סיכון בהגדרת bridge ?
יש לי router/modem TD-W9970
אני מעוניין להגדיר אותו כ-מודם בלבד לראוטר חדש שאני קונה.
שאני מגדיר את TD-W9970 כ-Bridge יש אפשרות שמישהו פשוט ישתלט על TD-W9970 דרך ה-Wan,
או הדרך היחידה להגיע להגדרות של הראוטר היא רק דרך ה-Lan מתי ש-TD-W9970 מוגדר כ-bridge ?
לפי מה שהבנתי אין יותר מכירות של מודם בלבד בארץ.
מישהו הביא לי router שעולה 1300 אבל זה לא שווה עם מישהו יכול להגדיר מחדש את TD-W9970 ולעשות man in the middle בין TD-W9970 לראוטר החדש.
שאני מגדיר את TD-W9970 כ-Bridge יש אפשרות שמישהו פשוט ישתלט על TD-W9970 דרך ה-Wan,
או הדרך היחידה להגיע להגדרות של הראוטר היא רק דרך ה-Lan מתי ש-TD-W9970 מוגדר כ-bridge ?
מישהו הביא לי router שעולה 1300 אבל זה לא שווה עם מישהו יכול להגדיר מחדש את TD-W9970 ולעשות man in the middle בין TD-W9970 לראוטר החדש.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
·notro כתב:יש לי router/modem TD-W9970
מישהו הביא לי router שעולה 1300 אבל זה לא שווה עם מישהו יכול להגדיר מחדש את TD-W9970 ולעשות man in the middle בין TD-W9970 לראוטר החדש....
דבר ראשון אתה צריך להבין מה זה BRIDGE. אחרי זה אתה כבר יכול לדעת, אם בטופולוגית רשת רלוונטית יש חשש כלשהוא ואיך למנוע סיכון זה. בכל מקרה, אם אנו מדברים על ציוד ביתי ועל קו ביתי, אז אותו ה BRIDGE , זה דבר אחרון שאתה צריך לחשוש מפניו. הרבה יותר מסכן אותך אותו הנתב ש"מישהו הביא לך אותו ושעולה 1300", במיוחד, אם הוא מריץ תוכנה מהיצרן של המכשירים הביתיים שמלאה בחורי אבטחה מגוונים.
בכל מקרה בשביל שמישהו יעשה לך " man in the middle בין TD-W9970 לראוטר החדש"
כמובן שיש גם מכירות של מודמים בארץ גם דרך משווקים השונים, גם דרך בזק, וגם בצורה של רכישות מכוונות. אבל, אם כבר יש לך מודם אחד, אז אתה לא צריך עוד אחד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·notro כתב:ראוטר החדש Linksys WRT32X
מה עסקים בינוניים עושים מתי שהם משתמשים עם UTM FIREWALL ?
קונים TD-W9970 ומשתמים איתו כמודם ?...
התשובה היא שהם עושים את מה שהם תמיד עשו, או משתמשים ב UTM FIREWALL עם מודם מובנה או שמחברים אותו לציוד קצה שסופק מספק תשתית, שנותן להם נקודת סיום רשת בצורה של RJ45, שעלייה הם מחברים אותו.
ודרך אגב, אם כבר מדברים על נתב זה, אז לא עולה 1300, אלה חדש עולה 130$.
https://www.amazon.com/gp/offer-listing ... dition=all
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
@sys_admin
·
בארץ רק ב-1600 שקל
https://ksp.co.il/?uin=47806
מדהים שמישהו קונה את הדברים האלו ב-Price Brackets האלו, לנוכח חוקי היבוא החדשים אין מצב שאנשים ימשיכו ליפול על זה (למרות שכנראה פראיירים יש ותמיד יהיו)
יש לי WRT3200ACM שקניתי לפני שנה באחד המבצעים ב-760 שקל, מריץ LEDE (גרסה 17 לא הייתה הכי יציבה עליו, 18 עובד מצויין) ומחובר לנקודת גישה UAP-AC-LR, עושה את העבודה מעולה..
·
בארץ רק ב-1600 שקל
https://ksp.co.il/?uin=47806
מדהים שמישהו קונה את הדברים האלו ב-Price Brackets האלו, לנוכח חוקי היבוא החדשים אין מצב שאנשים ימשיכו ליפול על זה (למרות שכנראה פראיירים יש ותמיד יהיו)
יש לי WRT3200ACM שקניתי לפני שנה באחד המבצעים ב-760 שקל, מריץ LEDE (גרסה 17 לא הייתה הכי יציבה עליו, 18 עובד מצויין) ומחובר לנקודת גישה UAP-AC-LR, עושה את העבודה מעולה..
טעות שלי, הראוטר עולה : ₪1,590 ב-kspsys_admin כתב: ·
ודרך אגב, אם כבר מדברים על נתב זה, אז לא עולה 1300, אלה חדש עולה 130$.
...
"תשובה היא שהם עושים את מה שהם תמיד עשו, או משתמשים ב UTM FIREWALL עם מודם מובנה"
למה קנות UTM FIREWALL עם DSl שמוסיף 1000 שקל או יותר למחיר ?
משאר לקנות modem פשוט.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·notro כתב:טעות שלי, הראוטר עולה : ₪1,590 ב-ksp......
"תשובה היא שהם עושים את מה שהם תמיד עשו, או משתמשים ב UTM FIREWALL עם מודם מובנה"
למה קנות UTM FIREWALL עם DSl שמוסיף 1000 שקל או יותר למחיר ?
משאר לקנות modem פשוט....
אם ממש רוצים אז אפשר להתמקח עם המוכר ולקנות את המוצר ההוא שעלותו היא לא יותר מ 130$ גם ב 2000 ש''ח.
מן הסתם שתוספת של מודם DSL ב UTM FIREWALL היא לא 1000 שקל, אלה יותר קרובה ל 100 ש''ח, אבל יש כל מני שיקולים, למשל יש חברות שכלל לא קונות אותו, אלה מקבלות אותו מספק תקשורת במסגרת חבלת תקשורת או שנדרשות לו לצורך דיאגנוסטיקה של נתוני הקו או כל מני צרכים אחרים, אבל כל מקרה לגופו וכמו שכבר הסברתי לרוב לקוח לא צריך לקנות שום מודם, כי הוא מקבל מספק תשתית כנס''ר את ממשק החיבור RJ45.