עזרה בנוגע לשימוש בכמה חיבורי HDMI ברסיבר Denon avr-x1400h
שלום
עד היום הייתי מחבר מחשב לאחד מחיבורי ה-HDMI ברסיבר וככה הייתי צופה ושומע סרטים.
הכבל HDMI עצמו מחובר באופן קבוע לרסיבר מצד אחד אבל מצידו השני אני מחבר למחשב רק כשאני רוצה לצפות בסרט.
לאחרונה קניתי סטרימר וניסיתי לחבר אותו לרסיבר בכניסת HDMI אחרת (בזמן שהכבל ששימש אותי לחבר את המחשב עדיין ברסיבר) אבל לא יצא כלום והרסיבר לא תירגם את הסטרימר (החיבור למחשב המשיך לעבוד תקין).
חיברתי את הסטרימר ישירות לטלויזיה - עבד פיקס. ניתקתי את הכבל HDMI ששימש לכניסת מחשב וכן רואים את הסטרימר.
מסקנה: יותר מחיבור HDMI אחד בתוך הרסיבר - משהו לא עובד, אני מאמין שזה עניין הגדרתי מכיוון והרסיבר כמעט ולא היה בשימוש בשנה שנמצא אצלי.
מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
עד היום הייתי מחבר מחשב לאחד מחיבורי ה-HDMI ברסיבר וככה הייתי צופה ושומע סרטים.
הכבל HDMI עצמו מחובר באופן קבוע לרסיבר מצד אחד אבל מצידו השני אני מחבר למחשב רק כשאני רוצה לצפות בסרט.
לאחרונה קניתי סטרימר וניסיתי לחבר אותו לרסיבר בכניסת HDMI אחרת (בזמן שהכבל ששימש אותי לחבר את המחשב עדיין ברסיבר) אבל לא יצא כלום והרסיבר לא תירגם את הסטרימר (החיבור למחשב המשיך לעבוד תקין).
חיברתי את הסטרימר ישירות לטלויזיה - עבד פיקס. ניתקתי את הכבל HDMI ששימש לכניסת מחשב וכן רואים את הסטרימר.
מסקנה: יותר מחיבור HDMI אחד בתוך הרסיבר - משהו לא עובד, אני מאמין שזה עניין הגדרתי מכיוון והרסיבר כמעט ולא היה בשימוש בשנה שנמצא אצלי.
מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
עליך ללחוץ על הכפתור בשלט עבור כל אחת מהכניסות.
אז אם כניסה אחת אליה חיברת את הסטרימר נקראת למשל BLURAY, עליך ללחוץ על הכפתור הזה בשלט להציג את התמונה מכניסה זו.
אם חיברת לכניסה שנקראת למשל TV AUDIO, אז עליך לבחור אותה.. וכן הלאה.
בנוסף - כל אחת מהן צריכה להיות מוגדרת על תצוגה של HDMI.
אז אם כניסה אחת אליה חיברת את הסטרימר נקראת למשל BLURAY, עליך ללחוץ על הכפתור הזה בשלט להציג את התמונה מכניסה זו.
בנוסף - כל אחת מהן צריכה להיות מוגדרת על תצוגה של HDMI.
·כן אני יודע, פשוט כשאני לוחץ על הכניסה המדוברת - הוא פשוט לא מזהה את הסטרימר..זה העניין.gal-cohen כתב:עליך ללחוץ על הכפתור בשלט עבור כל אחת מהכניסות.
בנוסף - כל אחת מהן צריכה להיות מוגדרת על תצוגה של HDMI....
כתבת בסוף, שכל אחת צריכה להיות מוגדרת על תצוגה של HDMI, מה הכוונה "מוגדרת" ?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

כאן, אתה יכול להעזר בדף הזה של החוברת לצורך ההגדרות המתאימות:hummiz כתב:·כן אני יודע, פשוט כשאני לוחץ על הכניסה המדוברת - הוא פשוט לא מזהה את הסטרימר..זה העניין.130966 כתב:......
כתבת בסוף, שכל אחת צריכה להיות מוגדרת על תצוגה של HDMI, מה הכוונה "מוגדרת" ?...
http://manuals.denon.com/AVRX1400H/EU/E ... ezyjvb.php
·אה כן לרגע חשבתי שאתה מתכוון משהו אחר.gal-cohen כתב:כאן, אתה יכול להעזר בדף הזה של החוברת לצורך ההגדרות המתאימות:......
http://manuals.denon.com/AVRX1400H/EU/E ... ezyjvb.php...
תשמע זה מוגדר אצלי ככה מההתחלה, כלומר כל כניסות ה-HDMI מוגדרות.
אני אגיד לך יותר מזה, בהתחלה הכבל שמחובר תמיד זה לכניסה של Media Player ואת הסטרימר שמתי ב-Game, כאמור, עבד רק הכבל שמחובר תמיד והסטרימר לא עבד.
הוצאתי את הכבל שמחובר תמיד והשארתי רק את הסטרימר וזה עבד.
עשיתי נסיון נוסף וחיברתי את הכבל הראשון לחיבור אחר של CBL/SAT וגם שם הוא זה שעבד והסטרימר לא עבד.
זה נראה שהרסיבר לא מוכן לקבל את שניהם (או שהסטרימר לא מוכן להיות שותף עם עוד חיבור אבל לא נראה לי הגיוני).
ההגדרות מוגדרות בסדר ממה שראיתי.
אני תוהה מה עוד יכול להיות שגורם לזה, שובר את הראש ולא מוצא..
·הנהgal-cohen כתב:לא הגיוני
אם יהיה לך זמן, תצלם:
1. את שתי הכניסות ואת היציאה אןל הטלויזיה - ברסיבר.
2. את מסך ההגדרות הזה על המסך שלך
כך נראה אם ההגדרות תקינות...
-
- [MONITOR[ ירוק לטלויזיה
[MEDIA PLAYER] כחול זה הכבל שמחובר תמיד וכשאני רוצה לראות סרט במחשב אני ישר מחבר אותו
[GAME] שחור זה לרסיבר
-
- למרות שאלה ההגדרות, כשניסיתי להעביר את הכבל הכחול לחיבור CBL\SAT ולא שיניתי הגדרות המצב היה אותו דבר כלומר הכניסה הזו עבדה והסטרימר עדיין לא עבד..
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למה לא מוגדר דבר בשאר העמודות של הכניסה הרלבנטית??
·הבנת נכון, והשחור מחובר לסטרימר שכאמור לא עובד..gal-cohen כתב:@hummiz
אחלה
אז הבנתי שהירוק כמובן למסך
והכחול, הוא פתוח, ואתה מחבר אותו בדרך כלל למחשב רק כשאתה רוצה לראות סרט (נכון?)
והשחור שמחובר ל GAME, לאיזה מקור הוא מחובר?...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

וכל זאת, כאשר על השלט אתה לוחץ על היציאה המתאימה שנקראת GAME, כן?
המסך שחור וזהו?
ורק אם תנתק את הכבל של המחשב הכניסה של GAME תתעורר לחיים?
ואחרי כל זה, אולי כדאי לבודד את התמונה של הסטרימר דרך המסך ישירות, להיכנס להגדרות הרזולוציה שלו, ולנסות לשחק שם עם הגדרות.
למשל להעביר רגעית ל FHD מרזולוציה גבוהה יותר, לבטל HDR או כל דבר שעשוי ליצור בעיה של תמיכה של הרסיבר. (אמנם הרסיבר אמור לתמוך אך בכל זאת שווה בדיקה)
אם לסטרימר יש הגדרת HDCP פעילה זה גם יכול להשפיע למשל.
המסך שחור וזהו?
ואחרי כל זה, אולי כדאי לבודד את התמונה של הסטרימר דרך המסך ישירות, להיכנס להגדרות הרזולוציה שלו, ולנסות לשחק שם עם הגדרות.
למשל להעביר רגעית ל FHD מרזולוציה גבוהה יותר, לבטל HDR או כל דבר שעשוי ליצור בעיה של תמיכה של הרסיבר. (אמנם הרסיבר אמור לתמוך אך בכל זאת שווה בדיקה)
אם לסטרימר יש הגדרת HDCP פעילה זה גם יכול להשפיע למשל.
·כן זה על GAME ומסך שחור עם שומר מסך "אין אות"...gal-cohen כתב:וכל זאת, כאשר על השלט אתה לוחץ על היציאה המתאימה שנקראת GAME, כן?
המסך שחור וזהו?
אם לסטרימר יש הגדרת HDCP פעילה זה גם יכול להשפיע למשל....
אני יכול לנסות לשנות רזולוציה, אבל אל תשכח שאם אני אוציא את הכבל הכחול של המחשב אז הרסיבר כן יראה את מסך הסטרימר ככה שאם זה היה עניין של רזולוציה זה עדיין לא היה עובד, תקן אותי אם אני טועה..
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

@hummiz
יש מצב שזה נכון.
אולי בכל מקרה תנסה לשלול ע"י החלפת כבלים.
תפנק את עצמך בכבלים של MONOPRICE מאמזון, הם איכותיים מאוד וזולים מאוד.
עם רסיבר כזה, זה מתבקש.
כאלו, רק לבחור אורכים מתאימים:
https://www.amazon.com/Monoprice-115428 ... +monoprice
יש מצב שזה נכון.
אולי בכל מקרה תנסה לשלול ע"י החלפת כבלים.
תפנק את עצמך בכבלים של MONOPRICE מאמזון, הם איכותיים מאוד וזולים מאוד.
עם רסיבר כזה, זה מתבקש.
כאלו, רק לבחור אורכים מתאימים:
https://www.amazon.com/Monoprice-115428 ... +monoprice