רסיבר ראשון שלי בחיים - MARANTZ SR-7013 - התייעצויות ראשוניות לפני הפעלה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם, התחלתי לראשונה בחיים עם האודיו הביתי ברמה איכותית באמת... והפצצתי ישר על ההתחלה
הזמנתי מגרמניה את הרסיבר של מרנץ 7013, עוד לא פתחתי אותו בכלל, והשאלה שלי אליכם היא כיצד הכי נכון לבצע לו כיול? לצערי הרמקולים בדירה שלי לא הכי וואו, מערכת של 9 רמקולים של וורפידל ש- 7 מתוכם מקובעים בקירות קרוב לתקרה די גבוה אבל מסובבים לכיון למטה (ועוד 2 רצפתיים גדולים) + רסיבר של paradigm שהוא דווקא סבבה (קיבלתי את הרמקולים במתנה...אז לא איכפת לי)
אני יודע שזה לא המיקום הכי אידיאלי לשים בו רמקולים אבל כבר ביצעתי את כל הקדיחות עם דיבל ג'מבואים ואני לא יכול לשנות את זה, מה עלי לעשות בהפעלה הראשונה של הרסיבר? אני מעריך שאין בזה תפריט בעברית כמובן... אז האם כשאחבר אותו ב-HDMI למסך שלי אני אראה תפריט ראשוני? האם אצטרך לבחור כיול בתפריט? ממי שכבר התנסה... מה השלבים הראשונים להשגת התוצאה המושלמת?

תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי yuval2d ב 19/01/2019 13:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. תמיד רצוי לקרוא את הוראות ההפעלה לפני שמתחילים לשחק עם הרסיבר והגדרותיו.
כתוב שם בפירוט כל הפעולות הנדרשות בהפעלה ראשונית,הגדרה וכיול.
2. יש מדריכים ברשת, וגם באתר, אן לבצע את הכיול.
למשל פה:
https://www.hometheater.co.il/vp2118157#2118157

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #3 

הרסיבר הזה מתומחר באירופה ב-1400-1500€
מה שמעצבן הוא שלדגם הזה ספציפית המחיר "הרשמי" באתרי החנויות והיבואן הוא כפול ממחירו באירופה
ובעצם מתומחר בארץ במחיר של אחיו הגדול SR8012 באירופה.
קצת מרתיע מבחינת מימוש אחריות לרכוש מחו"ל לא מאמזון. נקווה שהדגם ימכר באמזון מתישהו השנה.

בחיבור ה-HDMI לטלויזיה ניתן לראות את הממשק של הרסיבר.
שלב ראשון, תגדיר את תצורת הרמקולים ולאחר מכן תחבר את המיקרופון ותריץ את כיול האודיסי ותעקוב אחר ההוראות. ניתן לבצע כיול ב-6 מיקומים שונים בסלון.
כמובן שיש עוד שלל הגדרות מעבר לסאונד, כגון PASSTHROUGH למקורות HDMI כאשר הרסיבר כבוי, מקור ברירת מחדל ל-HDMI ועוד.
צפה בסרטון מ-1:34
?t=96

תתחדש(Y)

תשקול להתחדש גם במאוורר מותאם למרנץ
[img2=400x163]https://storage.googleapis.com/openscre ... Jc7XmE.png[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”