פלזמה נשברה. מחקר טלויזיות נפתח. סיוע ראשוני...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
שם מלא: xena
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום,

נשברה לי הפלזמה 51" של סמסונג. F5500, למי שמכיר. נרכשה לפני כ 5 שנים. מאז אני לא בעניינים, ואני מניח שהשוק התהפך ויש טכנולוגיות חדשות. אז היה פלאזמה ו LCD. השני היה באסה של איכות תמונה ולא שקלתי, אפילו במחיר של חדר חשוך וכו' שפלזמה מחייבת. איכות התמונה שלה הייתה לא נורמלית, ואני דיי רגיש לזה. עברתי אז עשרות חנויות והשוואות בעיניים. לא אוהב מנגנוני החלקות תמונה, צבעים מוגזמים וכו'. נשאיר את כל זה לסמארטפונים. האם אפשר לדעת מהיכן להתחיל? מישהו יכול לעשות לי סדר ראשוני בטכנולוגיות השונות, ואפילו להמליץ על דגמים טובים? אני מתלבט אם לקפוץ ל 55 או 65 אינץ'. בטוח לא יותר מזה וגם לא פחות מזה. בעקרון, אין לי כבלים. לטלויזיה מחובר מחשב נייח שלי, והיא משמשת אותי כמחשב לכל דבר (לא רק HTPC). זהו. רק מחשב. מרחק ישיבה כ 3.5 מטרים ממנה. ה 51 התחיל להרגיש לי קטן לכן רוצה לעלות בגודל.

מסכם ומוסיף:
מחפש טלויזיה 55-65"
מרחק 3.5 מ'
שימושים: יחובר מחשב, צפייה בסרטים 4K וחבריו.
החדר מואר. יש וילון אבל הוא עדיין מואר, בעיקר בקיץ.
אם אפשר, בלי צריבות. למרות ששמרתי, הפלזמה נצרבה לי, לא פחות ולא יותר, מהכתובית הזזה של סמסונג עצמה (לפני שהמסך נכבה).

riji1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

עלות מול תועלת סאמסונג NU8000 תבחר את הגודל,אני עם 55

שליחה #2 

ואפילו לא תהיה צריך את המחשב לסרטי 4K כי היא קוראת דרך ה USB שלה.תענוג

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

@xena
·
יש לי חדשות טובות וחדשות רעות.
החדשות הטובות הן שיש טכנולוגיה איכותית ממש היום, היא נקראת OLED.
החדשות הרעות היא, שגם שם יש סיכוי לצריבות :cry:

חוץ מזה יש לך את LEDֿ, שזה טכנולוגית LCD יותר מקדמת.
ויש לך QLED, שזה טכנולוגיה מבוססת LED, אבל מתקרב באיכות שלה ל-OLED. היתרון הוא שאין צריבות. החיסרון זה המחיר (גבוה אפילו יחסית לOLED).

בנוגע לגודל:
״55 אינצ׳ כבר נהיה סטנדרט, ונותן יחס עלות/גודל הכי טוב.
״65 אינצ׳ גם די נפוץ, ואפשר לקנות במחיר סביר.
מעל ״65 אינצ׳, המחירים כבר מתחילים להיות לא הגיוניים בעליל. (כמובן שיש אנשים שבשבילם כסף הוא לא מגבלה)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

@xena
OLED 65 בכפוף לתקציב (i)
לא ירדתי לסוף דעתך בנושא ה"מחשב" .... אתה משתמש במסך הטלויזיה בתוך מסך מחשב לכל דבר ועניין? ואם כן, מדוע .. ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sigamore כתב:@xena
OLED 65 בכפוף לתקציב (i)
לא ירדתי לסוף דעתך בנושא ה"מחשב" .... אתה משתמש במסך הטלויזיה בתוך מסך מחשב לכל דבר ועניין? ואם כן, מדוע .. ?
...
נכון. אני לא משתמש במחשב בישיבה. זה התחיל לפני כ 20 שנים. בהתחלה מסך מחשב תלוי מהקיר עם זרוע, ולאט עברתי לטלויזיה גדולה שתלויה על הקיר מול המיטה. יש לי מתקן למקלדת מתאים לשכיבה וכו'. המסך על 150% סקיילינג והכול טוב. לא אוהב לשבת. מרגיש לי בריא יותר, במיוחד לאורך זמן.

אגב, לאותו מחשב בחדר ליד מחובר מסך מחשב רגיל למשחקים וכאלה. אבל רוב הזמן אני עם הטלויזיה כמסך מחשב. סרטים, גלישה וכו'. כשצריך להרוג קצת אנשים ב PUBG אני עובר למצב ישיבה עם מסך TN למשחקים.

תודה על התגובות. עוד תגובות אנשים... זה ממש מסייע לסדר עניינים.

יש מסך QLED מומלץ?

LED הבנתי שזה NU8000
OLED הבנתי ש C8 טובה
ו QLED?

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

לא צינת מה התקציב....

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לפני תקציב אני רוצה לראות שאני מקבל מה שאני רוצה. אם יתברר לי שמה שאני רוצה יעלה 15000, לא אקנה כלום. השאלה שלי כרגע האם ה NU8000 וה 7900 יספיקו לי כי המחיר אדיר ומפתיע. היכן אפשר לראות אותן בחנות? אני מתל אביב. אגיע עם דיסקאונקי ואפעיל שם תוכן שלי. אני מוכן גם להוציא יותר מזה אם יתברר שלא. נגיד 8000 בכיף. רק שיתאים והאיכות תהיה לשביעות רצוני.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@xena
·
אם QLED אז רק Q9. הוא גם FALD.
וגם Q6/Q7 לא מספיק טובים מה-NU8000 כדי להצדיק את הקפיצה במחיר.
וגם יש להן את בעית הכתוביות בעברית בנטפליקס.

ה-NU8000 היא טובה (גילוי נאות: אני קניתי גם לעצמי), וכרגע נותנת את היחס מחיר/איכות הכי טובים בשוק.
מקבילה לה ה-SK8500 של LG.

ל-Q9 מקביל ה-SK9500 של LG או XF900 של סוני. אבל שניהם נחותים ממנו.
Q9 > XF900 > SK9500

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טוב, רשמים מהצצה בחנות:
הבאתי איתי 2 דיסקאונקי והפעלתי בשתי טלויזיות סרט זהה, שיחקתי עם ההגדרות, כמובן העפתי מחליק תמונה ארור, וניסיתי למצוא הגדרת צבע שתהיה דומה פחות או יותר בשתיהן. עשיתי את זה על OLED ו LED של LG (אחת 8500 והשנייה C9. אני חייב לומר שה OLED כמובן ניצחה אבל ממש לא בגדול. אני זוכר שכשרכשתי את הפלאזמה האבודה לפני 5 שנים, מסכי LCD היו במצב שלא יכולתי אפילו לצפות בהן. ה LCD הגיעו למקום מכובד מאוד, ואפילו לא הסתכלתי על QLED. ועם זאת, עם ה OLED הצלחתי לקבל צבעים חמים פלאזמתיים כאלה, והתמונה יותר חלקה וברורה. אבל באמת לא בעשרות אחוזים. נעים יותר לצפות בה. אבל חשוכה משמעותית. לא ברור שזה חיסרון כי אם לדייק, ה LCD מוארת. יש לא מעט פעמים שכאילו מישהו מאיר עם פנס בסצינה ב LCD. כלומר זה לא תמיד אור טבעי.

מסקנות עד כה: הייתי שוקל בחיוב LCD רק אם המחיר משמעותית נמוך יותר, אבל בהפרש של 2000-2500 ש"ח, הייתי לוקח OLED.

מועמדים: C8 וגם האח הזול שלו B8.
SK8500 בהחלט מועמד. ראיתי שם גם את NU8000, ואמנם לא הפעלתי עליו DOK אבל אני מניח שהוא דומה ל 8500 של LG.

אני יודע שאוהבים את הממשק של LG אבל אני ממש לא אוהב אותו (מכיר אותו מטלויזיה של ההורים). אני מניח ששאר הממשקים גרועים יותר? לא התנסיתי.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

טבלת בתלבטות

שליחה #10 

מצורפת תמונה של טבלת מחירים מהדגמים העומדים על הפרק. ממש מתקשה להכריע. אני אפילו מתקשה להכריע בין 55 ל 65 אינץ'. אני מפחד ש 65 תהיה גדולה מידי. מרחק צפייה 3.2מ'.

ממה שראיתי בחנות, ההבדל בין SK8500 ל C8 הוא קיים, אבל לשלם כפול 2 על ההבדל הזה? לא יודע... זה יותר משהו כמו עוד 1000-1500 ש"ח על הבדל כזה. להזכירכם, אני צופה בעיקר בתכני SD ו HD. באזור 720-1080P לרוב. אציץ ב 4K ו HDR אבל זה לא מרכז הכובד. בחנות הקרנתי 3 סרטי 1080P, והיה הבדל. גם הבדלי צבע (C8 הייתה יותר צהובה סינמטית כזו אבל אז מצאתי דרך לכוון צבעים דיי קרובים ב SK8500) אבל גם הבדלים בחדות ובפרטי תמונה. נגיד, תווי פנים נראו ב C8 בעוד ש SK8500 העלימו אותם. כאלה...

עוד להזכירכם, אמנם צופה בלילה בחדר חשוך לגמרי, אבל גם משתמש במסך כמחשב במהלך היום, ובחדר מואר עם וילון אבל שאי אפשר להחשיך ממש. לפלזמה היו קשיים בקיץ. בחורף פחות מואר והיא הייתה בסדר.

ועוד להזכירכם, אני אשתמש במסך בעיקר כמחשב. לא ברור לי אם למשל לגלוש בכרום במשך כמה שעות, עשוי ליצור צריבה (בכל זאת, יש תוכן שלא זז). בפלזמה זה לא צרב כלום כבר 5 שנים.

עזרה!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: טבלת בתלבטות

שליחה #11 

@xena
·
1. לגבי הגודל:
א. בסרטים, עדיף לך ״65 אינצ׳. ״55 זה לא כזה גדול למרחק 3.2 מטר. באתרים מקצועיים כנראה ימליצו באזור ה-״75 למרחק שלך.
ב. בעבודה מול מחשב. גם עדיף יותר גדול. הטקסט על המסך יהיה יותר גדול, פחות תאמץ את העיניים, תוכל להכניס יותר פרטים במסך, וכו׳.
ג. ההבדל בגודל הוא כמעט 30%.

2. אם אתה כן בוחר ״65, אז נראה שהאפשרויות שלך הן:
א. OLED ב-8400
ב. X900F ב-7700
ג. SK8500 ב-6400

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

שוב ניגשתי לחנות. הפעם קרוסאובר. חברה נחמדים מאוד שאיפשרו לי שוב לבחון את הדברים. ראשית השוויתי בין AF8 ל C8. היה ל AF8 יתרון קל בשחורים, אבל הממשק כתש אותי. בגדול, תמונה כמעט זהה. OLEDית. משם השוויתי שוב בין C8 ל SK8500. האפשרות הכי יקרה שלי לאפשרות הכי זולה. לראות עד כמה הם רחוקים. שיחקתי עם הגדרות בלי סוף. בסופו של יום, אני באמת לא רואה ש(לתכנים שלי) ההבדל שווה עוד 3000 ש"ח. ה SK8500 נותנת ממש יופי של תמונה. אין שם אפקט לא מוסבר של כמו תלת מימד שיש ב OLED... לתמונה יש כמו עומק... ויש משהו במרקם של התמונה, שב SK8500 נוטה ליותר גרעיניות, אבל זה לא ש C8 חפה מזה. פשוט פחות. בגדול, אני לא בטוח שאם הייתי נכנס לבית של מישהו והיו אומרים לי לנחש אם אני צופה כרגע ב C8 או ב SK8500, לא בטוח שהייתי פוגע. כשמשווים צד לצד זה קל לזהות, וגם לא בכל קליברציה.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

גיליתי הרגע את מדיניות ההחזרה של ח.י. יש 60 ימים להחזיר את הטלויזיה אם אני רוצה (אם רוכשים אונליין). זה בדיוק מה שאני צריך. כרגע הפעלתי סרט 1080P על מסך מחשב גיימינג 24 אינץ' עם פאנל TN מסרוח, אותו סרט שבדקתי בחנויות, ונדמה לי שרואים הרבה יותר טוב מכל הטלויזיות שבדקתי. אני מקווה שאני טועה, אם כי זה דיי הגיוני מאחר וטלויזית 4K צריכה לעשות סקיילינג לסרט כזה, אבל חשבתי שהסקיילר איכותי היום. אולי הנגן בהן גרוע? לא יודע. בכל אופן, נראה לי שאזמין את ה B8 ב 65". אם הכול יהיה טוב, אשאיר אותה. אחרת אחליף ל SK8500 או ל MU8000, למזער נזקים.

אני משתף במה שאני עובר, אבל אשמח גם לשמוע דעות בנושא.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #14 

ניסית לבדוק תכנים חשוכים ב-lg ?
נסה לבדוק תכנים דרך נטפליקס במסך עצמו, יש זליגות אור שבעיניי הן חמורות עד כדי כך שפסלתי את ה-lg

הייתי מצמצם את הבחירה עוד יותר ומוותר על OLED שילוב המחיר עם הנתון שתשתמש במסך בעיקר כמסך מחשב לא שווה את הסיכון לצריבות.

הייתי מתמקד ב-
NU8000
QLED Q8
SK8500
אם התקציב מאפשר עדיף 65

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

זליגות ב OLED? אתה בטוח בזה? אין ממש תאורה אחורית/צידית אז איזה אור יכול לזלוג?

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #16 

ב-OLED אין זליגות אור. אלא מחיר גבוה וסיכון לצריבות. סיכון שעולה ככל שמשתמשים במסך כמסך מחשב.
זליגות אור בדגמים של LG לדוגמה Sk8500
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

broitman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 362
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

יצא לך לבדוק גם את ה 65SK8000P?
היא זולה משמעותית.
במידה וכן, מעניין לשמוע מה היתה ההתרשמות בינה לבין ה 8500

mrzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #18 

האם ה-NU8000 לא סובלת מאפקט אופרת סבון

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

@mrzo
·
כל מסך שמפעילים בו את החלקת התנועה סובל מאפקט אופרת סבון.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

TheCoolest כתב:@mrzo
·
כל מסך שמפעילים בו את החלקת התנועה סובל מאפקט אופרת סבון.
...
יש אנשים שלא רגישים לאפקט הארור הזה. למשל, המוכרים בכל החנויות שביקרתי בהן :)
בכל אופן, בחרתי ב B8 בגודל 65". היא בדרך אלי. בינתיים נתקלתי בלא מעט בעיות ברשת עם ה OLED של LG משנת 2018 (כאן, וגם כאן). אם לא ארגיש את התקלות הללו, מה טוב. אם כן, לא אשאר עם טלויזיה כל כך יקרה, ואחליף אותה עם SK8500 כנחותה ביצועית אבל גם כלכלית.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”