זקוק לעצה בעניין הדוד חשמל שלי
יש לי דוד חשמל של כרומגן 150 ליטר בן 10 שנים מוצב על גג בניין בן 3 קומות ועובד תקין, לפני כשנה אני חושב, בתהליך הדרגתי, יותר ויותר זמן לוקח לחמם מים למים חמים כפי שאנשי הבית אוהבים להתקלח בהם.
הנחתי שהדוד סתום מאבנית והמתקן חימום מהיר (הצינור פלסטיק) מפורק ושבור וכנראה לא עושה את העבודה כפי שהיה חדש.
קניתי גוף חימום מקורי של כרומגן שמגיע קומפלט עם השרוול פלסטיק והחלפתי את הגוף חימום לא לפני שהדוד נוקה היטב משאריות אבנית וממש נראה מפנים כמו חדש כאילו נקנה אתמול.
לצערי המצב נהייה גרוע יותר, עדיין צריך שעתיים להדליק את הדוד והמים פחות רותחים ונגמרים יותר מהר.
חשדתי בטרמוסטט והחלפתי גם אותו ושמתי על 70 מעלות. ולא נפתרה הבעיה.
אני לא מבין איך זה יכול, האם יכול להיות פגם בייצור והגוף חימום מחמם בחצי כח, כלומר במקום 2500 וואט, רק 1000 וואט?
התקשרתי לכרומגן והם טוענים שזה או מחמם או שלא אין באמצע, יש למישהו רעיון?
הנחתי שהדוד סתום מאבנית והמתקן חימום מהיר (הצינור פלסטיק) מפורק ושבור וכנראה לא עושה את העבודה כפי שהיה חדש.
קניתי גוף חימום מקורי של כרומגן שמגיע קומפלט עם השרוול פלסטיק והחלפתי את הגוף חימום לא לפני שהדוד נוקה היטב משאריות אבנית וממש נראה מפנים כמו חדש כאילו נקנה אתמול.
לצערי המצב נהייה גרוע יותר, עדיין צריך שעתיים להדליק את הדוד והמים פחות רותחים ונגמרים יותר מהר.
חשדתי בטרמוסטט והחלפתי גם אותו ושמתי על 70 מעלות. ולא נפתרה הבעיה.
אני לא מבין איך זה יכול, האם יכול להיות פגם בייצור והגוף חימום מחמם בחצי כח, כלומר במקום 2500 וואט, רק 1000 וואט?
התקשרתי לכרומגן והם טוענים שזה או מחמם או שלא אין באמצע, יש למישהו רעיון?
נערך לאחרונה על ידי קומפוזיט ב 16/01/2019 15:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הם צודקים
אבל יש גופי חימום ארוכים וקצרים ויש שרוולים כנ"ל
אם השרוול קצר המים החמים מערבבים עם יותר מים קרים
ב- 70 מעלות אתה עוד תגרום לסדק בדוד או לפריקת שסתום הלחץ
יכול להיות שהתקינו לך ווסת טמפרטורה שמונע אספקה של מיים חמים מדי - נגד כוויות, ואז לא משנה כמה תחמם המים החמים יעורבלו עם מים קרים כדי להוריד את טמפרטורת המים שיסופקו לך...
אבל יש גופי חימום ארוכים וקצרים ויש שרוולים כנ"ל
אם השרוול קצר המים החמים מערבבים עם יותר מים קרים
ב- 70 מעלות אתה עוד תגרום לסדק בדוד או לפריקת שסתום הלחץ
יכול להיות שהתקינו לך ווסת טמפרטורה שמונע אספקה של מיים חמים מדי - נגד כוויות, ואז לא משנה כמה תחמם המים החמים יעורבלו עם מים קרים כדי להוריד את טמפרטורת המים שיסופקו לך...
@Borderline1
·
תודה על תגובתך.
הגוף חימום שהותקן הוא של כרומגן מותאם לדוד 150 ליטר, השרוול ארוך ומגיע לקצה העליון.
אין לי מתקן עירבול מים לוויסות הטמפרטורה, החיבור הוא ישיר מהמים החמים של הדוד לברז בבית.
·
תודה על תגובתך.
הגוף חימום שהותקן הוא של כרומגן מותאם לדוד 150 ליטר, השרוול ארוך ומגיע לקצה העליון.
אין לי מתקן עירבול מים לוויסות הטמפרטורה, החיבור הוא ישיר מהמים החמים של הדוד לברז בבית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
סתם שאלה דבילית, אבל האם לקחת בחשבון שהלילות עכשיו הרבה יותר קרים ממה שהיו לפני חודש וכך גם המים המגיעים לדוד וייתכן וזו הסיבה שבגללה לוקח לדוד המים הרבה יותר זמן להתחמם ?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.