אין שום התנפחות, וגם הירידה בחיי הסוללה (בפעמים היחידות שאני מנתק מהחשמל) נראית סבירה ביחס לגילו.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #9 

+1 עדות אישית גם מלפטופים של HP וגם של לנובו. מחוברים שעות לחשמל (כולל over night ובסופ"ש). שום סוללה לא התנפחה. מדובר על שימוש של שנים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #10 

NegativeIQ כתב:מה שכן יש בעיה אחרת אם עובדים עם הלפטופ כשרוב הזמן הוא מחובר לחשמל - ככל שהסוללה טעונה יותר היא נשחקת יותר מהר (לפחות בסוללות Li-On, שהן הסוללות הכי נפוצות היום).
...
לפחות אצלי נראה שהסוללה קרובה למצב חדש, לפי "powercfg /batteryreport", ב-ASUS מלפני כ-5 שנים ש-99% אחוז מהזמן מחובר לחשמל ונמצא בשימוש יומיומי.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #11 

@jtk
·

ניתוח מצב סוללה לפי תוכנה מתבסס בעיקר על מספר מחזורי טעינה פריקה לא על זמן התיישנות הסוללה ולכן בהחלט יכול להיות מצב שהתוכנה תראה לך שהסוללה ברמת של 99% למרות שבפועל היא אפילו לא קרובה לזה (תוכנה היא הערכה בלבד ולא מדוייקת). הדרך היחידה לבדוק באמת מצב סוללה (קיבוליות) זה לבצע מחזור טעינה ופריקה מלאים עם מכשיר מדידה חיצוני.

בכל מקרה סוללת ליתיום שנשמרת במצב קבוע של 100% מזדקנת בקצת הרבה יותר גבוה מסוללת ליתיום שנמצאת קבוע על 40% ולכן לאחר 5 שנים רוב הסיכויים שמצב הסוללה שלך הרבה הרבה יותר נמוך מ- 99%.

אצלי בלפאטופ של לנובו עשיתי שהוא יטעין את הסוללה עד 45-50% ויעצר שם זה מכיוון שהשימוש העיקרי שלי על חשמל וזה הכי בריא לסוללה.

m31 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

shay3203 כתב:@jtk
·

אצלי בלפאטופ של לנובו עשיתי שהוא יטעין את הסוללה עד 45-50% ויעצר שם זה מכיוון שהשימוש העיקרי שלי על חשמל וזה הכי בריא לסוללה.
...
·
איך מבצעים כזה דבר? בבאיוס? איך בדיוק?
גם לי יש לנובו
(לינוקס)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #13 

shay3203 כתב:ניתוח מצב סוללה לפי תוכנה מתבסס בעיקר על מספר מחזורי טעינה פריקה לא על זמן התיישנות הסוללה ולכן בהחלט יכול להיות מצב שהתוכנה תראה לך שהסוללה ברמת של 99% למרות שבפועל היא אפילו לא קרובה לזה
...
בדקתי קצת. הגעתי ל-4 - 4.25 שעות בשימוש קל (קצת קטעים כבדים יותר בגלל פרסומות ווב) עם גישה תדירה להרדיסק, ומסך דולק בבהירות בינונית. המפרט הרשמי הוא "5 שעות". נראה שבמקרה הגרוע ביותר המצב הוא 80-85%. או אולי יותר אם השימוש שעשיתי לא היה מספיק קל, ובהנחה שיצרנים מפרסמים נתונים אופטימיים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”