הפיכת הראוטר לאנטנה לעידן פלוס, האם אפשרי או פנטזיה?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי, עלה לי בראש רעיון ואני רוצה לבדוק האם יש סיכוי לממש אותו... לחבר את הראוטר באמצעות כבל שמצד אחד יש לו USB ומצד שני כניסה לאנטנה, לתוך הטלוויזיה, על מנת לעשות שימוש באיכויות של הראוטר כדי לקלוט עידן פלוס... יש סיכוי שדבר כזה יכול לעבוד? זה עובד על אותם תדרים?
אני לא מצליח לקלוט ערוצי HD אלא רק את הרגילים, בעוד ששכנה שלי קומה מעליי כן קולטת... חשבתי אם לקנות אנטנה מוגברת, אבל פתאום עלה לי הרעיון הזה... הראוטר שלי ממש ממש חזק של ASUS... אולי זה יכול לעבוד... מה אומרים?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

yuval2d כתב:היי, עלה לי בראש רעיון ואני רוצה לבדוק האם יש סיכוי לממש אותו... לחבר את הראוטר באמצעות כבל שמצד אחד יש לו USB ומצד שני כניסה לאנטנה, לתוך הטלוויזיה, על מנת לעשות שימוש באיכויות של הראוטר כדי לקלוט עידן פלוס... יש סיכוי שדבר כזה יכול לעבוד? זה עובד על אותם תדרים?
אני לא מצליח לקלוט ערוצי HD אלא רק את הרגילים, בעוד ששכנה שלי קומה מעליי כן קולטת... חשבתי אם לקנות אנטנה מוגברת, אבל פתאום עלה לי הרעיון הזה... הראוטר שלי ממש ממש חזק של ASUS... אולי זה יכול לעבוד... מה אומרים?
...
כבל שיש לו מצד אחד USB ומצד שני כניסה לאנטנה... כנראה שאתה מדבר על דונגל עידן פלוס למחשב כמו זה לא?
https://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Digita ... :rk:1:pf:0

אם להגיד את האמת לא ברור לי מה בדיוק אתה מנסה לעשות. קודם כל לשאלה האם הוא בכלל יעבוד עם הראוטר - אז אם הראוטר שלך תומך בקושחות צד ג' ויש לך את הקוד של ה-Kernel עבור אותה גרסה (אמור להיות נגיש איפשהו בהתחשב ברשיון) אז לכאורה אתה יכול לקמפל מחדש את ה-Kernel עם תמיכה בדונגל (לא בטוח האם אפשר לקמפל רק את המודול או שצריך את כל ה-Kernel).
השאלה היא מה זה עוזר לך? נניח שאתה עושה את כל הסיפור הזה וגורם לדונגל לעבוד - לראוטר אין מסך ורמקולים, הדבר היחיד שתוכל לעשות עכשיו עם הוידאו זה להזרים אותו ברשת לטלויזיה או מחשב או טלפון. האם זה מה שהתכוונת לעשות?
והשאלה הנוספת היא האם תצליח לקלוט - דבר שחייבים להבין זה שאי-אפשר לקלוט אות שלא נקלט במקור, וזה לא משנה האם הכבל מחובר לטלויזיה, מחשב או ראוטר - אם האנטנה מראש לא הצליחה לקלוט שום דבר או שהקליטה היתה כל-כך חלשה שהאות לא הגיע למקלט, אין דרך לשחזר אותו באופן קסום. הדרך היחידה שבה חיבור כזה דרך ראוטר והזרמה ברשת יכול לעזור הוא אם הראוטר הרבה יותר קרוב לאנטנה מאשר הטלויזיה, ככה שכבל האנטנה יהיה הרבה יותר קצר. אגב, כבל אנטנה ארוך הוא גם המקרה היחיד שבו אנטנה מוגברת תעזור לך כי כמו שאמרתי אי-אפשר להגביר אות שהאנטנה מראש לא הצליחה לקלוט. אם השכנה מעליך קולטת אז או שזה ככה בגלל שהיא קומה מעליך (ככל שאתה בקומה יותר גבוהה הקליטה טובה יותר) או שהאנטנה שלה מכוונת יותר טוב (לדוגמה אם המשדר הכי קרוב אליך נמצא דרומית אליך אז כדי לקלוט אתה צריך לשים את האנטנה ליד חלון שפונה דרומה).
חוץ מזה שתי הערות נוספות: קודם כל רק ערוץ "כאן 11" משדר ב-HD בעידן פלוס - אם השכנה שלך קולטת ערוצי HD נוספים ("קשת 12", "רשת 13" וכו') אז היא מחוברת להוט/יס/סלקום או שירות אחר ולא לעידן.
הערה שניה - שים-לב שבניגוד לערוצי עידן ה"רגילים", ערוץ ה-HD הבודד (כמו גם ערוצים 20, 33 ו-24) משודרים ב-DVB-T2, ככה שיכול להיות שאם הטלויזיה שלך ישנה אז היא לא תומכת בזה. לכאורה אתה יכול לעשות את הדבר הזה עם הראוטר (כל עוד אתה משתמש בדונגל שתומך ב-DVB-T2) אבל בגלל שזה סופר מסובך כמו שתיארתי, אם זה המצב אני במקומך הייתי פשוט קונה ממיר+סטרימר אנדרואיד.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אז דגשים נוספים -

הציוד שלי הרבה יותר חדש מאצלה - הטלוויזיה שלי היא LG 70 אינץ' חדשה וכמובן תומכת ב-DVB-T2.

מה שאני מנסה לעשות זה פשוט לגרום לראוטר להיות אנטנה, אני בעצם משתמש בעידן פלוס שמובנה בטלוויזיה כדי לקלוט את זה, אין לי ממיר עידן חיצוני, זאת אומרת לחבר את הראוטר למסך טלוויזיה לכניסה של האנטנה ואז בנוסף לשידור אינטרנט לבית הטלוויזיה תקלוט מהראוטר אותות ותציג לי את ערוצי עידן פלוס בצורה טובה יותר. השאלה אם זה אפשרי

הרוטאר שלי מפלצת, זה ASUS AC-5300 עם 8 אנטנות.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

ולא, לא דיברתי על הדונגל הזה... אני לא ידוע אם קיים כבל כמו שאני מחפש - כבל שצד אחד זה כניסת אנטנה פשוטה וצד שני זה USB שאני יכול לחבר לראוטר, לא מצאתי כזה באיביי...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

ולמה אתה חושב שהראוטר יכול להוציא אות שהאנטנה שלו אולי קולטת במקרה, לכניסת USB שלו?
אין לראוטר כל סיבה שיתוכנן בו כזה דבר, ולא מאמין שזה אפשרי בכלל.
עם איזו אנטנה אתה קולט עכשיו עידן? ואיפה היא נמצאת?

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אנטנה מעלי אקספרס... היא נמצאת מעל המסך די גבוה איפה שתליתי את הרמקול סנטר... אבל היא לא מוצאת לי את כאן hd ואת 24... רק את ה5 הרגילים

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

אם הבנתי נכון, אתה רוצה להשתמש באנטנות של הראוטר דרך הUSB, כדי שהן "יקלטו" ויעבירו את המידה לממיר המובנה בטלוויזיה?
אין מצב שזה יקרה מכ"כ הרבה סיבות, כך שתשכח מהרעיון. (אבל הוא בהחלט יצירתי :wink: )

תקנה אנטנה יעודית לעידן +. אם עדיין אין קליטה, תוציא אנטנה מהחלון/תמקם אנטנה על הגג.

לחילופין, תשלם לSTING TV משהו כמו 20-30ש"ח לחודש ותקבל את כל הערוצים(עם סטרימר כלול במחיר) של עידן, ועוד ערוצי טבע, דרך האינטרנט ללא תלות בעידן +.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

תנסה להוציא אותה מהחלון, ולראות אם היא קולטת.
אנטנה לעידן צריכה להיות באורך כ-15 ס"מ.
ייתכן שאתה צריך באיזור שלך אנטנת יאגי חיצונית, ולא אנטנת שוט פנימית.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #9 

הראוטר לא יעזור לך כי הוא מתוכנן לתדרים הרבה יותר גבוהים לעומת השידור של עידן פלוס ואורך האנטנות נקבע כפונקציה של התדר (בגדול - תדר נמוך = אנטנה ארוכה, תדר גבוה = אנטנה קצרה).
עם עידן פלוס אין פתרונות קסם.
אם יש לך קליטה בבית עם אנטנה פנימית קטנה, הרווחת.
אם יש אנטנה מרכזית על גג הבניין, זה עוד יותר טוב. נותן קליטה יציבה בדרך כלל.
אם לא ניתן לקלוט, יש הרחבה לקודי שעובדת די טוב וכל הערוצים בה לפחות HD וחלק FHD.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #10 

יש לי הצעה יותר מקורית. חבר את כניסת האנטנה של הממיר ישירות לשקע החשמל, הרי לרשת החשמל הישראלית מחוברים מליוני מכשירים שיש להם אנטנות מחוברות בקצה האחר, זה ללא ספק ישפר לך את הקליטה בעידן, ואולי יאשפר לממיר לקלוט שידורי DOLBY VISION מהעתיד...

בהצלחה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #11 

@BARBIE
אפילו בצחוק לא מציעים הצעות כאלו.
אתה לא מכיר את האנשים שקוראים את זה, ומישהו עוד עלול לנסות.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

טוב זה גם לא הכי מצחיק וגם באמת יש אשכרה אנשים שיכולים לנסות את זה בטעות... תודה למי שענה ברצינות. אני אחפש אנטנה מוגברת רגילה וזהו. שבת שלום

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

אם כבל האנטנה קצר, אנטנה מוגברת לא תעזור לך.
ההגברה נועדה להתגבר על הנחתת האות בכבל ארוך, לא משפרת קליטה נמוכה של האנטנה עצמה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #14 

שמע,
אני רוצה להפוך את השכנים שלי לנקודות גישה, בסך הכל נחבר להם אנטנה או אביזר שיגביר את הרשת האלחוטית שלי ואז תהיה לי קליטה בעל הבניין ובחצר של אינטרנט
ואם הם יצאו מהבית ןיסתובבו בשכונה אז תהיה לי רשת אלחוטית וגישה לבית מכל מקום
יש למישהו רעיון איך לעשות את זה?

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

Amir64 כתב:אם כבל האנטנה קצר, אנטנה מוגברת לא תעזור לך.
ההגברה נועדה להתגבר על הנחתת האות בכבל ארוך, לא משפרת קליטה נמוכה של האנטנה עצמה.
...
·חשבתי אולי לקנות אנטנה מוגברת עם כבל ארוך... השאלה איפה אני מוצא כאלו... כל הכבלים זה עד 3 מטר... אם תמצאו לינק למקום שמוכר אנטנה מוגברת באזור 8 עד 10 מטרים זה יהיה מעולה... מחפש בנרות

Amir64
גורו
גורו

שליחה #16 

כבל ארוך קונים בנפרד.
הנה דוגמה לכבל מוכן:
https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/144- ... D7%A8.html

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

@BARBIE
·
אדון ברבי, זו אזהרה אחרו נה בהחלט.
בדיווח הבא שנקבל עליך, אנחנו ניפרד כידידים.

לתשומת ליבך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #18 

לפי דעתי, רכשת מסך 70 אינץ׳, תשקיע עוד כמה מאות שקלים באנטנה או צלחת לווין.
על הגג ולא בתוך הבית כי יהיו לך בעיות. מספיק שהדלקת מזגן וסגרת את החלון כדי שהקליטה תלך.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

צלחת לוויין זה overkill בשביל לקלוט את ערוצי עידן פלוס

שליחה #19 

asaf23 כתב:לפי דעתי, רכשת מסך 70 אינץ׳, תשקיע עוד כמה מאות שקלים באנטנה או צלחת לווין.
על הגג ולא בתוך הבית כי יהיו לך בעיות. מספיק שהדלקת מזגן וסגרת את החלון כדי שהקליטה תלך.
...
צלחת לווין יותר יקרה מאנטנת UHF, ההתקנה מורכבת יותר, דורשת יותר מקום פנוי על הגג (לא לכולם יש), אישור מהשכנים. ואז אתה מקבל מינימום של ערוצים בעברית ואין אפילו את כאן11 ב-HD.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #20 

למה שלא תתחבר לאנטנה המרכזית של הבניין?
קליטה מעולה ורציפה מנסיון.
אם היא לא תקינה, וועד הבית חייב לתקן אותה על חשבונו לפי חוק.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”