יש לי רוקט ג'יוטי PID. ראיתי מליון המלצות סותרות לגבי תדירות השימוש ב BACK FLUSHING. במדריך רשום לבצע לפני כל שימוש ולהשאיר את ידית הראש פתוחה בכל פעם כ-15 שניות. זה מרגיש לי זמן מאוד ארוך וקראתי במספר מקומות שזה שוחק את המשאבה לאורך זמן.
רציתי לשמוע המלצות מכם, מה תדירות שאתם נוהגים לעשות? כמה זמן אתם משאירים את ידית הראש פתוחה בכל פעם? כמה חזרות אתם עושים על התהליך?
האם אכן הפעולה שוחקת את המשאבה \ רכיבים נוספים?
כל טיפ בנושא יתקבל בברכה
Back flush - תדירות מומלצת למכונות ROCKET
ההמלצות הסותרות נובעות בין היתר מפערי שימוש. בית קפה שמוציא 200 מנות ביום חייב לעשות בקפלאש מדי יום. משתמש ביתי שמוציא 4-6 מנות ביום יכול להסתפק בפעם בחודש ואולי אפילו בחודשיים.
מה שבטוח: 15 שניות זה המון זמן בשביל משאבה פשוטה וללא ספק עלול להסב לה נזק.
ההמלצה שלי היא פעם במספר ימים (בהתאם לשימוש אבל נגיד 4 ימים) לבצע בקפלאש ללא חומר 3-4 פעמים למשך 3 שניות. לשפוך את תכולת הפילטר העיוור (מים חומים) בכל אחת מהפעמים, עד שמתקבלים מים נקיים בפילטר העיוור וזה קורה כאמור בערך אחרי 3-4 פעמים.
פעם בחודש עד חודשיים לבצע עם קופי קלין ולא להגזים עם הכמות.
מה שבטוח: 15 שניות זה המון זמן בשביל משאבה פשוטה וללא ספק עלול להסב לה נזק.
ההמלצה שלי היא פעם במספר ימים (בהתאם לשימוש אבל נגיד 4 ימים) לבצע בקפלאש ללא חומר 3-4 פעמים למשך 3 שניות. לשפוך את תכולת הפילטר העיוור (מים חומים) בכל אחת מהפעמים, עד שמתקבלים מים נקיים בפילטר העיוור וזה קורה כאמור בערך אחרי 3-4 פעמים.
פעם בחודש עד חודשיים לבצע עם קופי קלין ולא להגזים עם הכמות.
חשוב לי בעיקר לנקות את הסקרין משאריות הקפה לאחר השימוש היומי, ולא את כל ראש החליטה עם בקפלאש..
אני פשוט שם את הידית עם סלסלת הקפה הריקה (או פילטר עיוור), מדליק את המשאבה ומשחק עם הידית הלוך ושוב כדי להפטר משאריות הקפה והשומן הטריות של החליטה הקודמת. אם משתמש בפילטר עיוור אז לא מחכה שייבנה לחץ בראש החליטה, אלא ישר עם הדלקת המשאבה משחק עם הידית כשהיא עדיין נמצאת בתוך ראש החליטה.
מקווה שההסבר ברור, קצת מוזר לנסות להסביר את זה.
לגבי טיפול יותר אינטנסיבי, אני מפרק את הסקרין בעדינות ומנקה אותו עם קופי קלין ואת כל מה שמסביב עם מברשת.
בקפלאש כמו שרשמו קודמיי, לא כדאי להגזים עם זה במכונה ביתית.
אני פשוט שם את הידית עם סלסלת הקפה הריקה (או פילטר עיוור), מדליק את המשאבה ומשחק עם הידית הלוך ושוב כדי להפטר משאריות הקפה והשומן הטריות של החליטה הקודמת. אם משתמש בפילטר עיוור אז לא מחכה שייבנה לחץ בראש החליטה, אלא ישר עם הדלקת המשאבה משחק עם הידית כשהיא עדיין נמצאת בתוך ראש החליטה.
מקווה שההסבר ברור, קצת מוזר לנסות להסביר את זה.
לגבי טיפול יותר אינטנסיבי, אני מפרק את הסקרין בעדינות ומנקה אותו עם קופי קלין ואת כל מה שמסביב עם מברשת.
בקפלאש כמו שרשמו קודמיי, לא כדאי להגזים עם זה במכונה ביתית.