האם יש הבדל באיכות תמונה או קול בין 1080 remux לריפ רגיל של 1080 X264?
-
OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
גודל הקובץ של הremux בדרך כלל פי 3-4
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, יש הבדל.
לא בטוח שתבחין בו, זה תלוי בעיניים/אזניים, בציוד המנגן/משמיע וברמת הפדנטיות של הצופה/מאזין.
לא בטוח שתבחין בו, זה תלוי בעיניים/אזניים, בציוד המנגן/משמיע וברמת הפדנטיות של הצופה/מאזין.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20182
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@OrenMizrav
·
הבדל בטוח יש, אבל כשמדובר ב-1080P ו-H.264, אז מאד תלוי גם באיכות הקידוד.
בקידוד איכותי כמעט ולא יהיה שום הבדל באיכות הוידאו. בנוגע לאודיו, בד"כ לא מקודדים אותו מחדש אלא לוקחים מהדיסק. פשוט לא תמיד לוקחים את הטרק האיכותי ביותר שיש על הדיסק כדי לחסוך במקום.
·
הבדל בטוח יש, אבל כשמדובר ב-1080P ו-H.264, אז מאד תלוי גם באיכות הקידוד.
בקידוד איכותי כמעט ולא יהיה שום הבדל באיכות הוידאו. בנוגע לאודיו, בד"כ לא מקודדים אותו מחדש אלא לוקחים מהדיסק. פשוט לא תמיד לוקחים את הטרק האיכותי ביותר שיש על הדיסק כדי לחסוך במקום.
כשזה נוגע לקול אני לא חושב שתשים לב להבדל, DTS-HD מול DTS רגיל עם bitrate של 754 kbps זה כמו FLAC מול mp3 ב320 kbps בסטריאו, פחות או יותר. אם אתה חושב שאתה יכול להבחין ביניהם - אתה טועה 
בתמונה התופעה של banding (לפחות זה מה שאני מבחין בו לא מעט בסצנות חשוכות) כתוצאה מbitrate נמוך/קידוד לא מקצועי דווקא די נפוצה. אם כי הבעיה יכולה להופיע גם במקור (bdremux), ו/או כתוצאה מהגדרות לא נכונות/מתאימות של הנגן, של הטלוויזיה וכו'.
בכל מקרה כשיש אפשרות אני אישית הולך על remux-ים כדי לנטרל לפחות חלק מהפאקים שיכולים לבוא לידי ביטוי בגלל קידוד לא מוצלח.
בתמונה התופעה של banding (לפחות זה מה שאני מבחין בו לא מעט בסצנות חשוכות) כתוצאה מbitrate נמוך/קידוד לא מקצועי דווקא די נפוצה. אם כי הבעיה יכולה להופיע גם במקור (bdremux), ו/או כתוצאה מהגדרות לא נכונות/מתאימות של הנגן, של הטלוויזיה וכו'.
בכל מקרה כשיש אפשרות אני אישית הולך על remux-ים כדי לנטרל לפחות חלק מהפאקים שיכולים לבוא לידי ביטוי בגלל קידוד לא מוצלח.