המלצה לרמקולים דומים לJMLab 806 והגברה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
erannir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני שנים רבות, כשעוד הייתי תלמיד תיכון, קנינו (אני בוחר ואבא משלם) מערכת לסלון הבית, שהייתה אמורה לשמש בעיקר להאזנה למוסיקה בסטריאו, אבל הושלמה למערכת קולנוע ביתית שלמה שפעלה בערך ב-3 סרטים.
הסטריאו הורכב מזוג קדמיים JMLab Cobalt 806 שחוברו לאינטגרייטד Cambridge Audio Azure 640a. מסביב הוספו הסנטר מאותה סדרה, ואחוריים בדמות ה-705, שחוברו לMarantz SR4300.
לא היה לי מושג בגרוש באותה תקופה, והקשבתי להמון זוגות רמקולים (כאנקדוטה - בעלי חנויות כבר הזהירו אחד את השני מהטינייג'ר שבא לבזבז את הזמן עם המון שאלות) לפני שהזוג הזה נבחר. לצערי לא הבנתי כלום בהתאמת הרכיבים, ואחרי בחירת הרמקולים עצמם המגבר נבחר כבדרך אגב, יחד עם שאר הרכיבים שהצטרפו.
הגענו להיום ואני מעוניין לרכוש מערכת לעצמי. אין לי זמן להשוואות כמו פעם, ואני גם מתכוון לקנות יד שניה בלבד (הקוסט אפקטיביות מנצחת את הספציפיות). עד היום אני מאוהב בצליל של ה-806 (ובבמה המפורטת שאני מרגיש שהוא בונה, בסטנדרטים שאני רגיל אליהם...), ולכן אשמח להמלצות לרמקולים דומים בהם אוכל להתמקד בחיפוש. כן אציין שבעוד שאהבתי את הדגם הזה, האזנה ממושכת ל-707 של אותה החברה גרמה לי לעייפות רצינית באוזניים, אז כנראה שכן יש לי רגישות לרמקולים בהירים מדי, וה-806 פשוט לא עבר את הגבול.
בנוסף, אשמח להמלצה להגברה מתאימה (ולסקרנות הכללית - איך הייתה הבחירה ב640A בעבר?).
יודע שקצת חפרתי, תסלחו לי, והמון תודה לעוזרים :)
נערך לאחרונה על ידי erannir ב 17/01/2019 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

לא ציינת תקציב .
נושא ההגברה תשאיר למה שימצא חן בשילוב עם הרמקולים שיבחרו.
קח בחשבון שגם רסיבר ק״ב יכול להשמע פנטסטי . מציע לך לא
להיתפס לכל מיני קביעות שמגבר סטיראו נשמע תמיד טוב יותר.

אם אהבת את ה 806 מציע שתקשיב לדגם Aria 906 שלהם.
כמו כן רמקולים של Cabasse סונוס פאבר ו opera

erannir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

לא ציינתי תקציב בגלל שאני די גמיש מצד אחד (מבחינה כלכלית), ומצד שני יש לי נטיה להעלות את התקציב כשאני נכנס לתהליך קניה ונחשף לאופציות שאני אוהב. אני מחפש בעיקר הכוונה לחברות ואולי אפילו דגמים ספציפיים (כמו שציינתי, בין שני רמקולים של JMLab בתקציב לא מאוד שונה, באחד התאהבתי והשני היה מבחינתי בלתי אפשרי). במסגרת ההכוונה הזו אבדוק אפשרויות שעלו פה ובלוחות אחרים ביד2 בשביל למצוא משהו שגם מתאים לאוזן, וגם שהוא במחיר משתלם (ישחק חלק משמעותי), כדי לאפשר לעצמי למכור ולשדרג שוב במידה ואהיה מעוניין. זו גם הסיבה שאני לא קונה מחנות.
לא פוסל שום הגברה. בשלב הראשוני הרמקולים כנראה יחובר למגבר סופר ישן שיש לי פה (Technics SA-100 שמחובר לשני ג'אמו קטנים) או למרנץ מהפוסט למעלה (שבוודאות עושה עבודה פחות טובה מה640A), אבל מחפש הכוונה גם בהקשר הזה למקרה שאתקל במשהו.
וה-906 לא פחות מוצלח ויותר יקר (כי יותר חדש) מה-806? הבנתי שהסדרה Aria קצת פחות מוצלחת מה-Cobalt, למרות שזה משהו שזכור לי ממש במעורפל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #4 

מה זה הבנת? ממי הבנת?
אני יכול לתת לך טיפ קטן שאולי אתה יודע לבד אבל בכל זאת..
כל אחד שומע ומתרשם אחרת .
יכול להיות שאדם מסוים שסיפר לך ש aria נשמעים פחות טוב או יותר
צורמים שמע אותם בתנאים גרועים. יכולים להיות עוד הרבה סיבות .
תתן לו לשמוע את אותו הרמקול בחדר אחר עם כיסוי עיניים הוא ישבע
לך שהוא שומע בכלל רמקול אחר .
עזוב אותך מאנשים ״ שאומרים ״ . תנסה להמנע מזה.
אני למשל בחנתי את הקובלט לפני כמה שנים מול קבאס מדפי ולאוזניי
הוא היה מאוד צורם בגבוהים לעומת הקבאס . לכן, אין לזה משמעות
מה יגידו לך ידידי. לך תשמע ותתרשם בעצמך .

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
הצטרף: ינואר 2005
שם מלא: nir547
מיקום: השרון
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

erannir כתב:לא ציינתי תקציב בגלל שאני די גמיש מצד אחד (מבחינה כלכלית), ומצד שני יש לי נטיה להעלות את התקציב כשאני נכנס לתהליך קניה ונחשף לאופציות שאני אוהב. אני מחפש בעיקר הכוונה לחברות ואולי אפילו דגמים ספציפיים (כמו שציינתי, בין שני רמקולים של JMLab בתקציב לא מאוד שונה, באחד התאהבתי והשני היה מבחינתי בלתי אפשרי). במסגרת ההכוונה הזו אבדוק אפשרויות שעלו פה ובלוחות אחרים ביד2 בשביל למצוא משהו שגם מתאים לאוזן, וגם שהוא במחיר משתלם (ישחק חלק משמעותי), כדי לאפשר לעצמי למכור ולשדרג שוב במידה ואהיה מעוניין. זו גם הסיבה שאני לא קונה מחנות.
לא פוסל שום הגברה. בשלב הראשוני הרמקולים כנראה יחובר למגבר סופר ישן שיש לי פה (Technics SA-100 שמחובר לשני ג'אמו קטנים) או למרנץ מהפוסט למעלה (שבוודאות עושה עבודה פחות טובה מה640A), אבל מחפש הכוונה גם בהקשר הזה למקרה שאתקל במשהו.
וה-906 לא פחות מוצלח ויותר יקר (כי יותר חדש) מה-806? הבנתי שהסדרה Aria קצת פחות מוצלחת מה-Cobalt, למרות שזה משהו שזכור לי ממש במעורפל.
...
·יש המון משתנים שמשפיעים דראסטית על התוצאה הסופית, מההקלטה ועד לחדר. הפוקל מצויינים.

http://www.hifimusic.co.il/%D7%9E%D7%98 ... 33621.html

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”