שדרוג עבור רמקולים רצפתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Revolutionary פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

////
נערך לאחרונה על ידי Revolutionary ב 27/04/2020 20:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1519
נתן תודות: 360 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

שליחה #2 

תישאר עם ה 2 הראשונים שרשמת.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

@Revolutionary
בחירת רמקולים זה סיפור מורכב.

הגישה הקלאסית, כלומר, "תסתובב בחנויות ותמצא מה נשמע לך הכי טוב", תגזול ממך המון הזמן כי יש אין ספור דגמים לבדוק. אף פעם לא תהיה סגור עם עצמך אם הרמקול ששמעת ואהבת זה הרמקול הטוב ביותר שטוב שאתה יכול לקבל ב12.5 אלף שקל או שכדאי לחפש עוד. כמו כן עם הגישה הזאת יש סיכוי להחטיא די בגדול כי מה שיישמע לך טוב בחנות ייתכן ויישמע מאד שונה בתנאים אקוסטיים אצלך בבית. ובנוסף, קשה מאד לתת המלצות ספציפיות ולמקד אותך על דגם או חברה מסוימים כי הטעם* של הממליצים כמעט בוודאות יהיה שונה מהטעם שלך בסאונד.

הגישה שאני דוגל בה לאחרונה שונה באופן פרדיגמטי מהגישה הקלאסית, ואפשר לסכם אותה כך על רגל אחת:
לפי המחקרים הרבים של Floyd Toole ו-Sean Olive מHARMAN, אנשים, בלי קשר לגיל, ארץ מוצא, מין, טעם במוזיקה, נסיון עם סאונד/מוזיקה וכו' (בקיצור, באופן די אוניברסלי) נוטים מאד להעדיף רמקולים מסוג מסוים כשהעדפותיהם נבחנות באופן עיוור שמנטרל את הגורמים המתערבים המשפיעים על התפיסה של הסאונד. כך שמתגלה שבפועל עניין הטעם האישי הוא דווקא לא מאד משמעותי בסאונד. לרמקולים שאנשים במחקרים הללו מעדיפים יש מאפיינים מאד מסוימים: לפי המדידות האקוסטיות הם מאד ניטרליים כשזה נוגע לfrequency response (off and on axis) והם מכסים את טווח התדרים שהאוזן האנושית קולטת (באופן אידיאלי, 20 הרץ עד 20 קילוהרץ). אז אם אתה מקבל ומחבר לוגית את כל הנקודות הללו, מה שזה אומר בפועל הוא שאין ממש סיבה להסתובב בחנויות ולשמוע רמקולים שונים, אלא פשוט למצוא רמקולים שנמדדים (וכדאי מאד שמי שמדד את ביצועיהם ידע טוב מאד מה הוא עשה) באופן שעונה להעדפות האוניברסליות שציינתי קודם. זאת כמובן תוך כדי שאתה לוקח בחשבון גם את עניין הווליום המקסימלי שתזדקק לו, את הדרישות של הרמקולים ממגבר (אם הם פסיביים), את המראה, את המבנה ואת שאר הדברים שלא קשורים לסאונד עצמו.

אני מודע לכך שהגישה הזאת מאד נוגדת את האינטואיציה (השאלה האוטומטית שנשאלת היא "איך בכלל אפשר לבחור רמקול בלי לשמוע אותו!? הרי כל אחד אוהב משהו אחר!"), אבל יש לה בסיס מדעי מאד מוצק. אם בא לך להתעמק בעניין אתה יכול להתחיל מההרצאה של Toole שזמינה ביוטיוב תחת השם - "Floyd Toole - Sound reproduction – art and science/opinions and facts" (פשוט לא בא לי לתקוע פה סרטון).

באופן פרקטי - אם הייתי במצב ותנאים שלך, ועם 12.5 אלף שקל בשביל שדרוג, הייתי קונה שלושה רמקולים אקטיביים מדגם Neumann KH120 (השלישי בשביל הסנטר) ומשדרג את הרסיבר לDenon 3400/3500 שיודע לעבוד עם רמקולים מוגברים וגם כולל מערכת כיול הרבה יותר רצינית. החיסרון כמעט היחיד של KH120 הוא שהם פשוט מכוערים ולא ממש מתאימים לסלון :lol:, אבל חוץ מזה הם הרמקולים המושלמים לגודל שלהם. הם כן יספיקו לחדר כמו שלך, והסאב שלך יכסה את טווח התדרים שמחוץ ליכולתם. אבל כל זה תקף רק אם אתה מקבל את הגישה השנייה שהצגתי...

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #4 

אני מאמין בשיטה המסורתית.
לדעתי אין מנוס מלכתת רגליים ולשמוע בעצמך מוזיקה שאתה מכיר ומביא איתך.
כן הייתי מתמקד ב 3-4 חנויות ולא יותר, כן צריך להכיר בעובדה שיבגני צדק ואכן רוב הרמקולים יישמעו שונה בבית שלך מאשר
בחנות , בין אם לטובה ובין אם לשלילה.
אני והאחרים יכולים לתת לך המלצות אבל סופו של דבר אתה צריך "לחיות" עם הרמקולים ואתה צריך להבין מה נשמע לך טוב ולכן אין חשיבות רבה להמלצות שלנו.
לדעתי הדרך בבחירה לא מעיקה אלא דרך נעימה שבה אתה יכול ללמוד על עצמך מה "עושה לך את זה" מבחינת מוזיקה.
הצעה שלי תעשה סיבוב ראשון ואם בא לך תשתף ברשמים.
אני יכול להגיד לך שבסופו של תהליך צימצמתי ל שני זוגות, השוויתי את המוניטור אודיו לפוקל וסיימתי את הדרך שהפוקל באוטו (926).

בהצלחה !

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

אתה חייב להאזין ולהחליט. ברשימה שלך יש רמקולים עם קצוות שונים בצליל.
מהרשימה שלך הייתי בוחר את הפוקל או את ה-ELAC.
ניר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”